Været esc

Innlegg

Været

xpoolman

Yrs nye nettsider

Hva synes de værfrelste om de nye nettsidene til Yr ?

Jeg synes det er noe skikkelig rævva greier i forhold til de "gode gamle". Særlig dette med statistikk er jo fullstendig ubrukelig. Det er jo helt umulig å finne ut hvordan ting ligger an i forhold til normalen. På de gamle sidene kunne vi se detaljert statistikk for enkeltdager, måneder og år bakover, målt opp mot normalen. Dette finnes tydeligvis ikke lenger, i alle fall finner ikke jeg det....

Nei dette er dårlige greier.... !!!

1
50 svar
RazorBoy Jeg liker heller ikke de nye sidene særlig godt. Blitt mye mer tungvint å finne værstatistikk, og en rask oversikt over været i hele landet. Du må nå inn på siden klimaservicesente...

Du må nå inn på siden klimaservicesenter.no

Det var jo minst like ille.

Jeg får konsekvent opp "Denne kombinasjonen av værtype(r), stasjon(er) og tidsrom har ingen data."

Hva er vitsen med å legge ned noe som er meget bra, altså Yr slik det har vært ?

2
Vigi Xpoolmann. Og hvis man skal sjekke observasjoner etter å ha vært på Sandnes så kommer en stasjon på forus opp som kun måler middeltemperaturer. Skal man finne tempen så finner man...

Jeg tar tilbake det jeg skrev om at yrs nye værside er skuffende; jeg mente at den er helt patetisk!!

Skriv til dem og klag, det er vel det eneste som nytter. Dersom ingen klager så tror de jo at alt er i skjønneste orden.

Det har jeg gjort, flere eposter, og de svarer faktisk tilbake og sier de tar alle innspill til etterretning.

2

Er også fortsatt misfornøyd med de nye sidene. Det jeg savner veldig er å kunne slå opp min plass på yr og så se tre steder med skikkelige observasjoner. Men neida, her må man klikke et nytt sted for å få opp. og de bruker gjerne en udugelig måler som forus som har store hull i målingen. Og for å få statistikken for f.eks våland så må jeg gå ut igjen og søke etter våland eller Stavanger og så finne det den veien. Uvanlig kronglete og kjedelig.

Fortsatt elendig! Savner de gamle sidene!

2
Nysgjerrigemeg Man kan fortsatt bruke noe av det gamle, men lurer på hvor lenge?

Man kan fortsatt bruke noe av det gamle

Jeg bruker stort sett bare de gamle sidene. Jeg er kun inne og kikker litt på statistikk på de nye av og til; statistikk finnes ikke lenger på de gamle sidene. Alt annet finnes fortsatt på de gamle sidene.

Jeg synes brukergrensesnittet på de nye sidene er aldeles forferdelig. Noe av det verste jeg har sett av nettsider noensinne. Det er mye vanskeligere å finne fram, og selve sidene ser håpløst hjemmesnekra ut og ser ut som noe fra tidlig på 90-tallet.

2

Jeg liker heller ikke de nye sidene særlig godt. Blitt mye mer tungvint å finne værstatistikk, og en rask oversikt over været i hele landet.

Du må nå inn på siden klimaservicesenter.no Der finner du en masse stoff om at været kommer til å bli skikkelig ille i framtida (merkelig hvor politisert alt som har med været å gjøre har blitt). Under meny finner du stort sett det du trenger av normaler og statistikker, som sagt bare litt mer klikking og søking.

1

De nye nettsidene har detaljert informasjon på dato. I tillegg kan man få informasjon om timesavlesningene siste 24 timer, noe som gamle yr ikke hadde. Men jeg savner virkelig en månedsoppsummering, den må på plass. Det meste blir jo bedre så hvorfor fjerne informasjon her?

1
stormkast De nye nettsidene har detaljert informasjon på dato. I tillegg kan man få informasjon om timesavlesningene siste 24 timer, noe som gamle yr ikke hadde. Men jeg savner virkelig en m...

