Tipping, Odds, Spill og Poker

Eksberten

oddsseting underveis i kampene

Under gårsdagens kamp mellom Bodø/Glimt og Ham-Kam kom det opp en odds på sluttresultatet like etter Glimt hadde tatt ledelsen en halvtime før slutt.

Oddsen var 1.08 for hjemmeseier og 35.00 for borteseier. Det vil si at hvis man hadde satset 1000 kr for Ham-Kam seier ville man sittet igjen med et overskudd på pene 34 000 kroner. Hvis du hadde satset pengene på Glimt-seier, måtte du ut med 425 000 kroner for å få samme overskudd !

Ifølge den oddsen var sjansen for Ham-Kam seier 1 til 426...

Med slike oddssettere går det nok på dunken med Norsk tipping.

1
9 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Iflg. oddsen var det vel rundt 1 til 34 for HamKam-seier. Regner med U-oddsen ikke var satt såpass høyt at de tar noen særlig med sjanser.

1

Ifølge den oddsen var sjansen for Ham-Kam seier 1 til 426...

Dersom de fleste besitter slike matematikk-kunnskaper, så tror jeg nok Norsk Tipping kommer til å gå så det suser

1

Ifølge den oddsen var sjansen for Ham-Kam seier 1 til 426...

Hehe, her er det noen som må tilbake på skolebenken.

1
Avery [sitat…] Hehe, her er det noen som må tilbake på skolebenken.

Det siste ble vel feil, det var ikke poenget.

Poenget var at du måtte ut med 1000 kroner for å vinne 35 000 ved ham-Kam seier, i en kamp som til da hadde vært ganske jevnspillt. Mend du måtte ut med 425000 for å få samme overskudd.

Regnestykke:

35 X 1000 kr = 35000 kr som blir 34 000 kr i fortjeneste ved gevinst 1.08 x 425 000 kr = 459 000 kr som også blir 34 000 i fortjeneste ved gevinst.

1
Eksberten Jeg har ikke tippet noe som helst på mange år, så det er lite aktuelt :) Men skulle jeg sløse bort en hundrings, hadde jeg satset på bortelaget, med mulighetfor å tjene 3400 kroner...

Dette er jo ren og skjer statistikk og matematikk og ikke noe hokus-pokus.

I det lange løp så vil man tjene like mye (dvs. tape pga. marginen bookmakeren har) på om man satser H eller B. Men variasjonen vil jo være høyere hvis man satser på H.

Dette er jo sånn sett en variant av det Valdriss mener. Dvs. jeg trur det er få gamblere som bevisst går etter disse lave oddsene og en "vanlig" gambler vil vel mer typisk forsøke å finne odds i intervallet ca. 2.00 til 4-5-6.

I tillegg så har jo Norsk-Tipping mye lavere odds enn mange andre spillselskaper. Slik at det hadde vært interessant og sett den beste live-oddsen på HUB hos andre bookmakere på samme kampen og på samme tidspunkt.

Og som allerede påpekt.

Bodø-Glimt har 12 strake hjemmekampseire på rad (og få innslupne mål).

Nå kan man jo snu det argumentet begge veier. Men siden de leder så klart kan det jo hende at man i underbevisstheten allerede har begynt å tro at man er klar for eliteserien slik at man sånn sett kunne spekulere at de slappet mer av i denne kampen enn tidligere.

1

Forøvrig er det ett annet interessant poeng her.

Mange tenker som deg. Dvs. de ser på oddsen og hva de må ut med for å vinne 34.000.

Dvs. jeg trur at høye odds kan systematisk bli spilt ned av den grunn. Og dette fungerer akkurat som en børs (hvis vi for enkelthets skyld ser bort fra U) slik at når noe blir spilt ned så går noe annet opp. Og i dette tilfellet så går oddsen på H opp.

Men igjen. Da må man ta utgangspunkt i at nå er alt så internasjonalt. Dvs. hos de fleste bookmakere vil slike assymetriske ting bli korrigert. Det er alltids noen proffe som har gode banker og bryr seg lite/ingenting om risiko. Men på den annen side igjen. Norsk-Tipping er jo bare en lite regional bookmaker og følgelig ikke utsatt for disse justeringene.

