Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Tur-renn - kun stakerenn?

Leste nylig et innlegg fra en som hadde deltatt i et turrenn. Løypa hadde vært relativt flat, og svært mange hadde bare staket seg gjennom. Stakerne hadde hatt en stor fordel, og løpere med festesmøring, som gikk diagonalgang, var sjanseløse til å konkurrere mot deres tider.

Skribenten var da inne på tanken om det kunne være en ide å konkurrere i to adskilte klasser: stakere, og løpere med festesmøring. Syns tanken ser fornuftig ut. Staking forutsetter ensidig trening av armer og overkropp, og slett ikke alle synes dette er så forlokkende. En kan vel til og med stille spørsmål om hvor sunn en slik ensidig trening er. I alle fall er jeg sikker på at det er mange som har lyst til å trene "normalt", men som ser det nytteløst å konkurrere mot rene stakere, og som dermed dropper å stille opp i konkurranser.

Men kanskje ville det bli et problem for arrangørene å kontrollere dette?

1
14 svar

14 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

KONG_FU

Jeg kan berolige dere med at vi ikke kommer til å se en eneste staker under NM. Etter å ha testet klassisk 5-ern i ettermiddag, kan jeg ikke forstå at denne ikke skal skille klinten fra hveten, både på 15 klassisk og 30km. Er kun inne på stadion det er 100 meter flatt, resten går det enten opp eller ned. Den stakefrie sonen ser jeg mest på som en gimmick, den er også ute i løypas hardeste stigning. Nå skøytet jeg den riktignok, men det er noen partier der hvor selv Tønseth skal få slite med å holde seg i sporet.

2

bhros

Jeg kan berolige dere med at vi ikke kommer til å se en eneste staker under NM.

Bra!

Men hvordan er VM-løypene i Lahti?

1

logiken

bhros. “WM-løypen i Lahti?”

Toni Roponen - Matti Heikkinens og Riitta-Liisa Roponens trener, sier:

“Nobody will double pole in Lahti”

Ifølge ham grunnet de harde løypene, dvs løypeprofilene.

Eksempel: Løypekarte og løypeprofil 15 km, klassisk, menn (2 x 7,5 km),

1

daskedusken

De som har ambisjoner trener mye, da kan de jaggu meg trene staking og. Å sutre over at noen går fortere bare fordi en selv ikke gidder trene er rimelig tafatt.

1

RazorBoy

Kan ikke se at arrangørene av turrenn har noen muligheter for å kontrollere om folk går med feil teknikk. Det er nok bare å slippe stakingen løs også for mosjonistene, selv om de risikerer at en del faller fra når det kreves såpass mye spesifikk trening for å hevde seg. Jeg har sett at mine kolleger fra jobben som jeg av og til trener med også har begynt å stake oppover. Selv gidder jeg hverken det eller rulleski om sommeren, men koser meg med å gå ski på gamle måten, uten ambisjoner om å gjøre det bra i turrenn.

1

Columbus_3

Kan ikke se at arrangørene av turrenn har noen muligheter for å kontrollere om folk går med feil teknikk.

Helt enig. Ingen muligheter for å kontrollere dette.

Det er løypeprofilen som eventuelt kan endres der det er mulig.

1

bhros

Kan ikke se at arrangørene av turrenn har noen muligheter for å kontrollere om folk går med feil teknikk.

Nei, det var vel problemene for arrangørene jeg også var inne på. Men det "raser" en liten debatt om emnet nå, ser jeg.

Ikke personlig involvert i problemet, jeg deltar ikke i konkurranser lenger. For oss mosjonister er det sunnest med "gammelmåten", er jeg overbevist om. Få mosjon for hele kroppen, ikke bare øverste delen.

1

Sarella

Jeg har sett at mine kolleger fra jobben som jeg av og til trener med også har begynt å stake oppover.

Samme her, de har også enkelte dager da de kun kjører lange stakeintervaller. Diagonaltreningen om sommeren er nesten helt kuttet ut, selv syns jeg ikke det er noe moro å bare stake, der ligger mitt "problem". Ser flere og flere mosjonister som kun staker på rulleski, så tror nok det bare er å innse, diagonal er en utdøende teknikk, og da kan man vel si det samme med festesmøring, det er et utdøende produkt.

1

bhros

, diagonal er en utdøende teknikk, og da kan man vel si det samme med festesmøring, det er et utdøende produkt.

For folk flest, som ikke er konkurranseløpere, vil det fortsatt være diagonal som gjelder. Iallfall der det ikke er flotte, maskinpreparerte løyper. Og vi trenger festesmøring!

Riktignok kommer det stadig bedre utgaver av ski med integrerte feller (eller hva det nå heter), slik at smørefrie ski blir mer vanlig. Men skismøring vil nok, etter min mening, holde skansen.

1

sambasamba

Mer fornuftig med forskjellige løypeprofiler kanskje. Legge på litt smurning som slites av etter få kilometer og stake alllikevel?

1

Lignende temaer

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...