Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Forekomst av astma hos norske toppidrettsutøvere

8 prosent av den voksne befolkningen i Norge har astma.

100 prosent av norske toppidrettsutøvere i langrenn har astma - f. eks. Sundby, Johaug, Bjørgen (kjenner dere noen som ikke har den?).

Hvordan kan man forklare dette?

http://www.naaf.no/no/astma/

2
797 svar

797 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

19Ernie13

Jaja. Ernie har blitt avfeid og ledd av, så dukker plutselig denne saken opp. Man skal tidlig krøkes i det norske, kyniske, manipulerende, ulovlige og statsfinanisierte dopingprogrammet. Unge løpere, (muligens også barn) blir lurt til å innhalere store doser, og overdoser av medisin beregnet på tunge kolspasienter.

Dette er en skandale, og nå ser jeg ingen annen utvei enn å utestenge alle norske lagrennsløpere med øyeblikkelig virkning. Det blor tøft og kjedelig å se på sporten de kommende årene, men i det lange løp vil det være positivt for langrennssporten. JuksHaug, JuksePave Juksrud og helt sikkert den muskuløse sjefsjuksa må utestenges på livstid og straffeforfølges for svindel!!

4

Framsynt

8 prosent av den voksne befolkningen i Norge har astma.

100 prosent av norske toppidrettsutøvere i langrenn har astma - f. eks. Sundby, Johaug, Bjørgen (kjenner dere noen som ikke har den?).

Hvordan kan man forklare dette?

Premisset ditt er helt feil. Johaug har ikke astma, Northug har ikke astma (VM konge -og droning) i Falun. Krogh har ikke astma, Silje Slind har ikke astma. Og det er sikkert flere andre toppløpere som ikke har astma.

Vi snakker dessuten om en yrkesskade som rammer svært mange langrennsløpere. Ikke bare norske, men i like stor grad andre nasjoner. Svenskene er desidert største forbrukere av astmamedisin. Kun to av alle på landslaget er ikke diagnostisert med astma, Nilsson og Kalla. Dvs at hele herreaget inntar astmamedisin uten at de får den berømmelige effekten svensker og norske selvhatere påstår om norske løpere.

3

petter103

Johaug har ikke astma, Northug har ikke astma

Kanskje enda verre det - har ikke astma men bruker astmamedisiner under konkurranser:

https://www.nrk.no/sport/bruker-astmamedisin-under-konkurranser---har-ikke-astma-1.13122785

http://www.smp.no/100Sport/vintersport/langrenn/Johaug-hadde-ikke-astma\_-men-fikk-medisin---Jeg-har-hatt-luftveisinfeksjon-2661b.html

Northug har aldri tatt astmamedisiner under konkurranser?...

1

Framsynt

Bendiksen opplyste at Johaug hadde fått astmamedisin i forbindelse med en luftveisinfeksjon (bronkitt) én gang. Synes du at hun ikke burde fått det?

Folk flest får slik medisin om de får f.eks. bronkitt, jeg har fått det ved flere anledninger.

Så hva var intensjonen din ved denne kommentaren - påstå at Johaug er en "bruker" og således sverte henne? Jeg undres på hvorfor det er så viktig for mange å sverte de norske utøverene på alle mulige måter - og ikke minst som i ditt tilfelle, påstå noe som ikke medfører riktighet.

Og hvorfor denne trangen til å spekulere om Northug!

1

HLund

3

KongOlav2

Står jo følgende:

Jeg fikk vite at jeg var kvalifisert for astmamedisin våren 2009. De oppdaget det allerede i junior-VM da jeg var 18 år, vi testes én gang i året, men jeg var aldri så dårlig at jeg trengte noe for det, jeg var ikke kvalifisert.

Basert på dette sitatet, virker det jo ikke som hun tok noe før 2009.

1

HLund

Ja, kan virke som det har vært litt som med Dæhlie. Hun var sjelden plaget nok til at det var nødvendig (før hun ble 29).

Minner forøvrig om at Bente Skari aldri hadde astma, så det var nok fullt mulig å prestere på øverste nivå uten astma den gangen som nå. Hvem skulle trodd.

1

bhros

Noen får ødelagte liv av netthets, mange skoleungdommer blir alvorlig plaget og hetset på f.eks. facebook og twitter. Noen så alvorlig at livet knapt synes verdt å leve. Hva som driver disse mobberne, kan en bare lure på.

Andre kan få livet ødelagt av hatefulle og ondsinnete kommentarer på f.eks. kommentarsider i aviser, vgd er bare ett eksempel. Avisene har jo også kommentarfelt etter enkelte artikler. Det kan dreie seg om gjentatte beskyldninger om juks og fanteri, det kan dreie seg om utseende, det er knapt grenser for hva det kan mobbes om.

Så kan en bare undres på hva som driver også disse mobberne. Hva er det som driver presumptivt voksne mennesker til daglig å sitte timevis foran en PC og produsere negative innlegg? Tja, sannelig om jeg vet....

3

logiken

Lege Petter Olberg ordinerte altså astmamedisin-forstøvning til juniorløpare uten astma, under Junior-VM i langrenn.

Var det på grunn av denne "kvalifikasjonen", han ble valt til å bli sjefslege på norske langrennslandslaget?

3

staaalisen

kvalifikasjonen

Uten at jeg skal si det for sikkert, så regner jeg med at nordmennene vant det som vinnes kunne også i det angjeldende junior- VM. Nå vet vi grunnen til de siste årenes totale norske dominans også i de yngre årsklasser.

Jeg har et forslag til et nytt forskningsprosjekt for skiforbundets kloke hoder i Trondheim. Se på om den tradisjonelle forstøveren fungerer godt nok. Skulle tro at det ligger et betydelig forbedringspotensiale her.

Det må være mulig å konstruere jet-forstøvere, som ikke bare blåser inn det tidobbelte av lovlig dose. Målet må være maskiner som klarer 10 x 10, altså hundre ganger lovlig dose. Her må det kunne gjøres noe. Det er tross alt nasjonalsporten i kongeriket det er tale om. Mye ære står på spil.

3

Lignende temaer

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...