UFO og Alternative Teorier

protus

Vi er alle ett ?

Dette er tenkning man gjerne finner i østen, esoterisme og mystiske retninger. Det skal være en illusjon at vi er separate organismer, den største illusjon av alle.

Hva tror du ? Selv sliter jeg med å akseptere det, men det skal visstnok kunne gå opp for alle og enhver en gang.

1
16 svar
sjarlenns Ikke bare østens esoterisme ved feks Veda skriftene sier at det forholder seg slik. Dvs vi er separate organismer, men bevisstheten produseres ikke i hjernen. De senere års oppdage...

nemlig at bevisstheten er non lokal.

Man mister bevisstheten dersom blodtilførselen til hjernen blir for svak / stopper opp. Hvis bevisstheten er non lokal, så skulle ikke det skje. Hvis den altså ikke avhenger av det fysiske.

I så fall må man si at bevisstheten bare er et resultat av fysisk konfigurasjon, men hvor denne aktiveres fra en sentral, som en lyspære lyser opp når bryteren slås på. Samtidig er denne pæren avhengig av ledningene som leder strømmen (subsidiært signaler fra en fjernkontroll).

If so, så er vi alle bare et leketøy for en eller annen smarting som har lagd oss a la vi lager roboter, men bare på en langt mer sofistikert måte.

I og for seg en interessant tanke.

2

Ikke bare østens esoterisme ved feks Veda skriftene sier at det forholder seg slik. Dvs vi er separate organismer, men bevisstheten produseres ikke i hjernen. De senere års oppdagelser innen kvantefysikk, bevissthetsvitenskapene og kvantebiologi hevder det samme, nemlig at bevisstheten er non lokal.

I det hele tatt er opphavet til bevisstheten en av de store gåtene i vitenskapens historie. Derfor forfektes det da også synspunkter der alt er mekanisk/materiell som feks Daniel Dennett som sier dette: “We’re all zombies. Nobody is conscious.

Mens Larry Dossey mfl hevder bevisstheten overhode ikke er lokalisert i hjernen. Hjernen er kun et verktøy som fanger opp bevisstheten som dermed anses som et felt (bevissthetsfelt). "My conclusion is that consciousness is not a thing or substance, but is a nonlocal phenomenon. Nonlocal is merely a fancy word for infinite. If something is nonlocal, it is not localized to specific points in space, such as brains or bodies, or to specific points in time, such as the present."

1

Tanken om en felles sentral for bevisstheten innebærer dette. Som igjen antyder at vi ikke har fri vilje som igjen betyr at intet er rett eller galt som igjen betyr at --- alt blir likegyldig.

1

Tja både ja og nei.

Den tid vi lever i er annerledes enn alle andre tider,

Så lenge man er i duality, hvor også karma fungere , så er der ingen seperasjon, logisk sett, hvor du har en bøddel , må der være et offer og vise versa. Hvor der er en rik, må der være en fattig. Dette bryter så med troen på at dårlige evt fattige liv (penge) kommer av dårlige handlinger i tidligere liv. Man kan her se på de Jungs arketyper også. Disse er del av det kollektive menneske, og de kollektive veie.

Samme duality ser man i den kristne tro, troen på de gode og de onde som himmel eller helvete.

1
protus [sitat…] Har vi fri vilje uansett liksom ?

Vi har fri vilje. Men forskjellige rammer gjør at den frie viljen da har grenser i det praktiske. Det vil si at utøver vi den så vil det kunne gi negative konsekvenser.

Men ingen kan faktisk ha fri vilje 100% fullt ut. Du kan helt sikkert tenke deg haugevis av eksempler selv. Så slik må det være.

Men det at det er en slags sentral høres mer lugubert ut, synes jeg.

1
protus Har en celle på en måte fri vilje da ?

Ikke i følge Vedanta og andre esoteriske kilder. Kun mennesket er i besittelse av fri vilje iflg de kildene.

Så vidt jeg vet spekulerer ikke vitenskapen i det spørsmålet. Det er bevisstheten og dens kilde som er den store gåten i kvantefysikken og i bevissthetsvitenskapene. Oxford professor Penrose og Hamerhoff i USA mfl mener bevisstheten er et felt og omfatter hele universet.

Bevissthetsvitenskapene har etterhvert blitt "stueren" og stadig flere vitenskapelige institutter beskjeftiger seg med emnet. Og som alltid når nye oppdagelser presenteres oppstår støy og ignoranse i det vitenskapelige miljøet.

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1571064513001188

http://mappingignorance.org/2015/06/17/on-the-quantum-theory-of-consciousness/

1

Det skal være en illusjon at vi er separate organismer, den største illusjon av alle.

Det er en illusjon, inntil man frigjør seg fra vektstangs prinsippet. Polaritetenes verden.

Først da er det mulig at velge selv.

For kun ut fra egne balanse, kan der velges "rett" og fritt.

1
return_of_drakkar [sitat…] Man mister bevisstheten dersom blodtilførselen til hjernen blir for svak / stopper opp. Hvis bevisstheten er non lokal, så skulle ikke det skje. Hvis den altså ikke avheng...

Man mister bevisstheten dersom blodtilførselen til hjernen blir for svak / stopper opp. Hvis bevisstheten er non lokal, så skulle ikke det skje.

Tradisjonell forståelse av hjernens funksjon er at den produserer bevissthet. Noe det altså ikke finnes et eneste bevis for. Det er da klart at innen rammen av denne forståelsen må hjernen være i "live" for å fungere.

Det andre synspunktet er at hjernen et redskap for å fange opp bevisstheten som eksisterer uavhengig av oss. Også i dette konseptet må hjernene naturligvis være i live for opprettholde egenskapen å samhandle med bevissthetsfeltet.

I det siste synspunktet er hver persons hjerne et unikt print av bevisstheten som i symbiose med bevissthetsfeltet gjør sin unike erfaring gjennom fri vilje. En annens frie vilje leder til andre erfaringer...osv.

1
sjarlenns [sitat…] Tradisjonell forståelse av hjernens funksjon er at den produserer bevissthet. Noe det altså ikke finnes et eneste bevis for. Det er da klart at innen rammen av denne forst...

Hvis ikke hjernen produserer bevisstheten og man mister bevisstheten om blodet dit stopper opp, så er likevel bevisstheten helt avhengig av det fysiske.

Endog kan man si at signalene fra sentralen stoppes av den fysiske tilstanden. Subsidiært er bevisstheten aktiv uten at man selv vet det, men da er det jo ikke ens egen, og det hele blir meget rart. Eller - bevisstheten finnes ikke om ikke det fysiske finnes. Da finnes bevisstheten som - det tomme intet.

1

Hva tror du ?

På en måte er vi ett folk , på bærtur. Noe andre arter også har fått merke.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk skuterud Siste svar

Norsk strøm.

Fra og være selvforsynt, ser det ut som våre politikere har satt oss i denne situasjonen. Vi vil i vinter kanskje være avhengig av import fra Europa, og som jeg leser det , i første rekke Tyskland. M...
2
12 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Arfan Bhatti igjen

Komiske norske politi kommer trekkende med Arfan Bhatti som medhjelper til drapene foran London Pub. Gratulerer! Kan politimesteren finne seg noe annet å gjøre. Det høres ut som en vits. Siste mennesk...
2
21 svar
Laster...