VG Debatt

oyssol

VGD oppgraderes torsdag 15. juli

--**--

Oppdatering: Vi flytter lanseringen til i morgen, 15. juli. Litt forsinkelser for å flytte over alt innholdet. Vi tar det antageligvis på formiddagen, hvis alt går etter planen.

--**--

Vi kan nå med glede annonsere dato for oppgradering av VGD. Kommende onsdag 14. juli vil vi oppgradere VGD til ny plattform med mange nye, spennende nyheter. Vi har ikke noe klokkeslett enda, men det er noe vi kommer tilbake til.

Med oppgradering av VGD ønsker VG å ta tilbake eierskap til debatten, og skape en fri arena for debatt og diskusjon. Vi ønsker å ha en lav terskel for at alle kan delta, engasjere seg, diskutere, lære av og bli underholdt av hverandre.

Med ny plattform begynner jobben med å bygge nye integrasjoner og tjenester for dere brukere, slik at VGD er rustet for tjeneste i mange nye tiår.

Vil det bli nedetid?

Det må påregnes noe nedetid, men vi jobber for å gjøre det så raskt og sømløst som mulig.

Hva skjer med det gamle innholdet?

Alt det gamle innholdet flyttes over.

Beholder jeg antall innlegg jeg har skrevet?

Ja, det vil bli tatt med videre.

Hva blir nytt?

VGD vil få nytt design, samtidig som at vi også gjør noen større endringer rundt hvordan plattformen er bygd opp. Vi håper og tror at disse endringene vil bidra til å øke det allerede gode engasjementet som er her.

Videre følger en beskrivelse av hovedendringene:

Personalisert opplevelse

Enten du er interessert i sport, politikk, kultur eller underholdning, så finnes det et tema for deg. Følg det som interesserer deg, og få siste nytt og godt innhold direkte i din egen feed. Du får også forslag til andre temaer som kan være interessant for deg å følge. Du bestemmer selv hva du vil se.

Skjermbilde av forsiden:

Del tekst, bilder og opprett avstemninger

Med nye VGD gleder vi oss spesielt til å se avstemningene dere kan lage. Her er det raskt og enkelt å starte nye avstemninger.

Se eksempel her: Skjermbilde av avstemning

Det blir også mulig å laste opp og dele bilder med hverandre.

Se eksempel her: Skjermbilde av bildetråd

Nye VGD er også tilpasset enkel bruk med mobiltelefon. Se eksempel på hvordan bilder vil se ut på mobil. Her kan du sveipe sideveis for å bla i bildene.

Du kan selvsagt opprette helt vanlige tråder med kun tekst. Ferdig opprettet tråd.

Opprett ditt eget fellesskap

Dette er kanskje den største nyheten. Nå kan du opprette dine egne tema (kategorier), og samle andre mennesker med samme interesse som deg. Tema er åpne rom hvor alle kan delta. Nye VGD vil i større grad være et nettverk bestående av mange tema, hvor du diskuterer det som interesserer deg med likesinnede.

Dark Mode

Flere etterspurte mulighet for dark mode. Det har vi ordnet!

Se skjermbilde av forsiden her.

Andre nye funksjoner verdt å nevne:

* Trådet kommentarfelt

* Notifikasjonssystem: Få notifikasjon ved svar på innlegg/tråder.

* Enklere favorisering/bokmerking av tråder

* Enkel editor som støtter markdown

Avslutningsvis ønsker vi å takke alle som har kommet med konstruktive innspill og ønsker underveis, og ikke minst for tålmodigheten deres!

8
313 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Jeg veit ikke om jeg skal grue eller glede meg...hmm.. Men det går vel seg til skulle jeg tru.

1

Det blir også mulig å laste opp og dele bilder med hverandre.

Hvordan blir reglene? Kommer vi til å bli spammet ned med "morsomme" gif'er?

1

Reglene blir mye som før. Litt oppdatert og tydeliggjort på enkelte områder.

1

Gruer meg som rakkern, ser ikke at dette vil være et forum som holder interessen min stor nok til å bli værende. Håper jeg tar feil, men skeptisk nå ja

1

Nå fikk jeg en litt dårlig følelse. Men håper jeg tar feil og at det blir bra.

1

Vi kan nå med glede annonsere dato for oppgradering av VGD. Kommende onsdag 14. juli vil vi oppgradere VGD til ny plattform med mange nye, spennende nyheter.

Dette blir jo spennende. Sier ikke mer før vi har sett! :o)

1

Ser at dere ikke har hørt på brukerne når det gjelder upvote-tullet. Synd.

4

Nei nei nei nei!!!!!!’ «Personilisert opplevelse» ødelegger ALT! Jeg vet selv hva jeg er interessert i. Det er en grunn til st jeg missliker Sosiale medier sterkt! Det minste jeg trenger er nok en plattform som tvinger deg til å lese «hey, dette er kanskje kult for deg.» Dette kan fort være slutten på et 13 år langt vennskap. Vi får se hvordan det påvirker opplevelsen.

ellers ser det bra ut.

5

Rettelse: VGD-forumet legges ned og en Facebook/Reddit-hybrid tar over. Som jeg har sagt før så er dette et helt annet format. Hvis det blir som jeg frykter så kommer VGD til å dø ut rimelig fort med mindre VG markedsfører dette mot en helt ny brukergruppe.

8

Når det først gjøres så drastiske endringer er det vel litt merkelig at den gode gamle blokkeringsfunksjonen ikke kommer med. Masete personifisert dilldall klarer jeg meg helt fint uten.

2

"En slik funksjon har ikke jeg oppdaget, hvor er den?"

Den eksisterer ikke pr. dags dato, men jeg husker den fra en god del år siden.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Aktuelt kaareaadinnlandet Siste svar

Landet Norge

Lucky Luke på Facebook: "Det er mye som tyder på at landet Norge er i den metaforiske gjørma. F.eks.: Hvor mye korrupsjon er det i politiet? Høyyyt? Hvor mye feilbehandling er det i helsevesenet? Høyy...
1
1 svar
Laster...