Vintersport

janesaj

WC, Lillehammer (2-4/12)

Etter åpningshelgen i Kuusamo skal ikke verdenscupen forlate nordisk jord riktig ennå, da den fortsetter i OL-byen fra 1994, Lillehammer. I tillegg til langrenn står hopp for kvinner og kombinert på programmet denne helgen. Når det gjelder langrenn skal det arrangeres minitour, med klassisk sprint på fredag, 5/10 km fristil i intervallstart på lørdag og avslutningsvis 10/15 km klassisk jaktstart på søndag.

Lillehammer var altså som alle vet OL-by i 1994, men før 2013 ble det likevel ikke arrangert WC her mer enn to ganger etter at OL gikk av stabelen (2000 og 2002). Siden 2013 har imidlertid Lillehammer vært fast innslag på WC-programmet, og det er andre gang de arrangerer minitour. Første gang var i 2014, da Marit Bjørgen og Martin Johnsrud Sundby stakk av med seieren, noe de utmerket godt kan gjøre igjen, selv om åpningshelgen viste at de kommer til å få kamp, både fra landsmenn og utlendinger.

Program:

Fredag 2. desember: 09:30: Langrenn: Sprintprologer klassisk, kvinner og menn 11:00: Kombinert: Lagkonkurranse hopp 12:00: Langrenn: Sprintfinaler klassisk, kvinner og menn 14:10: Kombinert: Lagkonkurranse langrenn 17:00: Hopp, kvinner

Lørdag 3. desember: 09:00: Kombinert: Hopp 10:00: Langrenn: 10 km fristil, menn 12:50: Langrenn: 5 km fristil, kvinner 14:15: Kombinert: Langrenn 15:00: Hopp, kvinner

Søndag 4. desember: 09:00: Kombinert: Hopp 10:15: Langrenn: 10 km klassisk jaktstart, kvinner 12:00: Langrenn: 15 km klassisk jaktstart, menn 14:15: Kombinert: Langrenn

Norges tropp:

Kvinner:

Marit Bjørgen Ingvild Flugstad Østberg Heidi Weng Astrid Uhrenholdt Jacobsen Ragnhild Haga Maiken Caspersen Falla Mari Eide Silje Øyre Slind Kari Øyre Slind Anne Kjersti Kalvå Marthe Kristoffersen Lotta Udnes Weng Kari Vikhagen Gjeitnes Anna Svendsen Kathrine Harsem (friplass via norgescup)

Menn:

Sjur Røthe Petter Northug Finn Hågen Krogh Niklas Dyrhaug Emil Iversen Didrik Tønseth Martin Johnsrud Sundby Martin Løwstrøm Nyenget Hans Christer Holund Sondre Turvoll Fossli Eirik Brandsdal Simen Hegstad Krüger Pål Golberg Johannes Høsflot Klæbo Mattis Stenshagen (friplass via norgescup)

Norge stiller med full tropp, som i fjor, men på grunn av at kvotene er noe reduserte foran denne sesongen stiller vi "bare" med 30 løpere på Lillehammer i år, mot 38 i fjor.

På damesiden har vi som vanlig mange favoritter som kan ta seieren sammenlagt. Marit Bjørgen har gjort comeback med et brak denne sesongen, og allerede første WC-helgen tok hun altså sin første seier for året. På distanse er hun altså i finfin form, men hun viste noen svakheter på sprinten, der hun riktig nok kom til semifinalen, men ikke så like sterk ut som vi er vant til. Men hun er naturligvis blant favorittene til å vinne minitouren sammenlagt.

Og hennes to kanskje aller fremste utfordrere er begge norske. Heidi Weng har også startet sesongen på en forrykende måte med to tredjeplasser i Kuusamo, og tourformatet passer henne selvsagt meget godt, siden man skal lete lenge etter svakheter der i gården. Det samme gjelder Ingvild Flugstad Østberg, som riktig nok ikke fant veien til pallen i Kuusamo, men som helt klart har mer å gå på, som hun blant annet viste under sesongåpningen på Beitostølen. 4.- og 7. plass er uansett ikke dårlig, og hun bekrefter at hun er en pallkandidat i minitouren sammenlagt.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har startet sesongen ørlite skrantende, men det har hun gjort før og likevel kommet i god form senere på sesongen. Hun er et lite knepp bak de tre nevnte norske, men at hun skal kjempe om topp seks bør det ikke være noen tvil om. Maiken Caspersen Falla viste brukbar form på sprinten i Kuusamo, men det har dessverre lugget litt på distanse for Fetsund-jenta innledningsvis, og derfor er hun nok kanskje ikke blant de aller største utfordrerne her. En plassering rundt 10-15 sammenlagt bør likevel være et mål. Ragnhild Haga viste ikke noen storform på Beitostølen, og på den klassiske sprinten i Kuusamo der hun kom på pallen i fjor, røk hun i år ut i prologen. Så hun har slitt litt, men vi skal huske på at de fleste av hennes beste resultater forrige sesong kom på nyåret. Hun er normalt god for å være topp ti, men topp 15 er en OK målsetning om vi ser på sesongstarten hennes.

