UFO og Alternative Teorier

Kul_Djevel

UFO Abduction

Et interessant fenomen er de mennesker som hevder de har blitt bortført av Aliens. Noen tilfeller er helt klart mere interessant enn andre.

Den mest interessante er historien om Travis Walton. Den synes jeg faktisk er meget troverdig. Alle hans kamerater som var sammen med han den kvelden han ble bortført, besto løgndetektortestene som ble utført av politiet.

En annen historie som jeg ikke kjenner så godt til, handler om Charles Dickson. Han døde forrige fredag. RIP.

Han sto inne for sin bortføringshistorie helt frem til sin død.

Hva tror dere om fenomenet?

Personlig så tror jeg at enkelte av disse historiene er reelle bortføringshistorier til tross for mangelen på konkrete bevis.

1
77 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg såg en ganske morsom episode med Pen & Teller(?) Show om akkurat dette her. Konklusjonen var hysterisk.

1
Drugs4Us Les den første commenten du ser under artikelen. Høres mer troverdig ut en små grå menn :P http://ufos.about.com/b/2009/02/04/travis-walton-inside-the-alien-craft.htm

Les den første commenten du ser under artikelen. Høres mer troverdig ut en små grå menn :P

Nei, denne kommentaren var ikke mye troverdig. Den står imidlertid i stil med all form for desinformasjon og latterliggjøring enkelte ønsker å spre om interessante tilfeller. Travis Walton saken er et slikt tilfelle. Nå har jeg sett intervjuer både med nevnte sheriff i kommentaren og andre involverte. Derfor så ser jeg at kommentaren innholder noe som derfor er direkte løgn. Noe som selvsagt brukes bevisst av folk som av ulike årsaker ønsker å latterliggjøre eller spre desinformasjon rundt saker de helt ikke forstår selv.

Jeg vet ikke om Travis Walton ble bortført av aliens, men jeg mener det er en meget interessant sak. Jeg tror nok det ligger mye her, men selvsagt så har jeg lest mye og sett mye om denne saken og har derfor greid å skille ut hva som er løgn og ikke. Det har ikke du klart, da du kjøpte denne kommentaren litt for lett. Det kommer frem altså direkte løgner i denne kommentaren som motstrider reell fakta som har kommet frem.

1
Kul_Djevel [sitat…] Nei, denne kommentaren var ikke mye troverdig. Den står imidlertid i stil med all form for desinformasjon og latterliggjøring enkelte ønsker å spre om interessante tilfell...

Jeg tror nok det ligger mye her, men selvsagt så har jeg lest mye og sett mye om denne saken og har derfor greid å skille ut hva som er løgn og ikke. Det har ikke du klart,

Nei du har rett. Jeg hadde ikke hørt om denne saken før jeg så denne tråden. Jeg har lest wiki siden og den linken jeg postet.

Jeg sitter desverre på et crappy mobilt bredbånd så jeg får ikke sett videoen.

http://skeptoid.com/episodes/4094 den a?

1
Kul_Djevel [sitat…] Nei, denne kommentaren var ikke mye troverdig. Den står imidlertid i stil med all form for desinformasjon og latterliggjøring enkelte ønsker å spre om interessante tilfell...

Jeg vet ikke om Travis Walton ble bortført av aliens, men jeg mener det er en meget interessant sak. Jeg tror nok det ligger mye her, men selvsagt så har jeg lest mye og sett mye om denne saken og har derfor greid å skille ut hva som er løgn og ikke.

Hvis du ikke vet om Travis ble bortført av aliens, hvordan kan du da påstå at du har klart å skille mellom løgn og sannhet i denne saken?

Det for det første. For det andre så tror jeg du burde ta den kommentaren lengre opp seriøst. Den er tross alt svært mer sannsynlig enn at han ble dratt opp i et romskip.

2
0gg0 [sitat…] Hvis du ikke vet om Travis ble bortført av aliens, hvordan kan du da påstå at du har klart å skille mellom løgn og sannhet i denne saken? Det for det første. For det andre...

klart å skille mellom løgn og sannhet

Nå diskuterte vi en kommentar og jeg har sett et intervju med den nevnte sheriffen i saken. Der kommer sheriffen med helt andre og motstridende uttalelser til denne kommentaren som Drugs4Us linket til.

Jeg mener da at sannheten kommer direkte fra kilden og løgnen kommer fra en anonym nick på nettet i denne saken. Hva tror du?

Eksempel: Du hørte et intervju med Jens Stoltenberg hvor han hevder han er for EU. Så kommet et anonym nick på VGD og sier at Jens Stoltenberg er mot EU. Hvem stoler du på da? Jens Stoltenberg-intervjuet eller den anonyme personen?

Ja, da skjønner du hvordan jeg klarer å skille mellom hvem som lyver og hvem som snakker angående denne kommentaren.

1
Kul_Djevel Ingenting av dette forklarer Travis Walton bortførelsen og det at alle vitnene besto løgndetektortesten de tok i forbindelse med den angivelige bortførelsen.

det at alle vitnene besto løgndetektortesten

Det forteller vel bare - bortsett fra at vi har bare et youtube-klipp til å "dokumentere" at det faktisk har foregått en slik test - at vedkommende fortalte det de trodde de så.

