Vintersport

janesaj

WC langrenn, La Clusaz (17-18/12)

Siste WC-runde i langrenn før jul foregår i franske La Clusaz, der 10 og 15 km fellesstart i fristil står på programmet for lørdagen, mens vi på søndag får se sesongens første stafetter. Opprinnelig skulle det vært arrangert duathlon lørdag, men grunnet snømangel er distansene altså forandret.

La Clusaz er et tettsted som ligger i sørøst-Frankrike og som har et rommer rundt 2000 innbyggere. I likhet med Davos befinner La Clusaz seg i høyden, om enn noe lavere - løypene som skal gåes ligger rundt 1400-1450 meter over havet (Davos-løypene ligger på 1550-1670 moh). Stedet er mest kjent som et skisted som blir godt besøkt av turister, og det er her den tidligere storløperen Vincent Vittoz kommer fra. Det gjorde også den meritterte alpinisten Regine Cavagnoud, som jo så tragisk døde i en bilulykke for 15 år siden, bare 31 år gammel.

Sist det ble arrangert verdenscup her var tilbake i 2013, da distansene var 10 og 15 km fellesstart i klassisk, samt stafetter. Marit Bjørgen tok seg av dameklassen individuelt knepent foran Therese Johaug, mens herreklassen ble vunnet av Alexey Poltoranin foran Alexander Bessmertnykh og Dario Cologna. Didrik Tønseth ble beste nordmann på 4. plass. Både damelaget og herrelaget vant stafettene. På herresiden kom seieren etter at ankermann Sjur Røthe slo Sverige og Tsjekkia på oppløpet.

Siden tourene kom på programmet, har faktisk korte fellesstarter blitt relativt vanlig, selv om mange av dem også har gått i klassisk. Sist øvelsene 10 og 15 km fellesstart i fristil gikk av stabelen i WC var i Falun (som ikke var minitour) forrige sesong, hvor det ble trippel norsk i dameklassen ved Johaug, Weng og Jacobsen, mens Ustiugov seiret for herrene foran De Fabiani og Sundby.

Program:

Lørdag 17. desember: 11:15: 10 km fristil fellesstart, kvinner 13:30: 15 km fristil fellesstart, menn

Søndag 18. desember: 12:30: 4x7,5 km stafett, menn 15:00: 4x5 km stafett, kvinner

Norges tropp:

Kvinner:

Astrid Uhrenholdt Jacobsen Heidi Weng Ingvild Flugstad Østberg Maiken Caspersen Falla Marit Bjørgen Ragnhild Haga

Menn:

Anders Gløersen Didrik Tønseth Emil Iversen Finn Hågen Krogh Hans Christer Holund Martin Johnsrud Sundby Niklas Dyrhaug

Bortsett fra at Petter Northug fortsatt prioriterer trening foran WC, er dette en temmelig forventet tropp. Bjørgen og Jacobsen er tilbake etter sykdom, mens Dyrhaug er med i troppen igjen etter å ha blitt utelatt sist helg grunnet distanser som ikke passer ham. Martin Løwstrøm Nyenget har i utgangspunktet friplass grunnet at han vant skandinavisk cup forrige sesong, men står over fordi han føler at han trenger hvile. Folk som Kari Øyre Slind, Sjur Røthe, Simen Andreas Sveen og Simen Hegstad Krüger er utelatt - de reduserte kvotene fører til at det er knallhard kamp om plassene på laget.

Heidi Weng har hatt en meget fin sesongstart, men måtte gi tapt for Østberg på 15 km i Davos, samt at hun meget overraskende røk ut i prologen på sprinten. Vi får håpe at det likevel ikke er representativt for formen, som ellers har vært svært solid, blant annet med seier i minitouren på Lillehammer. Hun stiller som en av de aller heteste favorittene på en 10 km fellesstart, en distanse som skal passe henne ypperlig.

Ingvild Flugstad Østberg hadde en strålende helg i Davos med seier på 15 km og andreplass på sprinten. Hun har hatt en jevn fin stigning hele sesongen i WC, og nå ser det ut til at hun har funnet toppformen. Hun ble riktig nok bare nummer ni sist gang denne distansen ble gått i Falun, men det meste tyder på at alt annet enn pallen vil være en skuffelse for Østberg her.

