Nye VGD er lansert! Mer informasjon

WC langrenn, Toblach (14-15/1)

Tradisjonen tro fortsetter verdenscupen i langrenn med en ren sprinthelg etter Tour de Ski er over, og i år foregår den i italienske Toblach, som jo også var et av arrangørstedene under touren. Det arrangeres individuell sprint på lørdag og lagsprint på søndag.

Toblach har siden 2010 vært et fast innslag i Tour de Ski, og i sesongen 13/14 hadde de også en "egen" verdenscuphelg utenfor TdS, med det samme øvelsesprogrammet som skal arrangeres i år: 10 og 15 km klassisk, samt fristilssprint. Stedet går under navnet Dobbiaco på italiensk, og hadde også en periode verdenscup hvert femte år: i 1988, 1993, 1998 og 2003. Toblach har et innbyggertall på litt over 3000 mennesker, og ligger i Sør-Tirol, nordøst i Italia på 1200 meters høyde, hvilket vil si at vi befinner oss på såkalt mellomhøyde.

Det har vært arrangert sprint her tidligere, blant annet under flere utgaver av Tour de Ski, men dette er første gang det foregår en ren sprinthelg her. Det er som vanlig vanskelig å si hvem av de utenlandske TdS-løperne som også er gode i sprint som dukker opp her. Noen blir det kanskje, men det er vanskelig å si hvilken form de vil være i etter en utmattende Tour de Ski. Under sprinthelgen i Planica i fjor stilte faktisk ingen av de som fullførte herreklassen i Tour de Ski, mens i dameklassen vant Nilsson, mens Weng og Østberg ble tre og fire. Året før da sprinthelgen gikk i Otepää hadde imidlertid de som var med på Tour de Ski ingen voldsom suksess.

Program:

Lørdag 14. januar: 11:45: Sprintprologer, fristil - kvinner og menn 14:15: Sprintfinaler, fristil - kvinner og menn

Søndag 15. januar: 13:00: Lagsprint, fristil (semifinaler) - kvinner og menn 15:00: Lagsprint, fristil (finaler) - kvinner og menn

Norges tropp:

Kvinner: Mari Eide Maiken Caspersen Falla Astrid Uhrenholdt Jacobsen Anne Kjersti Kalvå Marthe Kristoffersen Tiril Udnes Weng

Menn: Sondre Turvoll Fossli Pål Golberg Ola Vigen Hattestad Johannes Høsflot Klæbo Sindre Bjørnestad Skar Håvard Solås Taugbøl

Ingen av utøverne som fullførte Tour de Ski er med på det norske laget denne gangen, og dermed blir det muligheter for andre løpere til å vise seg frem. Særlig damelaget har med flere løpere som normalt ikke ville vært med i troppen.

Maiken Caspersen Falla gikk de tre første etappene av Tour de Ski, der hun gikk glimrende på sprinten og duathlon med andre- og fjerdeplass, og selv om hun bare ble nummer 25 på 5 klassisk fellesstart, skal formen være på plass. Hun vant sprinten i Davos, den eneste ordinære WC-sprinten som har vært i skøyting så langt i år. Uten Nilsson, Weng og Østberg på plass er hun en helt enorm favoritt til å vinne individuelt her.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen stod over Tour de Ski, og forhåpentligvis har det gjort at formen er bedre enn den har vært så langt denne sesongen. Bortsett fra 5 fri på Lillehammer der hun ble nummer fire, har hun nemlig vært under pari i stort sett alle renn hun har gått. Hun må prestere i de kommende rennene for å i det hele tatt få gå noe særlig i VM om litt over en måned. Litt usikkert hva hun kan gjøre på sprinten her, men med såpass redusert deltakelse må semifinale være et naturlig mål.

Mari Eide kom til semifinalen på sprinten i Davos, og gjorde også en fin figur på sprinten på Lillehammer, så hun har hatt en brukbar sesongstart. Imidlertid har hun ikke gått renn siden Davos grunnet sykdom, og er nok derfor meget usikker på formen. Normalt skal hun kunne være med i kampen om semifinale her.

