Nye VGD er lansert! Mer informasjon

WC, Ruka/Kuusamo (25-27/11)

Da var det etter åtte lange måneder med ventetid endelig klart for verdenscupstart for langrennsløperne, som i år som i foregående år starter i finske Ruka, også kjent som Kuusamo. Etter måneder med mye utenomsportslig fokus med dopingsaker og beskyldninger om astma og clostebol og det som er, får vi håpe at det går an å fokusere på det sportslige igjen fra nå av.

I år er det kun sprint klassisk og 10/15 km klassisk som arrangeres i WC-åpningen, i motsetning til i fjor hvor det var minitour i Ruka. Årets første (og eneste) minitour går i stedet påfølgende helg på Lillehammer. Ruka, eller Kuusamo, har arrangert WC hvert år siden 2002, og ligger litt nordøst i Finland, på grensen til Russland. Byen Kuusamo har 17 000 innbyggere, og er best kjent som et vintersportssted.

Det skal også arrangeres hopp og kombinert denne helgen, selv om det er langrenn jeg kommer til å fokusere på i dette innlegget. Det åpnes for diskusjon også når det gjelder hopp og kombinert, men det tas som regel i den generelle tråden uansett, så det er muligens ikke noen vits :-) Tar uansett med hele programmet.

Program:

Fredag 25. november: 17:00: Hopp

Lørdag 26. november: 10:00: Langrenn sprintprologer, kvinner og menn 11:00: Kombinert hopp 12:30: Langrenn sprintfinaler, kvinner og menn 15:00: Kombinert langrenn 16:00: Hopp

Søndag 27. november: 09:30: Langrenn 10 km klassisk, kvinner 10:45: Kombinert hopp 12:00: Langrenn 15 km klassisk, menn 14:00: Kombinert langrenn

Norges tropp:

Kvinner:

Marit Bjørgen (sprint og 10 km) Ingvild Flugstad Østberg (sprint og 10 km) Heidi Weng (sprint og 10 km) Astrid Uhrenholdt Jacobsen (sprint og 10 km) Maiken Caspersen Falla (sprint og 10 km) Ragnhild Haga (sprint) Kari Øyre Slind (10 km)

Menn:

Petter Northug (sprint og 15 km) Finn Hågen Krogh (sprint og 15 km) Emil Iversen (sprint og 15 km) Martin Johnsrud Sundby (sprint og 15 km) Martin Løwstrøm Nyenget (sprint og 15 km) Ola Vigen Hattestad (sprint) Sondre Turvoll Fossli (sprint) Eirik Brandsdal (sprint) Sjur Røthe (15 km) Niklas Dyrhaug (15 km) Didrik Tønseth (15 km)

Marit Bjørgen er tilbake - og jaggu vant hun ikke det første rennet i comebacket sitt da hun vant greit mot resten av norgeseliten på 10 km fri på Beitostølen. Det kan se ut som formen er der, og det skal bli spennende å se hvordan hun gjør det mot resten av verdenseliten i helgen. Sprintformen har vi ennå ikke fått se, så den er høyst uviss. På 10 km klassisk er hun derimot en av de største favorittene om utviklingen fra Beitostølen fortsetter.

Ingvild Flugstad Østberg imponerte voldsomt på 10 km klassisk på Beito, og virker til å muligens ha tatt enda et steg på distanse denne sesongen, selv om forrige sesong også naturligvis var imponerende. Hun stilte ikke på sprinten i den nasjonale åpningen, men det er all mulig grunn til å tro at fjorårets nest beste sprinter også er med i seierskampen også der. Heidi Weng fikk en travel sesongåpning ved å være med på alle tre rennene. På de to lengste ble hun nummer to på begge distanser, ikke altfor langt bak vinneren, og på sprinten ble hun nummer fire etter å altså ha gått to tøffe distanser før i helgen. Så formen er der, og hun skal være i kampen om pallen på begge distanser.

Maiken Caspersen Falla kommer som vanlig som en av de aller største favorittene på sprinten - hun dominerte i fjor og så bra ut på Beitostølen. Hun skal også gå 10 km, en distanse der hun ble slått med over minuttet av Østberg og Weng på Beito, men det bør likevel være muligheter for topp ti også der. Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk i likhet med Weng alle tre distanser i den nasjonale åpningen, men holdt ikke helt følge med lagvenninnen på noen av distansene. Formen ser OK ut, men heller ikke noe mer etter det vi vet hun kan på sitt beste. Semifinale på sprinten og topp seks på 10 km vil være et bra resultat for henne.