Kari Øyre Slind var med på 10 km klassisk i Kuusamo, men endte opp utenfor topp 30 og hadde ingen god dag der. Dette er normalt heller ingen optimal toursammensetning for hennes del, med klassisk sprint og jaktstart og kort fristilsløp. Vi skal nok ikke forvente altfor god sammenlagtplassering, men forhåpentligvis ser vi en viss bedring i prestasjonene. Hennes søster Silje Øyre Slind er også tatt ut etter god innsats under norgescupen på Gålå, med pallplass på 10 klassisk og finaleplass på sprinten. Kanskje kan hun ha en brukbar mulighet til å slå søsteren sammenlagt om ikke Kari forbedrer formen, særlig ettersom programmet normalt skal passe henne en god del bedre.

En som det skal bli spennende å se i aksjon er Kathrine Harsem, som knuste all motstand på 10 km på Gålå, og som i tillegg kun ble slått av Gjeitnes på den klassiske sprinten. Hun er opplagt i form og kan fort klare en finfin sammenlagtplassering her om den beholdes. En annen som gjorde det bra på Gålå er Mari Eide, som ble nummer to bak Harsem på 10 km (riktig nok grundig slått) og kom til finalen på sprinten. Klarer hun å være på poengplass sammenlagt er hun nok brukbart fornøyd.

Den unge og lovende førsteårssenioren Lotta Udnes Weng, som har flere medaljer fra junior-VM å vise til, er også tatt med her, og hennes beste muligheter ligger nok på sprinten, der hun muligens kan ta noen poeng. På distanse har hun fremdeles en god del å hente, men dette blir nok en nyttig læring for henne på veien. Med i WC for første gang på ett år er også Marthe Kristoffersen, som har flere tøffe år bak seg og som gradvis viser fremgang. Forhåpentligvis kan hun ta poeng her. Også Kari Vikhagen Gjeitnes har hatt en finfin sesongåpning og får muligheten her. På sprinten kan hun kanskje greie å ta seg et stykke om hun får det til å klaffe, og hun har også vist fremgang på distanse, blant annet ved å være topp fem på 10 klassisk på Beitostølen i den nasjonale åpningen.

Anna Svendsen har også fått plass, og hennes største mulighet til poeng er nok også på en sprint, selv om hun ikke er ueffen på distanse heller. Hun ble nummer fire på sprinten og seks på distanserennet på Gålå. Sist ut i den norske troppen finner vi Anne Kjersti Kalvå, som foreløpig kanskje er best kjent for å være i slekt med Marit Bjørgen. Men hun er også en habil løper og ble blant annet topp åtte i samtlige renn under NM i Tromsø forrige sesong.

På herresiden har vi faktisk en enda jevnere tropp, hvor nesten samtlige som er tatt ut er av godt internasjonalt kaliber i minst én disiplin når de er i form. Martin Johnsrud Sundby har vært verdens beste langrennsløper de siste sesongene, og selv om det har stormet voldsomt rundt ham i det siste, greide han en pallplass i Kuusamo og så ganske sterk ut der. Viser han samme form her kan det bære langt. Petter Northug stilte ikke forrige helg fordi han ville samle overskudd, men i tourer er han uansett alltid farlig, som den komplette løperen han er. Det føles unødvendig å si etter ti år at dersom han er i form, er han en seierskandidat. Spørsmålet er bare hvilken utgave av den fargerike trønderen vi får se denne gangen.

