Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Sniktitt: Nye VGD

Vi kan endelig dele noen skjermbilder av nye VGD, med fokus på forside, kategorier og tråder. Vårt hovedformål med VGD er at det skal være et sted for alle, hvor man kan dele, diskutere og snakke sammen om sine interesser.

Merk at vi fremdeles er på et stadie hvor design og funksjoner kan endre seg. Har du konstruktive forslag til forbedringer eller andre innspill? Vær så konkret som mulig i tilbakemeldingen, så hjelper det oss! :)

Forside:

Du skal fremover i mye større grad personalisere VGD, ut fra hva du selv ønsker. Er du kun interessert i å lese om fotball? Helt i orden - da ser du kun innhold fra de kategoriene du selv har valgt. Er du også interessert i bil og motor? Da får du det også i miksen hvis du selv vil. Finner du ikke en eksisterende emnekategori for det du ønsker å diskutere, så kan du opprette det selv.

I feeden får du presentert det nyeste og mest populære, samtidig som at du kan sortere selv (populært, nytt og toppinnhold). Vi har også innført et system hvor du kan plusse opp eller ned innhold.

Se skjermbilde av forsiden

I eksempelet følger jeg emnekategoriene Fotball - norsk, Fotball - EM 2021, Amerikanske Idretter: I tillegg har jeg opprettet emnekategorier for Volvo og VG. Jeg ser kun aktivitet fra disse emnene, og nytt og populært innhold løftes opp. Samtidig får brukeren forslag til andre tema som kan være interessant/relevant for deg. I dette tilfellet får jeg forslag til andre emnekategorier relatert til motor, sport og politikk.

Vi har som nevnt tidligere gitt brukere flere muligheter å engasjere seg på. Brukere kan opprette avstemninger, dele bilder og lenker (med forhåndsvisning) og selvsagt opprette tråder med kun tekst.

Emner/kategorier

Ønsker du å lese eller diskutere siste nytt om f. eks. EM 2021? Da hopper du enkelt og greit inn i kategorien for det, som i dag. Også her kan man sortere innholdet basert på popularitet eller siste tråder.

Se skjermbilde:

Desktop:

Mobiltelefon

Her er også et skjermbilde som viser en bildepost. Brukere kan laste opp flere bilder, og enkelt scrolle mellom dem.

Tråder:

Som flere ønsket seg, så har vi gått tilbake til en trådet visning. Svar på innlegg blir plassert i en tråd under hovedsvaret, og man kan enkelt minimere/utvide tråder. Du kan også sortere innholdet i tråder basert på popularitet, tidspunkt eller topp.

Se skjermbilde.

Video viser mer enn tusen bilder, sies det. Se eksempel på hvordan scrolling og navigering fungerer på mobil: Video

Jeg har fremdeles ingen oppdateringer rundt lanseringsdato, men det nærmer seg.

Håper dette virker spennende! Alle tilbakemeldinger tas godt i mot, og hugs å holde det konstruktivt.

-12
186 kommentarer

oyssol

Dere har jo allerede feed på diskusjon.no i tillegg til tradisjonell forumutlisting, er det noen grunn til at vi ikke kan ha begge deler på VGD?

Årsaken er at vi på VGD går over til en flat struktur. Det er nødvendig når dere brukere fremover også skal kunne opprette egne emnekategorier. Antallet emner man kan diskutere, vil derfor øke. En utlisting av alle ville blitt uforholdsmessig lang og uoversiktlig. Den er allerede mer enn lang nok på VGD i dag, med over 110 emnekategorier å velge mellom. De fleste er interessert i og går innom et betydelig fåtall av det.

1

Trehjulssykkel

Jeg synes ikke dette er en god nok grunn. At det er mange kategorier kan enkelt løses ved å bruke feks accordions for å gjemme ting som ikke er relevant for meg, eller som jeg sa, gjøre som på diskusjon.no.

Du har heller ikke svart på hvordan man navigerer i en tråd som har tusenvis av innlegg. Det formatet virker ikke til å være egnet for tråder som skal leve lenge.

Jeg synes dere har misforstått oppgaven med ny VGD ganske kraftig, og reaksjonen fra brukerne her tyder også på det. Hvorfor kunne dere ikke kjørt en avstemning på om vi ønsker det tradisjonelle forumformatet eller det opplegget dere har kommet med nå? Det ser ikke akkurat ut til at vi brukere har vært involvert i dette.

2

Canucks

Hvorfor kunne dere ikke kjørt en avstemning på om vi ønsker det tradisjonelle forumformatet eller det opplegget dere har kommet med nå?

Mitt inntrykk nå er at det er nettopp derfor denne tråden er her, så vi kan komme med våre tilbakemeldinger på ting.

For min del kan de gjerne ha det nye designet og stil også, men det burde være mulig å customize det sånn at de som ønsker det mer tradisjonelt kan ha det sortert påd en måten også, sånn at nye brukere som vi trenger kan velge en annen stil om de ønsker, men sørge for at man kan kjøre en tradisjonell forum filtrering om man ønsker.

1

oyssol

For å ta forsiden først. Her blir det raskt uoversiktlig dersom det finnes tusenvis av ulike emnekategorier selv med accordians (når flertallet bruker kanskje 5-10 av dem regelmessig). Da prioriterer vi å vise innhold fra de emnene brukeren har sagt seg interessert i, fremfor å mikse det med irrelevant innhold. Det er en naturlig måte å bygge opp en nettside på, hvor vi ønsker å få inn mange, nye brukere også.

Emnekategoriene du følger, vil listes opp i en egen liste på venstresiden (som er synlig uavhengig av hvor du er på siden, se skjermbildene for eksempel). Du kan også stjernemerke de du er ekstra interessert i, slik at de flyter til topps.

Vi har også en egen side med punktutlisting av alle emnekategoriene du følger:

Emneoversikt

For den mer avanserte brukeren så finnes det også en dedikert side som lister ut alle emnekategorier uavhengig av om du følger dem eller ikke. Den kan også sorteres på hovedkategori.

Dvs. dersom du vil se alle emner som hører til hovedkategorien "Fotball", så kan du det hvis du vil. Ønsker du å få alle listet ut i en punktliste, så kan du det hvis du vil. Men på forsiden vises det kun innhold fra emnene du følger.

Navigering i tråder fungerer i stor gard som i dag. I bunn av tråden laster du nye innlegg. Så skal vi legge inn knapp som gjør at du kan bevege deg raskt til topps igjen.

Vi håper at vi har klart å involvere, noe vi skal fortsette å gjøre. Vi var tidlig ute med å etterlyse brukere sine ønsker, gitt tilbakemelding på ting som ikke fungerer. Ellers har vi også utført brukerintervju, involvert frivillige underveis i utviklingsløpet, samt publisert disse utviklingspostene (nå også med skjermbilder) hvor alle har anledning med å komme med innspill og tilbakemeldinger. Hugs også at VGD har 200 000 ukentlige brukere, så noen avveininger må vi alltids gjøre.

Så håper vi selvsagt at flest mulig er villig til å gi det en sjanse før man endelig konkluderer :)

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...