Trening og Kosthold

AgentDaleCooper

Lyskeskade

Pådro meg en lyskestrekk for ca 3 uker siden på fotballkamp. Var dum nok til å spille resten av kampen, og jeg hadde greit med smerter etter kampen. Dagen etter føltes lysken bra og jeg kunne trene helt normalt.

Den neste treningen pådro jeg meg strekk igjen. Strekken kom snikende inn, og til slutt kjentes det ut som noe "revnet" rett og slett. Gikk ut på sidelinjen, fikk en ispose og prøvde å holde skadestedet høyt oppe. Haltet rundt banen en gang for å ikke stivne helt, så dro jeg hjem.

Nå har jeg ikke vært på trening eller kamp på to uker. Har gjort forskjellige øvelser som visstnok skal hjelpe mot lyskestrekk.

Nå over til poenget. Noen som har prøvd "dry needling"? Man altså tørrnåler seg selv i noen få minutter i adduktor longus. Er dette å anbefale?

3
31 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

AgentDaleCooper

Håper alle av dere får en kraftig lyskestrekk innen nærmeste fremtid. Fuck you all.

2

:-) Skader kan jeg ingenting om, men en som kan hjelpe deg er nok Wes. Får håpe han titter innom.

1

Nå over til poenget. Noen som har prøvd "dry needling"?

aldri hørt om.

Men jeg tenker bare at du burde ha noen i fotballklubben som kan hjelpe deg, eller er det helt useriøst opplegg? Hva sier treneren?

Rent generelt kan strekk-skader sette deg ut i flere uker hvis det er alvorlig, så du må nok være litt tålmodig. I ventetiden burde du nok gå til noe behandling og gjøre noen egnede øvelser for å komme raskest mulig tilbake.

Har hatt lyskestrekk så ønsket ditt er oppfylt for min del.

1
Navnebruker [sitat…] aldri hørt om. Men jeg tenker bare at du burde ha noen i fotballklubben som kan hjelpe deg, eller er det helt useriøst opplegg? Hva sier treneren? Rent generelt kan strekk...
AgentDaleCooper

Takker for svar. Har du noen øvelser å vise til? Jeg har søkt litt på nettet, men jeg finner mest øvelser som unngår fremtidig lyskestrekk.

Spiller i byens fattigste fotballklubb (4. div) så det er ikke mye hjelp å få.

1
AgentDaleCooper Takker for svar. Har du noen øvelser å vise til? Jeg har søkt litt på nettet, men jeg finner mest øvelser som unngår fremtidig lyskestrekk. Spiller i byens fattigste fotballklubb (...

Takker for svar. Har du noen øvelser å vise til

Dessverre. dette kan jeg ikke noe om. Et wild guess blir ergometersykkel, få opp blodsirkulasjonen. Som andre har nevnt, du får håpe at vår mann på skader dukker opp og svarer deg :)

1
AgentDaleCooper Har nok ikke det. Hvis jeg prøver å jogge så kommer smerten snikendes til slutt. Det gjorde også relativt vondt da jeg prøvde å ta et sett med knebøy.

Lyskestrekk er dessverre noe j*vla dritt. Sleit med det selv i flere år på tampen av fotball"karrieren".

Det du må ta innover deg er at en muskel i lysken din har har blitt skadet, og det er et arr i muskelvevet. Dette arret må du være snill mot. Ikke begynn å spille fotball for tidlig igjen, altså.

De fleste øvelser som går på lysken vil hjelpe så lenge du er forsiktig og det ikke gjør vondt. Dvs. beinøvelser med mer eller mindre strak fot der du beveger foten ut fra eller tilbake til utgangsposisjon. Du finner sikkert masser av disse på youtube.

2
AgentDaleCooper Håper alle av dere får en kraftig lyskestrekk innen nærmeste fremtid. Fuck you all.

Lurte på om jeg skulle skrive et ganske langt innlegg, da lyskeskader er spennende greier, men tror faktisk ikke jeg gidder når du er såpass utakknemlig.

In short:

- Dry needeling er en fin behandlingsmetode, men i utgangspunktet ikke noe jeg ville brukt på en lyskestrekk

- Begynn tøying til smertegrensen

- Ta deg forbanna god tid

- Aktiv styrektrening og skadeforbeyggende trening etterhvert

- Lykke til

2
Wes24 Lurte på om jeg skulle skrive et ganske langt innlegg, da lyskeskader er spennende greier, men tror faktisk ikke jeg gidder når du er såpass utakknemlig. In short: - Dry needeling...
AgentDaleCooper

Lurte på om jeg skulle skrive et ganske langt innlegg, da lyskeskader er spennende greier, men tror faktisk ikke jeg gidder når du er såpass utakknemlig.

Takker for tipsene! Det andre innlegget i denne tråden var ment som en spøk btw. Er det noen spesielle tøyningsøvelser du vil anbefale?

1
RogerMaar Lyskestrekk er dessverre noe j*vla dritt. Sleit med det selv i flere år på tampen av fotball"karrieren". Det du må ta innover deg er at en muskel i lysken din har har blitt skadet,...
AgentDaleCooper

De fleste øvelser som går på lysken vil hjelpe så lenge du er forsiktig og det ikke gjør vondt. Dvs. beinøvelser med mer eller mindre strak fot der du beveger foten ut fra eller tilbake til utgangsposisjon. Du finner sikkert masser av disse på youtube.

Takk for tipset.

1
HenryCavendish [sitat…] Dette her er direkte feil. Å tøye lysken kan gjøre at strekken kan vare i flere måneder. Lysken er jo riftet og kjør. Vil det helpe å tøye en strikk som allerede er slitt?

Å tøye muskelen til smertegrensen (merk: jeg sier ikke at vi skal slite muskelen i to her) vil dempe muskelspasmer i skadeområdet, ordne arrvevet i strekkretningen, opprettholde god muskellengde i rehabiliteringsperioden og hindre sensitisdering av strekkrefleksen.

1

har godt med en ankelskade i 8 måneder og har først fått svar for kort tid siden at jeg må opperere, men de sa at det blir tidligst i mars. fikk beskjed hoss legen de første 4 gange at jeg ikke trengte å opperere. får heller ikke lov å belaste ankelen i det hele tatt.

er det noen som vet noe om rettighetene mine i denne saken?

1

Lignende innlegg

Laster...