Vintersport

tarsen

Nye Holmenkollen, skisportens svar på operaen?

http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=530400

Snart siste sjanse til å se Oslo fra toppen av Holmenkollen. En bauta i norsk skisport blir revet ned!

Steinar Eidaker, assisterende generalsekretær i Skiforeningen blir sitert på at det nye bakken blir helt rå og Skiforeningen har kallt den nye Holmenkollen for skisportens svar på operaen.

Hva tror vi?

For å begrense temaet rundt nye Kollen til kun å gjelde hoppbakken, blir den nye bakken helt rå? Det er vel hevet over enhver tvil at utsikten fra toppen blir gigantisk, men er det konkrete planer for vindskjerming? Blir tåka borte om vi bygger en ny hoppbakke på nøyaktig samme sted? Vi trenger ikke en ny turistattraksjon. Det vi trenger er en hoppbakke. Vi trenger faktisk mer enn en slik at vi kan rekrutere nye hoppere. Hvis det ikke skjer noe vil vi fort oppleve om noen år at vi står med en nesten flunkende ny hoppbakke uten en eneste lokal skihopper fordi det ikke finnes vilje til å satse på rekrutteringsanlegg i norges største by.

Det er vel forfatteren Jan Erik Vold som har skrevet noe sånn som at man bygger ikke nye hoppbakker på toppen av koller i dag. Se for eksempel på Innsbruck (hvor forøvrig hoppukerennet ble avlyst i år på grunn av forholdene). Joda, man bygger nye bakker på toppen av koller, men hvor fornuftig er det, når man har alternativer 300 meter unna som både er billigere og mer hensiktsmessig i forhold til bruksområdet til anlegget, nemlig skihopping? Da har man kanskje også råd til å sette opp noen nye og mindre anlegg ved siden av slik at vi om noen år fortsatt har utøvere som tør å sette utfor en storbakke.

Jeg følger meg priviligert som har fått lov til å hoppe i Holmenkollen og fortsatt føler jeg "suset" i bakken når jeg kommer i nærheten av anlegget. Turistattraksjonen er der selv om det kommer en ny og litt mindre spektakulær bakke litt mer bortgjemt nedenfor dagens anlegg. Jeg frykter at vi kaster bort en masse penger og stresser opp et spektakulært prestisjeprosjekt uten å tenke over hva vi faktisk trenger, nemlig et funksjonibelt helårsanlegg med bakker i alle størrelser slik at vi faktisk også har utøvere å glede oss over. Ikke bare en råflott turistattraksjon med begrenset bruksområde.

I operaen kan man i hvert fall synge hver dag..

Hva tror vi her inne om nye Holmenkollen?

1
1 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Det er en interessant debatt rundt Holmekollen. Ser jo hva Mika sier i dagens VG, hvor han mener Norge er helt på etterskudd når det gjelder anlegg. Per i dag har vi jo ikke et eneste sted som har hele bakkefloraen.

Vi har jo fire hoppanlegg som har potensiale i dag, Holmenkollen (med Midtstua), LIllehammer, Granåsen og Vikersund. Vikersund er vel det med størst potensiale slik jeg ser det. I dag er det jo 15m, 25m, 45m, 65m, 90m og skiflygingsbakken. Nå blir jo K90 bygget ut i disse dager, og skal tåle hopp ned mot 125 meter. De to minste bakkene har jo plast allerede, og tanken er vel å bygge plast i de tre neste bakkene også.

Det er jo dette Kollen skulle ha hatt, men som de ikke har tatt seg råd til. Mika har helt rett, det er en skam for hopp-Norge. Rust opp Kollen og Vikersund til å bli to toppanlegg så har vi det vi trenger, i tillegg til Lillehammer. Granåsen sliter vel med å holde hjula i gang sånn som det er...

1

Lignende innlegg

Laster...