Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Mer detaljert kart over Norge fra mapant.no

Det ble lansert et nytt, mer detaljert kart over Norge i dag (26.6.2020), tilgjengelig fra mapant.no men er det riktig at man har merket tett vegetasjon ned grønt og skog med hvitt? Er det ikke naturlig å ha tett vegetasjon som lysgrønt og skog som mørkegrønt? I tillegg, hvorfor er det ingen stedsnavn på kartet, skal dette være hemmelig?

https://www.aftenposten.no/sport/sprek/i/Wbnm4k/nytt-norgeskart-slippes-fredag-skaperne-tror-det-vil-endre-maaten-folk

1
2 svar
Trådvisning
Hele diskusjonen

Bjarne_1972

Dette er et initiativ fra orienteringsmiljøet, og de har tatt brukt karttegnene som brukes på orienteringskart. På slike kart er hvitt vanlig, godt løpbar skog. Grønt brukes om områder med nedsatt løpbarhet, mens gult brukes om åpne områder med god løpbarhet.

Som o-mosjonist har jeg sett veldig frem til dette, og synes det er fantastisk at store deler av landet er kartlagt med o-kart av brukbar kvalitet, Jeg dog litt usikker på om dette kommer til å slå særlig an blant dem som ikke er vant til orienteringskart fra før.

1

petter103

Ok, jeg var ikke klar over det. Jeg er ikke vant til orienteringskart. Så dette kartet ser bare rart ut for min del, fristet ihvertfall ikke å bruke som turistkart.

1

Lignende temaer

Bilde

Reisetips

Reisetips

Bilde

TV-program

TV-program

Bilde

Religion og livssyn

Religion og livssyn

Bilde

Mat og Drikke

Mat og Drikke

Bilde

Musikk

Musikk

Laster...