Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hvor ble det av takhøyden?

Jeg ble gitt skrivesperre i en uke uten å ha brutt noen regel. Iallfall slik jeg leser reglene. Etter sikkert rundt 20 mailer til diskusjon@vg.no om begrunnelse, kom det faktisk svar i dag, med begrunnelsen at jeg har opptrådt uhøflig.

Eh? Om man skal gi skrivesperre til dem som opptrer uhøflig, så vil det bli svært få her inne som skriver. Da er det bedre å slette innlegget og la det bli med det.

Jeg var heller ikke uhøflig, men beskrev inngående hvor et visst innlegg hørte hjemme, samt et annet innlegg som i verste fall hadde en kvass tone. Og 90% av innleggene her inne har vel en kvass tone i mer eller mindre grad.

Dette er senkning av takhøyden til en nærmest uoverkommelig høyde, og man aner jo nesten ikke hva man tør skrive lenger. Ser at flere av mine meningsfeller også er forduftet, så de har vel vært "uhøflig" de også.

Heve taket litt, kanskje?

7
17 svar

17 svar

Temaet innlegget er postet i er stengt.

Aprilsnarr

Er du sikker på at dette er et innlegg som faktisk ble publisert Ljot? For jeg ser ingen grunn til at det innlegget skal være slettet, og i verktøyene mine finner jeg heller ikke det innlegget i oversikten over slettede innlegg.

(EDIT: Ser at innlegget du viser til er sitert i tråden, men selve innlegget er der ikke. Veldig rart da det ikke ligger i oversikten over slettede innlegg, ingen av moderatorene har slettet det, og er ingen grunn til at det skal være slettet. Så det var veldig rart og har per nå ikke noe svar, men har hørt andre eksempler på innlegg som forsvinner uten at vi helt vet hvorfor)

Når det gjelder modereringen har vi for vane ved sletting av innlegg og begrunne hvorfor ting slettes. Det kan være personfokus, spam, upassende innhold eller annet. Vi kan selvsagt ikke gå inn på enkeltsaker åpent på forumet, og diskutere modereringen der. Derfor oppfordrer vi de som har spørsmål til å ta kontakt på e-post.

Vi modererer ikke meninger, det er ikke oppgaven, så fremst det ikke blir spam eller det er off-topic. Skrivesperrer blir ytterst sjeldent gitt som første konsekvens, da skal innholdet være spesielt grovt, eller at det er nyopprettede brukere som er opprettet med annen hensikt enn å delta i de forskjellige disksusjonene, men f.eks spre reklame eller lignende. Notiser og sletting brukes som hovedvirkemiddel, og skrivesperrer som en strengere konsekvens ved gjentatte brudd eller spesielt grove innlegg

Det blir slettet en del innlegg både av oss moderatorer, men og av det svenske selskapet Interaktiv Sikkerhet. Noen ganger slettes innlegg av svenskene som vi moderatorer mener er innenfor, med tanke på kontekst osv og da henter vi det opp ifjen. Når vi sletter innlegg gir vi notis i tråden og begrunner bakgrunn for sletting. Blir det brudd på retningslinjene videre så er skrivesperre noe som vurderes, på samme måte som ved spesielt grove/drøye innlegg.

Så står man selvsagt fritt til å være uenig i avgjørelsene som taes, men det er ikke noe som skal diskuteres på forumet men på e-post. De skrivesperrer som gis skyldes ikke meninger, men brudd på retningslinjer, for meninger modereres ikke. At takhøyden har blitt lavere er nok riktig ettersom det er mer aktiv moderering her, noe det har vært et stort behov for, for det har vært altfor mye som har foregått som er langt over streken. Så kan man være uenig i at takhøyden skal være lavere, men de innlegg som slettes er grunnet brudd på retningslinjer. De skrivesperrer som er delt ut er noe moderatorene og administratorene står inne for, og det er alltid årsaker som ligger bak, men dette kan vi selvsagt ikke gi innsikt i åpent på forumet. I majoriteten av tilfellene diskuteres sakene også internt før skrivesperrer blir gitt, rett og slett fordi det er en inngripen som ikke skal misbrukes, men brukes der det er nødvendig grunnet enten grovt og drøyt innhold eller gjentatte brudd på retningslinjer og mangel på vilje til å rette seg etter tilbakemelding.