Marit Bjørgen er tilbake etter å ha vært småsyk under Davos-helgen, og er naturligvis et svært spennende kort, men det blir spennende å se hvor hun står etter at formen kanskje var litt variabel på Lillehammer og når hun nå i tillegg har vært litt syk. Men normalt er hun en å regne med i kampen om seier.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er også med igjen etter å ha stått over i Davos. Om vi skal si at Bjørgens form har vært variabel, så har iallfall Jacobsens vært det - hun har alt fra fjerdeplass på 5 fri på Lillehammer til 18. plass på jaktstarten (der hun hadde 34. beste tid). Så det er litt usikkert hva vi kan forvente, men topp ti bør det kunne bli om formen er skapelig. Hun kom på pallen på denne distansen i Falun, men da var nok formen bedre enn den har vært så langt denne sesongen.

Ragnhild Haga har derimot vært rimelig jevn rundt topp ti-plasseringer på distanse denne sesongen, og i Davos satte hun årsbeste med sjuendeplass på 15 fri. Formen ser ut til å være stabil og kanskje til og med jevnt stigende, så Haga tror jeg absolutt vi skal regne med på en slik distanse. Hun er ofte bra i avslutninger av løp, og en plassering mellom fem og ti er nok iallfall sannsynlig.

Maiken Caspersen Falla er en type det skal bli spennende å følge her. På distanse har hun tradisjonelt vært best i klassisk, men hun har også vist at hun kan holde bra følge i skøyting med andre løpere rundt seg. Hun viste strålende form på sprinten i Davos, og kan absolutt være en topp ti-kandidat her.

På herresiden har Martin Johnsrud Sundby igjen funnet storformen, og vant greit i Davos etter et imponerende løp. Han har dermed vunnet to renn på rad. Så får vi se om formen er god nok til å gå fra feltet her - for spurten hans er neppe god nok til å vinne om feltet er samlet til mål, selv om vi skal huske at han ble nummer tre da feltet var samlet i Falun sist sesong. Men det er mange bra avsluttere i feltet, så han kan nok iallfall ikke stole på at den holder.

Blant de skumleste av dem finner vi Finn Hågen Krogh, en meget spennende mann her. Krogh har hatt stigende form hele sesongen, og i helgen så han sterk ut hele dagen da han ble nummer to på sprinten i Davos. Distanseformen har også vært bra, med fjerdeplass på 10 fri på Lillehammer som bestenotering. Det er ingen tvil om at Krogh er en seierskandidat her om alt flyter.

Anders Gløersen imponerte i høyden i Davos med sin tredjeplass på tremila, og kan fort bli en farlig mann også her. Riktig nok besitter han ikke de sprintegenskapene han tidligere, men avslutningen hans er nok fremdeles god sammenlignet med de aller fleste dersom han henger med til mål, og skal man tro siste helgs form, er det lite som tyder på at han ikke skal gjøre det. Pallplass er mulig.

Emil Iversen er en annen spennende løper her. Han markerte seg med en finaleplass på sprinten i Davos, og i tillegg var han i god form både i Kuusamo og på Lillehammer, så han er å regne med. Riktig nok er han kanskje hakket sterkere i klassisk enn han er i fristil, men på fellesstarter bruker han å henge bra med. Han skal være god for topp ti her.

Niklas Dyrhaug er med i WC igjen, og han gikk en glimrende tremil fellesstart i klassisk under skandinavisk cup på Lillehammer, så han er nok på vei mot toppformen igjen. På fellesstarter pleier Dyrhaug å henge med også i skøyting, som han beviste i Falun på denne distansen da han ble nummer fire sist sesong. Han skal også være med i kampen om en plassering inne blant de ti beste.

Didrik Tønseth skuffet i Davos, og formen hans er usikker, for nå har han egentlig ikke gått et bra skirenn siden 27. november. Likevel er han absolutt en løper man skal følge med på, selv om kort fellesstart i skøyting nok ikke er favorittdisiplinen til Tønseth. Men er formen bedre enn i Davos kan det bli topp ti.

Hans Christer Holund har hatt et fint comeback etter skulderskade, og i Davos sist ble han nummer åtte på tremila, hans første topp ti-plassering denne sesongen. I likhet med Tønseth skulle han nok ønske at distansen var litt lenger når det først er snakk om fellesstart. En plassering rundt topp 10-15 vil derfor være bra.

På stafettene skal Norge etter planen stille med to lag i begge klasser, selv om de siste løperne i skrivende stund ikke er uttatt. I dameklassen har vi per i dag tre bombesikre løpere med Østberg, Weng og Bjørgen i en eller annen rekkefølge. Hvem som får den siste plassen blir nok avgjort etter fellesstarten. Men uansett hvem den siste løperen på førstelaget blir, er Norge som vanlig storfavoritter.