Ragnhild Haga skal kun gå sprinten, og det var nettopp på Ruka-sprinten i fjor hvor hun tok sin eneste pallplass i WC i fjor. Det var en bombe den gangen, og selv om formen ikke så ut til å være helt topp på Beitostølen, var den heller ikke det på tilsvarende tid i fjor, så hun er spennende. Til sist har vi med Kari Øyre Slind på 10 km. Hun er nok fremdeles hakket hvassere i skøyting enn hun er i klassisk, og rundt topp 10-15 vil være godkjent for hennes vedkommende.

På herresiden har vi mange landslagsløpere som enten viste dårlig form eller som var syke under sesongåpningen, men som likevel får sjansen her. Dette gjelder dog definitivt ikke for Didrik Tønseth, som så ursterk ut på Beito, der han jo vant 15 klassisk på blanke ski. Han blir uhyre spennende å følge fremover, og han er en seierskandidat på 15 km her. En av løperne som nok er usikker på formen er Martin Johnsrud Sundby, som jo har hatt en turbulent sesongoppladning og som i tillegg var syk på Beito og ikke gikk noen renn der. Han var fjorårets suverene ener, og så spørs det om han klarer å fortsette på samme spor denne sesongen.

En av de som viste mildt sagt sviktende form på Beitostølen, var Petter Northug, som ble nummer 74 på fredag og 15 på lørdag, før han stakk til Oslo og så cupfinale på søndag. Man vet aldri hvor man har Northug - selv om formen ikke var der på Beitostølen, kan han godt finne på å vinne begge renn i WC-åpningen. Man kan kanskje ikke si at fjorårets sesong var en ren fiasko for trønderen, da han kom på pallen i Ski Tour Canada og endte rett utenfor pallen i Tour de Ski, men han vant kun ett verdenscuprenn, og det kan man stole på at han nok er sugen på å revansjere denne sesongen.

Emil Iversen var en av fjorårets store kometer. Han hadde ikke stort til internasjonale meritter å vise til før sesongen - etter sesongen hadde han plutselig tre verdenscupseire og topp ti-plasseringer sammenlagt i både Ski Tour Canada og Tour de Ski under beltet. Han er habil på alle distanser og i begge stilarter, og er sånn sett en meget spennende løper. Han jakter nye topp ti-plasseringer her, og om formen er på topp, kan han kanskje nærme seg pallen også. Finn Hågen Krogh er et usikkerhetsmoment. Han ble bare nummer 20 på 15 km fri på Beito, en distanse som normalt skulle passe ham bedre enn 15 klassisk som det skal gås her. Imidlertid virket han skarpere på sprinten, der han endte på pallen. Det er nok også på sprint pallsjansen er størst her, tross at han er bedre i skøyting. Den siste som ikke er nevnt som skal gå begge distanser i Ruka, er Martin Løwstrøm Nyenget, som heller ikke viste seg fra sin beste side i den nasjonale åpningen, der han ble nummer 16 på 15 klassisk og 11 på sprinten. Men 15 klassisk er normalt en god distanse for ham hvor han har kapasitet til å være topp ti om han får det til.

Men de det kanskje er aller mest tvil rundt når det gjelder form, er de rene sprinterne som er med til Kuusamo. Ola Vigen Hattestad var rett og slett helt ute av det på Beito, og ikke bare tok han seg kun så vidt videre fra kvaliken og røk ut i kvartfinalen på sprinten, men han var også langt bak på 15 km klassisk. Han må vise en voldsom bedring i form her om han skal kunne hevde seg i toppen. Sondre Turvoll Fossli har hatt en vanskelig treningssommer- og høst etter at han ble operert for prolaps i ryggen, og han røk også ut i kvartfinalen på sprinten, men klarer han å finne tilbake til formen, skal det iallfall ikke stå på minnene fra Kuusamo: Han vant sprinten her i fjor. Eirik Brandsdal gikk ingen av rennene på Beito og er nok et norsk spørsmålstegn før verdenscupen går igang. Brandsdal var litt opp og ned forrige sesong, men fikk iallfall med seg tre pallplasser, selv om han ikke vant noen renn.

