Jeg har ikke noe 100% sikkert svar til deg, men for søken videre så kan du sjekke litt rundt EØS-avtalen i forhold til tjenester du benytter deg av i et annet EØS-land som også tilbys i Norge. Jeg har forstått det slik at fordi Norge tilbyr oddsspill skattefritt innenlands, så er det mot EØS-avtalen å forlange skatt på samme tjenestene fra et annet land i EØS.

Det er altså slik jeg har fått det forklart, et 100% sikkert svar får du vel utelukkende om du kontakter skatteetaten og ber om en skriftlig redegjørelse.

2

http://www.skatteetaten.no/no/Rettledninger/Rettledning-til-postene-2010/#post_3_3_7

Andre gevinster enn de som er nevnt ovenfor, er skattepliktige når verdien av hver enkelt gevinst overstiger kr 10 000 før fradrag for kostnader. Skattepliktig gevinst føres i post 3.1.12. Kostnader (innsats) som er direkte knyttet til den skattepliktige gevinsten, føres i post 3.3.7.

Sånn jeg skjønner det er det nettogevinster på over 10.000 som skal skattes.

2

Har flere ganger tatt ut gevinster over 10 000 kroner og aldri fått noe problemer med det, det er derimot hvis du vinner masse hver måned at de begynner å se på hvor du får pengene fra.

1

Må man skatte på "odds-penger/gevinster"? Er det slik at alt under 10k er skattefritt, og øvrig beløp må skattes?

Sider som har lisens i et EU-land er skattefritt, norske myndigheter har i henhold til eøs-avtalen ikke lov å kreve dobbelbeskatning og selskapet har allerede skattet for deg i sitt hjemland.

1
joahel88 Har flere ganger tatt ut gevinster over 10 000 kroner og aldri fått noe problemer med det, det er derimot hvis du vinner masse hver måned at de begynner å se på hvor du får pengene...

Bare som en heads up:

Skattefuten har ikke kapasitet til å jakte ned alt potensielt snusk der ute. Du kan med andre ord ta ut godt med penger hvert år uten å bli tatt, selv om pengene etter reglene er skattepliktige. Det kan med andre ord være forskjell på hva du har gjort uten problem og hva som er lovlig.

PS! Denne kommentaren var ikke ment som noen kommentar til om du faktisk skal skatte eller ikke på oddsspill. Det er også viktig å huske, uavhengig av hva som er tilfellet skattemessig, å kunne redegjøre for hvor penger du tar ut kommer fra. Og når jeg sier redegjøre så mener jeg bevis, for futen kommer ikke til å ta ditt ord alene for hvor pengene kommer fra.

1

Jeg tok ut en gevisnt hos PokerStars, uten å være klar over disse skattereglene, på 40000 kr. i fjor. Det var før det ikke var mulig med transaksjoner mellom norske kontoer og slike spillselskaper uten omveier, og det ble klart fremhevet at transaksjonen kom fra PokerStas på kontoutskriften.

Jeg tenkte ikke på at dette var skattbart da, før en kompis av meg gjorde meg oppmerksom på det. Jeg skalv litt i buksa da jeg skulle sjekke sketeoppgjøret for eventuell restskatt i år. Heldigvis sto det ingenting om denne gevinsten der.

Som andre har nevn her, tror jeg ikke skattefuten er ute etter slike "smågevinster" - i hvert fall ikke hvis det ikke skjer hyppig.

2

Jeg mins jeg har hørt snakk om en 10% beskatning av tippe/spill gevinster fra utlandet, men har ingen dekning for dette.

1

Jeg har hørt at man ikke er skattepliktig på gevinsten så lenge Norsk Tipping tilbyr tilsvarende spill-

1

Som sagt over her, når du tar ut penger blir skatten trukket før de kommer inn på din konto, ihvertfall fra Unibet, Betsafe osv.

1
joahel88 Som sagt over her, når du tar ut penger blir skatten trukket før de kommer inn på din konto, ihvertfall fra Unibet, Betsafe osv.

VELDIG SKEPTISK til om det stemmer.

