Vintersport

Berger57

Natalja Matvejeva back in business

Og så var nok en tidligere doptatt back in business. Denne gangen Matvejeva, bedre enn noen gang, og banket norske og svenske skijenter. Hvor herlig er det ikke å se disse tidligere EPO-tatte løperne tilbake i skisporet. Nå kan vi vel se henne som en klar medaljekandidat på et par sprintdistanser i VM. Blir stas å se denne sympatiske løperen på pallen i Lathi.

Og før noen kaster seg over meg, for meg er det stor forskjell på EPO og leppekrem.

2
76 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Og før noen kaster seg over meg, for meg er det stor forskjell på EPO og leppekrem.

Begge deler rammes av antidopinglovgivningen.

1

Tidligere var det slik at nordmennene var de første til å kreve utestengelse på livstid når russere var tatt i doping. Men det har endret seg. Er det noen som tør gjette hvorfor?

Uansett, nå er sportssjefen i norsk langrenn den fremste forsvareren av de dopingdømtes rett til å komme tilbake, sterkere enn noen gang.

Dette sier han til Dagbladet: Jeg har egentlig egentlig ingen kommentar til at Matvejeva er tatt for å ha dopet seg. Bortsett fra at hun har sonet sin straff og gjort sin plikt for å komme tilbake. Straffeomfanget er det WADA som styrer.

Ja, tenk, hun har bare gjort sin plikt. Så dere har ingenting å klage på. Pliktene kaller, heter det nå, når de er tilbake.

1

En av de som har ropt høyest om livstidsutestengelse er Anders Aukland. Men nå går han på gummisåler - tør ikke en gang å uttale seg om Matvejevas comeback. Og verst av alt, Vegard Ulvang vil heller ikke mene noe om utestengelser i forbindelse med doping mer. Og har er leder i langrennskomiteen i FIS. FIS, som tilbake i 2010 ville fjerne løpere som Matvejeva fra langrennssporten.

Men i dag er tonen en annen fra disse nordmennene. Jeg har ikke registrert at utøvere og ledere fra andre land har endret sitt syn på doping så radikalt etter at Sundby og Johaug ble avslørt.

1
Berger57 Staalisen.....det er helt riktig det, og begge deler skal selvsagt straffes deretter. Noe annet har jeg heller aldri ment. Det jeg mener er at jeg har større problemer med en EPO-d...

EPO er tross alt i mine øyne tegn på bevisst doping over tid.

Vel, jeg frykter at det kunne blitt presentert som "feil bruk av blodplasma", "ærlige misforståelser" og "evig uskyld" om løpere fra et bestemt land skulle blitt fristet til bruk.

1
staaalisen [sitat…] Vel, jeg frykter at det kunne blitt presentert som "feil bruk av blodplasma", "ærlige misforståelser" og "evig uskyld" om løpere fra et bestemt land skulle blitt fristet t...

Nå håper og tror jeg vel at hvis en EPO-avsløring skulle komme i Norge, vil straffen bli deretter. At man skulle finne på å fremstille det hele slik som du frykter, nja.....det ville vel fremstå fullstendig tåpelig. Men la oss nå håpe det aldri blir en aktuell problemstilling.

1

Og før noen kaster seg over meg, for meg er det stor forskjell på EPO og leppekrem.

Ja, det er på ingen måte samme sak.

Det ene er bevisst doping, det andre er en positiv test - et uhell uten offer eller vinning.

Man kan bare føle med dem som ikke forstår forskjellen. Det er flust av slike personer i Johaug-tråden.

Enkelte påstår at holdningene er endret. Det har ikke jeg merket noe til. Jeg mener akkurat det samme om dopere som før, og det tror jeg de aller fleste nordmenn gjør.

2

Expressen fornekter seg ikke. Har overskriften "forbannet da jeg så henne" (Inggard Lereim om Matveeva.)

Det Lerreim sa var derimot at han var forbauset da han så henne. Ikke forbannet. Nok en villedende overskrift fra Expressen. Litt gøy er det nå.

1

Ikke bare er man blitt ytterst forståelsesfull overfor russere og andre som er tatt i doping, men man er også villig til å omdefinere hva som faktisk er doping. I Norge er det ikke slik lenger at bruk av anabole steroider betraktes som doping.

Nei, hvis norskene er involvert, så kan det like gjerne være et uhell. Ja, et uhell!

Som om noen smører tjukt på med leppekrem ved et uhell, tenker jeg. Ti doble doser med astmamedisin, ikke avslørt bare en, men to ganger, ved et uhell?

Bruk av EPO kan vel også være et hendelig uhell? De kan jo ha fått det av legen.........

1
Berger57 Nå håper og tror jeg vel at hvis en EPO-avsløring skulle komme i Norge, vil straffen bli deretter. At man skulle finne på å fremstille det hele slik som du frykter, nja.....det vil...

Men la oss nå håpe det aldri blir en aktuell problemstilling.

Jeg tror heller ikke at nordmennene tar EPO. Ikke nå, når en hel skiverden følger nøye med på det som foregår i norsk langrenn.

Hvem tar seg en pause, når? Hvem reiser på "høydeopphold", hvor? Hvem blir "småsyk" og reiser hjem? Dette er dopingkontrollørene nødt til å holde orden på.