Marthe Kristoffersen er tilbake på utenlandstur med landslaget for første gang siden februar 2015, da hun gikk 10 fri i Östersund. Hun har slitt voldsomt med å komme tilbake i noenlunde form, men hun har i nasjonale renn vist at hun er topp ti i Norge og sakte, men sikkert jobber seg oppover igjen. Kristoffersen opplevde et lyspunkt i skandinavisk cup i helgen da hun kom på pallen på skøytesprinten i Lahti, og får dermed en fortjent sjanse her. Det er usikkert hva hun kan oppnå, men semifinale er nok ikke utenkelig om formen er god.

Tiril Udnes Weng følger i tvillingsøster Lottas fotspor og får sin første utenlandstur med WC-laget når hun nå er tatt ut til denne sprinthelgen. De to tvillingsøstrene har vært omtrent like gode i flere år, så det er ikke overraskende at de følger hverandre når det gjelder dette også. Hun får sjansen som følge av at hun kom til finalen i skandinavisk cup i helgen, og går dermed sitt andre WC-renn i karrieren. Så får vi håpe at hun kan ta seg videre fra prologen denne gangen, i motsetning til Drammen i fjor, da hun ble nummer 45. Det er nok også det som er hovedmålet i første omgang.

Anne Kjersti Kalvå er siste jente som får sjansen, og også hun får sin aller første utenlandstur i WC. Kalvå er en god langrennsløper som gjør det bra både på sprint og distanse nasjonalt, men er foreløpig nok best kjent blant folk flest for å være søskenbarnet til Marit Bjørgen, noe hun nok er lysten på å gjøre noe med. Hun kom også til finalen i skandinavisk cup i helgen, men har aldri tatt WC-poeng, noe som får være målet denne gangen.

Hos herrene er det mer meritterte sprintere over hele linja som får sjansen, og det er et meget sterkt lag som stiller her. Et godt bilde på det er at Eirik Brandsdal får kjenne på de reduserte kvotene og rett og slett ser ut til å ha blitt vraket. Han får dermed en enda lenger vei når det gjelder å kvalifisere seg til VM.

Kanskje aller mest spennende er det å få stjerneskuddet Johannes Høsflot Klæbo med i WC-sirkuset igjen etter en drøy måneds opphold. Klæbo har i etterkant av Lillehammer-helgen, der han jo ble nummer to sammenlagt i minitouren, slitt med sykdom, men han var tilbake i god form under skandinavisk cup i Lahti, der han særlig imponerte på 15 klassisk ved å bli nummer to bak Niskanen. Han ble "bare" nummer fem på sprinten dagen før, men alt tyder likevel på at formen definitivt er i anmarsj og at han er en pallkandidat her.

Pål Golberg har også hatt en glimrende sesongstart, og har både vunnet og vært i finale på WC-sprint i klassisk, i tillegg til å bli nummer to i den nasjonale åpningen på skøytesprint. Han ble slått ut i kvartfinalen på skøytesprinten i Davos, men det er ingen tvil om at Golberg kan greie pallen her om formen er god nok.

Sondre Turvoll Fossli hadde en fin sesong i fjor - i år har det gått tyngre. Han har fremdeles ikke vært i finale i WC-sammenheng, og dette er også den første skøytesprinten han går i WC denne sesongen. Han viste brukbar form i skandinavisk cup i helgen med fjerdeplass, men han må nok være i enda bedre slag om han skal kunne klare å klore til seg en plass på det norske laget til VM. Er han i form er det dog ingen tvil om at han er en pallkandidat.

Sindre Bjørnestad Skar ble vraket til de to første sprintene denne sesongen, men i Davos slo han tilbake med en pallplass, og han er dermed i høyeste grad fortsatt med i kampen om VM-plass på distansen. Han kom også på pallen i skandinavisk cup i Lahti i helgen, og formen ser dermed ut til å være brukbar, selv om han ble slått av et par svensker. Som de andre nordmennene har han utvilsomt finalepotensial.