På herresiden er det vanskelig å spå hvem som får gå på førstelaget. Sundby er bankers, og man kan vel regne med at Krogh får sisteetappen nå som Northug ikke er til stede. Hvem som besetter de øvrige etappene er faktisk nesten hipp som happ av de som er tatt ut - samtlige har vist bra form på ett eller annet tidspunkt i det siste. Også her blir Norge naturligvis favoritter - ingen andre land kan vise til en slik bredde i laget sitt med løpere som alle kan vinne individuelle renn om de har dagen.

Utlendinger:

På damesiden er det mer åpent enn på veldig lenge etter at Johaug er utestengt og Bjørgen (ennå) ikke er i sin beste form. Det er fortsatt mange norske jenter i teten, men enkelte utlendinger har utfordret dem. En av disse er Jessica Diggins, som blir hyperfarlig på denne distansen. Hun vant 5 fri på Lillehammer og ble nummer fire på 15 fri i Davos, og vi vet at hun har mye fart i kroppen og kan bli vanskelig å slå om hun henger med helt inn.

Av svenskene som stiller her skal vi utvilsomt legge mest merke til Stina Nilsson. Hun er også normalt litt bedre i klassisk enn i skøyting på distanserenn, men på fellesstart kan hun kanskje greie å henge med lenge. Det teller ikke til Nilssons disfavør at distansen bare er 10 km denne gangen. Og avslutningen hennes vet vi er giftig. Russiske Yulia Tchekaleva har vært imponerende sterk i sesongåpningen etter at hun har gjort comeback. Femteplassen i Davos er årsbeste, men hun har også sjetteplass på minitouren sammenlagt og sjuendeplass på 5 fri på Lillehammer. Formen er god, og topp seks er realistisk her.

Når det gjelder finnene stiller de uten Krista Pärmäkoski og Kerttu Niskanen, som begge står over fordi de trener til Tour de Ski. Spesielt synd er det at Pärmäkoski ikke stiller - det betyr én pallkandidat mindre. Da blir nok deres største håp Laura Mononen og Riitta-Liisa Roponen. Mononen har vært topp ti i alle distanserenn så langt denne sesongen unntatt ett (15 fri i Davos), og selv om hun kanskje er kneppet bedre i klassisk, skal topp ti være innenfor rekkevidde også her. Roponen har vist form med både 12. plass på et klassiskrenn i Kuusamo, samt åttendeplass i Davos. Hun kan være en aktuell topp ti-kandidat.

De tyske jentene har vært bedre enn på svært mange år i sesongåpningen, og de har flere som har prestert brukbare resultater. Nicole Fessel ble nummer fem på 10 klassisk i Kuusamo, og er en bra skøyter på sitt beste. Hun stod over jaktstarten på Lillehammer grunnet sykdom og var ikke med til Davos, men om hun er med her skal hun regnes med. Stortalentet Victoria Carl ble nummer sju på 10 klassisk i Kuusamo og selv om hun ikke riktig har fulgt opp det i ettertid, kan det være at en kort fellesstart kan passe henne meget bra. Sandra Ringwald er brukbar både på sprint og distanse, og en kort fellesstart skal kanskje kunne passe henne bra. I tillegg presenterte talentene Katharina Hennig og Julia Belger seg med 16.- og 17. plass på 15 fri i Davos, og 96-modellen Hennig har tatt poeng ved et par tidligere anledninger også og er utvilsomt et navn for fremtiden. Det hadde vært utrolig artig tyskerne fikk opp et bra lag igjen, og ikke minst bra for langrennssporten, som trenger Tyskland der oppe.

Nathalie von Siebenthal imponerte på hjemmebane i Davos der hun ble nummer seks, og hun er en løper som helt klart trives i høyden. Kanskje skulle hun ønsket seg enda tøffere løyper, men topp ti er ikke umulig. En løper som overrasket kraftig i Davos er italienske Ilaria Debertolis, som ble topp ti både på 15 km og sprint, og tok sine to første topp ti-plasseringer der. Det blir spennende å se om hun kan følge opp det her.