En annen som er som skreddersydd for tourer er Emil Iversen, som har slitt litt i starten av sesongen, men på 15 klassisk i Kuusamo fikk vi ketchupeffekten, og han suste inn til 2. plass. Som pallkandidat i nær sagt alle øvelser har han enormt potensial som tourløper, og vi skal neppe bli overrasket om vi ser ham i tetkampen sammenlagt om formen er stabil nok. Finn Hågen Krogh er litt samme type, selv om han kanskje aller helst skulle sett at det var enda mer skøyting på programmet. Men han kan også gå klassisk, noe han viste til gangs i helgen som var, og om han klarer å være stabil over tre løp er også han en å regne med i pallkampen.

Didrik Tønseth startet sesongen forrykende på Beitostølen med to imponerende seire der, og fulgte opp med et finfint løp i Kuusamo, der han ble nummer fire på 10 klassisk. Han er ikke den aller heteste kandidaten til å vinne en minitour, men at han er høyt oppe, det skal vi kunne forvente. Landslagskollega Niklas Dyrhaug har derimot hatt det langt tyngre så langt. Han imponerte verken på Beitostølen eller i Kuusamo, men vi kan nok føle oss trygge på at det før eller senere vil løsne for tydalingen. Om han får et brukbart utgangspunkt før jaktstarten, kan han gå seg langt oppover der. Sjur Røthe hadde virkelig en svart dag i Kuusamo og tok ikke engang poeng der. Han åpnet dog sesongen helt greit på Beitostølen (men ikke noe mer heller), så vi kan håpe på at det bare var et arbeidsuhell og at han er tilbake for fullt her.

Pål Golberg ble vraket fra alt som er av landslag og lag generelt foran denne sesongen, men han viste at det slett ikke nødvendigvis var noen ulempe da han rett og slett gikk frem og vant sprinten i Kuusamo. Hadde han vært i topp distanseform kunne han kanskje ha kjempet om en fremskutt plassering i sammendraget også, men det er heller usikkert. Johannes Høsflot Klæbo er førsteårssenior, men allerede i sin første WC-helg slo han gjennom med dunder og brak med pallplass på sprinten. Det er nok også på sprinten han har sine beste muligheter her, selv om han også er en lovende løper for fremtiden på distanse, med gull på 10 km klassisk i junior-VM forrige sesong.

Martin Løwstrøm Nyenget har friplass fra skandinavisk cup før jul denne sesongen, og han gjorde en fin 15 klassisk i Kuusamo da han ble nummer 13. Nyenget er en lovende utøver med tanke på tourer, med brukbare sprintegenskaper i tillegg. En som gjør sin sesongdebut her etter å ha slitt med skulderskade er Hans Christer Holund, som nok er meget spent på egen form. Holund hadde en meget fin sesong i fjor med to pallplasser som høydepunkt, men vi skal nok kanskje drøye litt før vi ser ham på det nivået i år.

Sondre Turvoll Fossli greide tross problemene sine i sesongoppkjøringen å ta seg til semifinale på sprinten i Kuusamo, og selv om vi ser at han har et stykke til toppformen, så kan vi nok være trygge på at den kommer etterhvert. Eirik Brandsdal stod over sprinten i Ruka med sykdom, men gjør sesongdebut her og forhåpentligvis er han i så godt slag at han kan være med i toppen på sprinten, men også han er et spørsmålstegn for øyeblikket.

Simen Hegstad Krüger har hatt en meget fin sesongåpning, og selv om han er kjent for å være best i skøyting, markerte han seg med en fin 12. plass på 15 klassisk i Kuusamo. Etter at vi også så ham feie inn til 2. plass på 15 fri på Beito virker det som han har tatt enda noen steg denne sesongen. Den siste som får sjansen her er WC-debutant Mattis Stenshagen, som i likhet med Klæbo er førsteårssenior og som like godt gikk frem og vant 15 klassisk på Gålå. Stenshagen tok sølv på 15 fri i junior-VM i fjor og er en type vi nok skal få høre mye til i årene som kommer.

Utlendinger:

Ut fra det hun viste i Kuusamo, er det gode muligheter for at Krista Pärmäkoski kan bli de norske løpernes største konkurrent i denne minitouren når man tenker på sammendraget. Hun var nære ved å snyte Bjørgen for seieren på 10 km, og hun var også i finalen på sprinten. Så hun er i kanonform, og har hun beholdt den denne helgen, blir det spennende å følge henne. Den andre som kanskje kan utfordre de norske er Stina Nilsson, som skal ha et meget bra program denne helgen. Sprintegenskapene hennes sier seg selv, og hun så også bra ut på 10 km i helgen. Hun hang i tillegg bra med på 5 km fri under den svenske åpningen og bør ikke tape altfor mye der heller. Definitivt en pallkandidat sammenlagt.

