Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Sniktitt: Nye VGD

Vi kan endelig dele noen skjermbilder av nye VGD, med fokus på forside, kategorier og tråder. Vårt hovedformål med VGD er at det skal være et sted for alle, hvor man kan dele, diskutere og snakke sammen om sine interesser.

Merk at vi fremdeles er på et stadie hvor design og funksjoner kan endre seg. Har du konstruktive forslag til forbedringer eller andre innspill? Vær så konkret som mulig i tilbakemeldingen, så hjelper det oss! :)

Forside:

Du skal fremover i mye større grad personalisere VGD, ut fra hva du selv ønsker. Er du kun interessert i å lese om fotball? Helt i orden - da ser du kun innhold fra de kategoriene du selv har valgt. Er du også interessert i bil og motor? Da får du det også i miksen hvis du selv vil. Finner du ikke en eksisterende emnekategori for det du ønsker å diskutere, så kan du opprette det selv.

I feeden får du presentert det nyeste og mest populære, samtidig som at du kan sortere selv (populært, nytt og toppinnhold). Vi har også innført et system hvor du kan plusse opp eller ned innhold.

Se skjermbilde av forsiden

I eksempelet følger jeg emnekategoriene Fotball - norsk, Fotball - EM 2021, Amerikanske Idretter: I tillegg har jeg opprettet emnekategorier for Volvo og VG. Jeg ser kun aktivitet fra disse emnene, og nytt og populært innhold løftes opp. Samtidig får brukeren forslag til andre tema som kan være interessant/relevant for deg. I dette tilfellet får jeg forslag til andre emnekategorier relatert til motor, sport og politikk.

Vi har som nevnt tidligere gitt brukere flere muligheter å engasjere seg på. Brukere kan opprette avstemninger, dele bilder og lenker (med forhåndsvisning) og selvsagt opprette tråder med kun tekst.

Emner/kategorier

Ønsker du å lese eller diskutere siste nytt om f. eks. EM 2021? Da hopper du enkelt og greit inn i kategorien for det, som i dag. Også her kan man sortere innholdet basert på popularitet eller siste tråder.

Se skjermbilde:

Desktop:

Mobiltelefon

Her er også et skjermbilde som viser en bildepost. Brukere kan laste opp flere bilder, og enkelt scrolle mellom dem.

Tråder:

Som flere ønsket seg, så har vi gått tilbake til en trådet visning. Svar på innlegg blir plassert i en tråd under hovedsvaret, og man kan enkelt minimere/utvide tråder. Du kan også sortere innholdet i tråder basert på popularitet, tidspunkt eller topp.

Se skjermbilde.

Video viser mer enn tusen bilder, sies det. Se eksempel på hvordan scrolling og navigering fungerer på mobil: Video

Jeg har fremdeles ingen oppdateringer rundt lanseringsdato, men det nærmer seg.

Håper dette virker spennende! Alle tilbakemeldinger tas godt i mot, og hugs å holde det konstruktivt.

3
186 kommentarer

Kommentarer

Temaet innlegget er postet i er stengt.

lavskrika

Føler det har skjedd en misforståelse mellom oss brukere og dere som utviklere. Da dere lanserte planene om et nytt forum for en tid tilbake og ba oss om innspill og ønsker så var vel de fleste i god tro på at det skulle være et tradisjonelt forum også etter oppgraderingen, ikke at man skulle fjerne seg helt fra det. Vil tro den viktigste grunnen for at mange er her og har holdt ut i årevis tross manglende funksjonalitet er nettopp at det fortsatt er et vanlig diskusjonsforum og et alternativ til kommentarfelter, Facebook og lignende.

Men på svarene her så virker det som dere ikke helt har skjønt det ennå, for det hjelper jo ikke å forandre på detaljer når det er selve den nye plattformen som er problemet. Det er veldig positivt hvordan dere har kommet oss i møte og prøver å forbedre forumet, la det ikke være noen tvil om det. Men får et inntrykk av at dere nå prøver å gå for en type plattform som dere liker selv, snarere enn en vi brukere faktisk ønsker. Det er jo det sistnevnte som burde være desidert viktigst.

Mener det er feil å gå for denne løsningen og at det muligens kan føre til at mange mister gleden over forumet eller til og med forlater det. Håper dere kan revurdere dette selv om dere har kommet langt på vei. Det er vel ikke så mye mer arbeid om dere i stedet kjøper inn en ferdig forumløsning og finjusterer den. Er sikkert noen her inne som kan noe om dette. Da kunne vi være med på å bestemme hvilken type man skal velge og kanskje bidratt med noen kroner også hvis det trengs.

38

Trehjulssykkel

Her føler jeg dere har bommet på utformingen. Dette er jo bare en nyhetsvegg med en kommentarfunksjon slik som Facebook.