Angående resten av den svenske troppen, har de Anna Haag, som endelig viste formstigning da hun ble nummer ti i Davos og gjorde sitt beste WC-renn på ett år. Det er lenge siden hun var stabilt topp ti i WC, men formen ser bedre ut enn den har gjort på lenge, så topp 10-15 er kanskje realistisk her. Emma Wikén gjorde sitt klart beste løp på ett år da hun ble nummer 18 i Davos, og det er tydelig at hun liker seg i høyden. Topp 15 skal ikke utelukkes. Også Ida Ingemarsdotter bør regnes med som en potensiell topp 15-løper på en fellesstart. Ellers skal vi også passe på å nevne Anna Dyvik, som gjør sin WC-debut på distanse her, men som har gjort det bra i nasjonale åpning såvel som skandinavisk cup. Maria Rydqvist ble nummer fem i Falun sist denne distansen ble gått, men er neppe i nærheten av samme form nå.

Andre løpere som kanskje kan gjøre seg bemerket er Polina Kalsina, Anastasia Sedova, Teresa Stadlober, Sadie Bjornsen, Elizabeth Stephen, Aino-Kaisa Saarinen og Anne Kyllönen.

På stafetten blir Finland kanskje det beste utenlandske laget, antakelig med Kyllönen, Saarinen, Roponen og Mononen på laget. De mister selvfølgelig muligheten til å kanskje kjempe med Norge i og med at Pärmäkoski og Niskanen ikke er med, men de skal ha god mulighet til pallen. Sverige stiller sannsynligvis med Ingemarsdotter, Haag, Wikén og Nilsson (men her kan endringer forekomme etter lørdagens renn), og kan også ha en brukbar mulighet på pallen om alle har dagen.

Det blir spennende å se hva Russland kommer med. Tchekaleva har vært bra i sesongåpningen, og Sedova er en bra skøyter. Kanskje kan Belorukova holde en 5 klassisk godt nok til å henge greit med, og Kalsina gjorde det bra i Davos. Nepryaeva kan kanskje utfordre om en plass på laget. Om alle disse er med kan de ha et brukart lag. Tyskland kan kanskje ha et spennende lag her om alle stiller, med Carl, Fessel, Hennig og Ringwald (evt Böhler/Belger). Fessel har vært litt syk i det siste, så er usikker på om hun er i La Clusaz, men om hun er til start skal de ikke regnes helt bort angående en plassering høyt oppe.

Det siste laget vi evt. kan holde et øye med er USA, som har en verdensklasseløper i Diggins og en bra løper i Bjornsen, samt Stephen som iallfall har tatt poeng ved et par anledninger, selv om hun er langt unna sin beste form. Men de mangler for øyeblikket en bra siste løper på distanse. Antakelig blir det enten Patterson, Brennan eller Randall som får den siste plassen, og av disse er Patterson den eneste som har tatt poeng denne sesongen (28. plass på 10 klassisk i Kuusamo).

På herresiden er det ett navn som blir ekstra farlig på 15 km, og det er naturligvis Sergey Ustiugov. Han vant denne distansen i Falun sist sesong, har vist bra skøyteform denne sesongen med pallplass på 10 fri på Lillehammer og sprintseier i Davos, og har nok den aller beste avslutningen i hele feltet. Kort fellesstart i skøyting skal passe den russiske bamsen ypperlig. Han er kanskje den største favoritten til å ta hjem seieren fra La Clusaz.

Når det gjelder andre utfordrere, er det mer uvisst. Russerne har dog generelt vist formbedring i det siste, blant andre med Alexander Legkov som ble nummer fem i Davos. Han var også bra med på denne korte fellesstarten i Falun, og kan være en kandidat til å være med høyt oppe her. Alexey Chervotkin ble nummer sju i Davos, og viste seg nok en gang som det kjempetalentet han er. Laguttaket til russerne er alltid litt uforutsigbart, så vet ikke om han er med her, men han kan fort være med i topp ti-kampen om han er det. Vi må også regne med at Maxim Vylegzhanin kan være bra med her. Vylegzhanin har slitt litt med intervallstarter i skøyting, men i fellesstarter skal han aldri regnes bort. Han ble nummer seks i dette løpet i Falun, og alle mesterskapsmedaljene han har er kommet på fellesstart (duathlon eller femmil).

Sverige stiller uten både Calle Halfvarsson og Marcus Hellner, som begge trener til Tour de Ski. Johan Olsson er derimot i troppen. Olsson har åpnet sesongen bra med seier i den svenske åpningen og fjerdeplass i WC-åpningen i Kuusamo, men kom ikke til start i Davos grunnet sykdom. Så spørs det om han er frisk nok til å delta her. Ellers har de med Jens Burman, 22-åringen som gikk inn til det vi må kalle en sensasjonell sjetteplass i Davos. Det er absolutt ingenting han har prestert tidligere som skulle tilsi en slik plassering, og nå får vi se fremover om det bare var et "høydeblaff" eller om han har "knekt koden".

