Det er vel ikke vanlig at det kommer to stormer samtidig, det vanlige er vel at de kommer etter hverandre i rad og rekke? Regner med at det bare er en tilfeldighet. Været kan være litt kaotisk innimellom.

Bortsett fra det, så er vel dette været noe de har hvert år, og som de bare må leve med. Det er helt normalt.

Det beste ved dette, om jeg skal oute min personlige tanke om dette er at jeg bor på den andre siden av atlanterhavet.

1

Xpoolman.

ja, dette blir litt Spennende rett og slett. Ja, om man kan bruke et slikt ord i denne stund med mulige tragiske hendelser som resultat.

undres hva som skjer hvis de treffer hverandre samtidig som de går mot land. De to øynene vil jo aldri treffes, men hva med vinden; retningen på vindkast og mengde.

Følger spent med!

1
Vigi Xpoolman. ja, dette blir litt Spennende rett og slett. Ja, om man kan bruke et slikt ord i denne stund med mulige tragiske hendelser som resultat. undres hva som skjer hvis de tref...

Følger spent med!

Nå ser det ut til at Marco stikker av gårde mye raskere og vil nå kysten allerede i morgen kveld lokal tid mens Laura sakker akterut og ikke vil nå land før onsdag kveld.

Slik det ser ut nå vil begge treffe området ved New Orleans.

1
xpoolman [sitat…] Nå ser det ut til at Marco stikker av gårde mye raskere og vil nå kysten allerede i morgen kveld lokal tid mens Laura sakker akterut og ikke vil nå land før onsdag kveld....

Slik det ser ut nå vil begge treffe området ved New Orleans.

Vel, Marco er nå nedgradert til tropisk lavtrykk og tar en bråsving vestover: https://www.wunderground.com/hurricane/atlantic/2020/tropical-depression-marco

Laura derimot ser ut til å samle styrke og vil treffe kysten i grenseområdet mellom Texas og Louisiana natt til torsdag som en kategori 2 orkan: https://www.wunderground.com/hurricane/atlantic/2020/tropical-storm-laura

I resten av Atlanterhavet er det usedvanlig rolig til slutten av august å være.

1

Ser ut som at Laura treffer land om ikke alt for mange timer. Det blir ikke veldig snilt. Fra den hadde passert Cuba fram til nå tok det bare 36 timer å styrke seg fra en tropisk storm til Orkan kat. 4. pga høy vanntemperatur i gulfen og lite windshear. Det mest positive er at Laura ikke blir liggende lenge ved kysten, men beveger seg ganske raskt inn over land.

Videre retning på lavtrykket er ut over østkysten litt syd for New York, der det styrker seg til storm igjen, og så inn i Nord Atlanteren der jetstrømmene fører det i vår retning. Fredag 4. sept. sier prognosene at lavtrykksenteret befinner seg over Færøyene. Da kan det være at i hvert fall Vestlandet får merke vind og nedbør.

1

Treffer Sabine Pass og "the golden triangle" hardt ser det ut til. Hurricanes er heftige greier og oppleve.

1

Jeg ser at avisene legger ut notiser om at årets tiende tyfon nå treffer Japan, og at 800 000 mennesker evakueres. Litt mindre interesse når det blåser opp på de traktene.

1

Ja heftige greier.

Men den tiltar ikke i styrke slik det står i artikkelen....typisk alarmisme vet du :-) Tidlig i går var det en kategori 4 orkan med 215 km/t vind, tidligere i dag sank vindstyrken til 175 km/t, kategori 3, og i kveld videre til 155 km/t, såvidt over grensen til kategori 2.

Vi får håpe de "rir han av" der borte som de sier nordpå hjemme :-)

1
Laster...