Bortsett fra disse to er det kanskje ikke helt lett å se hvem som kan utfordre pallen. Svenskene har ytterligere et par gode kort, og et av dem er Hanna Falk, som gikk sprintet bra (9. plass) og gikk en for henne enda bedre 10 km (13. plass) i Kuusamo. Med samme form her kan hun bli godt inne i topp ti. Ida Ingemarsdotter er en annen topp ti-kandidat. Hun var også i semifinalen på sprinten i Kuusamo og var heller ikke altfor langt bak på 10 km. Men hun har en svakhet med at hun er ganske ustabil på distanse. Sverige stiller uten Charlotte Kalla, som hadde en kropp som fungerte så svakt i Kuusamo at hun nå skal til medisinsk undersøkelse i Stockholm.

Det er også flere finner som kan hevde seg høyt oppe. Fremfor alt viste Laura Mononen meget god form i Kuusamo, der hun ikke bare ble nummer seks på 10 km klassisk, men hun kom også til semifinalen på sprinten. Viser hun samme form her er topp seks innen rekkevidde. Anne Kyllönen liker nok konkurranseprogrammet, og var brukbar i Kuusamo med 13. plass på sprinten og 15. plass på 10 km. Hun er en av dem som kan ende topp ti sammenlagt om formen utvikler seg ytterligere. En som har et stykke igjen til toppformen er Kerttu Niskanen, men hun presterte ikke verre i Kuusamo enn at med en liten formutvikling kan hun være med ganske høyt oppe.

Jessica Diggins så ikke ut til å være i sin desiderte toppform i Kuusamo, men form kan selvsagt variere på dette tidspunktet av sesongen, og hun kan tenkes å være med i toppen her. Litt mer skøyting hadde hun nok likevel satt pris på. Hennes landskvinne Sadie Bjornsen har et fint program her, og hun kan kanskje kjempe om en plassering rundt topp 10-15. Og hva kan tyskerne få til? Nicole Fessel hadde en meget god dag på 10 km i Kuusamo og ble der nummer fem. Så spørs det om hun kan vise litt mer stabilitet denne sesongen enn hun har gjort de siste årene. Så viste også Victoria Carl at noe er på gang for Tyskland på damesiden da hun satte solid karrierebeste med 7. plass på 10 km klassisk. Hun mislyktes riktig nok fullstendig på sprinten, men hun kan også sprinte når det klaffer, så hun er spennende. Viktig at tyskerne får frem toppløpere igjen.

Justyna Kowalczyk viste brukbar form i Kuusamo, men vi hadde kanskje trodd hun skulle være enda litt skarpere etter den fine sesonginnledningen i Olos, der hun knuste den finske eliten - blant andre Pärmäkoski, som var nære å vinne 10 km. Får hun det bedre til her er hun en utfordrer til en høy plassering i sammendraget. Russerne har kanskje også noe på gang. Yulia Tchekaleva gikk inn til en akseptabel 12. plass på 10 km, og unge Anastasia Sedova og Natalia Nepryaeva viste seg også frem med topp 20-plasseringer på 10 km. Nepryaeva kom også til kvartfinalen på sprinten. Det blir spennende å se hva de kan gjøre på Lillehammer.

Andre å holde et skarpt øye med i helgen med tanke på sammendraget kan være Riitta-Liisa Roponen, Aino-Kaisa Saarinen, Stefanie Böhler, Sandra Ringwald, Teresa Stadlober, Petra Novakova, Nathalie von Siebenthal, Anna Haag, Jonna Sundling og Masako Ishida.

På herresiden blir det spennende å se hvem som kan utfordre våre løpere. Kanskje er Calle Halfvarsson den mannen det er aller mest grunn til å frykte, etter at han gjorde to meget gode innsatser i Kuusamo og bekreftet at han er tilbake på sitt beste nivå denne sesongen. Svenskene stiller ikke med Johan Olsson her (som man kanskje kunne vente), men Marcus Hellner er med, og selv om han gjerne skulle sett mer skøyting på programmet kan han nok kjempe om en grei plassering i sammendraget.