Niklas Dyrhaug gikk ett renn på Beito, men heller ikke for ham stemte det helt, da han ble nummer 16 på 15 fri, over minuttet bak Tønseth. Likevel er det i klassisk han er best, særlig på intervallstart, så vi skal ikke bli overrasket om han viser seg fra en mye bedre side denne helgen. Sjur Røthe er sistemann i den norske troppen. Om han ikke var helt på sitt aller skarpeste, viste han iallfall noenlunde jevnhet, da han ble nummer fire og sju på de to distanserennene på Beitostølen. Tror det mest realistiske for ham på en 15 klassisk vil være å sikte på topp ti, men han var faktisk på pallen på tilsvarende distanse i Toblach i fjor, så potensialet er høyt.

Utlendinger:

Vi har sett den norske sesongåpningen og vet noenlunde hvor våre beste står. Så har vi kommet til det store, vanskelige spørsmålet - hvilke utlendinger har funnet formen til sesongåpningen?

I damesprint forrige sesong var det egentlig kun én reell utfordrer til de beste norske sesongen sett under ett, særlig i klassisk, og det var Stina Nilsson. Nilsson ble slått av Hanna Falk i den svenske sesongåpningen, uten at det trenger å ha allverdens å si - hun kan utmerket godt bli den fremste utfordreren nok en gang. Men det er da ingen tvil om at også Hanna Falk er en å se opp for - hun ble også nummer to på 5 km fri i den svenske åpningen. Ida Ingemarsdotter gikk ikke på Bruksvallarna, men ble nummer seks i sprintcupen i fjor og var blant annet i finalen i Ruka da.

Det er ikke så lett å se andre utfordrere til finaleplasser, men kanskje kan en av dem være det finske hjemmehåpet Krista Pärmäkoski, som man alltid skal regne med, selv om hun ikke er så ofte på pallen. Kanskje kan det amerikanske laget blande seg inn, da de har mange løpere med høyt toppnivå. Jessica Diggins er nok fremdeles best i skøyting, men tar stadige steg i klassisk; hun var blant annet i finalen i Canmore under Ski Tour Canada på en klassisk sprint. Sophie Caldwell er en sterk sprinter, selv om hun nok er hakket bedre i fristil. Sadie Bjornsen var i semifinale ved flere andledninger forrige sesong, og Ida Sargent gjorde det bra i Kuusamo forrige sesong. Det kan også bli spennende å se hvilken form Kikkan Randall er i når hun kommer tilbake etter fødsel.

Når det gjelder resten av det svenske laget, så har de Maja Dahlqvist, som kom på pallen i den svenske åpningen, som muligens kan gjøre det bra. Også Jennie Öberg og Linn Sömskar er jenter med semifinalekapasitet. Tyskerne har en del sterke folk som Sandra Ringwald, Hanna Kolb, Denise Herrmann og kanskje Victoria Carl som kan gjøre seg bemerket. Ellers er det alltid verdt å følge med på Justyna Kowalczyk og hennes formutvikling - hun vant iallfall sprinten under den finske sesongåpningen, uten at motstanden der var til å hoppe i taket av. Russerne setter nok fremfor alt sin lit til Natalia Matveeva, som blant annet var på pallen i den klassiske sprinten i Drammen forrige sesong, og kanskje også Evgenia Shapovalova, men hun har ikke vist seg frem annet enn i små glimt de siste par sesongene. Av resten av de finske løperne er det nok Anne Kyllönen vi først og fremst må se opp for, men også Kerttu Niskanen har potensial til å overraske om hun er i form.

I herrenes sprint er det langt flere utenlandske pallkandidater. Fjorårets store sprinter var italienske Federico Pellegrino, som riktig nok overbeviste mest i skøyting, men som også beviste i Ski Tour Canada at han kan vinne klassiske sprinter, da han vant i Canmore. Ellers må man alltid nevne det russiske beistet Sergey Ustiugov når man snakker om utenlandske favoritter. Ustiugov er ofte innblandet i mye tull, men han er alltid å regne med når han unngår uhell. Ellers har russerne et par trumfkort i Nikita Kriukov og Alexander Panzhinskiy, som alltid er farlige i en klassisk sprint. Det er nær sagt bingo å tippe hvem russerne stiller med ellers, men de kan fort få flere oppe der også. Maxim Vylegzhanin vant faktisk den russiske åpningen i klassisk sprint, så det er mulig at vi får se ham her.