Gamle yr hadde da også detaljert info time for time under "datosøk". Det er det eneste de foreløpig ikke har tatt bort. Ellers så kan du søke deg fram til en månedsoppsummering klimaservicesiden, men det er såpass tungvint å legge inn parameterne at man kanskje ikke gidder å gjøre det så ofte.

1

Liker ikke den nye siden jeg heller. Savner spesielt den oversiktlige månedsoppsummeringen siste 13 mnd. Men brukte også klimastatistikken som er fjernet mye for de stasjonene som hadde egen statistikk.

1

Nei dette er så dårlig at jeg tipper folk kommer til å rømme fra Yr i hopetall. Fra å være en MEGET populær nettjeneste langt utover Norges grenser, og en av Norges mest besøkte nettsider, så kommer hele Yr.no til å smuldre vekk og bli glemt i løpet av kort tid.

Helt ufattelig !!!

1
xpoolman Nei dette er så dårlig at jeg tipper folk kommer til å rømme fra Yr i hopetall. Fra å være en MEGET populær nettjeneste langt utover Norges grenser, og en av Norges mest besøkte ne...

Nei dette er så dårlig at jeg tipper folk kommer til å rømme fra Yr i hopetall.

Jeg har gitt dem en tilbakemelding via mail om at det ikke er til det bedre, så håper jeg mange gjør det. For de som bare sjekker yr via mobilen, som de fleste jeg kjenner så spiller det vel ingen rolle.

1

Jeg har uansett sluttet å reist, rodd utasjærs for å fiske så hva for ett vær det er idag eller blir i morra er av null interesse.

1
RazorBoy [sitat…] Jeg har gitt dem en tilbakemelding via mail om at det ikke er til det bedre, så håper jeg mange gjør det. For de som bare sjekker yr via mobilen, som de fleste jeg kjenner...

Jeg har gitt dem en tilbakemelding via mail om at det ikke er til det bedre, så håper jeg mange gjør det.

Jeg har også send melding til dem om at dette er tilnærmet ubrukelig for oss "væridioter".

Så får vi se hvordan det blir framover. Dersom det blir som nå kommer nok jeg omtrent til å slutte å bruke yr.

1

Enig med majoriteten. Liker ikke de nye sidene.

Sidene er faktisk ganske dårlige. . Usj. Skuffende!

1

Og når jeg skal inn og sjekke f.eks Longyearbyen sin statistikk så får jeg bare: «no such place».

hvorfor skal man på død og liv endre på noe som fungerer!!? Man får ikke sett middeltemperaturen uten å lete masse, man får ikke opp annet enn 1 grad eller 0 grad uten å se komma bak; altså f.eks 0,3 eller -0,4 blir altså 0. Det er også litt irriterende.

1

Xpoolmann.

Og hvis man skal sjekke observasjoner etter å ha vært på Sandnes så kommer en stasjon på forus opp som kun måler middeltemperaturer. Skal man finne tempen så finner man den etter å søke på hvert enkelt sted og da kun i hele grader. Man får ikke tre kjekke representative steder som før med en gang man går inn på hovedsiden på websidene, de er nå fjernet.

Og så misiker jeg at det står 6 grader, føles som 2 f eks. For noe møl! Kanskje er det noen vindkast på flyplassen og skal den målte temperaturen i distriktet være flere grader under den reelle. Akkurat som om vi plasserer oss i skyggen og helst der vinden kommer til hele tiden. Herlighet; hva med solen da? Føler man liksom ikke den!? Åh, den følte tempen er så idiotisk!

Ikke er det landsoversikt over observerte temperaturer. Snødybden er borte. Man må klikke på hvert enkelt sted og så klikke tabell for å se noe, men der står det null om nedbør siste 30 døgn, man må regne på det selv!