Strengt tatt så forteller dette nøyaktig følgende:

Det finnes klipp på youtube som viser mennesker som forteller at de har vært bortført av antatte "aliens".

Det er alt.

Ikke var det noen kjempenyhet heller, akkurat.

Men at du anser "historien" for å være troverdig, er jo din sak, og ikke noe jeg skal legge meg borti - og denne gangen får du kred for siste setningen:

"Personlig så tror jeg..."

Mvh

BlackEagle

2
Kul_Djevel [sitat…] Nå diskuterte vi en kommentar og jeg har sett et intervju med den nevnte sheriffen i saken. Der kommer sheriffen med helt andre og motstridende uttalelser til denne kommen...

Der kommer sheriffen med helt andre og motstridende uttalelser til denne kommentaren som Drugs4Us linket til.

Anser du sheriffen troverdig i kraft av hans stilling da eller? For den kommentaren var særdeles detaljert og 14 ganger mer troverdig enn hva en hvilken som helst sheriff ønsker å tro. Her er vi ved sannsynligheter igjen you see. Selvsagt må du tro det som er minst sannsynlig.

1
0gg0 [sitat…] Anser du sheriffen troverdig i kraft av hans stilling da eller? For den kommentaren var særdeles detaljert og 14 ganger mer troverdig enn hva en hvilken som helst sheriff...

Selvsagt må du tro det som er minst sannsynlig.

Du hørte et intervju med Jens Stoltenberg hvor han hevder han er for EU. Så kommet et anonym nick på VGD og sier at Jens Stoltenberg er mot EU. Hvem stoler du på da? Jens Stoltenberg-intervjuet eller den anonyme personen?

Det utrolige her er at du mener den anonyme personen er mere troverdige om Jens Stoltenberg sine tanker om EU, enn hva Jens Stoltenberg er.

Fantastisk. Da vet vi det.

1
Kul_Djevel [sitat…] Du hørte et intervju med Jens Stoltenberg hvor han hevder han er for EU. Så kommet et anonym nick på VGD og sier at Jens Stoltenberg er mot EU. Hvem stoler du på da? Jens...

Du hørte et intervju med Jens Stoltenberg hvor han hevder han er for EU. Så kommet et anonym nick på VGD og sier at Jens Stoltenberg er mot EU.

Gud trøstes for en sammenligning. Igjen handler det om sannsynlighet, og bortførelse av aliens og for EU er et par atlanterhav fra hverandre. Sannsynligheter er ikke helt din greie. Bare å innse.

2
Kul_Djevel Tommel for personfokusering. Du blir ikke bedre. Lykke til videre.

Tommel for personfokusering.

At du ikke eier sans for sannsynligheter er da veldig relevant for en debatt som er rettet mye mot akkurat det. Når du konsekvent forkaster det som er mest sannsynlig, så er det ikke personfokusering å påpeke det. Og om det skulle gå under personfokusering, så må det være tillatt å fokuser på din manglende evne på det området.

Du kan godt være nærtagende med offerrollen, men tror ikke mange synes særlig synd på deg.

2

Den mest interessante er historien om Travis Walton.

Enig.

Travis walton storyen er en av de beste men det er mange fler som er i samme tyngde.

Linda Napoletano saken på manhattan har jeg rangert som en av de beste og kanskje enda bedre enn Travis men nå kan det vise seg at saken er svekket pga noen dokumenter som kan være bløff. Og da er hele historien litt vekk for meg.

Jeg tror ikke dette abduction greiene er så enkelt som bløff men kanskje ikke så enkelt som alien abduction heller.

Vi har to muligheter av feil her.. Bløff og Massefantasi. Jeg tror ingen er gjeldende for Travis saken.

Så da har vi igjen ukjent livsform eller mennesker som utfører dette. Hvis ukjent livsform så trenger de ikke være fra deep space. Vi har utforsket 5% av havene våre og 0,01% av solsystemet.

Nei Leon, før du svarer... Ikke demoner..

2
Messagefromtime [sitat…] Enig. Travis walton storyen er en av de beste men det er mange fler som er i samme tyngde. Linda Napoletano saken på manhattan har jeg rangert som en av de beste og kanskj...

Jeg tror ikke dette abduction greiene er så enkelt som bløff men kanskje ikke så enkelt som alien abduction heller.

Selvfølgelig er det bløff. Filmen "Fire in the Sky" er en grei nok film som jeg så for sikkert 15 år siden. "Based on a true story" sto det i børjan av filmen.

Ingen med sine fulle fem tror virkelig at det var det som skjedde. Du er nødt til å se på hva som er mest sannsynlig her. Og beviser så klart. Finnes det beviser for at han ble bortført? Selvsagt ikke. Løgndetektorer beviser null og nix.

Her går det på ren godtroenhet, ønsketenkning og total fravær av kritisk tenkning. Occam's razor vinner nok her også.