Når det gjelder svenskene, så har de en hel del å revansjere etter en heller svak sesong i fjor. Men de fikk et lyspunkt når Calle Halfvarsson vant den svenske åpningen, og sprintformen virker iallfall til å være bra, så får vi om også distanseformen kommer etterhvert. Teodor Peterson ble nummer to der, og han ble også beste svenske i sprintcupen i fjor, selv om han bare kom på 12. plass. Men han er en finalekandidat. Det samme må sies om Emil Jönsson, selv om han var syk under den svenske åpningen og ikke gikk noen distanser. Dessuten har de en joker i unge Oskar Svensson, som tok den siste pallplassen i den svenske åpningen, og som i tillegg var i semifinalen ved noen anledninger i klassisk sprint forrige sesong. Spennende om han fortsetter den utviklingen.

De finske sprinterne har kanskje også forhåpninger på hjemmebane, anført av raske folk som Martti Jylhä, Toni Ketelä, Matias Strandvall, Anssi Pentsinen og Ristomatti Hakola. Tyske Sebastian Eisenlauer er en annen sterk sprinter som kan markere seg. Glem heller ikke franskmennene, selv om de er sterkest i skøyting. Baptiste Gros, fjorårets firer i sprintcupen, er nok deres sterkeste finalekandidat. Kanskje skal vi heller ikke glemme canadiske Alex Harvey, som slår til i en sprint her og der, samt amerikaneren Andrew Newell, som blant annet var i finalen i Kuusamo forrige sesong

Når vi snakker om distanserenn for kvinner, er det kanskje litt mer åpent denne sesongen nå som Therese Johaug enn så lenge er borte, selv om favorittene fortsatt er norske. Av de utenlandske blir det rett og slett spennende å se hvem som kan utfordre. I klassiske renn som dette er kanskje Justyna Kowalczyk det heteste navnet. Hun vant den finske sesongåpningen greit, og slo der en utøver som Pärmäkoski med ti sekunder på en 5 km, og bekreftet dermed solid form etter en fjorårssesong som var skuffende. Hun kan fort være med i en pallkamp her.

De finske jentene bør også kunne ha mulighet til å vise seg frem på hjemmebane. Nevnte Krista Pärmäkoski var den som var klart nærmest Kowalczyk på 5 km under deres nasjonale åpning, og det vil ikke være overraskende om hun også er den som er mest å regne med i WC-åpningen. Landsvenninnen Kerttu Niskanen er også ei jente som kan være med i kampen om pallen når det er snakk om klassiske distanser når hun er på sitt beste, men hun gikk ikke sesongåpningen i Olos og er nok usikker på formen. Superveteran Aino-Kaisa Saarinen er tilbake etter å ha fått barn, og var faktisk på pallen på 5 klassisk i Olos, der hun slo folk Laura Mononen og Anne Kyllönen, som for øvrig også er folk som kan ende topp ti på 10 km.

De svenske jentene er et spørsmålstegn, da mange har slitt med sykdom inn mot sesongen. Charlotte Kalla, som vanligvis er svenskenes største håp på distanserenn, er en av dem, og hun gikk ingen av rennene på Bruksvallarna. Hun er i troppen, men hvilken form hun er i, skal man ikke være for sikker på. Anna Haag ble nummer to i den svenske åpningen, men hun ble slått med et halvt minutt av japanske Ishida - absolutt ikke noe styrketegn. Om Stina Nilsson har planlagt å gå 10 km vet jeg ikke, men hun ble nummer tre på 5 km fri i Bruksvallarna. Der ble hun slått av det 19-årige supertalentet Ebba Andersson (som ikke er med her) og Hanna Falk, men vi vet at hun nok er hakket sterkere i klassisk på distanse. Apropos Hanna Falk, kan kanskje også hun være spennende på en 10 km klassisk om hun stiller. Hun har forbedret distansekapasiteten kraftig de siste årene, og formen virker til å være der.

Ellers skal vi nok faktisk også se opp for Jessica Diggins, som plutselig begynte å levere også i klassisk forrige sesong. Hun er nok fremdeles hvassere i skøyting, men topp ti er hun god nok for. En annen amerikaner som er kapabel for topp 10-15 her er Sadie Bjornsen, som er en god klassiker på sitt beste, selv om hun ikke er kjent for å rade opp topplasseringer. Hva vi kan forvente fra de tyske dameløperne på distanse er usikkert, men Nicole Fessel viste iallfall litt form da hun vant overlegent på en 10 skøyting i finske Saariselka foregående helg, godt over et halvt minutt foran en så sterk løper som Tchekaleva. Victoria Carl, som tyskerne nok håper skal ta steget inn i verdenstoppen snart etter mange magre år for tyske løpere, ble der nummer tre. Nevnte Yulia Tchekaleva er kanskje den løperen som russerne har mest forhåpninger til, når hun nå er tilbake etter ett års pause. I tillegg til andreplassen på 10 fri vant hun også 5 klassisk foran Yulia Belorukova, ungjenta som kanskje også snart er moden for å ta seg inn i topp ti i WC. Vi må også passe på å nevne østerrikske Teresa Stadlober, som vi kanskje kan håpe på tar enda et steg lenger inn i verdenstoppen denne sesongen. Det samme gjelder sveitsiske Nathalie von Siebenthal, men hun er nok adskillig bedre i skøyting.