Ola Vigen Hattestad har generelt hatt en blytung sesongåpning, blant annet ved å bli slått ut i prologen i Kuusamo, men han viste i det minste litt form i Davos da han ble nummer åtte på sprinten der. Etter det har han ikke gått renn, så formen er nok litt usikker. Semifinale bør det kunne bli, og kanskje også finale om formen er god nok.

Håvard Solås Taugbøl får sin sesongdebut i WC her. I likhet med Fossli og Hattestad har han hatt en høyst variabel sesongåpning, og i skandinavisk cup i helgen maktet han ikke å ta seg til finalen, men til gjengjeld vant han sprinten under norgescupen på Lygna før jul foran Brandsdal. Veien til VM-plass ser likevel i øyeblikket tøff ut, men med god innsats her kan han nærme seg igjen. Kanskje er semifinale målet i første omgang, men vi vet at Taugbøl er god nok til å klare finale i sine beste stunder.

Utlendinger:

Stina Nilsson er borte, og det er sannsynligvis også Jessica Diggins og Krista Pärmäkoski, uten at jeg har sett noe laguttak for verken Finland eller USA. Hvem kan da utfordre Falla? Sannsynligvis er svaret ingen.

Men kanskje kan svenske Hanna Falk være den største utfordreren. Falk var enormt sterk i skandinavisk cup i Lahti helgen, og selv om motstanden ikke var den aller største vant hun i overlegen stil. Hun var også på pallen i Davos, der hun bare ble slått av Falla og Østberg. Derfor er nok kanskje hun den vi skal se aller mest opp for.

Svenskene har enda et godt pallkort i Jonna Sundling, som endte på fjerdeplass i Davos. Det var det siste rennet av noenlunde størrelse hun gikk, og hun valgte å stille opp å et FIS-renn i Östersund i stedet for å gå skandinavisk cup i helgen, så kanskje er hun litt usikker på formen opp mot de beste. Likevel er hun meget sterk i skøytesprint og skal kjempe om pallen.

Russernes beste kort er nok Natalia Matveeva, som kom til finalen både i Kuusamo og i Davos, og som brukte julen til å vinne to sprinter i den østeuropeiske cupen. Formen i sesongåpningen har virket til å være veldig bra, og fortsetter det her kan hun utmerket godt havne på pallen. Russland har også Yulia Belorukova som har vært bra i sesongåpningen. Belorukova riktig nok vært best i klassisk med to finaleplasser der, men kom også til semifinalen på skøytesprint i Davos. Med noe redusert deltakelse kan det kanskje bli finale denne gangen.

USA stiller nok uten Diggins, men Sophie Caldwell er nok på plass igjen etter å ha stått av Tour de Ski etter to etapper. I helgne vant hun et sprintrenn i Alpen Cup, så formen er brukbar. Hun kan nok være en pallkandidat her. Sadie Bjornsen er kanskje også tilbake her etter at sykdom stoppet henne fra å starte på den nest siste etappen av Tour de Ski. Hun lå meget bra an der (9. plass etter fem etapper, hvorav hun hadde en pallplass på 5 fri), og om hun er frisk kan hun greie en finaleplass her.

Sveitserne gjorde det skarpt på hjemmebane i Val Mustair under Tour de Ski, og kanskje kan de fortsette på oppturen her. Laurien van der Graaff kom til finalen på sprinten, og overrasket også med en topp ti-plassering på den påfølgende superkorte klassiske fellesstarten. Hun er i form og kan være en pallkandidat på sprinten her. Hennes unge og lovende landsvenninne Nadine Fähndrich fikk det "som vanlig" tungt i kvartfinalen etter en god prolog i Val Mustair, men så suste hun inn til fjerdeplass på den klassiske fellesstarten. Det er nok bare et tidsspørsmål før hun er å regne med helt i toppen av sprintlistene også i finalen. Kanskje skjer det allerede her.