VGD-Mod

2

0gg0

At takhøyden har blitt lavere er nok riktig ettersom det er mer aktiv moderering her

Noe som er veldig trist. Da må dere fjerne denne delen av reglene deres:

"Vi ønsker oss friske meningsutvekslinger og standpunkt, og det skal være stor takhøyde på disse sidene." Lavere takhøyde = dårligere VGD. Og det var vel neppe meningen med å forsterke mannskapet.

2

0gg0

I majoriteten av tilfellene diskuteres sakene også internt før skrivesperrer blir gitt, rett og slett fordi det er en inngripen som ikke skal misbrukes, men brukes der det er nødvendig grunnet enten grovt og drøyt innhold eller gjentatte brudd på retningslinjer

Jeg har fått (så vidt jeg vet) 2 innlegg slettet, og begge gangene fikk jeg skrivesperre på henholdsvis 3 og 7 dager.

Og ingen av innleggene var verken grovt eller drøyt. Vel, kanskje det første der jeg fikk 3 dager var litt over streken, men grovt var det på ingen måte.

Dere er for kjapp på avtrekkeren, rett og slett.

2

0gg0

Det kan være personfokus, spam, upassende innhold eller annet. Vi kan selvsagt ikke gå inn på enkeltsaker åpent på forumet, og diskutere modereringen der. Derfor oppfordrer vi de som har spørsmål til å ta kontakt på e-post.

Dette er jo fullstendig feil, all den tid jeg sendte rundt 20 mailer til dere før jeg fikk en avklaring at jeg fikk skrivesperre i 1 uke pga. uhøflig oppførsel.

Så dette må vel gå under "annet". Da må dere presisere at man skal utvise høflighet i ethvert innlegg for å unngå skrivesperre.

1

Keva

Jeg ble gitt skrivesperre i en uke uten å ha brutt noen regel. Iallfall slik jeg leser reglene. Etter sikkert rundt 20 mailer til diskusjon@vg.no om begrunnelse, kom det faktisk svar i dag, med begrunnelsen at jeg har opptrådt uhøflig.

Eh? Om man skal gi skrivesperre til dem som opptrer uhøflig, så vil det bli svært få her inne som skriver. Da er det bedre å slette innlegget og la det bli med det.

Dette var veldig rart, for jeg må si at du langtfra er blant de verste. Du og jeg har jo f.eks. hatt mange, og til dels sterke, meningsutvekslinger - og jeg har ytterst sjelden opplevd deg som noen regelbryter.

Og jeg synes faktisk at om man skal få reaksjoner og represalier, så bør det vises direkte til brudd på en konkret regel, i stedet for å komme med slike ulne karakteristikker (hvis det nå var alt de skrev - som jeg jo ikke har noe med).

Enkelte andre som er forsvunnet satset hele sitt VGD-liv på å provosere, fokusere på person og i det hele tatt forsure debatter - så at de omsider fikk en fot i r*** er intet annet enn flott Mod-innsats, spør du meg (men det gjør du sikkert ikke).

2

0gg0

Enkelte andre som er forsvunnet satset hele sitt VGD-liv på å provosere, fokusere på person og i det hele tatt forsure debatter - så at de omsider fikk en fot i r*** er intet annet enn flott Mod-innsats

Njææh. Det gjelder ikke alle.

Her er noen som ble borte som ikke er kjent for persondebatt eller forsuring av debatter (om man ikke legger til grunn at motstridende meninger er forsurende), men de hadde vel antakelig feile meninger, noe som får meg til å lure på om dette styret med "ambassadører" var en særlig god idé.

Uansett så virker det som at taket på VGD er på vei nedover, og det liker jeg dårlig.

2

Keva

Njææh. Det gjelder ikke alle.

Nei. Sikkert ikke. Men enkelte - som jeg skrev.

1

0gg0

Dette var veldig rart, for jeg må si at du langtfra er blant de verste. Du og jeg har jo f.eks. hatt mange, og til dels sterke, meningsutvekslinger - og jeg har ytterst sjelden opplevd deg som noen regelbryter.

Og jeg synes faktisk at om man skal få reaksjoner og represalier, så bør det vises direkte til brudd på en konkret regel, i stedet for å komme med slike ulne karakteristikker (hvis det nå var alt de skrev - som jeg jo ikke har noe med).

I tillegg var det formaninger om skjerpings osv. men ikke ikke mer utover det.

Og helt enig. Det burde blitt utbrodert mer hva slags regel som er blitt brutt, annet enn "uhøflighet" som jeg ikke kan se står noen plasser i regelverket, annet enn at man skal behandle alle med respekt.

