Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Vi bør utestenge Johaug og Sundby for livstid!

Det er jo en sjokkerende nyhet jeg ikke var forberedt på at skulle komme, to saker hvor de norske landslagslegene så til de grader begår alvorlige tabber er for ille for norsk skisport og vårt omdømme. Lærings-kurven burde være bratt etter Sundby-saken, at noe lignende kommer bare en mnd. etterpå er uforståelig og får meg til å måpe, saken skulle absolutt vært ungått da dette ikke setter Norge i godt lys...

Det beste for Norge slik jeg ser det er å utestenge begge utøverne fra internasjonal deltagelse på livstid, i utlandet vil dem jo uansett for alltid være stemplet som dopere og juksemakere, fremtidige resultater dem vil oppnå vil for alltid ha en bismak vurdert av alle andre nasjoner enn Norge. Det hjelper lite at vi her på berget føler medlidenhet med dem og anser dem som uskyldige da det her er støtteapparatet som har feilet og har all skyld, andre nasjoner vil for alltid anse dem som dopere, dessverre.

Derfor burde de heretter bare få muligheten til å konkurrere på nasjonalt nivå, vi har en bredde ingen andre land i verden er i nærheten av og har således utøvere med ett kritthvitt doping-rulleblad som kan representere oss i internasjonale konkurranser. Dog er jo dette personlige tragedier for Johaug og Sundby, og siden de trolig ikke kan lastes selv for forholdene som har oppstått så burde Norges skiforbund som er skyld i fadesen kompensere dem tapet av ødelagte karrièrer.

Norge har gått så hardt ut mot andre nasjoner som har hatt dopede utøvere, at slik jeg ser det så er denne løsningen definitivt den beste. Vi har gått hardt ut mot andre lands utøvere, det slår jo kraftig tilbake mot oss nå og derfor må dem ut av sporten på internasjonalt plan for godt, vi kan ikke leve med at utøvere som har begått ulovligheter representerer oss etter å ha kritisert dette hos andre nasjoner så kraftig som vi har, dessuten blir jo aldri en potensiell seier fra noen av dem i fremtiden godtatt slik en seier burde, de vil alltid sees som dopere der etter dette.

Vi har tross alt verdens beste og største støtteapparat, vi har fordømt nasjoner med langt dårligere støtteapparat, vi var således det siste landet slikt som dette skulle hendt i, nå må vi bare ta konsekvensene av det hele og det betyr drastiske endringer så slikt aldri skjer igjen. Norsk langrennsport ligger nede for telling nå, det er bare å koste av seg og reise seg igjen.

Jeg vil savne dem begge i skisporten, men ønsker dem ikke tilbake på internasjonalt plan etter dette da deres prestasjoner heretter for alltid vil ha en bismak sett med andre lands øyne - det kan vi ikke leve med.

2
101 svar

101 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

isvotten

Jeg har talt opp hvor mange dopingsaker med pressekonferanser jeg har sett mens jeg har fulgt med på idretten de siste 28 årene.

Jeg kommer frem til 252 saker nå, inkludert Johaug sin. Dette er kun saker jeg har sett pressekonferanser eller klipp fra pressekonferanser fra.

I alle bortsett fra fem tilfeller har utøverne sittet på podiet foran verdenspressen og bedyret sin uskyld i det som har skjedd. Med unntak av disse fem har heller ingen skjønt noen ting av hvordan de kan ha testet positivt, det være seg alt fra steinalderdopet stanozolol til tredjegenerasjons bloddoping eller efedrin.

Ingen (bortsett fra altså fem stk) har sagt seg skyldige foran verdenspressen av disse 252 utøverne.

Johaug oppførte seg som samtlige av de andre som har bedyret sin uskyld. Med tårer og forferdelse, samt en egen evne til å legge skylda på noen andre.

På bakgrunn av de totalt 252 sakene finner jeg ikke eneste grunn til å tro på henne i denne saken.

15

JODDEMM

I alle bortsett fra fem tilfeller

Ett av disse tilfellene er muligens om den tidligere kulestøteren Kjell Ove Hauge?

Linker i alle fall til denne historien om en norsk utøver som la alle kort på bordet :)

1

Trehjulssykkel

Siden vi nå lever i et multikulturelt samfunn så foreslår jeg at begge burde steines.

5

PapaSmurf

Kan Johaug kalles en juksemaker?

Når mengden doping ikke er prestasjonsfremmende, hva er da jukset?

Anabole steroider sitter i ganske så lenge. Utøverne testes ofte. Det betyr at hun med all sannsynlighet ikke har hatt mengder i kroppen som hun har hatt nytte av tidligere.