Det tyske laget hadde generelt et oppløftende Tour de Ski, frem til mange av dem stod av underveis. En av dem var Sandra Ringwald, som lå på 15. plass sammenlagt før hun stod av. Ringwald kom til semifinalen på sprinten i Val Mustair og var nære å gjøre det samme i Davos, og skal således være i bra form. Hanna Kolb greide også semifinale i Val Mustair, og det gjorde hun også i Davos. Hun kan være en finalekandidat i gode stunder. Slovenske Vesna Fabjan tok seg til semifinale i Val Mustair etter en noe tung sesongåpning, og kanskje er formen på gang. Er den det kan hun utmerket godt greie finale her. Katja Visnar har ikke helt hatt et vellykket comeback etter barnefødselen, men har i det minste tatt seg videre fra de to skøyteprologene hun har gjort, og om formen er i bedring kan hun kanskje utrette noe her.

I tillegg skal vi se opp for enda noen svensker som ikke er nevnt. Anna Dyvik kom på pallen på sprinten i skandinavisk cup i helgen, og er en løper i stadig fremgang på sprint såvel som distanse. Ida Ingemarsdotter har ikke fått det til denne sesongen, og på skøytesprinten i Davos kom hun ikke engang videre fra prologen. Hun må håpe på at formen etter jul er bedre enn den var før, til tross for at hun også greide to semifinaler i de to klassiske sprintene som var.

Andre løpere som kan gjøre det bra er Gaia Vuerich, Ida Sargent, Kikkan Randall, Anamarija Lampic, Evgenia Shapovalova, Sofie Krehl, Maja Dahlqvist og Jennie Öberg. I tillegg skal vi kanskje ikke se helt bort fra at Ilaria Debertolis kan stille opp her på hjemmebane, selv om hun fullførte Tour de Ski.

På lagsprinten kommer Norge til å være skyhøye favoritter med et lag som antakelig består av Jacobsen og Falla. Kanskje kan Sverige utfordre med Sundling og Falk, og kanskje også med et eventuelt andrelag med Dyvik og Ingemarsdotter (her kan det nok bli bytter avhengig av hvordan den individuelle sprinten går). Sveits er uhyre spennende her etter det van der Graaff og Fähndrich har vist på kortere distanserenn (stafett og TdS-fellesstart). Om USA har med Bjornsen bør hun og Caldwell bli ganske sterke, ellers greier de seg nok bra med Sargent eller Randall også. Tyskland med Ringwald og Kolb bør også være en pallkandidat. Slovenia kan kanskje være en outsider med to av Fabjan, Visnar og Lampic.

På herresiden har Sergey Ustiugov noe overraskende indikert at han sikter på å stille her, og da skal det bli spennende å se hvordan formen er etter den enorme touren han nettopp har vært gjennom. Normalt er han favoritt, men det kan være det kommer en reaksjon etter kraftanstrengelsen han har gjort. Federico Pellegrino ble nummer to bak Ustiugov i Val Mustair, og ser ut til å ha funnet formen igjen etter en noe skuffende sesongstart for fjorårets suverene sprintener. Han stod av etter to etapper i Tour de Ski og er en naturlig seierskandidat her.

Svenskene stiller nok en gang uten Calle Halfvarsson, og dermed blir det nok Teodor Peterson som blir deres største håp. Peterson har hatt en meget solid sesongåpning med to finaleplasser i klassisk sprint, og også semifinale i Davos. Han går sine første renn på en drøy måned her og er nok således noe spent på formen, men finale er definitivt mulig. Så blir det meget spennende å følge Oskar Svensson her. Det unge stortalentet Svensson vant sprinten i skandinavisk cup i Lahti i kamp med mange kruttsterke norske sprintere, og er han i samme slag her kan han faktisk være med i pallkampen, selv om han foreløpig ikke har vært i noen WC-finaler. Karl-Johan Westberg ble nummer to i samme renn og er også en spennende mann å følge, selv om han har falt gjennom fullstendig når han har vært med i WC tidligere. Så skal man aldri glemme Emil Jönsson heller, selv om han foreløpig har vist seg langt sterkere i klassisk enn i skøyting med finale på Lillehammer og semifinale i Kuusamo.

Franskmennene er utrolig sterke i sprint om dagen, og aller best har Lucas Chanavat åpnet. Han var i finalen både i Davos og Val Mustair, og trives tydelig i høyden. Han har finalepotensial igjen. Baptiste Gros var Frankrikes beste i fjor, men i år har han fått en tråere start. Men han viste i Alpen Cup i helgen (andreplass på skøytesprint) at formen er på gang, og da skal han regnes med her. Richard Jouve kom til semifinalen i Davos, var i finalen flere ganger forrige sesong, og kan også bli farlig her.

