Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hva tenker dere om å lage en oversikt over hvilke rekorder som settes i vårt langstrakte land etterhvert som de kommer? Været er jo såpass ekstremt blitt at det settes rekorder nesten hver måned.

Rekorder fra høsten 2016 og fremover: (folk må bidra for jeg husker ikke alle)

- Soltimerekord i oktober - Trondheim 196 timer

- Rekord i antall sommerdager i september - 22 dager, Hokksund

- Rekord i antall høysommerdager i september: 4 dager, Stavanger, Våland

- Rekord i middeltemperatur i september - Færder med 16,3 grader.

-------------------

Jeg tenker at vi oppdaterer på lokale rekorder og fylkesrekorder fortløpende, men at Norgesrekordene er de som blir oppdatert øverst på tråden, litt som høstens første frostnatt-tråden hvis dere skjønner. :)

Da håper (?) vi på flere Norgesrekorder fremover.

Vigi

1
320 svar

320 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

stormkast

Åndalsnes slo altså Etne med en dag når det gjelder seneste dag med 30 grader målt i Norge.

I en grundig blog av Jeff Masters i det renoverte tidsskriftet Scientific American er fortsatt Laksfors sin tangering av Norgesrekorden med på en oversikt over nasjonale rekorder som har blitt satt eller tangert i 2019. Og det er, uvanlig nok, en ganske krass kritikk av det norske meteorologiske instituttets valg om å ikke godkjenne målingen:

** This tied record was dismissed by the Norwegian Met. Service on weak grounds despite being reliable and compatible with nearby stations data and the atmospheric conditions. Confoundingly, the totally unreliable and irregular records set in August 1901—30 years before the installment of the first reliable temperature shelter with a Stevenson Screen in Oslo—have not been dismissed.

Det stemmer at Mosjøen lufthavn med 35 grader ikke langt unna var nesten like varm som Laksfors. I siste setning har nok Scientific American sin blogger bommet på juli og august 1901, de sikter helt sikkert til 35 grader i Oslo og Trondheim i juli 1901. Forsåvidt kan vel vi allle være enig om at rekordene fra juli 1901 er langt mer tvilsomme enn de 35,6 gradene som ble målt i Laksfors i sommer.

Link til artikkelen:

https://blogs.scientificamerican.com/eye-of-the-storm/september-2019-earths-warmest-september-on-record/

3

Vigi

Syke syke SYKE temperaturer i indre Finnmark de neste dagene! Nyrud skal i følge yr få en minumtemperatur på 24 grader og to strake dager med 33 grader på dagtid!

Kan vi snakke 35 grader noen steder!? Kan Norgesrekorden ryke i landet vårt fremover? Gir meg ende over! For et sykt klima dette landet har fått. Alt er ekstremt. Kulderekorder, nedbørsrekorder, tørkerekorder og varmerekorder!

3

Toreinar1986

Såvidt jeg kan se ved å ha tittet på statistikken for flere utpregede kuldehull så har Tynset den 18.Mars satt ny rekord i daglig temperaturvariasjon. Det er ihvertfall registrert med en variasjon fra -31.2 til pluss 4.3 som gir 35.6 grader i variasjon mens den gamle rekorden var på 34.2 grader fra Snåsa 31.Mars 1958.

3

Toreinar1986

makstemp 34,3 grader Lakselv Banak i dag. Det er klar rekord for Finnmark og likt med den gamle underkjente rekorden til Sihccajavri i 1920.

2

Sulfat

19 grader på Sunndalsøra, og ny rekord for januar.

2

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Foto og video

Foto og video

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...