Vintersport

gerdvdlippe

Dop-kaos i norsk skisport

Sportsinteresserte og andre mister lett interessen for dop når Johaug blir tatt for å lege et leppesår. Nå er det dop-kaos i skisporten. Det er ikke bra, hverken for de aktive, lederne eller sponsorene.

Skjerp dere.

1
33 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Trodde tidenes smørebom var da Heidi Weng gikk ned bakkene i Canada, mens Johaug suste forbi med super glid og innkasserte en stor pengesum .

Nå får Johaug en i retur, må være tidenes smørebom.

Liten tue kan velte stort lass.

1

Da får i det minste noen andre løpere også stå øverst på pallen, og stafettene i VM blir jo med et mer spennende (om det ikke blir klisterføre)

1

Dopkaoset i norsk skisport forsterker seg. Nå er den dopdømte Martin Sundby nominert som førstekandidat til folkets idrettspris i steinrøysa for 2016.

Dette er et hån mot alle som driver idrett p et ærlig vis. Men det skulle ikke forundre meg om den dopingdømte stikker av med prisen. Slik er nordmenn.

2

Sportsinteresserte og andre mister lett interessen for dop når Johaug blir tatt for å lege et leppesår.

Ja, når "skyldige" og "uskyldige" blir dømt omtrent like hardt for å ha fått ulovlig stoff i kroppen, da påfører antidopingarbeidet seg selv vanry.

1
staaalisen Dopkaoset i norsk skisport forsterker seg. Nå er den dopdømte Martin Sundby nominert som førstekandidat til folkets idrettspris i steinrøysa for 2016. Dette er et hån mot alle som...

staaalisen. "Nå er den dopdømte Martin Sundby nominert som førstekandidat til folkets idrettspris i steinrøysa for 2016. Dette er et hån mot alle som driver idrett p et ærlig vis."

Ja, det et hån mot alle som driver idrett på et ærlig vis, både norske og utenlandske. Og mot anti-dopingarbeidet.

Hva blir neste prisnominerting?

Årets Sjef: Sportsjef Vidar Løfshus?

Årets President: Skipresident Erik Røste?

osv...

2
logiken staaalisen. "Nå er den dopdømte Martin Sundby nominert som førstekandidat til folkets idrettspris i steinrøysa for 2016. Dette er et hån mot alle som driver idrett p et ærlig vis."...

prisnominerting

Kan Sundby vinne prisen som årets utøver, så bør også johaugen være en helt utmerket kandidat. Hun vant da like mye, kanskje mer enn Sundby i 2016.

Jeg forstår ikke hvorfor juryen kan gå god for den ene (som faktisk er dømt), mens de vender ryggen til den andre. Kanskje de mener at det er spesielt ukvinnelig å dope seg? Men det er det ikke.

Det er mange år siden at DDR og Sovjet mønstret idrettskvinner med dyp stemme, skjeggvekst og et ekstremt hissig gemytt.

I dag er vi kommet ett skritt videre. Den eneste bivirkningen som ikke er under kontroll, er den overdrevne sentimentaliteten. Nå triller tårene straks jentene får en mikrofon plassert foran nesetippen.

1
HLund Jeg bare synes Kaggestad generelt er ganske hyklersk til tider. Veldig kunnskapsrik, men ganske hyklersk. Just my opinion.

Helt enig, spesielt også at han er en Sky-fanboy. Uttalt at Dave Brailsford er den suverent beste idrettslederen gjennom tidene uansett idrett og greier...det er helt over styr spesielt med tanke på hva vi ser fra Sky og Dave i disse dager. Men, akkurat på disse antidopingsakene har han hatt overraskende klart syn.

1
Felice_Gimondi Helt enig, spesielt også at han er en Sky-fanboy. Uttalt at Dave Brailsford er den suverent beste idrettslederen gjennom tidene uansett idrett og greier...det er helt over styr spe...

Det som har irritert meg mest er at han satt i mange år og hyllet Lance og de andre (han har vel sagt at han hadde ham som helt på et tidspunkt), men i etterkant er det ikke måte på hvor etterpåklok han har vært på hvem som "åpenbart" må ha vært dopet og ikke. De samme folkene han hyllet i mange år. F.eks da han sa at Cadel Evans var den første rene vinneren av Tour de France. (Det var nye toner for å si det sånn.) han har godt mulig rett i det (første siden Greg LeMond hvertfall), men etterpåklokskapen og skråsikkerheten generelt (også innen andre idretter som friidrett) er det ikke måte på.

Når det er sagt, han hadde enorme resultater som friidrettstrener og han har faktisk gjort veldig mye for sykkelinteressen i landet. Det kan man ikke ta fra mannen. Alt det andre bare irriterer meg.

1
HLund Det som har irritert meg mest er at han satt i mange år og hyllet Lance og de andre (han har vel sagt at han hadde ham som helt på et tidspunkt), men i etterkant er det ikke måte p...

Lance og de andre (han har vel sagt at han hadde ham som helt på et tidspunkt)

Det har han faktisk felles med Sundby:) Dette er til og med etter at de fleste forstod at det var skittent som fy.

Ikke helt samstemt de uttalelsene til MJS med resten av puritanske idrettsnorge:)

" For meg vil Lance alltid være en stor helt. Han er jo den beste av de som, hvis han var dopet, dopet seg på den tiden. Man kan jo bare se på resultatlistene. Samtlige av de som var rundt ham var jo skamdopa på den tiden de også, sier Martin Johnsrud Sundby til NRK.no"

Muligens slik han rettferdiggjør dette bråket rundt astma-dopingdommen sin, best av samtlige astmatikerne i TdS:)

1
HLund Kaggestad som ikke har spesielt god hukommelse mener du? http://www.aftenposten.no/100Sport/andreidretter/Legen-hevder-han-ga-nordmenn-astmamedisin_-loperen-nekter-og-treneren-husk...

hukommelse

Kaggestad husker Sundbys dopingdom. Det holder for å ha en mening juryens nominasjon.

Sundby har så stor makt i norsk idrett, at han stadig bryter nye barrierer. Vinner priser som årets idrettsmann bare uker etter at han er ferdigsonet for doping!!

I norsk langrenn verner man om de dopingdømte. Særlig de, faktisk.

1
Eksberten [sitat…] Sundbysaken er fra 2014-2015 sesongen.

Sundby skulle aldri vært nominert i fjor så lenge han hadde en pågående sak (men det visste nok neppe juryen). Men det mener jeg faktisk Sundby burde informert dem om. Jeg ser ikke det store problemet i år så lenge saken faktisk er avsluttet og dommen var såpass liten som 2 måneder og den ble sonet utenfor konkurranse. (og i tillegg gjaldt noe som ikke skjedde i 2016. Men 2014, januar 2015)

1

Lignende innlegg

Vintersport timy3 Publisert

Maren Lundby

Maren Lundby er for tjukk, eller rettere sakt for kraftig. Før ut i verden måtte en skihopper være kraftig og spenstig for å kunne hoppe langt, men etter at denne V-stilen ble til, så er det ikke kraf...
1
0 svar
Laster...