Her jeg bor har jeg for første gang målt over 20 grader i skyggen i dag. 21,7 for å være nøyaktig. Det kjedelige er jo at det er flyplassen i Molde som har de offisielle målingene. Det kjøligste og mest vindutsatte stedet i lang omkrets.

Fyrte opp grillen og dro på meg shorts. Så kom skyene hastende. Men det var deilig så lenge det varte :)

3

Årets første sommerdag - Oversikt:

————————————————————

Kirkenes: ????

Tromsø: ????

Mo i Rana: ????

Bodø: ????

Trondheim:????

Molde: ????

Ålesund: ????

Bergen: 21/4

Stavanger: ????

Kristiansand: ????

Tønsberg: 21/4

Oslo: 15/4

Hamar: 22/4

Lillehammer: ????

Sommerværet er over for denne gang i hele landet. Stavanger stoppet på 19-tallet to dager, Vigi, men det er jo også fint til april å være. Jeg var forresten en tur på ski denne uka, ved Mylla lengst nord i Nordmarka, 1 times kjøretur fra Oslo. Men det går mot slutten på skisesongen selv der.

2

I morgen er det mulig med 20 pluss enkelte steder østafjells i deilig varm vestavind. Stopper vel på 17-18 de fleste plasser, men da er det alltid et lunt sted med en gunstig måler som kommer høyere. Er 20 pluss mulig tro?

1

Bygdøy var nesten en grad varmere en Blindern. Kan vi stole på den? Ser at temperaturene for Bygdøy er tatt ut av met.no på siste månedsoversikt (været i mars).

1

Ser at yr antyder at vinden skal holde seg på øst-nordøst i Stavanger på tirsdag. De melder 19 grader. En liten sjanse for sommerdag her altså.

Stormkast: når det gjelder Bygdøy så er jeg venn med John Smits på Facebook. Kan høre med ham angående den måleren.

1
stormkast Bygdøy var nesten en grad varmere en Blindern. Kan vi stole på den? Ser at temperaturene for Bygdøy er tatt ut av met.no på siste månedsoversikt (været i mars).

Bygdøy er nok grei den. Står på gressplenen ved Vikingskipsmuseet. Ligger lavere enn Blindern og lengre mot vest. I dag var vindretningen mer sørvestlig (i fra fjorden), og da var Blindern varmest.

Ser ellers at Gulsvik er oppe og går igjen. Fortsatt ikke noe gress der, men virker som Meteorologisk institutt gir faen.

1
Cirrostratus Bygdøy er nok grei den. Står på gressplenen ved Vikingskipsmuseet. Ligger lavere enn Blindern og lengre mot vest. I dag var vindretningen mer sørvestlig (i fra fjorden), og da var...

Ser ellers at Gulsvik er oppe og går igjen. Fortsatt ikke noe gress der, men virker som Meteorologisk institutt gir faen.

Ser at John Smits skriver på facebook at dette er ordnet opp i. Uansett er jeg generelt veldig tvilsom til værstasjoner plassert på togstasjoner, ofte mye grus og asfalt der.

1

Fint du la ut. Razor. Skulle faktisk akkurat inn å legge inn.

Ja, Lillehammer og Stavanger endte på 19,5 i denne omgang og må vente litt. Kristiansand 18,7.

Neste sjanse for resten av våre byer blir i mai!

Ps: Bergens måler på Florida klarer overraskende ofte å nå 20,0 og 20.1 grader mens nærliggende steder ikke klarer det. Er det en overivrig Bergenser som sitter der med hårføneren!?. ;)))) Hehe, jeg måtte bare!!!

God helg! Hilsen Vigi

1

Fantastisk vår i nord. Årets varmeste dag så langt i Bodø var 2. januar og dette kommer til å holde seg i alle fall fram til 17. mai.

1
Rexwiller Fantastisk vår i nord. Årets varmeste dag så langt i Bodø var 2. januar og dette kommer til å holde seg i alle fall fram til 17. mai.

Årets varmeste dag så langt i Bodø var 2. januar

2. Januar ? Ja jeg ser faktisk det når jeg går inn på statistikken for Bodø :-) https://www.yr.no/nb/historikk/graf/1-269359/Norge/Nordland/Bod%C3%B8/Bod%C3%B8

Vi har nå hatt det litt bedre her i sørvest, med vel 18 grader den 21. April. Men nå er det hustrig her nede også, med temperaturer makstemperaturer på rundt 10 grader om dagen og ned i 5-6 om natta. Og ingen tegn til noe bedring framover heller, snarere tvert imot med enda kjøligere vær i helga og neste uke. https://www.yr.no/sted/Norge/Rogaland/Sandnes/Sandnes/langtidsvarsel.html

Det er kaldt i hele Europa, og det skal vedvare i minst en uke til: http://wxmaps.org/pix/temp4

1

Sommerdager til byene i sør og midt-Norge, som ikke har hatt det enda, virker ganske sannsynlig når vi kommer til langhelgen neste helg med Kristi himmelfartsdag. Voldsomt høytrykk på perfekt sted.

1

Ser ganske bra ut ja! Storm melder om 30 grader i Oslo neste helg. På tide med litt ordentlig varme nå :D

1
RazorBoy Huffda. Det må ha vært en dårlig vår i landet nord for Dovre. Vi får håpe dere slår varmerekorden fra 2. januar i Bodø, og ihvertfall når 10 grader før 1. juni. Resten av sommeren...

Huffda. Det må ha vært en dårlig vår i landet nord for Dovre.

Nord for Dovre ????

Det har ikke vært hakket bedre her i sørvest. Både mandag morgen og i dag morges var det helt hvitt av snø her i Sandnes. Såvidt jeg husker har vi aldri hatt snø på bakken i mai så lenge jeg har levd..... Hagl ja, men ikke store snøfiller som det var mandag og i dag.

I 1982, da jeg bygde mitt første hus, var det snø 26. April. Det er det seneste jeg kan huske snødekket bakke her.

1
xpoolman [sitat…] Nord for Dovre ???? Det har ikke vært hakket bedre her i sørvest. Både mandag morgen og i dag morges var det helt hvitt av snø her i Sandnes. Såvidt jeg husker har vi aldr...

Det har ikke vært hakket bedre her i sørvest.

Ser da ut fra statistikken at dere hadde brukbart vårvær i hele april i Stavanger. Det var fraværet av varme hele våren jeg synes var spesiell nordpå. De siste dagene har vært kjølige her i Oslo også, men med nordvestlig vindretning så får vi om ikke annet mye sol og bare lette snøfjon i ettermiddagsbygene som ikke legger seg på bakken, så skal ikke klage for mye.

1
Laster...