Så blir det som vanlig spennende å se hva Russland kommer med. Den beste tourløperen deres normalt er selvsagt Sergey Ustiugov, men han var heller slapp i den russiske åpningen og var ikke med til Kuusamo grunnet skade. Er han klar og har funnet formen er han en selvsagt seierskandidat. Ellers var Russland kanskje de som generelt skuffet mest i Kuusamo. Maxim Vylegzhanin, som startet sesongen så strålende i den nasjonale åpningen, var helt utenfor, men er en kar man selvfølgelig skal se opp for i denne type konkurranseform. Evgeniy Belov er en annen løper som trives i toursammenheng, selv om han ikke var så skarp i Kuusamo, men det kan ha endret seg til Lillehammer. Alexander Bessmertnykh var beste russer på 15 km i Kuusamo, men er nok hakket for svak på sprint og skøyting til å få et brukbart utgangspunkt foran jaktstarten, selv om vi ikke skal regne ham bort. Den største skuffelsen i Kuusamo var Alexander Legkov, som ikke engang tok poeng på 15 klassisk, men som selvsagt kan vise seg fra en helt annen side her.

I den finske leiren viste Iivo Niskanen at han er tilbake for fullt ved å like godt vinne det første distanserennet i årets WC. I den formen han er nå kan han kanskje også ta med seg noen bonussekunder på sprinten og heller ikke tape for mye på skøyterennet, så kan han bli meget farlig på den avsluttende jaktstarten. Matti Heikkinen ble også topp ti på 10 km, og han er også en meget habil skøyter på sitt beste, så han kan fort ende topp ti eller høyere sammenlagt.

Italienerne skuffet noe i Kuusamo. Federico Pellegrino røk ut i kvartfinalen i sprint, men ble det store italienske lyspunktet med en bra 16. plass på 15 klassisk. Om han henger med brukbart på skøyterennet kan det med andre ord bli en fin helg for hans del. Francesco De Fabiani åpnet sesongen uhyre svakt i Kuusamo, og selv om programmet er bra for hans del, må han vise en voldsom formbedring her for å kunne være med i kampen om de gode plasseringene.

En løper det kan bli meget spennende å se her er Andrew Musgrave. Han greide i Kuusamo for første gang å ta seg inn i topp ti i klassisk i WC, så formen ser ut til å være bra, og at han er en god skøyter vet vi. Beholder han formen til Lillehammer, kan han bli en å regne med i sammendraget. Det kan vi også si om Alex Harvey, som viste finfin form på 10 klassisk der han ble nummer elleve. Med tre gode dager er han kapabel til å nærme seg pallen. Dario Cologna skal normalt være med i tetkampen her, men da må han nok forbedre formen fra Kuusamo, der han røk ut i sprintprologen og ble nummer 26 på 15 km. Men potensialet hans er ubestridt, så han kan ikke regnes bort. Det samme gjelder Maurice Manificat, som skuffet voldsomt på 15 km, men som vi vet plutselig kan være der oppe. Mest sannsynlig er han imidlertid enda mer å regne med neste helg, når vi skal til Davos og tremila i skøyting.

Andre løpere å se opp for kan være Sami Jauhojärvi, Perttu Hyvärinen, Lari Lehtonen, Ristomatti Hakola, Andrey Larkov, Stanislav Volzhentsev, Dietmar Noeckler, Emil Jönsson, Martin Johansson, Thomas Bing og Jonas Dobler.

Resultater, 2015:

Duathlon, kvinner: 1. Therese Johaug (NOR) 2. Heidi Weng (NOR) 3. Charlotte Kalla (SWE) 4. Nicole Fessel (GER) 5. Maiken Caspersen Falla (NOR) 6. Petra Novakova (CZE)

Duathlon, menn: 1. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 2. Niklas Dyrhaug (NOR) 3. Hans Christer Holund (NOR) 4. Sjur Røthe (NOR) 5. Maurice Manificat (FRA) 6. Petter Northug (NOR)

Resultater, 2014 (minitour):

Kvinner:

Sprint fristil: 1. Marit Bjørgen (NOR) 2. Celine Brun-Lie (NOR) 3. Heidi Weng (NOR) 4. Maiken Caspersen Falla (NOR) 5. Katja Visnar (SLO) 6. Denise Herrmann (GER)

5 km fristil: 1. Therese Johaug (NOR) 2. Marit Bjørgen (NOR) 3. Heidi Weng (NOR) 4. Charlotte Kalla (SWE) 5. Ragnhild Haga (NOR) 6. Martine Ek Hagen (NOR)