Men på den annen side der igjen, så har det jo en så lav TBP at det nok er vanskelig å utnytte denne mekanismen.

1
Eksberten Det siste ble vel feil, det var ikke poenget. Poenget var at du måtte ut med 1000 kroner for å vinne 35 000 ved ham-Kam seier, i en kamp som til da hadde vært ganske jevnspillt. Me...

Poenget var at du måtte ut med 1000 kroner for å vinne 35 000 ved ham-Kam seier, i en kamp som til da hadde vært ganske jevnspillt. Mend du måtte ut med 425000 for å få samme overskudd.

Du tenker feil. Det du må tenke på er hvor mange ganger vil HamKam snu dette til seier under samme forutsetninger. Kommer du fram til at det er oftere enn 1 av 34 bør du spille på B. Kommer du fram til at det er sjeldnere bør du la være.

Hvor mange ganger har HamKam snudd underlege til seier med en halvtime igjen på bortebane?

Hvor mange ganger har Bodø/Glimt mista ledelse til tap hjemme?

HVIS HamKam scorer ett mål, hva er sjansen for at dem vil gå for en scoring til? Vil dem ikke være fornøyd med uavgjort? HVIS HamKam scorer, vil ikke Bodø/Glimt presse på?

Masse ulike scenarioer som du må se for deg før du spiller.

Jeg synes 34 var noe høyt så det var kanskje spillbart med 33 min + tillegg igjen av kampen.

1

Lignende innlegg

Sjakk oeao Publisert

Noe som kan lønne seg

Spiller man sjakk på nett kan man bevisst tape. Sette de mest rare trekkene ut, så motspilleren skjønner at du er så dårlig at han ho ikke gidder å spille mot deg mer og går ut, på den måten vinner du...
1
0 svar

Historiske Haaland på årets lag i verden

Erling Braut Haaland (21) er den første nordmannen som er med på årets lag i verden. Storscorer-rival i Bundesliga, Robert Lewandowski (33), stakk av med prisen som årets spiller i verden.
Bilde

Historiske Haaland på årets lag i verden

Erling Braut Haaland (21) er den første nordmannen som er med på årets lag i verden. Storscorer-rival i Bundesliga, Robert Lewandowski (33), stakk av med prisen som årets spiller i verden.


Bilde www.vg.no
1
0 svar
Sjakk VGD Publisert

David Toska om sjakkbråket: – Aldri ønsket å støte noen

Ransdømte David Toska sier han er «spent» før sin opptreden på TV 2s sjakksendinger – og sier han ikke var forberedt på den heftige debatten som oppstod da hans deltakelse ble kjent.
Bilde

David Toska om sjakkbråket: – Aldri ønsket å støte noen

BERGEN/OSLO (VG) Ransdømte David Toska sier han er «spent» før sin opptreden på TV 2s sjakksendinger – og sier han ikke var forberedt på den heftige debatten som oppstod da hans deltakelse ble kjent.


Bilde www.vg.no
1
0 svar
Sjakk Script Publisert

VM

Så mywe må Magnus ha lært av denne matchen, hvor sterk han er fordi han gjør så få tabber. Dernest det avgjørende partiet. Magnus er verdenshistoriens beste spiller med få brikker på brettet, Magnus...
1
0 svar
Sjakk VGD Publisert

Carlsen verdensmester etter ny russisk giganttabbe

Jan Nepomnjasjtsjij (31) rystet sjakkverden nok en gang. Magnus Carlsen (31) utnyttet russerens tabbe og er verdensmester i klassisk sjakk. Dette er 13. gang Carlsen tar en VM-tittel.
Bilde

Maktdemonstrasjon av Carlsen - verdensmester etter ny russisk giganttabbe: – Hårreisende spill

DUBAI/OSLO (VG) (Jan Nepomnjasjtsjij-Magnus Carlsen 0–1, totalt 3,5–7,5) Jan Nepomnjasjtsjij (31) rystet sjakkverden nok en gang. Magnus Carlsen (31) utnyttet russerens tabbe og er verdensmester i kla...


Bilde www.vg.no
3
0 svar
Laster...