VG Debatt

Surfandturf

Hvorfor blir

Mens tråder med ikke "bare" rasisme men som grenser til reinspikka nazisme og apartheid-sympatier blir stående uten reaksjoner ?

Jeg bare spør, og jeg beklager på forhånd for å bruke ordet man ikke kan si her inne, men jeg bruker det kun i forstand av å belyse noe som er urovekkende. Man får tråden sin slettet og risikerer å få brukeren sin stengt også for å bruke ordet "Frepper".

Er dette virkelig verre enn å faktisk starte en tråd hvor det står at menneskelige "raser" skal leve atskilt og at rasisme er en medfødt egenskap og roten til suksess ?

Den samme FRP-sympatisøren som startet denne tråden sammenligner i samme tråd rasisme med ei skjære som kommer inn i en kråkeflokk, og således blir hakket på og utfryst.

Dersom kriteriet for å få en tråd slettet er antall klager sier det mere enn bare litt om hvilke holdninger flertallet her inne har. Og dersom det er utelukkende VGs moderatorer som vurderer hva som er akseptabelt og ikke er det grunn til å rette spørsmålet den veien.

1
6 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

eg bare spør, og jeg beklager på forhånd for å bruke ordet man ikke kan si her inne, men jeg bruker det kun i forstand av å belyse noe som er urovekkende. Man får tråden sin slettet og risikerer å få brukeren sin stengt også for å bruke ordet "Frepper".

Når det er poengtert veldig klart fra MOD at alle disse kallenavnene på diverse politiske grupperinger, deriblant frepper fører til sletting, så er det vel bare dumt å bruke det. Og bør ihvertfall ikke bli overrasket om det blir slettet.

1

Du får spørre VGD på VG Diskuter. Det er der slike spm skal tas. Så får du kanskje et kvalifisert svar.

1
Surfandturf Men nazistiske synspunkter kan en fremme uten problem ?

Ytringsfriheten er noe av det kjæreste en har, og skal vernes om.

Nå er det ikke mange flere enn du som hevder at det nærmest er fritt frem for nazistiske synspunkter er på VGD. At enkelte utsagn og meninger kan være ekstreme, stemmer nok, men sjikkanering og ukvemsord om motdebattanter, er regel regulert, og etterkommer for skjeldent. Ekstremje meninger og beskyldninger finner du på beggesider av den tomlegården VGD kan være til tider, prøv med litt vidsyn

Fra å ha en ekstrem mening, til å utføre ekstreme handlinger, er avstanden nokså stor.

1

Mens tråder med ikke "bare" rasisme men som grenser til reinspikka nazisme og apartheid-sympatier blir stående uten reaksjoner ?

Du må nok spørre MOD, for jeg vet ikke :)

1

Har flyttet denne tråden der den skal være, nemlig i forumet som heter VG Debatt - der man diskuterer tjenesten VG Debatt og ikke norsk politikk.

Svaret er enkelt: Tråder som starter med en enkel setning, eller en enkel lenke eller bare et spørsmål - sletter vi.

Det står en "sticky" øverst i forumene "Politikk - Norsk" og "Aktuelt" om dette - og vi sletter ca. 2-5 tråder om dagen pga. dette.

Nei, VG sletter ikke innlegg basert på politisk innhold i de, med mindre innleggene er av en slik karakter at de bryter med reglene for forumet eller norsk lov.

Vi begrunner ikke sletting av tråder, og vi låser dem heller ikke (som i praksis vil være å belønne regelbrudd fordi flere leser tråder med hengelås enn de uten hengelås).

Øyvind Solstad Ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG http://www.vg.no/profil/?u=8862/

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
8 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...