10 km klassisk jaktstart (sluttstilling): 1. Marit Bjørgen (NOR) 2. Therese Johaug (NOR) 3. Heidi Weng (NOR) 4. Ingvild Flugstad Østberg (NOR) 5. Charlotte Kalla (SWE) 6. Ragnhild Haga (NOR)

Menn:

Sprint fristil: 1. Pål Golberg (NOR) 2. Alexey Petukhov (RUS) 3. Finn Hågen Krogh (NOR) 4. Juho Mikkonen (FIN) 5. Alex Harvey (CAN) 6. Emil Iversen (NOR)

10 km fristil: 1. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 2. Finn Hågen Krogh (NOR) 3. Sjur Røthe (NOR) 4. Calle Halfvarsson (SWE) 5. Niklas Dyrhaug (NOR) 6. Chris Jespersen (NOR)

15 km klassisk jaktstart (sluttstilling): 1. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 2. Finn Hågen Krogh (NOR) 3. Sjur Røthe (NOR) 4. Pål Golberg (NOR) 5. Didrik Tønseth (NOR) 6. Calle Halfvarsson (SWE)

NRKs sendeskjema:

Fredag 2. desember: 10:55: V-cup kombinert: Laghopp (NRK 1) 11:45: V-cup langrenn: Klassisk sprint, kvinner og menn (NRK 1) 14:00: V-cup kombinert: 4 x 5 km stafett (NRK 1) 16:55: V-cup hopp: Kvinner (NRK 1)

Lørdag 3. desember: 08:55: V-cup kombinert: Hopp (NRK 1) 09:55: V-cup langrenn: 10 km fri teknikk, menn (NRK 1) 12:50: V-cup langrenn: 5 km fri teknikk, kvinner (NRK 1) 14:10: V-cup kombinert: 10 km langrenn (NRK 1) 14:55: V-cup hopp: Kvinner (NRK 2)

Søndag 4. desember: 08:55: V-cup kombinert: Hopp (NRK 1) 10:10: V-cup langrenn: 10 km klassisk jaktstart, kvinner (NRK 1) 11:55: V-cup langrenn: 15 km klassisk jaktstart, menn (NRK 1) 14:10: V-cup kombinert: 10 km langrenn (NRK 1)

Startlister: Kan etterhvert finnes her.

Arrangørens hjemmeside: Kan finnes her.

Løypeprofil: Kan finnes her. (Med litt scrolling kommer man til fjorårets løypeprofil. Har heller ikke her lyktes med å finne løypeprofiler for i år. Eneste jeg har funnet er løypekart, og det hjelper oss egentlig ikke noe særlig i denne sammenhengen. Håper virkelig ikke dette er noe som er gjennomgående hos alle arrangører at de ikke legger ut profil, for dette er jo til de grader interessant og relevant informasjon.)

Værmelding (fra yr.no): Fredag: -3 grader, sol Lørdag: -6 grader, overskyet Søndag: -4 grader, sol

God fornøyelse!

24
384 svar

Det største mysteriet her på vgd må være:

HVORFOR i alle dager ser du på langrenn, staaalisen?

3

Fin værmelding, ser ut til å bli gode og rettferdige forhold. Ser fram til fine timer foran TV.

Du legger jammen mye arbeid i dette! Flott innlegg, som hadde fortjent en mye større leserskare. Hva med en helside i VG?

Men saklige og informerende artikler er vel ikke det som er mest i skuddet der, dessverre.

2
bhros Fin værmelding, ser ut til å bli gode og rettferdige forhold. Ser fram til fine timer foran TV. Du legger jammen mye arbeid i dette! Flott innlegg, som hadde fortjent en mye større...

Du legger jammen mye arbeid i dette! Flott innlegg, som hadde fortjent en mye større leserskare. Hva med en helside i VG?

Takker for komplimentet :-) Hadde selvsagt vært gøy å få en helside i VG og sånn, men de hadde nok lagt en del restriksjoner på hvor langt innlegget må være og bedt meg om å være mer "tabloid" i måten det uttrykkes på. Synes det er helt greit å få utfolde seg mer fritt som man kan på en side som dette :-)

2

Resultater, kvinneprolog:

1. Bjornsen 3:19.62 2. Falla +0.29 3. H. Weng +0.36 4. Pärmäkoski +0.50 5. Nilsson +0.82 6. Gjeitnes +1.06 7. Bjørgen +1.23 8. Østberg +1.60 9. Diggins +1.75 10. Caldwell +2.01

