Været esc

Innlegg

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg tror mye av den snøen de snakker om har smeltet. I Russland har det vært usedvanlig varmt for årstiden de siste par ukene. Moskva f.eks. hadde sin varmeste novemberdag noensinne denne uka, da det ble målt 16 grader. Normalt skal temperaturen ligge 1 grad under Oslo på denne tiden.

Jeg ser på kartet at den milde lufta har trengt langt inn i Sibir, med plussgrader der også nå.

1
RazorBoy Jeg tror mye av den snøen de snakker om har smeltet. I Russland har det vært usedvanlig varmt for årstiden de siste par ukene. Moskva f.eks. hadde sin varmeste novemberdag noensinn...

Jeg ser på kartet at den milde lufta har trengt langt inn i Sibir, med plussgrader der også nå.

Ja, men spørsmålet er jo om snøen rekker å smelte. Det var nemlig svært mye snø i dette området for årstiden tidligere. Forhåpentligvis ligger det fortsatt mye, og det kan komme mer fremover.

Jeg synes VGs artikkel er interessant nok, men vi skriver snart midt i november og selv på prognosene som går 16 dager frem, altså helt til slutten av november, er det ikke dette superhøytrykket over Russland å se noe sted der borte. Det er dette høytrykket som har gitt oss de kalde vintrene de siste årene.

Min værguri i weatheronline mener været skal stabiliseres i januar (med en mulig start allerede like før nyttår) med et blokkerende høytrykk nord for UK. Desember skal bli mild med en uvanlig kraftig strøm av lavtrykk fra vest. Med andre ord må Simon for en gangs skyld bomme grovt om antydningene fra VGs artikkel skal slå til.

Og det er bare antydninger: De vet strengt tatt veldig lite. ;)

1

Ingen sprengkulde å se over Norge og Nord-Europa her frem til 25. november ihvertfall, og lengre frem går ikke disse prognosene.

1

Flere signaler om ny kald vinter iflg VG:

Jeg spår at flertallet av oss vil få mer enn 15 cm snø utenfor dørene i løpet av vinteren.

Blir det kun regn og slaps kan jeg benytte lekre Nokian gummistøvler. Knall røde med tynne refleksbånd. Gode å ha på men enkelte glaner og skjønner ikke helt at en voksen gutt kan finne på å vandre rundt i noe så spesielt. Man benytter da en kostbar gave!

1

I morgen er snø en mulighet her i sydvest. Nå i kveld har det vært mest opphold, men med innslag av hagl også. Spennende tider! :)

MEN, frykter det blir regn av det onsdag, og i bakkant av dette blir det mye fint vær med sol og dermed liten sjans for snøvær.

1

Det er ideelt med litt barfrost først! Og det er det meldt på Østlandet de neste dagene.

8-10 dager med barfrost, så kan snøen komme!

1

Snøen har kommet til Bergen i morgentimene. Har snødd godt i ytre strøk i 2-3 timer nå, men ser ut til at det gir seg før ettermiddagsrushet setter inn.

1

Skikkelig heftig snøvær her på haugen nå, det rett og slett laver ned. Helt hvitt på en knapp halvtime.

1

Total skivebom denne artikkelen i åpningsinnlegget i hvertfall. Det ble aldri overgang til kulde, i hvertfall ikke langvarig. 10 grader og regn vestpå, sol og 13-14 grader lokalt østpå. I dagene som kommer er det lite trolig vi får inn noe snøvær, det holder seg mildt og østlandet ligger stort sett i le av fjellene, kanskje bortsett fra fredags ettermiddag som kan gi litt regn (snø i indre strøk).

I neste uke lite vinter å spore til å begynne med, det er riltignok håp mot slutten av den uken med kaldluft fra nordvest, men kaldluft fra den kanten er aldri noe å stole på. Lavtrykk fra vest følger nesten bestandig, så også ved disse prognosene. Det vi må ha er høytrykk over Sibir med kulde derifra, noe jeg ikke klarer å finne på prognosene.

Men så har jo værguden Simon i Weatheonline sagt at vinteren kommer i januar med høytrykk og kulde mens desember blir en veldig aktiv vestaværsmåned over Nord-Europa.

Så vi får holde ut, jeg tror vinteren kommer i romjulen, ei uke før SImon tror. ;)

1
Vigi Total skivebom denne artikkelen i åpningsinnlegget i hvertfall. Det ble aldri overgang til kulde, i hvertfall ikke langvarig. 10 grader og regn vestpå, sol og 13-14 grader lokalt ø...