Som sagt så trur jeg det her er veldig tilfeldig. Jeg trur man kan få ganske store summer i løpet av ett år (ihvertfall 100.000 uten at det skjer noe).

Mange henger seg opp i 10.000 grensen, men den trur jeg ikke er så viktig. Det er jo åpenbart at man ikke kan overføre 9.999 hver dag.

Jeg trur skattemyndighetene går etter det de har ressurser til. Har de ressurser så plukker de ut 100 profilerte spillere i media og sjekker disse nærmere. F.eks. han som vant 92 millioner i går på Mega Fortune.

Resten av oss vanlige dødelige har lite/ingenting å frykte.

Jeg har selv fått store pengebeløp inn på konto i løpet av ganske kort tid (flere hundretusen) og ingen har spurt meg hvor jeg har fått de pengene fra. Det var forøvrig fra salg av mynter og frimerker som sånn sett er skattefritt, men ellers kunne jo ikke skattemyndighetene vite hvor pengene kommer fra.

Jeg trur forøvrig folk generelt overdriver betydelig hvor mye kontroll myndighetene har både på denne og andre saker.

Det er nok å si Anders BB for meg. Når de ikke hadde lov/ressurser til å koble sakene hans sammen så trur jeg neppe man er i fare hvis man overfører 200.000 i løpet av ett år i mindre pengebeløp.

Uttaket på 40.000 er sånn sett ett slags bevis for det jeg skriver stemmer.

Men igjen, lavere profil man holder jo bedre. Det er neppe lurt å stå frem i lokalavisa og skryte av at man har vunnet 1 million som pokergevinst.

2

Det er veldig mange i Norge som mottar svarte penger, og du må opp i millionklassen for å frykte noe kan det virke som. Det er rett og slett ikke ressurser nok til å ta småfiskene. Blir omtrent samme risiko for å bli tatt som å laste ned musikk fra nettet.

Har aldri vært borti at spillselskapene tar skatt av gevinstene. Nettogevinsten er skattbar med 28%. Si at du setter 5000 på at Norge slår Danmark til 3 i odds, og Norge vinner må du skatte 2800 kroner til den norske stat ((3*5000)-5000)*0,28).

1

Takker for mange kjempefine svar her. Det er faktisk litt som jeg hadde tenkt på forhånd; at man egentlig slipper greit unna mtp skatt uansett hva det måtte være. Jeg tror det skal mye til å bli oppdaget når man overfører beløp i ny og ne, og folk bør egentlig ikke være redde. Tenkte jeg likevel måtte lufte dette temaet når jeg hadde hørt så fryktelig mye forskjellig.

1
joahel88 Hvis du tar ut, la oss si 5000 kroner, så vil du bare få ca 4700 på kontoen, regner da med at dette er skatt baken tar for å ta imot pengene.

Gebyrer har ingenting med skatt å gjøre. Dette kan f.eks skyldes vekslinger mellom valuta, hvor bookmakerne ofte gir horribel kurs, og at bankene tar sin del av kaka.

Det skal ikke være skatt på spill som Norsk Tipping tilbyr det samme av, så lenge bookmakeren har lisens innenfor EØS. Har selv aldri fått krav på gevinster jeg har vedlagt i selvangivelsen, og det samme gjelder profesjonelle oddstippere jeg kjenner.

1

Jeg kan legge inn denne for de som vil vite mer. Her er det riktignok snakk om lotto, men prinsippet er det samme ved odds-spill.

Skattefritt i EU "Likevel vil alle pengepremier i spill som Eurolotto være skattefrie. Grunnen er at det er unntak fra regelen på spill som opererer i EU- og EØS-landene.

- Hvis gevinsten kommer fra EØS- eller EU-land, og stammer fra spill som tilsvarer spill eller lotterier som lovlig kan tilbys i Norge, for eksempel spill som tilbys fra Norsk Tipping, så vil hele gevinsten være skattefri, forklarer Rabben.

Eurolotto holder til på Malta og eies av et aksjeselskap i Sverige, noe som betyr at lotteriet opererer innen EUs grenser.Dermed får den norske staten null og nada av den eventuelle premien din"

http://www.dinside.no/870661/maa-du-skatte-av-pengepremien

1
Laster...