På herrenes 15 km ser det relativt åpent ut på forhånd. Russerne har mange som kan kjempe om pallen. Veteranen Maxim Vylegzhanin vant også 10 km under den russiske åpningen og ser ut til å være i kjempeform. Stanislav Volzhentsev og Alexander Bessmertnykh har begge slått til i mange klassiskrenn tidligere, og de var veldig nær Vylegzhanin i den russiske åpningen. Også Alexander Legkov og Andrey Larkov var innenfor ti sekunder fra vinneren, og Evgeniy Belov er også en å regne med. Og da har jeg ikke engang nevnt forrige sesongs beste russer, Sergey Ustiugov, som mislyktes i den russiske åpningen, men som fort kan være i mye bedre slag når det drar seg til. Russerne stiller med andre ord slagkraftig.

Av andre utfordrere må man alltid nevne kazakstaneren Alexey Poltoranin, som blandet seg inn med alle russerne da han ble nummer tre på 10 klassisk i den russiske åpningen, og han er fort en som kan gå frem og vinne her om han har dagen. Francesco De Fabiani var den klart sterkeste italieneren på distanse i fjor, og særlig i klassisk er han i verdenstoppen når han er i form. Maurice Manificat er kanskje best kjent som en sterk skøyter, men han kan også gå klassisk når han er i slaget, som bevist da han var på pallen på 10 klassisk i Falun og hadde bestetid på den klassiske jaktstarten i Canmore forrige sesong. Og så er man selvsagt veldig spent på hvor Dario Cologna står denne sesongen etter alt trøbbelet han var gjennom forrige sesong. Finnenes største håp er nok Iivo Niskanen, som det sies har trent meget godt i høst, og som vant et renn i den finske cupen i Rovaniemi helt overlegent foran Sami Jauhojärvi, og kanskje kan han være med i pallkampen her.

Hva med svenskene i denne sesongåpningen? Johan Olsson er tilbake på WC-laget igjen etter ett års pause, og han åpnet sesongen fint ved å vinne den svenske åpningen. Så gjenstår det om han klarer å holde seg frisk lenge nok til å være med her, da... Marcus Hellner viste god form i Bruksvallarna da han var fem sekunder bak Olsson på 15 klassisk, samtidig som han vant 10 fri i overlegen stil (riktig nok uten særlig skarp konkurranse), så han er klar for å vise seg frem denne sesongen. Calle Halfvarsson overbeviste på sprinten i den nasjonale åpningen, men de to distanserennene var desto dårligere. For svenskenes del får vi håpe at det bare var rennene han trengte for å komme i draget igjen. Daniel Richardsson er også tilbake i WC etter at han satset på langløp etter jul forrige sesong, men heller ikke han overbeviste særlig i Bruksvallarna. Men hans kapasitet i klassisk er også godt kjent, så om han rekker å komme i form, kan han være en å se opp for.

Av andre løpere kan også Alex Harvey, Jean Marc Gaillard, Sami Jauhojärvi, Matti Heikkinen, Andrew Musgrave og Jonas Dobler muligens gjøre seg bemerket.

Resultater, 2015:

Sprint klassisk, kvinner: 1. Maiken Caspersen Falla (NOR) 2. Stina Nilsson (SWE) 3. Ragnhild Haga (NOR) 4. Ingvild Flugstad Østberg (NOR) 5. Ida Ingemarsdotter (SWE) 6. Heidi Weng (NOR)

Sprint klassisk, menn: 1. Sondre Turvoll Fossli (NOR) 2. Eirik Brandsdal (NOR) 3. Petter Northug (NOR) 4. Andrew Newell (USA) 5. Teodor Peterson (SWE) 6. Emil Jönsson (SWE)