Matti Heikkinen har hatt en glimrende sesong så langt, og mens de beste finske damene velger å lade opp til Tour de Ski, er han igjen med her. Heikkinen kom på pallen både i minitouren sammenlagt og på tremila i Davos, og dette er iallfall den beste sesongstarten han har hatt på mange år. Om han klarer pallen her på en kort fellesstart skal være uvisst, men formen er det ikke noe å si på. Dario Cologna har hatt en svært variabel sesongåpning, men skøyteformen har vært brukbar med sjuendeplass på 10 fri på Lillehammer, samt at han ble nummer ti på tremila i Davos. En Cologna i gammel form ville vært en soleklar seierskandidat; den Cologna vi har sett hittil denne sesongen sier seg fornøyd med en ny topp ti-plassering.

Alex Harvey er en spennende løper på denne distansen. Canadieren har vist brukbar form denne sesongen, og har vært rundt topp ti i samtlige distanserenn. Om han er i posisjon til noe bra før spurten, skal han fryktes av samtlige løpere. Andrew Musgrave er en annen løper som fort kan blande seg høyt oppe. Musgrave må vi kunne si har hatt et lite løft på distanse denne sesongen, blant annet med topp ti i klassisk i Kuusamo og 15. plass på tremil i Davos. Kort fellesstart i skøyting skal passe briten bra, og topp ti eller bedre skal ikke utelukkes. Francesco De Fabiani ble nummer to på denne distansen i Falun forrige sesong, men ikke mye han har prestert denne sesongen tyder på noen reprise her.

Franskmennene har skuffet i sesonginnledningen, og Maurice Manificat ble bare nummer elleve på det som skal være hans beste distanse, tremil intervallstart i Davos, sist helg. Nå skal ikke en kar som Manificat avskrives, men det lover ikke godt før denne fellesstarten. Han er en kandidat til en god plassering, men trolig må han vise formbedring. Unge Clement Parisse viste imidlertid lovende takter og ble nummer 14 på tremila - kanskje kan han være en å regne med i fremtiden, selv om det som Burman ikke var mye som tydet på at han skulle være så høyt oppe på forhånd.

Andre løpere å holde et øye med kan være Evgeniy Belov, Andrey Larkov, Toni Livers, Jean Marc Gaillard, Adrien Backscheider, Martin Johansson, Keishin Yoshida, Lari Lehtonen og kanskje Federico Pellegrino med optimalt løpsopplegg.

På stafetten ser Russland ut til å være Norges sterkeste utfordrer på papiret. Som sagt er det vanskelig å si hvilket lag de stiller med, men f.eks. Bessmertnykh, Vylegzhanin, Legkov og Ustiugov ville vært en solid kvartett, med folk som Chervotkin, Belov, Larkov og Volzhentsev i bakhånd.

Bak Russland er det ikke så lett å se hvem som kan utfordre Norge. Sverige mangler tre løpere som normalt ville vært på laget (Halfvarsson, Hellner og Richardsson), men om Olsson er frisk og har lyst til å gå stafett kan han sammen med Jönsson, Burman og Johansson utgjøre et brukbart lag. Frankrike kan være en kandidat til en pallplass, kanskje med Manificat, Gaillard, Duvillard og Parisse (evt. Backscheider) på laget - deres ulempe er at samtlige av disse er best i skøyting og at de fort kan være hektet av etter klassisk. Finland vil kanskje stille med Jauhojärvi, Hyvärinen, Lehtonen og Heikkinen, faktisk et brukbart lag på papiret, men de lider under savnet av Niskanen. Likevel står ikke det laget fryktelig mye tilbake for Sverige og Frankrike, om noe i det hele tatt.

Hvilke andre lag som kan klare pallen er uvisst. Italia har løpere som Pellegrino, De Fabiani og Noeckler til rådighet, men ingen av dem har vist seg fra sin beste side denne sesongen. Sveits har jo Cologna, samt Livers og Perl som er brukbare, men heller ikke de har en soleklar siste løper per dags dato. Jonas Baumann var den løperen i fjor, men han har til gode å ta poeng denne sesongen. Dette gjelder egentlig for mange andre lag også - de har et par brukbare løpere, men laget som helhet blir for dårlig til å kjempe i toppen.

