Nye VGD er lansert! Mer informasjon

VM skiskyting, Hochfilzen 2017

Tenkte at det kanskje var lurt å ha en egen tråd for VM i skiskyting som begynner om 10 dager.

Disse åpner VM-festen for Norge:

Marte, Tiril, Johannes og Emil. Mest sannsynlig i den rekkefølgen. Absolutt et lag som skal ha ambisjoner om gull.

1
1,6k svar

1615 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

JODDEMM

Da er det på tide å ta frem statistikken for sprint-herrer i VM/OL igjen :)

VM 16: Sølv til Ole Einar Bjørndalen VM 15: Gull til Johannes Thingnes Bø, Bronse til Tarjei Bø OL 14: Gull til Ole Einar Bjørndalen VM 13: Gull til Emil Hegle Svendsen VM 12: Sølv til EHS VM 11: Bronse til Tarjei Bø OL 10: Sølv til EHS VM 09: Gull til OEB, Sølv til Lars Berger, Bronse til Hanevold VM 08: Sølv til Halvard Hanevold, Bronse til OEB VM 07: Gull til OEB OL 06: Sølv til Halvard Hanevold, Bronse til Frode Andrésen VM 05: Gull til OEB VM 04: Bronse til OEB VM 03: Gull til OEB OL 02: Gull til OEB VM 01: Bronse til Hanevold VM 00: Gull til Frode Andrésen VM 99: Bronse til Andrésen OL 98: Gull til OEB, Sølv til Andrésen VM 97: 9.plass (?)

Ikke siden det herrens år 1997 har vi endt opp medaljeløse på en sprint i VM/OL. 20-årsjubileum det :) Etter 3 mesterskaps-Gull på rad måtte vi nøye oss med sølv i fjor. Derimot et sterkt sølv av den da 42-årige legenden vår :)

Eirik Kvalfoss greide 3 Gull på rad i VM 82,83 + OL 84.

Vi har 13 VM/OL-Gull både sprint. 9 av dem er VM-Gull. Tar vi nr.10 i morgen?

En liten funfact til slutt:

VM 1978 Hochfilzen: Odd Lirhus vinner 20 km VM 2005 Hochfilzen: Odd Lirhus er kvinnetrener

VM 2005 Hochfilzen: Stian Eckhoff er med på Gullaget på herrestafetten VM 2017 Hochfilzen: Stian Eckhoff er kvinnetrener

7

Eksberten

VM 97: 9.plass (?)

Ole Einar Bjørndalen som ble nr 9 i 1997.

Sterkt med 20 pallplasser på rad i VM/OL sammenheng. Ikke mange idrettsgrener et land har klart denne bragden 20 ganger på rad.

1

JODDEMM

Ole Einar Bjørndalen som ble nr 9 i 1997.

Riktig. Det var vel en sprint som ble preget av høyst varierende vindforhold med tilhørende nesten stormkast på standplass i den slovakiske "skiskytter-metropolen" Osrblie.

Ung som jeg var trodde jeg OEB ville ta dette Gullet lett- men der ble han tatt av vinden gitt. Endte vel med dobbelt italiensk med Pallhuber øverst på...pallen :)

Fikk en opptur med sin første VM- og mesterskapsmedalje da han tok bronse på jaktstarten.

Så ble det jo OL-Gull på sprinten året etter, og så fikk han jo også sitt første VM-Gull i 1998 i historiens siste lagkonkurranse i Hochfilzen.

1

bhros

Da er det på tide å ta frem statistikken for sprint-herrer i VM/OL igjen :)

En imponerende statistikk! Men blir medaljerekka brutt i morra?

1

ParadiseDK

Men blir medaljerekka brutt i morra?

Nei

1

JODDEMM

Men blir medaljerekka brutt i morra?

Nei- men tror dessverre vi får en reprise fra i fjor der en viss franskmann avgjør Gullet tidlig.

"Heldigvis" får vi også en reprise fra i fjor med at vi tar sølvet- denne gang med EHS.

Og så kan vi "se frem til" blomsterseremonien pga. bronsen til Anton Shipulin ;)

1

Presidenten

Fourcade har utvilsomt fått en ekstra stjerne i min bok. En skal ha ganske store baller, med tanke på den fallhøyden som følger, for å markere så solid hva en mener. Den potensielle fallhøyden er tilstede både når det gjelder image og det sportslige. Hushovd sa i sin pressekonferansen i forbindelse med hans karrierepunktum at dopingspekulering mot utøvere ikke var noe han kunne bruke energi på. Han måtte fokusere 100 % på sin jobb, for å bli så god som han kunne. Unødvendig fokus ville ha vært ødeleggende. Dette var på mange måter fair nok; en forventer ikke at utøverne er de som skal bekjempe juksemakerne. Fourcade har derimot, på enesteående vis, gått i bresjen for å få straffet russerne.

I dag markerte han dette tydelig også på selve idrettsarenaen. Å tørre dette, som ingen andre tør, anser jeg som en fantastisk handling, for alle oss som hater juksingen som ødelegger skiskyting og andre idretter. Jeg har knapt sett noen aktive utøvere så fremtredende som Fourcade er nå. Paula Radcliffe, i 2001-VM og for øvrig, er det nærmeste eksempelet jeg kommer på.