Det vi ønsket oss var en nytt forum. Hva er begrunnelsen for at dere har valgt å gå bort fra forum-formatet? Personalisering kan du jo få til med foraer også. Hvis jeg skal inn på en tråd med tusenvis av innlegg, hvordan i all verden skal jeg navigere meg frem da?

Det formatet er mer laget for nyhetsstrømmer der man diskuterer aktualiteter (igjen slik som Facebook). Jeg synes ikke at det egner seg for å diskutere et tema som ikke nødvendigvis er en aktualitet.

Forøvrig misliker jeg også sterkt upvote/downvote-funksjonen. Det blir som Reddit der alle foraer blir digre ekkokammere og alle meninger som ikke er populære nok forsvinner.

19

sisyf0s

Forøvrig misliker jeg også sterkt upvote/downvote-funksjonen. Det blir som Reddit der alle foraer blir digre ekkokammere og alle meninger som ikke er populære nok forsvinner.

Støtter det synspunktet. En upvote/downvote-funksjon vil virke veldig ødeleggende.

4

startelver

En upvote/downvote-funksjon vil virke veldig ødeleggende.

Helt håpløst og gammeldags.

1

WaltonBreckRd

Her føler jeg dere har bommet på utformingen. Dette er jo bare en nyhetsvegg med en kommentarfunksjon slik som Facebook.

Det vi ønsket oss var en nytt forum. Hva er begrunnelsen for at dere har valgt å gå bort fra forum-formatet? Personalisering kan du jo få til med foraer også. Hvis jeg skal inn på en tråd med tusenvis av innlegg, hvordan i all verden skal jeg navigere meg frem da?

Det formatet er mer laget for nyhetsstrømmer der man diskuterer aktualiteter (igjen slik som Facebook). Jeg synes ikke at det egner seg for å diskutere et tema som ikke nødvendigvis er en aktualitet

Enig.

1

GiPazzini_85

Herregud for et rot. En må snart forstå at det er enkelheten ved VGD man setter pris på.

7

seriemester2013

Jeg har likt vgd veldig godt pga forumoppbyggingen, klarer ikke glede meg til dette nye

4

janesaj

Enig. Mer enn godt nok slik det er i dag. Det er ikke akkurat dette som bør være førsteprioritet om man først skal forbedre VGD.

2

oyssol

Jeg har likt vgd veldig godt pga forumoppbyggingen

Hva tenker du på med tanke på "forumoppbyggingen"? Tenker du på at kategorier listes opp i liste? Hvor mange av dagens kategorier bruker du fast? Nå spør jeg av nysgjerrighet og for å forstå ditt bruksmønster, for det finnes en del forum som lister opp aktivitet og innhold i en feed (og ellers flat struktur).

1

Trehjulssykkel

Jeg tipper han (som meg og mange andre) ønsker en tradisjonell forumvisning. Dere har jo allerede feed på diskusjon.no i tillegg til tradisjonell forumutlisting, er det noen grunn til at vi ikke kan ha begge deler på VGD?

3

lavskrika

Beklager å være negativ når dere har jobbet så mye med å lage et nytt VGD, men for å være helt ærlig så var det et sjokk å se disse bildene. Liker VGD først og fremst fordi det har standard forumdesign. Det er oversiktlig, raskt å se hvor det er nye tråder og innlegg, godt strukturert og veldig leservennlig med hvordan innleggene organiseres. Etter bildene å dømme så er ikke den nye versjonen lenger hva man kalle et tradisjonelt forum. Synes det er skuffende. Mente det også ble sagt tidligere at trådet visning skulle være valgfritt. Men skal prøve å gi det en sjanse, kan hende det fungerer bedre i praksis og at man venner seg til det. Regner med at når dere har kommet så langt med denne løsningen så er det uansett begrenset hvor mye forandringer dere kan og vil gjøre.

4

startelver

Beklager å være negativ når dere har jobbet så mye med å lage et nytt VGD, men for å være helt ærlig så var det et sjokk å se disse bildene. Liker VGD først og fremst fordi det har standard forumdesign. Det er oversiktlig, raskt å se hvor det er nye tråder og innlegg, godt strukturert og veldig leservennlig med hvordan innleggene organiseres.

Helt enig, dette så helt forferdelig ut! Facebook light.

Grunnen til at vi liker VGD er jo det gamle klassiske utseendet som skiller seg ut fra disse nye "mobildesignene" som ikke passer PC-format i det hele tatt.

De som er på mobil blir sikkert happy, men det er en del av oss som bruker PC tross alt.

Dere burde beholdt den gamle versjonen og lage den nye som Betaversjon, slik at brukerne selv kan fortelle dere om det er bra nok.

