Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Brannfakkel: Norge har den største smørebussen, ~det største smøreteamet og det største budsjettet. Vi bør kunne forvente at Norge har (minst) like gode ski som konkurrentene i sesongens viktigste konkurranser.

Er det en urimelig forventning?

1
136 svar

136 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

knut_m

Nå ser jeg at smørerne jobber på spreng for å løse problemene med skitten snø i Kontiolahti før VM i skiskyting innledes med mix-stafett i dag. De er tydeligvis like ustrukturerte som smørerne for langrenssløperne. Tid og sted for dette mesterskapet har vært kjent i flere år allerede. Men det er først nå, like før start at de tenker på hva som skal til for å få best mulige ski.

Og akkurat som i langrenn, er det en bror som er smøresjef. Ikke broren til treneren her riktignok, men broren til en av utøverne. Ingen vitenskapsmann på noen måte, ingen naturvitenskapelig utdannelse eller noe annet som tilsier at han er spesielt kvalifisert for å drive med forskning. Resultatet er den samme ustrukturerte fremgangsmåten hvor man prøver seg frem og tester hver eneste gang.

1

Cirrostratus

Det ble gull på VMs avslutningsdistanser og dermed berger trolig Nystad og Smørebanden jobben – nok en gang.

Jeg tar en råsjanse og tipper at neste store smørebom kommer i starten av 2017. Nærmere bestemt i uke 9.

1

Hetfield

Nystad innrømmer at skiene til Tønseth ikke var optimale.

Men neida, det er bare VGD som kommer med dårlige unnskyldninger ifølge enkelte..

1

Perbu

Smøretabbene er svært alvorlige og gir seg triste utslag. Sammen med den idiotiske opptredenen til FIS-pampene før 15 km har de f eks bidratt til å ødelegge Chris Jespersens karriere. Han blir 32 år i år og får ikke så mange flere sjanser, om noen i det hele tatt.

1

Hvale90

Magne Myrmo er fasiten her.

1

knut_m

Fasiten her er å sparke smøresjefen som til de grader har bevist at han tror han bedriver vitenskap, mens han i realiteten driver et enormt testregime hvor man ikke gjør annet enn å prøve seg frem hver eneste gang. De tester en masse ski, så velger de ut de beste skiene og tester disse igjen for å plukke ut de skiene som glir best der og da. Selv om de vet at det kommer til å begynne å snø, eller at temperaturen kommer til å endre seg, vil de teste på denne måten og bruke de skiene som er best i testen. Knut Nystad har selv sagt dette og begrunnet det med at alt annet er å gjette.

Av dette forstår man at de jobber på en særdeles usystematisk måte. De dokumenterer ikke arbeidet sitt hver gang de tester. Hadde de gjort det, kunne de sjekket hva som tidligere har fungert best i snøvær istedenfor å basere seg på tester gjort før det begynte å snø. Knut Nystad har ikke forstått verdien av dette, og har antakelig aldri tenkt tanken fordi han er en avdanket idrettsmann som har studert litt økonomi og ledelse, ikke en naturvitenskapsmann som har satt seg inn i hvordan forskning drives.

Men det kan godt hende at det er lurt å rydde opp høyere opp i systemet også, for noen er vel ansvarlig for å ha ansatt en inkompetent smøresjef. Det er ingen som har forklart Nystad at den måten de jobber på er tåpelig og det viser en svakhet ved hele organisasjonen.

Men når det gjelder smøring, må man få inn en leder som sørger for at man begynner å samle inn og ta vare på all testinformasjon man fremskaffer. Med det budsjettet smørerne har, hadde det vært fullt mulig for dem å reise til Falun hver eneste vinter siden 2011 og teste under ulike forhold, i snøvær, i oppholdsvær, på nysnø og gammel snø, med salt og uten salt, ved forskjellige temperaturer. Da skal det mye til at de ikke allerede hadde hatt tester som viste hvilke ski som var best på onsdagens 15 km etter at det begynte å snø. For den saks skyld er det ikke nødvendigvis slik at de må gjøre testene der det skal gås. Snøen i Falun er ikke vesensforskjellig fra snø andre steder som har falt under tilsvarende forhold (trykk, temperatur, luftfuktighet). På sikt vil en slik fremgangsmåte ikke bare være mye mer effektiv med tanke på å levere best mulige ski under alle forhold, men det vil også være vesentlig billigere. Norge ville ikke trengt de store smørebussene/trailerne som de reiser rundt med nå. Grunnen til at de har dem nå er at de har gjort seg avhengig av å teste hundrevis av ski for hver konkurranse, noe som bare er nødvendig for folk som i utgangspunktet ikke har peiling på skismøring og som må prøve seg frem hver eneste gang.

2

Lignende temaer

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...