12. Harsem +3.12 15. Eide +4.28 20. Svendsen +5.23 21. Haga +5.33 25. Jacobsen +5.65 ----------------------------------- 33. S.Ø. Slind +8.07 38. Kalvå +9.09 42. L.U. Weng +10.21 49. Kristoffersen +11.92

2

Kvartfinaler, kvinner:

Heat 1: 4 Krista Pärmäkoski (FIN) 6 Kari Vikhagen Gjeitnes (NOR) 13 Hanna Falk (SWE) 21 Ragnhild Haga (NOR) 25 Astrid Uhrenholdt Jacobsen (NOR) 26 Ida Sargent (USA)

Heat 2: 2 Maiken Caspersen Falla (NOR) 5 Stina Nilsson (SWE) 10 Sophie Caldwell (USA) 16 Alena Prochazkova (SVK) 20 Anna Svendsen (NOR) 30 Laurien van der Graaff (SUI)

Heat 3: 8 Ingvild Flugstad Østberg (NOR) 11 Ida Ingemarsdotter (SWE) 14 Lucia Scardoni (ITA) 15 Mari Eide (NOR) 18 Laura Mononen (FIN) 24 Nadine Fähndrich (SUI)

Heat 4: 1 Sadie Bjornsen (USA) 9 Jessica Diggins (USA) 12 Kathrine Harsem (NOR) 17 Sandra Ringwald (GER) 22 Yulia Belorukova (RUS) 23 Kerttu Niskanen (FIN)

Heat 5: 3 Heidi Weng (NOR) 7 Marit Bjørgen (NOR) 19 Justyna Kowalczyk (POL) 27 Jennie Öberg (SWE) 28 Natalia Nepryaeva (RUS) 29 Gaia Vuerich (ITA)

2

Resultater, herreprolog: 1. Halfvarsson 3:28.44 2. Klæbo +0.14 3. Golberg +2.07 4. Peterson +5.77 5. Niskanen +6.21 6. Ustiugov +7.42 7. Krogh +7.53 8. Jönsson +7.65 9. Kilp +8.07 10. Bessmertnykh +8.38

13. Iversen +8.95 14. Sundby +9.28 16. Brandsdal +9.66 17. Fossli +9.71 20. Northug +10.62 28. Nyenget +11.79 -------------------------------------------- 33. Rundgreen +12.89 35. Stenshagen +13.13 37. Dyrhaug +13.44 38. Krüger +14.19 39. Røthe +14.38 72. Holund +21.56

2

Kvartfinaler, menn:

Heat 1: 4 Teodor Peterson (SWE) 6 Sergey Ustiugov (RUS) 16 Eirik Brandsdal (NOR) 25 Marcus Hellner (SWE) 27 Maicol Rastelli (ITA) 28 Martin Løwstrøm Nyenget (NOR)

Heat 2: 1 Calle Halfvarsson (SWE) 2 Johannes Høsflot Klæbo (NOR) 8 Emil Jönsson (SWE) 9 Marko Kilp (EST) 10 Alexander Bessmertnykh (RUS) 30 Erik Bjornsen (USA)

Heat 3: 7 Finn Hågen Krogh (NOR) 11 Oskar Svensson (SWE) 12 Federico Pellegrino (ITA) 17 Sondre Turvoll Fossli (NOR) 23 Alex Harvey (CAN) 26 Maxim Vylegzhanin (RUS)

Heat 4: 3 Pål Golberg (NOR) 13 Emil Iversen (NOR) 18 Sebastian Eisenlauer (GER) 21 Hiroyuki Miyazawa (JPN) 22 Baptiste Gros (FRA) 24 Andrey Larkov (RUS)

Heat 5: 5 Iivo Niskanen (FIN) 14 Martin Johnsrud Sundby (NOR) 15 Richard Jouve (FRA) 19 Len Valjas (CAN) 20 Petter Northug (NOR) 29 Perttu Hyvärinen (FIN)

2

Håpar at Weng slår skikkeleg til i år! Ho har vore akkurat litt bak dei beste i ein del sesongar no. Ein kan sjå kor mykje dette betydde for Heidi. No er ho favoritt til å ta denne minitouren. Alt kan skje, men ho bør absolutt ha gode moglegheiter. Den som skal slå Heidi på jaktstarten skal verkeleg vere i god form.

2

Merkelige jury-inngrep i dag. To nordmenn med gule kort i kvartfinale 3, deplassert og ikke noe avansement. Så en svenske med stygg og ulovlig sniking, som også juryen finner straffbar - men som kun får gult kort. Det avgjør pallen idag, og det får også betydning for mini-touren totalt, og også for verdenscupen sammenlagt.

