Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Vonde knær etter for mye knebøy!!

Jeg har gjort knebøy hver eneste dag i 4 mnd nå, mens jeg har økt vekt på stanga hver uke. For noen dager siden begynte det å murre på innsiden av begge knær. Så ble det skarp smerte. Jeg sluttet med knebøy, prøver å holde knærne i ro og tar ibux. Idag er dag 3. Når kan jeg forvente at den verste smerten roer seg ned?

1
10 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

HarryH

Usikker på om det var ment som en spøk, men det er selvsagt ikke skadelig å spasere på mykt underlag. Bevegelse er bare bra, så lenge smertene ikke blir verre for hver meter du går.

2

Passport

Når kan jeg forvente at den verste smerten roer seg ned?

Skarp smerte som du referer til er ikke noe godt tegn! Alle belastninger som trigger smerte bør unngås. Dersom du ikke er betraktelig bedre i løpet av 2-3 dager vil jeg anbefale at du oppsøker din fastlege. Dersom dette dreier seg om en skade i f.eks ligament (MCL) tar det ca 3 uker for riften å gro og ytterligere ca 3 uker for å være sterk nok til lett belastning (opptrening) Men dette er uansett noe legen bør undersøke og han/hun vil kunne hjelpe deg mad diagnostisering samt adekvate tiltak. Lykke til ;)

2

Passport

MCL:

Kneets indre leddbånd er en vanlig kneskade, spesielt i idrett. Leddbåndet, som heter Medial Collateral Ligament(MCL), fester på innsiden lårbeinet og leddbåndet, og hindrer kneet i å bikke innover.

2

Noreger

Finn en video på Youtube som viser PERFEKT teknikk. Tren deretter med lav belastning og ha en spotter. Jobb deg oppover i vekt, mens du fokuserer på god teknikk.

Dette MÅ du finne utav. Teknikk, teknikk, teknikk teknikk.

1

Bantor

Når trådstarter tar knebøy, i hvilken retning peker tærne?

1

HarryH

Ikke ta knebøy hver dag.

Når du tar knebøy, pass veldig nøye på at knærne ikke går innover underveis. Press knærne utover så hardt du kan.

1

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Mat og Drikke

Mat og Drikke

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Laster...