Tipping, Odds, Spill og Poker

supper2

Skatt av tippegevinster

Jeg burde vel stilt dette spørsmålet til skatteetaten, men det er umulig å komme gjennom.

I punkt 1.5.2 i selvangivelsen står følgende:

1.5.2 Lotteri- og tippegevinster mv. Gevinster fra følgende spill og trekninger er skattefrie:

spill arrangert av Norsk Tipping AS, f.eks. Lotto, Viking Lotto, Tipping og Oddsen totalisatorspill omfattet av totalisatorloven (Rikstoto) utlodning etter lotteriloven, bl.a. Quicklotteri og bingospill pengespill og lotterier i en annen EØS-stat som tilsvarer spill eller lotterier som lovlig tilbys i Norge offentlig tilgjengelige tiltak arrangert av massemedier Er dine skattefrie lotterigevinster i 2010 kr 100 000 eller høyere, må du legge ved bekreftelse fra den eller de som har utlevert gevinsten(e).

Andre gevinster enn de som er nevnt ovenfor, er skattepliktige når verdien av hver enkelt gevinst overstiger kr 10 000 før fradrag for kostnader. Skattepliktig gevinst føres i post3.1.12. Kostnader (innsats) som er direkte knyttet til den skattepliktige gevinsten, føres i post 3.3.7.

Skattefritaket for gevinster ved spill og konkurranser gjelder ikke når gevinsten regnes som vederlag for arbeid eller virksomhet.

I tredje siste avsnitt står det:

"Er dine skattefrie lotterigevinster i 2010 kr 100 000 eller høyere, må du legge ved bekreftelse fra den eller de som har utlevert gevinsten(e)."

Gjelder dette punktet bare skattefrie gevinster fra feks Norsk Tipping, eller gjelder det også skattefrie gevinster fra en utenlandsk bookmaker, altså gevinster under 10.000 kr? Hvis en feks har en rekke enkeltgevinster på under 10.000 kr fra utenlandske bookmakere som samlet sett overstiger 100.000 kr, skal dette da føres opp i selvangivelsen?

På forhånd takk!

1
0 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Lignende innlegg

Sjakk oeao Publisert

Noe som kan lønne seg

Spiller man sjakk på nett kan man bevisst tape. Sette de mest rare trekkene ut, så motspilleren skjønner at du er så dårlig at han ho ikke gidder å spille mot deg mer og går ut, på den måten vinner du...
1
0 svar

Historiske Haaland på årets lag i verden

Erling Braut Haaland (21) er den første nordmannen som er med på årets lag i verden. Storscorer-rival i Bundesliga, Robert Lewandowski (33), stakk av med prisen som årets spiller i verden.
Bilde

Historiske Haaland på årets lag i verden

Erling Braut Haaland (21) er den første nordmannen som er med på årets lag i verden. Storscorer-rival i Bundesliga, Robert Lewandowski (33), stakk av med prisen som årets spiller i verden.


Bilde www.vg.no
1
0 svar
Sjakk VGD Publisert

David Toska om sjakkbråket: – Aldri ønsket å støte noen

Ransdømte David Toska sier han er «spent» før sin opptreden på TV 2s sjakksendinger – og sier han ikke var forberedt på den heftige debatten som oppstod da hans deltakelse ble kjent.
Bilde

David Toska om sjakkbråket: – Aldri ønsket å støte noen

BERGEN/OSLO (VG) Ransdømte David Toska sier han er «spent» før sin opptreden på TV 2s sjakksendinger – og sier han ikke var forberedt på den heftige debatten som oppstod da hans deltakelse ble kjent.


Bilde www.vg.no
1
0 svar
Sjakk Script Publisert

VM

Så mywe må Magnus ha lært av denne matchen, hvor sterk han er fordi han gjør så få tabber. Dernest det avgjørende partiet. Magnus er verdenshistoriens beste spiller med få brikker på brettet, Magnus...
1
0 svar
Sjakk VGD Publisert

Carlsen verdensmester etter ny russisk giganttabbe

Jan Nepomnjasjtsjij (31) rystet sjakkverden nok en gang. Magnus Carlsen (31) utnyttet russerens tabbe og er verdensmester i klassisk sjakk. Dette er 13. gang Carlsen tar en VM-tittel.
Bilde

Maktdemonstrasjon av Carlsen - verdensmester etter ny russisk giganttabbe: – Hårreisende spill

DUBAI/OSLO (VG) (Jan Nepomnjasjtsjij-Magnus Carlsen 0–1, totalt 3,5–7,5) Jan Nepomnjasjtsjij (31) rystet sjakkverden nok en gang. Magnus Carlsen (31) utnyttet russerens tabbe og er verdensmester i kla...


Bilde www.vg.no
3
0 svar
Laster...