Alexey Petukhov var ute av det hele forrige sesong, men i Davos sist var han plutselig tilbake i finalen igjen, og ble der nummer fire. I tillegg vant han et par FIS-renn i Finland i klassisk sprint og på 10 km fri rett før jul, så formen ser ut til å være bra. Gleb Retivykh var i semifinalen både i Kuusamo og Davos og har dermed kommet bra igang med denne sesongen. Det er ganske sannsynlig med en ny semifinale her, selv om nivået på herresprint er meget bra om dagen. Kanskje skal vi ikke glemme en Anton Gafarov heller. Gafarov kom til semifinalen i Kuusamo og er en meget sterk sprinter på sitt beste, selv om han er meget ujevn.

Finland har nok kanskje Martti Jylhä som sitt beste kort. Jylhä har riktig nok ikke vært i riktig den samme formen denne sesongen som han var i begynnelsen av forrige sesong, men et visst mesterskap på hjemmebane står for tur, og kanskje er formen stigende frem til det. Matias Strandvall kom til finalen i skandinavisk cup i helgen, og det betyr at han er i ganske bra slag. Han var nære semifinalen i Davos, og kanskje kan han greie det denne gangen. Finnene har også Ristomatti Hakola, Anssi Pentsinen og Juho Mikkonen som potensielt kan gjøre det bra.

Amerikanske Simeon Hamilton har slitt litt denne sesongen, men i helgen vant han en Alpen Cup-sprint foran sterke franskmenn som Gros og Chanavat, og det kan tyde på at han så absolutt er på gang igjen. Landsmannen Andrew Newell fortsetter derimot å slite. Han har ikke kommet seg videre fra noen WC-prologer denne sesongen, og i det Alpen Cup-rennet som Hamilton vant ble han slått ut i kvartfinalen. Det lover ikke bra for veteranen.

Andre løpere vi muligens kan vente et godt resultat fra kan være Sebastian Eisenlauer, Thomas Bing, Andrew Young, Len Valjas, Renaud Jay, Maciej Starega, Jovian Hediger, Roman Furger, Gianluca Cologna og Roman Schaad. Kanskje kan det også dukke opp noen "nye" navn i forbindelse med en ren sprinthelg som dette når mange av distanseløperne står over, noe som selvsagt også gjelder i dameklassen.

På lagsprinten kommer det nok til å bli jevnt, men om Ustiugov stiller er nok Russland nok en gang en naturlig favoritt, selv om det selvsagt avhenger av at han har med seg en god makker også. Norge kommer til å stille med to gode lag, og det er så mange gode løpere med at det er svært vanskelig å spå hvem som kommer til å gå sammen og på hvilket lag. I øyeblikket er kanskje Golberg og Klæbo som også er sterke distanseløpere fremst i køen om å få gå på førstelaget. Sverige stiller som vanlig sterkt og får nok også to høyst brukbare lag, men kanskje ingen som riktig er sterke nok til å kjempe om seier.

Frankrike har mange sterke sprintere hver for seg, men spørsmålet er om de er utholdende nok til å kunne holde følge over så lang tid. Det er vel Chanavat og Gros som ligger best an til å få gå for dem. Italia vant faktisk lagsprinten i Planica i fjor, men på den tiden var Pellegrino helt vanvittig sterk, så kanskje blir det vanskelig for dem å gjenta det denne gangen. Ellers har både Sveits, Tyskland og Finland lag som helt klart kan bli farlige på en god dag.