De fleste er enige i at hun i etterpåklokskapens lys ikke burde stolt på legen sin, og det er kanskje grunnlag for en viss straff siden hun har inntatt et forbudt stoff som hun selv har ansvar for å unngå.

Men når man ikke drar fordel av det så kan det knapt kalles å jukse?

Hvis jeg tar med en ekstra ess på et pokerlag, men lar det ligge i lomma. Jukser jeg da?

2

TURBRA

Men når man ikke drar fordel av det så kan det knapt kalles å jukse?

Helt enig.

1

staaalisen

Kan Johaug kalles en juksemaker? Når mengden doping ikke er prestasjonsfremmende, hva er da jukset?

Idretten har et antidoping reglement. Alle som tas med anabole steroider i kroppen er i prinsippet juksere. Vi har bare Johaugs egne ord på at steroidene kommer fra en leppekrem.

Uten sammenligning for øvrig - Lance Armstrong har brukt det samme argumentet.

1

Human

Idretten har et antidoping reglement. Alle som tas med anabole steroider i kroppen er i prinsippet juksere

Automatisk suspensjon mens fakta bringes på bordet, er det logiske å gjøre for å bevare Norges renomme.

1

janhelgesin

Hun har benyttet ett legemiddel som ikke er lov å benytte, med dette fått påvislig nivå av ett stoff hun ikke skal ha i seg, selvfølgelig er hun da en juksemaker som fortjener sin straff. At det i beste fall er slik at det er gjort ved en tabbe endrer ikke det faktum at hun har begått en ulovlighet hun kan straffes for, man har dopingbestemmelsene for å reagere på slikt juks.

At mengden de fant var så liten at det ikke er prestasjonsfremmende har intet å si, ingen kan med sikkerhet si at hun ikke har hatt en større mengde av steroidene i kroppen noe tidligere, og ved det hatt prestasjonsfremmende effekt. Hun er tatt med et stoff hun ikke skal ha i blodet overhodet!!

For all del, dette er ikke den verste dopingsaken verden har sett, således trenger ikke straffen bli så lang. Men når hun er tilbake etter å ha sonet straffen, så synes jeg at hun aldri bør få komme tilbake i internasjonal langrenn, nasjonalt stiller det seg således annerledes da her vil hun ikke skade norges renome ytterligere.

Noen mener at hun drar nytte av det, så der har jeg lest delte meninger om dette om at det har prestasjonsfremmende effekt eller ei. Når det er sagt mener mange utenlandske at norge i for stor grad tøyer grensene for medisinbruk (spesielt astmapreparater) og med det nærmest "snikdoper" våre utøvere over tid. Vi må sette en stopper for uvesenet, og viktigst er det å stoppe henne fra fremtidig internasjonal deltagelse da vi ikke bør stille med utøvere som representerer oss på en negativ måte, det vil sende ett helt galt signal til omverden.

Hvis du har med ett ekstra ess til pokerlaget så skal du ikke være overasket over å bli mistenkt for juks dersom dette blir avdekket, selv om esset aldri blir benyttet til å jukse. Dog er ikke det representativt for denne sak, det er funnet verdier av stoff Johaug aldri skulle hatt i seg i hennes blod, ergo har hun jukset og brutt dopingreglementet.

1

staaalisen

Jeg vil savne dem begge i skisporten, men ønsker dem ikke tilbake på internasjonalt plan etter dette da deres prestasjoner heretter for alltid vil ha en bismak sett med andre lands øyne - det kan vi ikke leve med.

Therese Johaug har ennå ikke fått sin dom. Men under forutsetning av at også hun dømmes, så ønsker jeg dem ikke tilbake som norske representasjonsløpere.

Men det blir for drøyt å gi dem utestengelse på livstid. To års utestengelse for Johaug kunne passe bra. Og Sundby fikk jo en latterlig lav straff, så den dommen er allerede sonet. Nesten før soningen ble påbegynt, faktisk.

Begge løperne må kunne få gå renn igjen, for eksempel kretsrenn i Nord-Østerdal eller klubbrenn i Sørkedalen.

Det er åpenbart at noen lyver i Johaug-saken. Historien om krem kjøpt på apotek i Italia er bare ikke sann. Slike offensive tåkeleggingsmanøvrer bør gi forlenget straff. Men ikke over fire års utestengelse, etter min mening. Jeg synes også at hun burde ilegges en bot som virkelig svir.

2

CityKongen

Begge 2 er tatt i doping og vil for evig tid heretter fremstå som juksemakere, mao begge har ingen fremtid i internasjonal idrett.

2

Lignende temaer

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...