Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Endelig er det duket for ett av årets høydepunkt, nemlig junior- og U23-VM! Dette er arenaen der vi blir introdusert og bedre kjent med fremtidens stjerner og det er mye å glede seg til. I år arrangeres mesterskapet i USA og vi får et gjensyn med to velkjente arenaer fra OL 2002, Utah Olympic Park (Park City) og Soldier Hollow (Midway). Langrennsøvelsene skal gå i Soldier Hollow, mens hopp (junior-VM i hopp og kombinert går også samtidig) går i Park City. Hvis jeg ikke husker feil ligger Soldier Hollow på 16-1700 meters høyde, så det blir spennende å se hvordan høyden påvirker løperne. Normalt har norske og russiske løpere mer erfaring med høyde enn for eksempel svenske løpere i ung alder.

Program:

30 jan: sprint (K) – juniorer 31 jan: sprint (K) – U23 1 feb: 5 km (F) damer + 10 km (F) herrer – juniorer 2 feb: 10 km (F) damer + 15 km (F) herrer – U23 3 feb: duathlon damer och herrer – juniorer 4 feb: duathlon damer och herrer – U23 5 feb: stafett damer och herrer – juniorer

Norges tropp, junior-VM:

Kvinner Marthe Mæhlum Johansen, Østre Toten Skilag Martine Lorgen Øvrebust, Stordal IL Mathilde Myhrvold, Vind IL Martine Engebretsen, IL Heming Karoline Simpson- Larsen, Vargar IL Marthe Klausen, Konnerud IL Julie Victoria Berg, Leksvik IL Kristine Stavås Skistad, Konnerud IL

Menn Thomas Bucher-Johannessen, Fossum IF Herman Martens Meyer, Frogner IL Thomas Helland Larsen, Fossum IF Petter Stakston, Søre Ål IL Jon Rolf Skamo Hope, Hyen IL Harald Østberg Amundsen, Asker SK Jo Svinsås, Rindal IL

Blant jentene er det to løpere som er spydspissene i den norske troppen. Marthe Mæhlum Johansen ble juniorverdensmester på 5 km klassisk og nummer 6 på 10 km skøyting i fjorårets mesterskap og har vært en ener hele denne sesongen. I helgen ble hun utfordret og sågar slått av Martine Lorgen Øvrebust på skøyterennet i Norgescupen. Øvrebust var også en del av det norske laget til junior-VM i fjor og knep da hederlige plasseringer blant de 20 beste på alle individuelle renn. Vi bør ha store forhåpninger til disse to på distanserennene, både i det kommende mesterskapet og for fremtiden. På sprinten er Kristine Stavås Skistad ett veldig spennende navn. Hun har vunnet alt som vinnes kan i 18-årsklassen denne vinteren og vant den klassiske sprinten på Lillehammer før jul mot de beste eldre juniorene også. Både Mathilde Myrvåg, Martine Engebretsen og Marte Klausen er løpere med sin styrke i sprint, mens Berg og Simpson-Larsen er mer distanseløpere.

Blant guttene er det veldig interessant at den mest kjente løpere, Vebjørn Hegdahl, ikke er med. Hegdahl som har satset på enorme treningsmengder har slitt denne sesongen og knapt nok kommet til start i skirenn. I fjor ble han nummer 4 på 15 km skøyting og var med i stafettlaget som tok gull i junior-VM, i helgen ble han bare nummer 21 på 10 km skøyting i Norgescupen, i det som var siste sjanse til å kvalifisere seg for mesterskapet. Men selv uten Hegdahl stiller Norge som vanlig slagkraftig, dog uten en soleklar ener. På sprinten er spesielt Petter Stakston en kjempesterk løper, Jo Svinås er også en glimrende sprinter. På 10 km skøyting i helgen vant Thomas Bucher Johannessen foran Thomas Helland Larsen i eldste juniorklasse. Oppsiktsvekkende nok hadde de to beste 18-åringene bedre tid, men ingen av disse er tatt ut. Herman Martens Meyer er fort en løper som får gå alle distanser, og det er vanskelig å si hvor han har best muligheter. Jon Rolf Skamo Hope er først og fremst en god klassiker, men kan nok gjøre det veldig bra på duathlonen, noe som fort også er Bucher Johannessens beste distanse. Troppens sistemann er Harald Østberg Amundsen, en stabil distanseløper som trolig er den svakeste i troppen blant de løperne som er tiltenkt å gå distanserenn. Men i fjor var Mattis Stenshagen ”trolig den svakeste i troppen” og han endte opp med sølv på 15 km skøyting, så mulighetene for toppresultat finnes for alle løperne.

Sveriges tropp Junior-VM: Ebba Andersson, Frida Karlsson, Moa Lundgren, Maja Majbäck, Moa Olsson & Emma Ribom. Fredrik Andersson, Hugo Jakobsson, Leo Johansson, Jakob Nystedt, Adam Persson & Eric Rosjö.

Kuriositet: Maja Majbäck er datteren av den tidligere svenske landslagsløperen Christer Majbäck med både OL- og VM-medaljer.

11
79 svar

79 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

LANGEMANN-1968

Kristine Stavås Skistad,

Måtte jo bare bli skiløper med det navnet.

5

janesaj

På sprinten ble det sølv og bronse til Norge i herreklassen ved Petter Stakston og Herman Martens Meyer, mens Thomas Helland Larsen ble nummer fire og Jo Svinås seks. Sterkt med fire mann i finalen. Gull til tyske Janusch Brugger.