Verdenscupene sammenlagt:

Totalt, kvinner: 1. Ingvild Flugstad Østberg (NOR) 549 2. Heidi Weng (NOR) 539 3. Krista Pärmäkoski (FIN) 453 4. Marit Bjørgen (NOR) 333 5. Maiken Caspersen Falla (NOR) 332 6. Stina Nilsson (SWE) 286

Distanse, kvinner: 1. Ingvild Flugstad Østberg (NOR) 233 2. Heidi Weng (NOR) 229 3. Krista Pärmäkoski (FIN) 224 4. Marit Bjørgen (NOR) 177 5. Yulia Tchekaleva (RUS) 136 6. Jessica Diggins (USA) 131

Totalt, menn: 1. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 450 2. Emil Iversen (NOR) 326 3. Calle Halfvarsson (SWE) 316 4. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) 304 5. Finn Hågen Krogh (NOR) 296 6. Matti Heikkinen (FIN) 289

Distanse, menn: 1. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 240 2. Matti Heikkinen (FIN) 169 3. Emil Iversen (NOR) 133 4. Iivo Niskanen (FIN) 130 5. Finn Hågen Krogh (NOR) 110 6. Alex Harvey (CAN) 106

NRKs sendeskjema:

Lørdag 17. desember: 11:10-11:50: V-cup langrenn: 10 km fri teknikk fellesstart, kvinner (NRK 1) 13:25-14:15: V-cup langrenn: 15 km fri teknikk fellesstart, menn (NRK 1)

Søndag 18. desember: 12:25-13:35: V-cup langrenn: Stafett menn (NRK 2) 13:30-13:45: V-cup langrenn: Stafett menn forts. (NRK 1) 14:55-15:55: V-cup langrenn: Stafett kvinner (NRK 1)

Startlister: Kan etterhvert finnes her.

Arrangørens hjemmeside: Kan finnes her.

Løypeprofil: Kan finnes her og her.

Værmelding (fra yr.no):

Lørdag: Fra kl 7-13: -1 grad, sol Fra kl 13-19: 7 grader, sol

Søndag: Fra kl 7-13: -1 grad, sol Fra kl 13-19: 6 grader, overskyet

God fornøyelse!

22
296 svar

Det gjorde også den meritterte alpinisten Regine Cavagnoud, som jo så tragisk døde i en bilulykke for 15 år siden, bare 31 år gammel.

Som vanlig solid stykke arbeid og fortjent tommel. Men det var ikke bilulykke. Cavagnoud døde av skadene hun fikk under trening i Pitztal, etter å ha kollidert med den Tyske treneren Markus Anwander.

3

Hegstad Krüger er observert på skitur i underkant av 30 min biltur vest for Gardermoen i ettermiddag. Om det betyr at han er reserve/stafettløper til helgen kan man jo bare spekulere i.

1

Huff, vanskelig mtp FantasyXC når det er stafett. Her må det vurderes frem og tilbake i evigheter, så man er helt sikker på at det blir valgt feil!

2

Holund ut, Röthe inn.

Går også noen rykter om at Legkov, Ustiugov og Chervotkin ikke blir å se i La Clusaz.

1
KONG_FU Fra Davvås til dette. Parodi.

MEN TENK PÅ PUBLIKUM DA!!!!!

Må være utrolig moro for de 123 tilskuerne som får se en orm med løpere gå samlet i 15 samfulle kilometer. Aaahhh lette, åpne løyper hvor hvert stavtak kan sees, og det rundes inne på stadion en håndfull ganger er så fantastisk. UTVIKLING!

1

Sjur Røthe (som kom inn som reserve for Holund) skal ikke gå i helgen. Møtte han på Gardemoen nettopp, han er smått forkjølet og ble sendt hjem. Med mindre det blir forfall (Northug er vel det naturlige alternativet som det ser ut nå) blir det neppe Tour De Ski heller for Røthe.

1
bhros Da kommer det vel inn en ny reserve? Neppe vanskelig å finne en som har lyst....?

Med denne løypa de skal gå, er det vel ett navn som burde vært en soleklar kandidat: Johannes Høsflott Klæbo.

Men er han også syk, siden han ikke gikk i Davos? Var jo uttatt til sprinten.

Simen Sveen kan også være en kandidat, selv om løypa ikke passer han så godt, så er han jo en god friteknikker som er i form. Fin mann å ha for Sundby, for å få høyt tempo underveis og god tredjeetappeløper på stafetten, trolig for Norge 2.

1
Laster...