Er som med fotballdommere. De er best når de knapt legges merke til. Dagens jury kan ta seg en bolle.

2
bhros Virker som om Weng blir hard å slå i WC sammenlagt denne sesongen, ja. God uansett stilart og distanse. Og slalåmbakken som avslutter TdS mestrer hun også meget godt. Har det hendt...

Har det hendt at den som vinner TdS ikke vinner WC sammenlagt?

I herreklassen 2 ganger med Bauer(10) og Legkov(13), begge gangene vant Northug WC sammenlagt

I dameklassen 3 ganger med Kalla(08), Kuitunen(09) og Kowalczyk(12). Kuitunen, Kowalczyk og Bjørgen vant WC sammenlagt de årene

2

Norsk fiasko er overskriften i VG. 4/5 og 6 plass er fiasko? Selvfølgelig bør vi ha en mann på pallen,men fiasko?? Burde spare slike ord til det virkelig er fiasko. Journalister kan du få billig av meg.

2

Som nordmann syntes jeg det er fantastisk med en pall uten nordmenn. Jeg liker å se bra idrett uavhengig om Norge gjør det bra eller ei. Gode prestasjoner bør hylles uansett, og en pall uten nordmenn er bra for sporten langrenn.

2

At en viss budeie fra Dalsbygda har lekt med steroider er jo GULL for kvinnelangrenn. Mest spennende rennet på år og dag for damene, selv om sekundstriden i dag gikk mot det norske håpet.

2

Irriterer meg voldsomt at både kommentatorer og løpere fortsatt sier at "5 km er en uvant distanse som ikke gåes så ofte". Det stemmer ikke!

I fjorårets sesong f.eks. var det 5 km i Kuusamo, det var to 5 kilometere i Touren og det var 5 km i Falun. I tillegg til at de gikk 5 km på to stafetter og 5 km har også blitt NM-øvelse. En løper som Heidi Weng gikk altså syv 5 kilometere forrige sesong. Til sammenligning gikk hun ti ganger 10 kilometer, fem ganger 15 km og to ganger 30 km.

2
george_hincapie Irriterer meg voldsomt at både kommentatorer og løpere fortsatt sier at "5 km er en uvant distanse som ikke gåes så ofte". Det stemmer ikke! I fjorårets sesong f.eks. var det 5 km...

Irriterer meg voldsomt at både kommentatorer og løpere fortsatt sier at "5 km er en uvant distanse som ikke gåes så ofte". Det stemmer ikke!

Korrekt, og det føyer seg i en lang rekke av tomprat fra spesielt Bjørns side. Det er ikke måte på hvor mange som enten "er helt ute av form" eller "viser storform" etter en verdenscupstart med 2 sprinter og en klassisk intervallstart. Får da være måte på å skulle trekke konklusjoner tidlig. Bjørn skriver jo også manusene sine på senhøsten, og bruker dem relativt uendret frem til mars. Sånn sett var det godt å få byttet ut den delen med at "finnene har slitt med sykdomsproblemer" som han liret av seg hver eneste renn-dag fra Ruka til Canmore ifjor vinter.

2
DrDrax Er det ikke uvanlig lite tilskuere på Lillehammer i år? Virker ikke akkurat å være noen folkefest.

Det er vel alltid ganske tynt med folk på disse Lillehammer-rennene. Det hjelper ikke akkurat på atmosfæren at det ikke er tribune på det enorme stadionområdet heller. Vi får se om stemningen tar seg opp på søndagen når mini-touren skal avgjøres. Om FIS tviholder på norsk arrangør før jul i årene som kommer, synes jeg godt Tromsø kunne ta over for Lillehammer. Det var bra besøkte NM-konkurranser der her om året.

Egentlig trenger hele vc-programmet en overhaling. USA/Canada bør inn obligatorisk hvert år sammen med minst én helg i Russland der det er både snø- og publikumsgaranti hvert år. Jeg ser til min store glede at det skal være avslutning i det nye fine anlegget i Sibir (Tyumen) denne sesongen. Er spent på løypeprofilen der. Dessuten er Otepää med i år også. Derimot blir 2017-18 sesongen en gedigen nedtur med altfor mange renn i den langrennsmessig trøtte alperegionen.

2

Lignende innlegg

Laster...