Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Nord-Norge kan nok avskrives, men i Midt- og Sør-Norge ligger det an til nye rekorder over hele fjøla. Jeg har hentet ut statistikk for de største byene.

Oslo (Blindern)

Gjennomsnittet for perioden januar – oktober ligger på hele 9,8 grader – eller 2,7 grader over normalen fra 1961 – 90. Hvis resten av året blir som normalt vil snittet for 2014 ende på 7,9 grader. Det er 0,2 grader over den gamle rekorden som ble satt i 2000. Følger årets avslutning snittet for de siste femten årene ender vi på 8,2 grader (!).

Kristiansand (Kjevik)

Gjennomsnittet for perioden januar – oktober ligger på 10,3 grader – også her 2,7 grader over normalen. Hvis resten av året blir som normalt vil snittet for 2014 ende på 8,8 grader. Det er 0,2 grader over den gamle rekorden som ble satt i 1990. Følger årets avslutning snittet for de siste femten årene ender sørlendingene på 8,9 grader.

Bergen (Florida)

Gjennomsnittet for perioden januar – oktober ligger på 10,8 grader – eller 2,4 grader over normalen. Hvis resten av året blir som normalt vil snittet for 2014 ende på 9,6 grader. Det er 0,3 grader over den gamle rekorden som ble satt i 2006. Følger årets avslutning snittet for de siste femten årene ender bergenserne på 9,7 grader (!). Det vil i så fall være ny norgesrekord for høyest årlig middeltemperatur.

Trondheim (Værnes)

Gjennomsnittet for perioden januar – oktober ligger på 9,0 grader – eller 2,8 grader over normalen. Hvis resten av året blir som normalt vil snittet for 2014 ende på 7,4 grader. Det er 0,3 grader over den gamle rekorden som ble satt i 1990. Følger årets avslutning snittet for de siste femten årene ender trønderhovedstaden på 7,6 grader (!).

1
16 svar

16 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Andriken

Væmling : Wesensteen

2

Vigi

Høytrykk i neste uke og det deilige varselet om kalde netter, men mildt om dagen. Der har du våren gitt. Herlige tider vi går inn i!! :)

2

Andriken

Tøff vind i Trøndelag sist natt, er det kommet noen tall på vindstyrken ?

1

RazorBoy

I fjor endte mars med 4,3 som middeltemperatur, mot normalt -0,2.

Det blir nok ikke like varmt i år med det varselet som er for denne uka. 22 mm nedbør i løpet av torsdag og fredag sier yr. Med dobbelt så mye nedbør i Nordmarka, og alt som snø der, så blir det 40 cm. nysnø og skiføre til langt over påske.

1

Cirrostratus

Mars fortsetter med samme fine "driv" som januar og februar. Perioden 1. til 19. mars ligger 5,1 grader over normalen i Oslo.

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Foto og video

Foto og video

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...