Total skivebom denne artikkelen i åpningsinnlegget i hvertfall. Det ble aldri overgang til kulde, i hvertfall ikke langvarig. 10 grader og regn vestpå, sol og 13-14 grader lokalt østpå. I dagene som kommer er det lite trolig vi får inn noe snøvær, det holder seg mildt og østlandet ligger stort sett i le av fjellene, kanskje bortsett fra fredags ettermiddag som kan gi litt regn (snø i indre strøk).

Beklager å måtte skuffe deg, men jeg linket bare til en VG-artikkel. Det var ikke min spådom,

Jeg lestee artikkelen på nytt, og det var ikke før perioden 2. til 10, desember at kulden skulle komme. Det er selvsagt muligheter for at den blir noe forsinket, men jeg har fortsatt tro på kald vinter.

F.eks var vinteren 2010/2011 kald og snørik her på Østlandet, men kulden og snøen kom ikke før rundt 20.desember.

Så det er fortsatt håp.

1
BorisA [sitat…] Beklager å måtte skuffe deg, men jeg linket bare til en VG-artikkel. Det var ikke min spådom, Jeg lestee artikkelen på nytt, og det var ikke før perioden 2. til 10, desemb...

Jeg lestee artikkelen på nytt, og det var ikke før perioden 2. til 10, desember at kulden skulle komme.

Kan stemme godt det.

Det er nymåne 3. desember, og prognosene fra neste fredag, den 6, og utover viser betydelig kaldere vær (jeg liker IKKE den nye layouten på wxmaps), og Sibirhøytrykket kommer sigende fra øst neste helg.

Jeg tror også fortsatt på kulda :-)

1

Mulig desember blir kald. Men, prognosen sier nå mildt vær i Norge helt til midten av desember.

Sibirhøytrykket avlyst?

November ble nok en måned som ble varmere enn normalen.

Oslo vil enda ca 1,5C over normalen.

Bergen og Stavanger i underkant av 1 grad over normalen.

Lillehammer ca 2 grader over normalen.

Kristiansand i underkant av 0,5 grad over normalen

Trondheim ca 2 grader over normalen.

Bodø vel 1,5 grader over normalen.

Tromsø vel 0,5 grad over normalen

Vardø i underkant av 1 grad over normalen

Longyearbyen i underkant av 2,5 grader over normalen

Året 2013 ligger an til å bli et varmt år.

1
stormkast Mulig desember blir kald. Men, prognosen sier nå mildt vær i Norge helt til midten av desember. Sibirhøytrykket avlyst? November ble nok en måned som ble varmere enn normalen. Oslo...

Mulig desember blir kald. Men, prognosen sier nå mildt vær i Norge helt til midten av desember. Sibirhøytrykket avlyst? November ble nok en måned som ble varmere enn normalen.

Nåvel, første uka meldes det kaldere enn normalt.

Og, november i fjor var mildere enn i år, og hvilken vinter vi fikk da !

Det er for tidlig å avlyse vinteren ennå, sibirhøytrykket kommer nok tilbake skal du se :-)

1
xpoolman [sitat…] Nåvel, første uka meldes det kaldere enn normalt. Og, november i fjor var mildere enn i år, og hvilken vinter vi fikk da ! Det er for tidlig å avlyse vinteren ennå, sibirh...

Nåvel, første uka meldes det kaldere enn normalt.

Nei.

Prognosekartet for første uke tilsier over null langs kysten av Sør-Norge, fra Oslofjorden til Vesterålen lengst nord i Nordland. Det er nær normalen, litt over noen steder.

For eksempel Andenes, hvor normalen nettopp er gått under null, skal det bli litt over normalen. Også deler av Østlandet, deler av Trøndelag og mesteparten av Finnmark meldes det temperatur over normalen første uke. Kun på deler av Vestlandet tilsier prognosen såvidt under normalen.

1

Ser av prognosene at det kan bli et skikkelig vinterblaff til helgen, men at vi i perioden etter det får høytrykk sørover i Europa, med andre ord en ny runde med motorvei fra vest og mildvær hos oss. Det er jo en stund til, men ser ikke så bra ut nå på litt lengre sikt. :(

Skal neimen ikke se bort i fra at det blir Simon som får rett igjen; en mild og urolig desember, kulden blir først merkbar og langvarig rundt nyttår før januar blir en måned i vinterens tegn.