Verdenscupene sammenlagt:

Totalt, kvinner: 1. Heidi Weng (NOR) 1351 2. Ingvild Flugstad Østberg (NOR) 1043 3. Krista Pärmäkoski (FIN) 1032 4. Stina Nilsson (SWE) 845 5. Jessica Diggins (USA) 694 6. Yulia Tchekaleva (RUS) 487

Sprint, kvinner: 1. Maiken Caspersen Falla (NOR) 272 2. Ingvild Flugstad Østberg (NOR) 188 3. Stina Nilsson (SWE) 170 4. Heidi Weng (NOR) 153 5. Krista Pärmäkoski (FIN) 135 6. Hanna Falk (SWE) 132

Totalt, menn: 1. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 1138 2. Sergey Ustiugov (RUS) 961 3. Matti Heikkinen (FIN) 741 4. Marcus Hellner (SWE) 588 5. Alex Harvey (CAN) 580 6. Dario Cologna (SUI) 554

Sprint, menn: 1. Sergey Ustiugov (RUS) 182 2. Finn Hågen Krogh (NOR) 165 3. Pål Golberg (NOR) 154 4. Calle Halfvarsson (SWE) 130 5. Emil Iversen (NOR) 121 6. Teodor Peterson (SWE) 115

NRKs sendeskjema:

Lørdag 14. januar: 14:10-14:50: Sprint fri teknikk, kvinner og menn (NRK 1)

Søndag 15. januar: 14:55-15:45: Lagsprint fri teknikk, kvinner og menn (NRK 2)

Startlister: Kan etterhvert finnes her.

Arrangørens hjemmeside: Kan finnes her.

Løypeprofil: Kan finnes her (med litt scrolling).

Værmelding: Lørdag: -6 grader, sol (-14 grader før kl 13) Søndag: -7 grader, sol

God fornøyelse!

27
189 svar

189 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Type-R

Artig å se at den norske dominansen ser ut til å avta litt nå. Det er kanskje det sedvanlige mønsteret med at nivået øker i mesterskapssesonger vi er vitne til. Fjoråret var jo således deprimerende å se på, med nærmest total norsk dominans. Det er artig med norske seiere, bevares, men det er mye artigere når disse seierne kommer i hard konkurranse med andre nasjoner. Det er intet som kan ta livet av en liten idrett som akkurat en enkeltnasjons totaldominans (jamfør skøyter). I fjor sov utlendingene, men nå ser det kanskje ut til at de begynner å våkne. Det er gledelig!

3

JudasT

Overskrift VG: Skar knuste alle på sprinten

Jeg må ha sett et annet løp. For meg så det ganske jevnt ut mellom de fremste.

2

Framsynt

Overskrift VG: Skar knuste alle på sprinten

For ordfattige norske journalister så er alle seire "knusing". Og ellers kan de to ord til - "monster" og "ekspert". Meget hyppig brukt.

1

bhros

Overskrift VG: Skar knuste alle på sprinten

Helt idiotisk. 3 hundredeler, som han tok på den siste meteren.

1

Cabello

3 hundredeler på èn meter er ikke så aller verst :)

1

logiken

Photo finishes - Målfoton fra sprintfinalene i dag. Matveeva vs Falla og Skar vs Hamilton..Klæbo.

(klikk på bilden, så ser du begge målgangene)

1

janesaj

Kvartfinaler, kvinner:

Heat 1: 3 Hanna Falk (SWE) 5 Mari Laukkanen (FIN) 15 Sophie Caldwell (USA) 18 Elisabeth Schicho (GER) 21 Anne Winkler (GER) 23 Anamarija Lampic (SLO)

Heat 2: 1 Maiken Caspersen Falla (NOR) 4 Natalia Matveeva (RUS) 6 Denise Herrmann (GER) 20 Ilaria Debertolis (ITA) 25 Anne Kjersti Kalvå (NOR) 26 Jonna Sundling (SWE)

Heat 3: 10 Ida Ingemarsdotter (SWE) 11 Laurien van der Graaff (SUI) 13 Katja Visnar (SLO) 14 Marthe Kristoffersen (NOR) 28 Debora Roncari (ITA) 29 Mari Eide (NOR)

Heat 4: 2 Sandra Ringwald (GER) 7 Anna Dyvik (SWE) 9 Astrid Uhrenholdt Jacobsen (NOR) 24 Gaia Vuerich (ITA) 27 Kikkan Randall (USA) 30 Yulia Belorukova (RUS)