I dameklassen ble det ingen norske medaljer. Russiske Polina Nekrasova vant foran tyskerne Antonia Fräbel og Coletta Rydzek. Mathilde Myhrvold beste norske på femteplass og var sjanseløs på medalje, men slo iallfall svenskenes beste Emma Ribom :-) Marte Mæhlum Johansen og Kristine Stavås Skistad røk ut i semifinalen.

2

CrazyHorse

På sprinten ble det

Takk for oppdateringen. På FIS resultatsider ligger det null og nada foreløbig

1

george_hincapie

Den norske troppen, U23:

Kvinner Lotta Udnes Weng (Nes Ski) Tiril Udnes Weng (Nes Ski) Silje Theodorsen (Kvaløysletta) Lovise Heimdal (Bardu) Thea Krokan Murud (Søre Ål)

Menn Magne Haga (Åsen) Johan Hoel (Åsen) Gaute Kvåle (Roldal) Joachim Aurland (Kjellmyra) Mattis Stenshagen (Follebu) Chrisander Skjønberg Holth (Birkebeineren) Fredrik Riseth (Byåsen)

U23-lagene er som vanlig fyllt opp med gode løpere, men uten de beste løperne. Magne Haga har vunner U23-VM før og kan gjøre det igjen. Hvordan medaljefangsten blir her kommer veldig an på hvor mange gode verdenscupløpere de andre nasjonene stiller opp med (for eksempel Carl, Sedova, Lampic, Faendrich, Hennig på damesiden, Chervotkin på herresiden). Sverige stiller for eksempel uten Burman og Svensson.

Sveriges tropp, U23-VM: Maja Dahlqvist, Anna Dyvik, Moa Molander-Kristiansen & Lisa Vinsa. Axel Ekström, Marcus Ruus, Björn Sandström & Viktor Thorn.

2

george_hincapie

Magnus Kim (1998) Sør-Korea – Norsk-Koreanske Kim var den store sensasjonen i fjorårets mesterskap, da han tok to sølvmedaljer og en 5. plass på de tre individuelle rennene. I år har han ikke imponert og vært i skyggen av de norske juniorer. Det kan for så vidt minne om fjorårssesongen, så han er absolutt en mann å se opp for.

Vladislav Vechkanov (1997) Russland – Vechkanov ble nummer 7 på sprinten i fjorårets mesterskap og vant sprinten i det russiske uttaksrennet. Var på pallen i distanserennet i Tuymen og har vært topp 10 på distanserenn i Eastern European Cup. En potensiell favoritt til den klassiske sprinten og blir nok en sterk mann også på andre distanser.

Alexander Klugen (1997) Russland – Klugen er en annen sterk russisk sprinter, nummer 2 bak Vechkanov på sprintuttaket i Tyumen. Potensiell medaljekandidat.

Kirill Kilivnyuk (1998) Russland – Vant 10 kilometeren i Tyumen før jul overlegent og bør være en soleklar medaljekandidat på distanserennene i VM. Har også vært topp 15 på ett par renn i Eastern European Cup, så han holder nok høyt nivå.

Egor Kazarinov (1997) Russland – Nærmest Kilivnyuk på skøyterennet i Tuymen og har vært så bra som nummer 6 på ett renn i EEC. Absolutt en medaljekandidat.

Janosch Brugger (1997) Tyskland – Tyskeren var en av de som gjorde seg bemerket i fjorårets mesterskap med 5. og 9. plass på de to distanserennene. I årets sesong har han dominert fullstendig i JAC og det er liten tvil om at dette er en het medaljekandidat.

Jacob Vogt (1997) Tyskland - Vogt hadde en tung sesong i fjor, men har fått fart på skiene i år og blant annet hvert på pallen i flere renn i JAC. Ingen medaljefavoritt, men en bra løper.

Richard Leupold (1997) Tyskland – Var i sprintfinalen i fjorårets mesterskap, men har ikke vist mye siden den gang.

Hugo Jakobsson (1997) Sverige – Var i finalen i fjorårets jr-VM og er en bra løper som tydelig er best på sprint. Medaljekandidat.

Martin Collet (1997) Frankrike – Var topp 10 på skøyterennet i fjor og har prestert stabilt jevnt i JAC. Behersker begge stilarter og alle distanser. Absolutt en utfordrer til medalje.

Hugo Lapalus (1998) Frankrike – Sterk skøyter, men neppe noen medaljekandidat.

Camille Laude (1998) Frankrike – Som Collet og Lapalus var Laude med i det franske stafettlaget som tok bronse i fjorårets mesterskap. Virker å være hakket bedre i klassisk enn sprint og hakket bedre på sprint enn på distanse.

Aleksi Parttimaa (1997) Finland – Ble nummer 14 på 10 km klassisk i fjorårets mesterskap. God løper, men tar neppe medalje.

Simone Dapra (1997) Italia – Var relativt anonym i fjor, men har virkelig løftet seg i år og levert mange gode renn i JAC, med en pallplass i klassisk sprint forrige helg som høydepunktet.

Luca del Fabbro (1999) Italia – Den unge italieneren har gått gode klassiskrenn i år, både sprint og distanse og kan absolutt være en mann for fremtiden. Neppe en medaljekandidat i år.

2

Diego71

Alle venter på deg, janesaj :)

1

janesaj

Har nok ikke energi til en skikkelig tråd akkurat nå og researchen det medfører. Sparer formen til OL ;-)

2

Lignende temaer

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...