Så vinteren kommer nok den, spørs bare om den gidder å vise seg i desember måned.

1
Vigi Ser av prognosene at det kan bli et skikkelig vinterblaff til helgen, men at vi i perioden etter det får høytrykk sørover i Europa, med andre ord en ny runde med motorvei fra vest...

Ser av prognosene at det kan bli et skikkelig vinterblaff til helgen, men at vi i perioden etter det får høytrykk sørover i Europa, med andre ord en ny runde med motorvei fra vest og mildvær hos oss.

Dagens kjøring snur dette nesten på hodet, hverfall sidevis, i det russerhøytrykket er ( i følge gfs ) tilbake med full kraft fra neste helg.

Mildværet er også tilnærmet borte fra wxmaps, som viser normale temperaturer for måneden.

1

Ja, nå er Gfs hundre ganger bedre. Høytrykk i uke 50 og etterhvert i perfekt posisjon øst for landet. Sterkt vokser det seg også. Men la oss nå se dette noen kjørsler på rad før vi jubler. ;)

1

Lignende innlegg

Ordstjernen Cecilie82 Publisert

Fasit 25/5

ABAYA ALBA ALIBI ALIBIA BABL BABLA BABY BABYOLJA BALA BALJA BALL BALLA BIAL BIALA BILA BILABIAL BLYA BOBIL BOBL BOBLA BOLA BOLL BOLLA BYLL JABB JABBA JIBB JIBBA JOBB JOBBA LABB LABBA LABIAL LABIL LOBB...
4
0 svar
Ordstjernen ninamartine Siste svar

Løsning 23/5

BEBYGG? 6 BEBYGGE? 7 BEGYNN? 6 BEGYNNE? 7 BYEN? 1 BYENE? 5 BYGE? 1 BYGEN? 5 BYGENE? 6 BYGG? 1 BYGGE? 5 BYGGEN? 6 BYGGENE? 7 GNYENE? 6 GYNG? 1 GYNGE? 5 GYNGEN? 6 GYNGENE? 7 GYVE? 1 GYVENE? 6 HYENE? 5 H...
3
3 svar
Ordstjernen Øivind_ Siste svar

Fasit 26/5

DEKK? 1 DEKKE? 5 DEKKEDE? 7 DEKKES? 6 DESK? 1 DESS? 1 ESKEDE? 6 EVEDE? 5 FEDD? 1 KVED? 1 KVEDE? 5 KVEDES? 6 KVEEDE? 6 KVEKKEDE? 8 KVESSEDE? 8 KVÆVD? 5 KVÆVDE? 6 SEED? 1 SEEDE? 5 SEEDEDE? 7 SEEDES? 6 S...
1
1 svar
Ordstjernen Øivind_ Siste svar

Fasit 21/5

AISS? 1 BAHAI? 5 BAISS? 5 BAISSA? 6 BASIS? 5 CHASSIS? 7 CHASSISA? 8 CHIC? 1 CHIHUAHUA? 9 CISS? 1 HISS? 1 HISSA? 5 HUIA? 1 HUSHAI? 6 IBIS? 1 ISHUS? 5 ISHUSA? 6 SAHIB? 5 SISU? 1 SUSHI? 5
1
1 svar
Ordstjernen Inger-Lise51 Publisert

Løsning 20 mai

ELEV?1ELLE?1ELLEVE?6FELE?1FELL?1FELLE?5FLUE?1FOLE?1FOLLE?5FULE?1FULLE?5HELE?1HELL?1HELLE?5HELULL?6HEVE?1HEVL?1HEVLE?5HOLE?1HOVEL?5HULE?1HULLE?5HVELV?5HVELVE?6LEFL?1LEFLE?5LELL?1LEVE?1LOFFE?5LOVE?1LUFF...
2
0 svar
Ordstjernen jakee Publisert

Løsning 25/5.

BABLA? BIALA? BIAL? BILABIAL? LABIAL? ABAYA? ALBA? ALIBI? ALIBIA? BABL? BABY? BABYOLJA? BALA? BALJA? BALL? BALLA? BILA? BLYA? BOBIL? BOBL? BOBLA? BOLA? BOLL? BOLLA? BYLL? JABB? JABBA? JIBB? JIBBA? JOB...
1
0 svar
Laster...