Det ser jeg dog veldig lite av her inne. Men ser MODern glimrer (nesten) like mye med sitt fravær her som på mail, så jeg får vel bare leve i uvisshet.

Men takker for uventet støtte :)

1

Keva

Men takker for uventet støtte :)

Rett skal være rett, har nå jeg alltid ment.

Og jeg tror vel du er enig i at du og jeg - uansett dyp uenighet og kvasse meningsvekslinger - ikke bruker ufine midler (ikke så ofte og mange, i hvert fall! ;^)), men er uenige og kjefter på hverandre med mer subtile metoder.

Men du tar selvsagt for det meste feil (som du mener om meg, vet jeg), - og dét skal vi nok krangle videre om! :D

1

titan_sable

med begrunnelsen at jeg har opptrådt uhøflig.

Jeg føler at jeg har et problem. Jeg klarer ikke alltid å være høflig (har heller ingen intensjon om å være det).

1

return_of_drakkar

Er man sikker i sin tid så kan man være høflig. Problemet er vel heller at en motpart ikke forstår det, slik at det blir et irritasjonsmoment for en selv.

1

oyssol

Hei,

Av prinsipp kommenterer vi ikke enkeltsaker knyttet til moderering. Så klart liker ingen å bli moderert. Men vårt mål er alltid å sette debattmiljøet til VGD først. Reglene våre sier bla.:

Følg disse levereglene, så gjør du VGD til et bedre sted for alle!

1. Vi ønsker at du behandler alle debattanter med respekt. Også de som er uenige med deg

2. Bidra til et godt klima! Tenk deg om før du kaller noen andre et stygt ord. Diskuter med en vennlig tone.

Det betyr at dersom vi ser noen som bryter med dette, så vil vi reagere. Målet er et best mulig forum for brukerne våre. Vi skal ha stor takhøyde for spørsmål og diskusjoner man kan starte. Men vi skal også ha et saklig forum, hvor det går an å diskutere med en god og høflig tone.

Når det kommer til klage på moderering, kan det i perioder være mange som sender inn e-post. Derfor vil behandlingstiden kunne være litt sen til tider, i tillegg til at vi som hovedregel ikke svarer i helg.

Angående pauser fra forumet så gir vi begrunnelse på e-post, og i de aller fleste tilfeller hvor det er relevant - også med sitat. Vi gir ikke utestengelser med mindre vi ser at det er en gjentagende oppførsel i mange innlegg, og et relativt seriøst brudd på retningslinjene.

Så vil det alltid være brukere som er misfornøyde med hvor vi legger linjen, mens andre mener vi godt kan være strengere. Til syvende og sist er det opp til brukeren selv å bestemme om han vil være på VGD eller ikke.

Ljot: Jeg finner ikke innlegget ditt igjen, og er usikker på hva som har skjedd. Jeg frykter at det er en bug i systemet, som VGD sin plattform etter hvert har ganske mange av.

Jeg prater med utvikling, og ser om vi kan finne ut av det. I mellomtiden beklager vi for det inntrufne, da innlegget er helt innenfor.

Keva:

Det burde virkelig vært en ordning med tilbakemelding og klar henvisning til hvilken regel Moddene anser at man har brutt!

Helt enig. Det burde det ha vært, og er noe vi helt klart skal forbedre (sammen med mye annet). VGD sin utdaterte plattform støtter ikke dette, og vi har på langt nær ikke kapasitet til å sende ut e-poster om begrunnelser for alle slettede innlegg (eller pauser). Skulle våre moderatorer også gjort dette, så ville det også medført at de måtte ha tilgang til personopplysninger som e-post, noe de naturligvis ikke har.

1

Aprilsnarr

Den delen som har forsvunnet fra takhøyden er ting som overhodet ikke hører hjemme på et forum. Takhøyden er blitt lavere for spam, trolling, personangrep, usakligheter og upassende innhold. Takhøyden i debatten er fremdeles høy, men med mer aktiv moderering har vi senket takhøyden for ting som ikke hører hjemme i debattene og på forumet.

Denne tråden stenges med dette, jeg har forklart bakgrunn for modereringen i mitt forrige innlegg, og en debatt rundt modereringen og enkeltsaker er ikke noe som skal foregå på forumet. Du har fått begrunnelse for skrivesperren du fikk, og du er i din fulle rett til å være uenig i at innlegget var over streken, men den debatten skal taes på epost og ikke i forumet.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...