Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Høstens første frostnatt - Oversikt

Da er det snart den tiden. Høsten der det blir kaldere netter og lettere å sove. Den tiden der krystallklar frisk luft treffer oss når vi kryper ut av hus og hjem tidlig om morgenen, samtidig som det gjerne er godt og mildt i solen på dagtid. Høsten er tiden der det er nattemperaturen som er først ute med å varsle om en vinter i emning. I denne tråden kan vi holde oversikt over når første frostnatt inntreffer og vi kan kanskje komme med tips til når det skjer? Generell informasjon om prognoser og andre ting kan også være aktuelt å skrive i denne tråden.

MEN jeg trenger litt hjelp til å finne de andre stedene i tråden som vi ikke har hatt før. Har dere forslag til andre steder så hadde jeg satt pris på om dere kom med innspill. Nord-Norge f.eks er et langstrakt land, kanskje et par steder mellom Tromsø og Bodø på kartet? Jeg synes riktignok vi bør holde oss til litt kjente steder der det faktisk bor en del folk, og ekstreme innlandsstasjoner som gjerne har frost både i juli og august tror jeg vi dropper.

Høstens første frostnatt - Oversikt:

Longyearbyen: ????

Kirkenes: ????

Hammerfest: ????

Tromsø: ????

Bodø: ????

Mo i Rana: ????

Trondheim: ????

Molde: ????

Ålesund: ????

Bergen: ????

Haugesund: ????

Stavanger: ????

Kristiansand: ????

Oslo: ????

Hamar: ????

Lillehammer: ????

----------------------------------

Ingen av disse stedene har hatt frost enda. I Longyearbyen skulle det i følge yr.no bli frost både tirsdag og onsdags natt, men minimum stoppet på 0,2. Det er uansett neppe lenge til Longyearbyen får årets første frostnatt.

Prognosene tyder på at sommervarmen i deler av Sør-Norge denne uka blekner i neste uke, i nord er det allerede ganske kjølig og det skal bli enda en del kjøligere fremover. Kanskje kommer høsten og kulda tidligere enn i fjor da det var mildt og fint veldig lenge.

Ok folkens, dette er en en god tradisjon! Kjør debatt! :)

Vigi

1
37 svar

37 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

stormkast

Longyearbyen har ikke hatt nattefrost ei eneste natt de tre sommermånedene i år, og det var det heller ikke forrige sommer. Natt til mandag kommer trolig den første.

Mens vi venter på nattefrost oppe på tundraen på Svalbard er det interessant å registrere at mange steder på fastlandet har hatt nattefrost for lenge siden. Til og med ganske langt ned i lavlandet i Sør-Norge er det steder som har hatt nattefrost både juni, juli og august! For eksempel Rena (255 moh). Allerede 12. august var det -2,6 grader der. 7. juli var det -0.9C.

Leirflaten i Sel er litt opp i høyden (599 moh) men har da også hatt frost hver eneste sommermåned, og hele 3 kuldegrader 12. august.

Og nattefrost har selvsagt kommet til indre og høyereliggende deler av Midt- og Nord-Norge.

Namsskogan (140 moh) i indre Trøndelag målte -0,9C natten til 24. august. Juli var eneste måned uten nattefrost der.

Karasjok unnslapp nattefrost både juni og juli, men fikk første frostnatt 14. august med en kuldegrad.

2

Vigi

Høstens første frostnatt - Oversikt:

September:

Tromsø: 3.september

Kirkenes: 10.september

Longyearbyen: 11.september

Oktober:

Trondheim: 3.oktober

Hamar: 3.oktober

Lillehammer: 3.oktober

Mo i Rana: 4.oktober

Oslo: 4.oktober

Førde: 5.oktober

Namsos: 6. oktober

Molde: 13.oktober

Haugesund: 14. oktober

Ålesund: 14. oktober

Hammerfest: 18.oktober

Harstad: 18.oktober

Stavanger 25.oktober

November:

Kristiansand 2.november

Bergen: 3.november

Larvik: 3.november

Bodø: 4.november

-----------------------------------------------

Yes, der er listen komplett, Razorboy og alle dere andre! Alle byene på listen har registrert årets første frostnatt. Eller dvs; Stavanger er nå eneste by som ikke har hatt frost offisielt pga at måleren Våland ikke har vært under 1,9 grader, men siden vi har lov å bruke flyplassene til de respektive byene så er vi altså ferdige.

Takk for følget folkens, alltid en god tradisjon dette her! :) Gleder meg til ny tråd til våren og årets første sommerdag!

MEN nå følger vi snøen på Østlandet mer argusøyne! Prognosene varierer veldig, men de stedene som ikke ligger ute ved havet ser ut til å lande på 40-50 cm snø! Det er tidlig med så mye snø tidlig i november.

Og uka som kommer blir kald og tørr. Kun kysten av Vestlandet kan få noen plussgrader på dagtid i sola.

Vigi

1

stormkast

Og uka som kommer blir kald og tørr. Kun kysten av Vestlandet kan få noen plussgrader på dagtid i sola.

Ser ut som kysten av Nordland også kan komme på plussida i sola neste uke:

Sandnessjøen

1

RazorBoy

Bodø har fått sin frostnatt 4/11. Bergen og Larvik natt til igår 3/11, Mens Kjevik/Kristiansand hadde frost 2/11. Dermed er vel lista di komplett, Vigi.

Nå venter vi bare på at det skal komme 40 cm. snø på østlandet i løpet av helga. Tidlig vinter i år.

1

Vigi

Stavanger på listen i dag 25.oktober! Såvidt under null grader i morgentimene før solen kom og gav en mild dag. Men nå er skyer på gang og været snur med et brak. Jaja, det var en deilig reise. ;)

1

Vigi

Muligens frost i Stavanger til natten. Er siste sjansen i denne omgang. Den solrike og gode perioden med østavind de siste fire ukene snur til lavtrykk og vestavær fra onsdag og utover. Får vi ikke frosten nå drøyer det nok en stund. 1,9 grader på Sola kl 22.

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Foto og video

Foto og video

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...