Været esc

Innlegg

Været

Vigi

Hvilken by i Norge har det beste sommerværet?

Jeg håper jeg kan få litt feedback fra folk rundt omkring i Norge på hvilken by de synes har det aller beste sommerklimaet. Vi kan nok utelukke byer på Vestlandet :-), Midt og Nord-Norge, så det er på Østlandet vi finner Norges sommerby nummer 1 værmessig sett i alle fall! Jaja, kanskje noen mener Saltdal i Nordland?

Mitt forslag er uansett Sandefjord. Der har jeg inntrykk av at det er veldig mye sol og fine temperaturer, samtidig som at de ligger veldig beskyttet fra de meste av vær fra vest og sørvest. De ligger også så langt sør på Østlandet at de slipper unna de verste ettermiddagsbygene som har en tendens til å gi ganske skyet vær på ettermiddagene lengre nord.

Andre forslag?

Vigi

1
13 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det beste været i Norge finner vi langs kyststripen fra Kristiansand til Oslo. Best er det kanskje på kysten i Vestfold. Sandefjord er derfor et bra forslag, men det kunne like så gjerne vært Tønsberg, Horten eller Larvik... Somrene i de fire byene er så godt som identiske.

En liten kurositet: fra Vestfold og videre langs kysten synker sommertemperaturen med en grad for hver store by vi passerer:

Her er sommer-middeltemperaturene for noen byer:

Sandefjord: 15,8 grader Kristiansand (Kjevik): 14,9 grader Stavanger (Sola): 13,8 grader Bergen (Flesland): 12,9 grader

McCracken.

1
johnnyGG Oslo?

Kragerø (Jomfruland). Dette stedet er nok rimelig høyt oppe på listen over antall godværsdager.

Regner det i Oslo så er det nesten alltid sol i Kragerøskjærgården.

1

Kva slags by er Saltdal i Nordland? Ein har sjølvsagt høyrt om Saltdalen, men ikkje om at sentrum har fått bystatus. Då kan vel reise innover Sognefjorden og rekne Sogndal som by. Byen /bygda er langt frå kysten og har like lite nedbør som byar rundt Oslofjorden. Dersom lite nedbør er eit hovedpoeng for sommaren, må vel byar høgt oppe i nord skåre høgt. Alta, foreksempel. Men her blir vel temperaturen ikkje høg nok til den perfekte sommar. Sandefjord er nok ikkje noko dårleg tips for det gode sommarliv. Og andre byar i dette området. Østlandet har forresten stor nytte av å ha Vestlandet som ei solid borg mot vindar og lågtrykk, ei god hjelp for sommaren og andre årstider. Og her på kysten har me no den 4.dagen på rad med opphald og bra ver. A taste of Summer.

ifen

1
johnnyGG Oslo?

johnnyGG skrev:

Oslo?

Ja Oslo med sine mange uttalige deilige utepils, er helt klart best om sommeren, men også kanskje den verste byen og være i om Vinteren..

1

Jeg husker at det var mye fint vær på Hamar de årene jeg bodde der. Siden være som oftest kom fra vest, kjølte Mjøsa ned luften såpass at CB'ene ikke bygget seg opp før de hadde passert Hamar. Det regnet som f.. lenger inn i landet (Løten), mens Hamar hadde sol og varme.

1

Hvis man ser på temperaturer trur jeg Drammen og dalstroka innenfor kommer høyt opp (Hokksund, Hønefoss, Kongsberg, Notodden). Bor selv der og det er som regel i dette området/Oslo man finner de høyste temperaturene. Bor rett ved siden av en "offisiell" værstasjon: http://www.solberg.webhop.info/ og det må vel snart nærme seg rekord for månedene juni/juli.

1

Hei, jeg bor i sandefjord og må støtte deg i at sommeren har vært fin.

Jeg har null peiling på hvor det ligger, men har konstantert at temperaturen på eget termometer har liggi stabilt på nordsida mi, på rundt 23 grader siden starten av juli. (med noen få dager unntak). Nattetemperatur ligger på 14 - 19,5 grad. De siste dagene har jeg registrert at dagtempratur øker gradvis. For to dager siden var det 26 i går 25 og i dag så er den foreløpig på 27.

uansett tipper jeg at alle har sin glede med sommeren uansett hvor de bor så lenge været er fint. Godvær er alltid best på de plassene man trives best.

jeg har vært endel i Notodden i år hvor temperaturen har vært rundt 30 grader flere dager. det synes jeg er ubehagelig varmt.

21 grader på ditt favorittsted er bedre enn 30 grader på et sted du ikke trives så godt;)

1

Lignende innlegg

Ordstjernen Sparess Siste svar

Logikk?

Her trenger jeg en logisk (og kunnskapsbasert) forklaring; dimming og digging er ok. Hvorfor er ikke f.eks. tømming godkjent?
4
3 svar
Ordstjernen ninamartine Siste svar

Løsning 18/5

ALBA? 1 ALBU? 1 ALBUA? 5 AULA? 1 AVAL? 1 AVLA? 1 BABL? 1 BABLA? 5 BALA? 1 BALL? 1 BALLA? 5 BALUBA? 6 BULA? 1 BÅLA? 1 CAVA? 1 LABB? 1 LABBA? 5 LALA? 1 LALL? 1 LALLA? 5 LAUA? 1 LAUV? 1 LAUVA? 5 LAVA? 1...
2
1 svar
Ordstjernen ninamartine Publisert

Løsning 19/5

ANNUA? 5 DAUA? 1 DAUD? 1 DJUP? 1 DJUPA? 5 DJUPN? 5 DJUPNA? 6 DUNA? 1 DUPP? 1 DUPPA? 5 JUNI? 1 NAUA? 1 NAUD? 1 NUDD? 1 NUDDA? 5 NUPP? 1 NUPPA? 5 PINUP? 5 PUND? 1 PUNDA? 5 PUPP? 1 PUPPA? 5 UDANNA? 6 UND...
2
0 svar
Ordstjernen Øivind_ Siste svar

Fasit 21/5

AISS? 1 BAHAI? 5 BAISS? 5 BAISSA? 6 BASIS? 5 CHASSIS? 7 CHASSISA? 8 CHIC? 1 CHIHUAHUA? 9 CISS? 1 HISS? 1 HISSA? 5 HUIA? 1 HUSHAI? 6 IBIS? 1 ISHUS? 5 ISHUSA? 6 SAHIB? 5 SISU? 1 SUSHI? 5
1
1 svar
Laster...