Vintersport

malvolio

Verdenscup skøyter, Salt Lake City 15.-17-11

Det er snart klart for en ny verdenscuphelg på skøyter på de rekordraske nordamerikanske banene, denne gang Utah Olympic Oval, som strengt tatt ligger i Kearns, en forstad til Salt Lake City. Denne banen ligger enda ca. 300 m høyere enn banen i Calgary, noe som i hvert fall potensielt gir mulighet til enda bedre resultater.

Distansene er de samme som forrige helg i Calgary.

Noen nyttlge lenker:

ISUs løpsprogram, der deltakere, trekning og resultater kommer etter hvert.

Forhåndsomtale med norsk vinkling ved Åge Dalby

NRKs sendeskjema (det ser dessverre ut til å bli lite direktesendinger, men det blir visst mulig å se på nrk.no)

Verdensrekorder for senior og junior.

10 raskeste tider i SLC gjennom tidene på de forskjellige distansene for menn

Enkelte spenningsmomenter for de norske løperne:

Kan Ida Njåtun bringe sin nysatte norske rekord på 1500 m ned under 1.55, og kanskje også nærme seg Maren Hauglis 3000-meterrekord? Vil Hege Bøkko vise etterlengtet framgang, og Mari Hemmer kanskje klare ny pers på 3000 m? Camilla Farestveit har vært i solid framgang og ble disket fra en pers på nesten fem sekunder på 1500 m – nå håper jeg hun bryter to-minuttersgrensen.

Blant mennene synes jeg vi bør håpe på norsk rekord på 500 m, der Espen Aarnes Hvammen to ganger truet sin egen rekord i Calgary. På de litt lengre distansene tar Sverre Lunde Pedersen pyntelige skritt framover, jeg håper vi får se et ordentlig "glefs" denne gangen. Håvard Bøkko har de siste årene ofte vært mye bedre i det andre verdenscupstevnet enn det første; håper det holder stikk denne gangen også. Han bør et godt stykke ned på 1.43-tallet i hvert fall. Når det gjelder de øvrige norske herreløperne er pers antakelig det beste vi kan håpe på, men det synes jeg også vi bør kunne forvente et par stykker av.

8
376 svar

Trådens første nyhet: Marrit Leenstra har dratt hjem fordi hun er syk. Det sendes ikke nye løpere over dammen, hun erstattes på de forskjellige distansene av løpere som alt er i troppen.

1

10 raskeste tider i SLC gjennom tidene på de forskjellige distansene for menn

Når jeg ser på den statistikken der så slår det meg...HVA HAR SKJEDD MED HÅVARD BØKKO etter 2009?? Kurven peker bratt nedover...:-(

1
Luciusen [sitat…] Når jeg ser på den statistikken der så slår det meg...HVA HAR SKJEDD MED HÅVARD BØKKO etter 2009?? Kurven peker bratt nedover...:-(

Legg også merke til at han satte juniorverdensrekord på denne banen før jul i 2005 med 6.18 (en rekord som står ennå) - da er det ikke betryggende at det er samme nivå han har havnet på nå. Men som jeg nevnte i åpningsinnlegget har det nærmest vært en tendens de siste årene at han gjør det mye bedre i sesongens andre verdenscupstevne, vi får håpe det gjentar seg.

1

Calgary ble ikke det helt store for de norske løperne, men nå er det tid for å skru opp forventningene til de norske løperne. Det er ikke bare jeg som forventer resultatforbedringer, men også skøyteforbundet, faktisk.

På nettsidene til forbundet kan man nå lese om de forventer nye rekorder av de norske løperne. I første rekke norsk rekord av Sverre Lunde Pedersen på 5000 m. Det betyr at han bør gå godt under 6,10 - skal vi si at 6,07 kan være et passende mål denne gangen? Det uttrykkes også forventninger om at Sverre LP bør kunne være i stand til å vinne EM allround!

Dette er nye toner fra et forbund som først og fremst er kjent for å glede seg over hederlige nederlag.

1
malvolio [sitat…] Ireen Wüst tar samme valg, og dropper 3000-meteren (får jeg opp i sidesynet når jeg leser artikkelen om Verweij). De erstattes av henholdsvis Douwe de Vries og Annouk van...

Ireen Wüst tar samme valg, og dropper 3000-meteren

Wust har sikkert et stort dilemma mtp. OL og hvilke distanser hun bør satse på. I utgangspunktet kan hun være med å kjempe om medaljer i 5 øvelser (1000--->5000m + lagtempo) men når man ser den bredden i toppen hos Nederland så bør hun nok velge bort minst 2 for i det hele tatt å komme på laget...?

Krysser fingrene for at hun blir å delta i EM i Vikingskipet i januar.... hun har vel en Oscar å motta også ;-)

1

(det ser dessverre ut til å bli lite direktesendinger, men det blir visst mulig å se på nrk.no)

Dette er bortimot en skandale , eneste positive er at i hvert fall 5000m ser ut til å gå direkte.

1

Meget oppløftende av Mari Hemmer som setter personlig rekord med nærmere tre sekunder med 4.05,98. Foreløpig 2. plass i B-gruppa.

1

Patrick Beckert og Bart Swings med nye personlige rekorder på henholdsvis 1,45,18 og 1,45,23 i B-gruppa nå. Beckert flyttet persjen med over et sekund da hans gamle rekord var 1,46,22!

1
Laster...