http://www.scientificamerican.com/article/its-time-to-end-the-war-on-salt/

In fact, the population that ate the most salt, about 14 grams a day, had a lower median blood pressure than the population that ate the least, about 7.2 grams a day. In 2004 the Cochrane Collaboration, an international, independent, not-for-profit health care research organization funded in part by the U.S. Department of Health and Human Services, published a review of 11 salt-reduction trials. Over the long-term, low-salt diets, compared to normal diets, decreased systolic blood pressure (the top number in the blood pressure ratio) in healthy people by 1.1 millimeters of mercury (mmHg) and diastolic blood pressure (the bottom number) by 0.6 mmHg. That is like going from 120/80 to 119/79. The review concluded that "intensive interventions, unsuited to primary care or population prevention programs, provide only minimal reductions in blood pressure during long-term trials." A 2003 Cochrane review of 57 shorter-term trials similarly concluded that "there is little evidence for long-term benefit from reducing salt intake."

2
Perrin33 http://nrk.no/livsstil/_-salt-er-ikke-usunt-for-alle-1.11939150 "– For unge mennesker som spiser vanlig, sunn kost og har sunn fysikk, trenger ikke saltet være skadelig. Nyrene ski...

For unge mennesker som spiser vanlig, sunn kost og har sunn fysikk, trenger ikke saltet være skadelig

Salt må vi ha som en del av kostholdet. Men det er ikke tvil om at vi får i oss for mye salt på generelt grunnlag. Det har vi ikke god av selv om nyrene skiller ut mye av. Og det er noe galt med vanene våre når noen salter middagen før de har smakt på den. Så jeg er slett ikke i mot salt, men for at vi reduserer inntaket. Og det er en glimrende start at forbrukeren selv kan salte maten sin og ikke produsentetn.

2
Jimmy_Stein [sitat…] Salt må vi ha som en del av kostholdet. Men det er ikke tvil om at vi får i oss for mye salt på generelt grunnlag. Det har vi ikke god av selv om nyrene skiller ut mye av....

Men det er ikke tvil om at vi får i oss for mye salt på generelt grunnlag. Det har vi ikke god av selv om nyrene skiller ut mye av.

Undersøkelsene som Perrin33 viser til, indikerer vel at det er tvil rundt dette.

Men ellers er jeg enig i det du skriver. :-)

1
Laster...