1
0gg0 [sitat…] Selvfølgelig er det bløff. Filmen "Fire in the Sky" er en grei nok film som jeg så for sikkert 15 år siden. "Based on a true story" sto det i børjan av filmen. Ingen med s...

Her går det på ren godtroenhet, ønsketenkning og total fravær av kritisk tenkning. Occam's razor vinner nok her også.

Jeg forstår lett hva du mener og også at du har flertallets bifall i din analyse.

Massehysteri kan vi luke vekk pga episodens fysiske påvirkninger basert på øyenvitneutsagn og Travis sin beviste fraværenhet.

Bløff kan vi ikke luke vekk men her er det snakk om mer enn 5 personer som i så fall har holdt på bløffen i 37 år uten å fravike den.

Du kan bruke Occams razor men den har ikke alltid rett. Så lenge du velger å basere din mening på Occams sannsynlighets bifall så kan du ikke bruke ordet "selvsagt.

Men du kan bruke ordet selvsagt om 911 for her trenger du ikke occams razor.

Du dro bløff inn som en løsning og jeg må si meg enig, selv om jeg mener at bløff er usannsynelig så er det selvfølgelig åpent for det men det krever usannsynelig stort pågangsmot av alle deltagerne i bløffen.

Så vi sitter igjen med 3 løsninger.

Bløff.

Menneskelig påvirkning hvor det man egentlig ble utsatt for er screenet med alien abduction memory.

Eller ekte opplevelser av noe som har opphav i en for oss ukjent livsform.

1
Messagefromtime [sitat…] Jeg forstår lett hva du mener og også at du har flertallets bifall i din analyse. Massehysteri kan vi luke vekk pga episodens fysiske påvirkninger basert på øyenvitneutsag...

Bløff. Menneskelig påvirkning hvor det man egentlig ble utsatt for er screenet med alien abduction memory. Eller ekte opplevelser av noe som har opphav i en for oss ukjent livsform.

Ja, veldig enig med deg og dine analyser denne gangen. Det er ikke så ofte det skjer, men hyggelig når det først skjer.

Jeg vet ikke om dette er en abduction, men likevel den mest interessante av de kjente. Så her må man være åpen til det ene eller det andre er bevist. Er det en bløff eller er det noe ekte? Jeg vet ikke.

1
Messagefromtime [sitat…] Jeg forstår lett hva du mener og også at du har flertallets bifall i din analyse. Massehysteri kan vi luke vekk pga episodens fysiske påvirkninger basert på øyenvitneutsag...

Du kan bruke Occams razor men den har ikke alltid rett. Så lenge du velger å basere din mening på Occams sannsynlighets bifall så kan du ikke bruke ordet "selvsagt.

Det har du jo forsåvidt rett i. Men occams har alltid rett når sannsynligheten er forsvinnende liten for en ting/hendelse. Feks. som du nevnte 911 og saken om Travis, eller demoner.

Av de tre løsningene du foreslår tror jeg man trygt kan satse på den første. Men godt gjort å holde på bløffen i så mange år hvis så er tilfelle. Har du sett noen nylige intervjuer med noen av disse? Aller helst alle 5

1
0gg0 [sitat…] Det har du jo forsåvidt rett i. Men occams har alltid rett når sannsynligheten er forsvinnende liten for en ting/hendelse. Feks. som du nevnte 911 og saken om Travis, elle...

. Har du sett noen nylige intervjuer med noen av disse? Aller helst alle 5

Ja, jeg har sett flere, både TV program og i OPERA like TV Show.

Og private interviewer.

jeg kan ikke se noe galt her og jeg er en meget kritisk person i slike tilfeller.

Det ligger mye av dette på Youtube ser jeg, av det jeg har sett.

Du nevner at sannsyneligheten for at det ikke er bløff er forsvinnende liten. Jeg vil legge til at sannsyneligheten for at det ikke er en bløff er forsvinnende liten utfra hva vi vet.

Vi vet ikke noe om hva vi ikke vet.

2
0gg0 [sitat…] Gud trøstes for en sammenligning. Igjen handler det om sannsynlighet, og bortførelse av aliens og for EU er et par atlanterhav fra hverandre. Sannsynligheter er ikke helt...

Igjen handler det om sannsynlighe

Hva som er sannsynlig for deg er ikke sannsynlig for andre. Du diskuterer ut fra din overbevisning om hva som er sannsynlig. Det er helt umulig og tvinge på noen din sannsynlighet.

Poenget her er ikke om vi er trangsynte og lettlurte. Poenget er at vi har en helt annen bevissthet en deg og våres sannsynlighet ligger på et helt annet plan.

Slutt å fremheve deg selv som intelligent. Når din bevissthet har utviklet seg lit vil din sannsynlighet følge etter og du vil oppdage lyset du også. ;)

1

Lignende innlegg

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
15 svar

F16 til Tyrkia

Så fornærmer USA Tyrkia med å bare tilby istedet for F35. Nato vinner for tiden på alle fronter og russerne bør snarest legge ned våbnene. Norske TV kanalane driver balansert nyhetsdekning. Neste måne...
1
6 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
1 svar
Laster...