3

Rainmaker

Helt enig, dette så helt forferdelig ut! Facebook light.

Jepp

Hadde jeg ønsket å delta i en debatt i "Facebook-format" hadde jeg brukt Facebook til det.

Dersom Reddit er målet kunne man like gjerne laget r/vgd.

2

jonas

Helt enig, dette så helt forferdelig ut!

Helt fælt.

Jeg står fortsatt på at VGDs problem er at VG har gjemt det unna. En tumleplass for spesielt innvidde. Hadde de ville hatt liv og aktivitet burde de fortalt leserne at VGD eksisterer.

2

chatin

Liker VGD først og fremst fordi det har standard forumdesign. Det er oversiktlig, raskt å se hvor det er nye tråder og innlegg, godt strukturert og veldig leservennlig med hvordan innleggene organiseres. Etter bildene å dømme så er ikke den nye versjonen lenger hva man kalle et tradisjonelt forum. Synes det er skuffende.

Må si meg enig i alt der. Også si meg enig i at det ved første øyekast ser ut som en krysning av Facebook og Reddit, to plattformer jeg selv ikke bruker da det blir for mye greier, for rotete og uoversiktlig. Det er enkelheten som er VGD sin største styrke som forum.

Hva som skjer på forsiden spiller liten rolle for min del så lenge jeg ved å ha ¨Mine favorittemaer¨ og ¨Mine favorittforum¨ i en egen sidemeny har muligheten til å enkelt navigere inn i de trådene jeg bruker og enkelt ser hvor det er nye innlegg. På dette viset er det også veldig oversiktlig hvilke tråder innlegg blir publisert i.

Selve forumoppsettet med innlegg i kronologisk rekkefølge og sitat-funksjon er også noe av det jeg setter pris på med dagens VGD. Liker sitat-funksjonen bedre enn en kommentar-funksjon.

Ser også noen snakker om at innlegg kan forsvinne i mengden i det nye designet, dette er også noe jeg tenkte umiddelbart ut fra skjermbildene.

2

oyssol

Det er oversiktlig, raskt å se hvor det er nye tråder og innlegg, godt strukturert og veldig leservennlig med hvordan innleggene organiseres. Etter bildene å dømme så er ikke den nye versjonen lenger hva man kalle et tradisjonelt forum. Synes det er skuffende. Mente det også ble sagt tidligere at trådet visning skulle være valgfritt. Men skal prøve å gi det en sjanse, kan hende det fungerer bedre i praksis og at man venner seg til det.

Takk for tilbakemelding! Håper du gir det en sjanse før du konkluderer. Kan du beskrive nærmere hva som kunne blitt gjort annerledes for at det skal bli bedre for deg?

Litt av forklaringen vår med å endre forsiden er at vi ikke lenger vil liste opp 110 underkategorier, hvor flesteparten kanskje bruker 2-3 stk. av dem. Utfordringen med denne utlistingen er at det skjuler aktivitet og innhold, og øker terskelen for nye brukere (som VGD knapt har). Da mener vi at det er bedre at vi presenterer innholdet fra de kategoriene du selv har sagt at du ønsker å bli oppdatert på.

Måten trådene blir organisert i underkategorier blir likt som i dag (men du velger selv hvordan vil organisere dem). Det som endrer seg er at du får en forhåndsvisning av innlegget før du klikker deg inn. I dag må du ofte klikke deg inn og lese for å finne ut av om det er relevant for deg. Å forhondsvise innhold i tråder er ikke noe som strider med "tradisjonell forum". Invision Community, Discourse, Khoros osv. gjør også dette. Men at det blir nytt i forhold til dagens 13 år gamle plattform? Ja, det kan vi egentlig ikke legge skjul på.

Håper dette var litt oppklarende! :)

1

lavskrika

Kan du beskrive nærmere hva som kunne blitt gjort annerledes for at det skal bli bedre for deg?

Synes som sagt problemet er at dere ser ut til å ha gått helt bort fra et klassisk forumdesign og at dette ligner mer på hvordan kommentarfelter fungerer. Mener det i hvert fall er noen ting dere burde videreført fra det gamle. Det viktigste er å dele inn trådene i sider for det blir veldig slitsomt hvis alt skal komme under hverandre. Synes det er et must. Det bør være mulighet for å ha kommentarene i kronologisk rekkefølge uten trådet visning hvis man ønsker. Avatarene kunne vært plassert i en boks til venstre for kommentarene, uten det er så viktig. Øke leservennligheten med mer kontrasterende farger og skille ut siteringer enda tydeligere, det ser noe grått ut nå. Er også skeptisk til å kunne sortere innlegg etter popularitet og stemme opp eller ned. Tror kanskje det kan være litt skadelig for diskusjonene og mangfoldet av meninger.

4

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...