Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Norsk antidopingarbeid for svakt?

Når det kommer fram at Bjørgen sist ble testet for fem måneder siden og Johaug var det fire måneder siden sist ble testet før den positive testen virker dette som et klart tegn på at Norge ikke gjør nok når det kommer til arbeid mot doping. Dette er ikke hvem som helst, men Norges to beste kvinnelige løpere og så er de testet så sjeldent?

Bjørgen sin siste test for fem måneder siden var vel også en internasjonal test og ikke gjennomført av Norge?

Ser svenskene er ute og kommenterer der de fleste sier at de blir testet minst en gang i måneden. Selvfølgelig er det ikke sikkert at det de sier stemmer, men uavhengig av dette er det tydelig at Norge gjør for lite når løpere kan gå nesten hele sommerhalvåret uten noe særlig testing.

1
68 svar

68 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

camelrider

Antidopingarbeiedet i Norge er en stor vits. Martin fikk de fratatte prispengene refundert fra skiforbundet, det samme skiforbundet betaler advokatutgiftene til den dopingtatte Therese Johaug. Utlendingene vil selvfølgekig tro at vi driver med systematisk doping i regi av skiforbundet.

3

staaalisen

Så nå fraråder de, Antidoping Norge. Og grunnen til det er nok at Lersveen og andre journalister har avslørt det systematiske norske jukset. Da ble det for belastende for troverdigheten deres bare å sitte og se en annen veg.

Nei, Antidoping Norge! Dette er et standpunkt dere burde kommet til for 20 år siden. Allerede da visste dere, eller dere burde ha visst hva som foregikk av medisinering i det norske skimiljøet.

2

logiken

Nyhet! Ny informasjon fra Antidoping Norge i dag.

Den senere tids astmasaker i norsk topplangrenn, og den påfølgende astmadebatten har gjort det nødvendig med noen oppklarende ord.

Dosen av salbutamol som blir gitt på forstøverapparat er betydelig større enn for spray og pulverinhalator og den er langt over grenseverdiene for inhalasjon på 800 mikrogram i løpet av 12 timer. Den store dosen skyldes at mye av forstøvet salbutamol går ut i omgivende luft og det er vanskelig å vite nøyaktig hvor mye som inhaleres.

Vi fraråder derfor intakk av salbutamol eller andre beta2-agonister ved bruk av forstøver dersom det ikke foreligger et særskilt medisinsk fritak.

(Antidoping Norge)

2

logiken

At man hoster og harker etter et hardt langrennsløp, er vel helt normalt selv for en frisk utøver.

Den norske “støtteapparaten”:

- Litt hoste? - Litt irritert i halsen?

- Ikke noe problem, dette kan vi medisinere bort!

Diagnose: Frisk, men noen lette astmalignende symptomer.

Behandling: Forstøvning med astmamedisin og saltvann.

- Får du også lite, litt slimdannelse, under løpene, når det er kjøligt eller kaldt vær?

- Dette er normalt, for alle. - Men du kan vinne gull om du går up på andre etasje i smøretrailern! .....før løpene.

Diagnose: Frisk. Viktig og gjøre: Forebyggende behandling.

Behandling: Forebyggende, prestasjonsfremmende behandling. Forstøvning med astmamedisin og saltvann. Straks før alle løp.

(Reservasjon for eventuelle feil :-)

2

Felice_Gimondi

Hvor har du fra at svenskene ikke har blodpass? Senest i VM Falun 2015 ble det testet på alle deltakerne mot blodpasset til utøverne inkludert de svenske.

2

lfc1

Ok, det er i så fall supert at svenskene endelig har kommet etter. Årene fram til 2015 hadde de ikke mye å skryte av på dette området i alle fall.

http://www.tv2.no/a/5880928/

1

Felice_Gimondi

Ja, hvis du leser nøye ser du at testene er tatt, men laboratoriet hvor prøvene er analysert er ikke akkreditert ihht WADA-kravene (ISL-standarden) og mangelen går på at de ikke hadde riktig analyseprogrammer.

Til orientering kan jeg nevne at det eneste akkrediterte WADA-laboratoriet på hele det afrikanske kontinent lå i Bloemfontein i Sør Afrika inntil nylig. Laboratoriet ble i år suspendert og har også tidligere vært suspendert pga manglende oppfølgning ihht WADA-kravene.

Samtidig har man to tre laboratorier i Europa, muligens samme forhold i USA, hvor man er kommet ekstremt langt i metoder og muligheter for å finne spor av stoffer selv på ekstremt små konsentrasjoner. Laboratoriesituasjonen er ganske broket på verdensbasis.

Liste over akkrediterte WADA-labs finnes her hvor man også kan se svenskenes Wada-lab i Stockholm.

1

Lignende temaer

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...