Jeg tar tilbake det jeg skrev om at yrs nye værside er skuffende; jeg mente at den er helt patetisk!!

1

Skrev en ganske lang Mail med flere punkter med kritikk. Fikk egentlig et kjedelig standardsvar tilbake uten noe konkret. Litt skuffet over det, men de tar det kanskje videre, hva vet jeg.

1
Vigi Skrev en ganske lang Mail med flere punkter med kritikk. Fikk egentlig et kjedelig standardsvar tilbake uten noe konkret. Litt skuffet over det, men de tar det kanskje videre, hva...

Fikk egentlig et kjedelig standardsvar tilbake uten noe konkret. Litt skuffet over det, men de tar det kanskje videre, hva vet jeg.

Samme her.

Det kommer bare noen sånne goddagmannøkseskaft tilbake som om de ikke har skjønt problemet.

Som for eksempel når jeg etterlyser oversikten over nedbør og temperatur siste 30 dager og siste 13 måneder i forhold til normalen så får jeg følende svar:

"Det vil komme etter hvert. Vi er ikke helt i mål enda. Beklager dette."

"Observasjoner finner du nederst på sida når du søker opp et sted"

1

Jeg sendte klage til met.no, men fikk svar tilbake fra Yr..... Meteorologiske hadde videresendt mailen til Yr slik at de skulle svare på den.

Makan til ansvarsfraskrivelse. Det har jeg også skrevet til dem i en ny mail, så får vi se om de er sitt ansvar bevisst og kan komme med en forklaring på hvorfor de slipper noe så halvferdig som de nye sidene til Yr.

1

Begynner om ikke annet å bedre seg noe nå. Nå får man ihvertfall opp både maks - min, gjennomsnitt og normaltemperatur på grafen for siste 13 mnd. Men fortsatt mye dårligere enn den oversiktlige tabellen under været som var på gamle yr.

1

Lignende innlegg

Ordstjernen Gunleiv Publisert

Torsdag

HAHA? 1 HATA? 1 HATE? 1 HATET? 5 HATETE? 6 HATT? 1 HAVA? 1 HAVET? 5 HEAT? 1 HEATA? 5 HEATET? 6 HETA? 1 HETE? 1 HETET? 5 HETETE? 6 HETT? 1 HETTA? 5 HETTE? 5 HEVA? 1 HEVE? 1 HEVET? 5 HEVETE? 6 HVETE? 5...
4
0 svar
Ordstjernen Gunleiv Publisert

Mandag

BODD? 1 BODY? 1 BUDD? 1 BUDO? 1 BUNNBÅND? 8 BYBUD? 5 BYDD? 1 BÅND? 1 BÅNDBY? 6 DOBB? 1 DODO? 1 DUBB? 1 DYDD? 1 DYNN? 1 NUDD? 1 NÅDD? 1 UDYD? 1 UDÅD
2
0 svar
Ordstjernen Øivind_ Publisert

Fasit 2/10

AGAT? 1 AGGA? 1 AVGA? 1 AVGAV? 5 BAGG? 1 BØGG? 1 GAGG? 1 GATA? 1 GATT? 1 GATTA? 5 GAVA? 1 GJØA? 1 GJØT? 1 GJØV? 1 JAGA? 1 TAGG? 1 TAGGA? 5 VAGG? 1 VAGGA? 5 VAGT? 1
2
0 svar
Ordstjernen Gunleiv Publisert

Fredag

ALFA? 1 ALNA? 1 ANAL? 1 ANFALL? 6 ANFALLA? 7 ANLA? 1 ANNA? 1 ANNAL? 5 FALL? 1 FALLA? 5 FANA? 1 FLYA? 1 FLÆA? 1 FLÅA? 1 FYLLA? 5 FÆLA? 1 LALA? 1 LALL? 1 LALLA? 5 LYNA? 1 LYNNA? 5 LÅNA? 1 NYNNA? 5 NÅLA
2
0 svar
Laster...