Heat 5: 8 Tiril Udnes Weng (NOR) 12 Nadine Fähndrich (SUI) 16 Ida Sargent (USA) 17 Vesna Fabjan (SLO) 19 Maja Dahlqvist (SWE) 22 Greta Laurent (ITA)

Kvartfinaler, menn:

Heat 1: 4 Sindre Bjørnestad Skar (NOR) 6 Andrew Newell (USA) 11 Teodor Peterson (SWE) 13 Matias Strandvall (FIN) 14 Jovian Hediger (SUI) 16 Martti Jylhä (FIN)

Heat 2: 2 Lucas Chanavat (FRA) 5 Simeon Hamilton (USA) 8 Alex Harvey (CAN) 17 Sondre Turvoll Fossli (NOR) 29 Nikolay Morilov (RUS) 30 Emil Jönsson (SWE)

Heat 3: 1 Håvard Solås Taugbøl (NOR) 7 Ristomatti Hakola (FIN) 9 Anton Gafarov (RUS) 12 Maciej Starega (POL) 21 Baptiste Gros (FRA) 28 Karl-Johan Westberg (SWE)

Heat 4: 3 Johannes Høsflot Klæbo (NOR) 10 Gleb Retivykh (RUS) 15 Oskar Svensson (SWE) 22 Roman Furger (SUI) 24 Roman Schaad (SUI) 27 Simone Urbani (ITA)

Heat 5: 18 Pål Golberg (NOR) 19 Andrew Young (GBR) 20 Federico Pellegrino (ITA) 23 Len Valjas (CAN) 25 Erik Silfver (SWE) 26 Lauri Vuorinen (FIN)

2

KONG_FU

2

Eksberten

Står der at Hermann gikk over fra skiskyting til langrenn etter OL i 2014. Det stemmer aldeles ikke, da hun først begynte med skiskyting etter forrige sesong. Antar at hun ikke har gitt opp å bli skiskytter, bare at hun er nærmere VM i Lahti, enn VM i Hochpfilzen og dermed satser langrenn den nærmeste tiden.

Kati Wilhelm var langrennsløper frem til og med 1999. Så gikk hun over til skiskyting og trengte et år på å bli god nok der og fikk sitt store gjennombrudd i VM i Pokljuka 2001. Naturlig at også Hermann trenger litt tid å beherske skiskyting.

1

Eksberten

Hermann ikke eneste skiskytter på start i morgen. Også Mari Laukkanen skal prøve å kvalifisere seg til VM i Lahti. I prøve OL i 2013 ble hun nr 5 på sprinten og hun fulgte opp med 15.plass i OL 2014. Laukkanen har gått videre fra prologen alle de 7 gangene hun har forsøkt seg i sprint. Laukkanen har også bronse fra u23-vm i sprint i fra 2008. Den gang ble hun slått av Vesna Fabjan og Ida Ingemarsdotter. Aurore Cuinet (gift Jean) havnet på fjerde plass. 5 år senere fikk Jean sin revansje da hun ble nr 2 i prøve-OL og Laukkanen ble nr 5. Fortsatt karrierebeste i langrenn for begge.

1

janesaj

Resultater, dameprolog:

1. Maiken Caspersen Falla 3:10.89 2. Sandra Ringwald +0.24 3. Hanna Falk +1.86 4. Natalia Matveeva +1.95 5. Mari Laukkanen +2.08 6. Denise Herrmann +2.23 7. Anna Dyvik +2.66 8. Tiril Udnes Weng +3.35 9. Astrid Uhrenholdt Jacobsen +3.72 10. Ida Ingemarsdotter +3.98

14. Marthe Kristoffersen +4.67 25. Anne Kjersti Kalvå +7.03 29. Mari Eide +8.66

2

bhros

5. Mari Laukkanen +2.08

Har hun gått skiskyting tidligere? Vet ikke hvor jeg har det fra, bare noe som falt meg inn......

1

Zizou-Bjørndalen

Hun er skiskytter, men har også deltatt i sprint i lamgrenn fra tid til annen. Finale under prøve-OL i Sotsji, og deltok så vidt keg husker også i OL-sprinten, enten kvart eller semi.

1

Lignende temaer

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...