Trening og Kosthold

baov

Solstudio, føflekkreft, mørkhudede

Statistikk viser at føflekkreft er økende I Norge. = fakta.

Men er det etniske Norske Nordmenn/hvite som får mer føflekk-kreft, - eller er det det økende antall innvandrere fra solsvidde 3-verdenland som nå registrerer sine sykdommer. Man kan jo anta at de som har vokst opp I solsteika døgnet rundt hele livet helt til de kom til Norge, er en gruppe med mer føflekk-kreft en vi hvitinger/etnisk Norske som går i vintermørke mesteparten av året fra vi er født.

Hva sier statistikken om problemstillingen?

Er det med I statistikkundersøkelsen hvor vedkommende er fra I verden, og om de er mørkhudet eller hvit?

Bør vi forlange en ny statistikk?

Jeg har en oppfatning om at det er stadig flere mørkhudede utlendinger/innvandrere som registrer hudkreft nå av ymse grunner.

1
4 svar

Hva sier statistikken om problemstillingen?

Statistikken sier at Australia, New Zealand, Norge og Sverige er på toppen når det gjelder antall tilfeller av føflekk-kreft.

http://www.dinside.no/382908/norge-paa-foflekkreft-toppen

Som kjent er alle disse landene stort sett bebodd av mennesker med lys hud. Mennesker med lys hud har også mye lavere pigmentproduksjon enn de med mørk hud noe som gjør at de er mer utsatt for farlige UV-stråler. Og dermed sannsynligvis også mer utsatt for føflekk-kreft.

2

Hva sier statistikken om problemstillingen?

Forståelse av hva som faktisk skjer tilsier at det i beste fall bremser statistikken. Endrede solvaner er årsak da vi her oppe i nord ikke har en hud som tåler sterk uv stråling.

1

Lignende innlegg

Laster...