2

Jeg synes det er morsomt når folk snakker om EPO-doping og tror at det å ta EPO er bare at man tar EPO. Da har man ikke skjønt mye av at innen EPO-doping er EPO-preparater som oftest kun en bestanddel av flere preparater som man tar i ulike kombinasjoner og tidspunkt.

1
HLund Lenge til det blir noe å lade opp til ... Paradoksalt nok er det som skjedde med Johaug det beste som kunne skjedd langrennssporten. Johaug hadde trolig vunnet alle distanser hun h...

Paradoksalt nok er det som skjedde med Johaug det beste som kunne skjedd langrennssporten. Johaug hadde trolig vunnet alle distanser hun hadde stilt opp i i Lahti. Nå er det mer åpent

Ytterst beleilig for FIS og konkurentene at den overlegent beste kvinnelige skiløperen er utestengt av idiotiske grunner. Om de da synes det er stas med gull når ståa er slik. Bjørgen sa at verdien blir sterkt forringet.

Dette er så "beleilig" at man nesten får konspiratoriske ideer om hvorfor hun fikk denne salven av legen.

1
HLund Expressen fornekter seg ikke. Har overskriften "forbannet da jeg så henne" (Inggard Lereim om Matveeva.) Det Lerreim sa var derimot at han var forbauset da han så henne. Ikke forba...

Når var dette? Matveeva ble vel tatt i forbindelse med prøve-OL i 2009 og var tilbake i verdenscupen i desember 2011. Deltatt i de fleste sprintrennene i verdenscup og mesterskap siden den gang. Så hvis det var i helga Lerreim var forbauset over at Matveeva var med, så har ikke Lerreim fulgt særlig med de siste årene.

Er vel ingen klar indikasjon på at hun er dopet nå, selv om hun var det i 2009. Matveeva tok e snarvei da og det er vel ikke helt usannsynlig at hun har trent hardt i 8 å for å komme opp på et toppnivå på lovlig vis? Husk at de fleste av hennes hardeste konkurrenter (Nilsson, Østberg, Bjørgen, Weng) ikke var med i helgen. Og når Falla åpenbart ikke er i toppform, så var det ikke så veldig sensasjonelt det som skjedde i helgen. Trolig er Matveeva mye nærmere sin toppform akkurat nå, enn sine konkurrenter og 4.plassen på prologen var heller ikke så imponerende, men hun har høy toppfart.

1
Eksberten Når var dette? Matveeva ble vel tatt i forbindelse med prøve-OL i 2009 og var tilbake i verdenscupen i desember 2011. Deltatt i de fleste sprintrennene i verdenscup og mesterskap s...

Personlig mistenker jeg ikke Matveeva av flere grunner. 1) Det er syv år siden. 2) Falla var ikke helt i form. En Falla i normal form hadde vunnet det løpet. 3) De andre gode sprinterne var ikke der. 4) Med det som skjer med de andre russiske løperne nå ville det være direkte katastrofalt å sysle med doping på dette tidspunket. Ikke at det er en garanti for at det ikke skjer, men still. 5) Virpi Kuitunen viste at det var mulig å komme ting flere år senere uten doping (får vi gå ut fra til det motsatte er bevist.)

Man kan ikke plutselig begynne å stille folk sånne spørsmål med en gang de begynner å gjøre det bra. Ingen spørsmål har vært stilt til henne på lang, lang tid. At Evgeni Dementiev har gjort comeback har knapt vært en notis. Skulle han derimot begynne å gjøre det bra..

1

"Nå tror jeg Ustiugov tar touren. Det fortjener russisk idrett. Virkelig."

Noen som kan gjette hvem som sto bak denne ytringen?

1

Det er ikke rart at folk ønsket at Ustiugov skulle vinne. Hans hardeste konkurrent var jo en dopingdømt, norsk løper. Nettopp rehabilitert etter å ha vært utestengt.

1
bhros Men russisk idrett, ikke minst langrenn, er det jo ikke noe å si på. Har ikke vært snakk om astma der! EPO blir bare småtteri i sammenligning.

EPO blir bare småtteri i sammenligning.

Ikke småtteri, akkurat. Noe av det samme, vil jeg si. For det finnes ikke noen "finere" former for doping, som du og andre kanskje mener. Det ene overtrampet er ikke mer respektabelt og høyverdig enn det andre. De kan slå i bordet, rase, gråte og kjefte så mye de vil, men å forholde seg lojalt til idrettens regelverk, det har de ikke vært i stand til.

Forresten, siden du er så opptatt av disse russerne, når ble Ustiugov tatt for doping?

1
staaalisen [sitat…] Ikke småtteri, akkurat. Noe av det samme, vil jeg si. For det finnes ikke noen "finere" former for doping, som du og andre kanskje mener. Det ene overtrampet er ikke mer r...

når ble Ustiugov tatt for doping?

Aldri, så vidt jeg vet. Når har jeg beskyldt han for noe slikt?

Har ikke engang kommet med noe som kan ligne spekulasjoner.

I motsetning til din ustoppelige strøm av mer eller mindre skjulte spekulasjoner og hentydninger når det gjelder alt og alle i norsk langrenn.

1

Lignende innlegg

Vintersport timy3 Publisert

Maren Lundby

Maren Lundby er for tjukk, eller rettere sakt for kraftig. Før ut i verden måtte en skihopper være kraftig og spenstig for å kunne hoppe langt, men etter at denne V-stilen ble til, så er det ikke kraf...
1
0 svar
Laster...