Vintersport

Berger57

Tittelforsvarer utenom kvote ??

Jeg mente bestemt at tittelforsvarer på en distanse i sist VM hadde friplass i neste.

Men nå har tvilen tatt meg. Er det forskjell på VM og OL ? Eller er dette med

tittelforsvarer og friplass noe jeg har drømt ?

1
4 svar

I VM har vinneren friplass på den aktuelle øvelsen i alle skigrener. Det har de i skiskyting også, men der er det et unntak: Vinneren av jaktstarten har ikke friplass på Sprint/jaktstartøvelsen. Det hadde de i langrenn den gangen det var en slik jaktstart i VM der. I 1995 startet hele 6 Nordmenn på 10 km klassisk, siden Sture Sivertsen var regjerende mester på 10 km og Bjørn Dæhlie var regjerende mester på jaktstarten. Endte ikke så bra på jaktstarten, tross den store kvoten. 3 mann kom aldri til mål, Dæhlie nr 5 og de to siste endte langt bak, i løpet der Østerrikerne som de første smurte med diesel. De umeriterte østerikerne Urain og Marent hadde beste og tredje beste tid i det løpet.

Så Petter Northug er kvalifisert for både sprinten og femmila i VM.

I OL har aldri vinneren friplass i noen som helst gren både sommer og vinter.

1

I OL har de i stedet "wild cards" for å stimulere til økt sport deltakelse på verdensbasis. I stedet for å favorisere "den beste". Et slikt wild card-utvalg var Ekvatorial Guineas svømmer Eric Moussambani, OL 2000 i Sydney. Åtte måneder før OL kunne han ikke svømme. OL resultat: Siste plass. Men han klarte å svømme hele distansen. 100 m. 1:52,72.

1
logiken I OL har de i stedet "wild cards" for å stimulere til økt sport deltakelse på verdensbasis. I stedet for å favorisere "den beste". Et slikt wild card-utvalg var Ekvatorial Guineas...

I OL har de i stedet "wild cards" for å stimulere til økt sport deltakelse på verdensbasis

Det har dem jo i VM også. Men i OL har hver idrett en deltakerkvote slik at det totale antallet ikke overstiger 11 000 i sommer OL. Hvis man legger deltakerantallet de Olympiske idrettenes verdensmesterskap sammen, så kommer man sikkert til mer en 20 000 deltakere. Også i vinter-OL er det blitt begrenset antall deltakere i hver idrett, men man merker ikke forskjellen like mye der. I Sochi hadde for eksempel hopp totalkvote på 100, fordelt 70 menn ( inkludert reserver som Tande) og 30 kvinner.

1
Eksberten I VM har vinneren friplass på den aktuelle øvelsen i alle skigrener. Det har de i skiskyting også, men der er det et unntak: Vinneren av jaktstarten har ikke friplass på Sprint/jak...

Vi hadde vek 6 stk på 10 og 15 i Falun 93 også. Siden henholdsvis Terje Langli og Bjørn Dæhlie hadde vunnet hver sin distanse i VM i Val de Fiemme i 1991.

I enkelte lagidretter i OL er det vel slik at gull i VM og eller kontinentalt mesterskap gir rett til plass i OL.

1

Lignende innlegg

Laster...