5 km fristil, kvinner: 1. Therese Johaug (NOR) 2. Charlotte Kalla (SWE) 3. Ida Ingemarsdotter (SWE) 4. Heidi Weng (NOR) 5. Ingvild Flugstad Østberg (NOR) 6. Kerttu Niskanen (FIN)

10 km fristil, menn: 1. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 2. Alex Harvey (CAN) 3. Dario Cologna (SUI) 4. Anders Gløersen (NOR) 5. Martin Johansson (SWE) 6. Finn Hågen Krogh (NOR) og Alexander Legkov (RUS)

10 km klassisk jaktstart, kvinner: 1. Therese Johaug (NOR) 2. Stina Nilsson (SWE) 3. Ingvild Flugstad Østberg (NOR) 4. Ida Ingemarsdotter (SWE) 5. Kerttu Niskanen (FIN) 6. Charlotte Kalla (SWE)

15 km klassisk jaktstart, menn: 1. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 2. Petter Northug (NOR) 3. Finn Hågen Krogh (NOR) 4. Francesco De Fabiani (ITA) 5. Niklas Dyrhaug (NOR) 6. Didrik Tønseth (NOR)

NRKs sendeskjema:

Fredag 25. november: 16:45-18:05: V-cup hopp (NRK 1) 18:20-18:45: V-cup hopp (NRK 1)

Lørdag 26. november: 10:55-11:50: V-cup kombinert: Hopp (NRK 1) 12:25-14:10: V-cup langrenn: Klassisk sprint, kvinner og menn (NRK 1) 14:55-15:30: V-cup kombinert: 10 km langrenn (NRK 1) 16:00-17:45: V-cup hopp (NRK 1)

Søndag 27. november: 09:25-10:30: V-cup langrenn: 10 km klassisk, kvinner (NRK 1) 10:40-11:35: V-cup kombinert: Hopp (NRK 1) 11:55-13:20: V-cup langrenn: 15 km klassisk, menn (NRK 1) 13:55-14:30: V-cup kombinert: 10 km langrenn (NRK 1)

Startlister: Kan etterhvert finnes her.

Løypeprofil: Kan finnes her (med litt scrolling). (Kunne ikke finne løypeprofil for i år, så dette er fjorårets løypeprofil, som dermed må tas med et forbehold. Men de som har fulgt med i en del år kjenner vel uansett til hvordan det ser ut i Kuusamo-løypene.)

Arrangørens hjemmeside: Kan finnes her.

Værmelding (fra yr.no): Fredag: -7 grader, overskyet Lørdag: -5 grader, overskyet/snø Søndag: -5 grader, overskyet/snø

God fornøyelse!

35
262 svar

262 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

craaazy

Fordi jeg, og mange med meg, er drittlei den evinnelige insinueringen om at de norske er dopa. Et uendelig evig mas.

Er som når du skal kjøre fra Oslo til Bergen, og unga begynner å mase om vi er framme i Asker.

10

Stracqualursi

Tom for tomler, skal prøve å huse å gi deg en imorra.

2

oddvar_kjempebra

Staalisen er allerede på plass i Ruka.

8

bhros

Vet ikke helt - skal vi la oss imponere av staaalisen? Han piner seg jo til de grader, lider seg samvittighetsfullt gjennom langrennssendingene, alt for å fortelle oss hvor ulidelig kjedelig det hele er.

Kanskje du skulle slutte å plage deg slik, staaalisen, jeg tror vi skal greie å holde tråden gående også uten dine åndfulle bidrag.

Faktisk ville det være en fordel for oss som LIKER langrenn.

3

deleted3041664

På tide at staalfisen blir kastet på hodet og ræva ut av VGD.

Kan umulig være innenfor reglementet å BARE skrive om norske skiløpere som dopa.

3

staaalisen

ræva

Hvor har jeg skrevet om at løpere er dopa? Dokumenter!

Det er du som bryter forumets regelverk. Homofobi hører ikke hjemme her.

1

deleted3041664

Det er du som bryter forumets regelverk her. Homofobi hører ikke hjemme her.

Homopatruljen er anerkjente trend og moteeksperter. Det har ingenting med homofobi å gjøre.

Hadde du gjort noe annet i livet enn å rakke ned på norsk langrenn så hadde du vist det.

Edit: noe godt kom tross alt ut av det. Du skrev et helt innlegg uten å skrive noko negativt eller sarkastisk om norsk langrenn. Det må ha gjort vondt.

2

craaazy

@staaalisen

Hold kjeft.

3

staaalisen

kjeft

Hvorfor holde kjeft?

1

Lignende temaer

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...