Loginov har ingenting på en idrettsarena å gjøre. Dersom Fourcade faktisk taklet han med vilje, så ville det vært et nydelig, og forholdsvis uskyldig påfunn. Husk hvilke onde handlinger Loginov har brakt med seg til sporten. Hvordan det er mulig å kritisere Fourcade for at det går en kule varmt når en doper og hans medsammensvorne nekter å håndhilse på han, forstår jeg heller ikke. Han unnskyldte seg til tyskerne etterpå.

Etter tiår på tiår der dopere har spyttet på livsverket til andre mennesker, og de aller fleste aktive utøvere har mer eller mindre holdt kjeft, så står endelig en mann så til de grader frem nå, som en profet for rettferdighet til skiskytingen. Og så håner dere han for oppførselen, fordi han liksom er usportslig mot RUSSERNE?! Utrolig.

4

JODDEMM

I dag markerte han dette tydelig også på selve idrettsarenaen. Å tørre dette, som ingen andre tør, anser jeg som en fantastisk handling, for alle oss som hater juksingen som ødelegger skiskyting og andre idretter. Jeg har knapt sett noen aktive utøvere så fremtredende som Fourcade er nå.

Og det er akkurat dette aspektet som gjør at jeg- om ikke akkurat hyller Fourcade- så har jeg forståelse og en slags respekt for at han gjorde denne markeringen!

Sportens største stjerne gav et kraftig signal om at: Nei! Det er ikke 100% greit at denne russeren kommer rett tilbake til sirkuset som om ingenting har skjedd.

At han overskygget tyskernes gulljubel var sånn sett ikke helt bra. Men viktigere er det at russerne- med sine til tider grumsete holdninger til doping får klare meldinger om hva "resten av skiskytter-verden" mener om det de har gjort!

Til nå har vi bare hørt referater fra ulike møter/ IBU-kongresser. I dag viste Fourcade "oss andre" med all tydelighet det som sikkert mange av utøverkollegene hans tenker- men ikke ønsker stå i bresjen for å mene. Noe som sånn sett er forståelig nok.

Nei jeg må si at Fourcade fikk en lite kryss i boka mi også :) Og jeg er ikke blant dem som har hatt/ eller forsåvidt har Fourcade som noen favoritt etter enkelte sleivspark mot norske utøvere.

2

HLund

Etter tiår på tiår der dopere har spyttet på livsverket til andre mennesker, og de aller fleste aktive utøvere har mer eller mindre holdt kjeft, så står endelig en mann så til de grader frem nå, som en profet for rettferdighet til skiskytingen. Og så håner dere han for oppførselen, fordi han liksom er usportslig mot RUSSERNE?! Utrolig.

All respekt for at han snakker ut om Loginov. Etter min mening skulle Loginov aldri vært i VM. Det jeg derimot ikke kan akseptere er måten Fourcade gikk oppløpet. Han behøvde ikke å slå Shipullin på en sånn skitten måte som han gjorde. En mester burde holde seg for god til å vinne på den måten.

1

ComebackKid

Det jeg derimot ikke kan akseptere er måten Fourcade gikk oppløpet.

Helt fantastisk at du velger å fokusere på dette. Et oppløp, liksom. Og Fourcade brøt heller ingen regler, da ville Russland blitt dømt foran.

Jeg er så lei av at russere spytter på idretten og elsker det faktum at Fourcade står opp. Jeg har aldri likt Fourcade spesielt mye ettersom han bestandig gruser våre gutter, men jeg håper han får muligheten til å pisse på russerne flere ganger i dette mesterskapet.

Og ærlig talt, hvem bryr seg egentlig om en blomsterseremoni?

2

Neofob

Det jeg derimot ikke kan akseptere er måten Fourcade gikk oppløpet. Han behøvde ikke å slå Shipullin på en sånn skitten måte som han gjorde. En mester burde holde seg for god til å vinne på den måten.

Fourcade er absolutt så god at han burde holde seg for god til usportsligheter, men jeg synes det blir litt overdrevet litt hvor usportslig det var.

Han skjærer foran Shipulin, men han er jo tross alt foran og gjør ikke noe ulovlig ved det. Det hadde selvfølgelig vært artig å sett en ren spurtduell hvor de holder hver sin korridor men skittent vet jeg ikke om jeg kan kalle det. Jeg kan i alle fall akseptere hvordan han går, han vet vel at Shipulin normalt sett er raskere på et oppløp og bruker til sin fordel at han ligger foran.

1

Il-Pirata

Og så håner dere han for oppførselen, fordi han liksom er usportslig mot RUSSERNE?! Utrolig.

Selvsagt, fyren får se til å oppføre seg fair og ikke være like usportslig som de som har dopet seg. To gale gjør ikke en rett og den spurten til Fourcade i dag var rett og slett motbydelig og hører ikke noe sted hjemme i en fair konkurranse, finnes ikke sportslig. Like lite sportslig som de som inntar prestasjonsfremmende substanser. Han får si fra så mye han vil, men under en konkurranse, får han oppføre seg. Kudos til Hushovd, Forurcade derimot oppførte seg motbydelig.

1

Presidenten

To gale gjør ikke en rett og den spurten til Fourcade i dag var rett og slett motbydelig og hører ikke noe sted hjemme i en fair konkurranse

Beklager, men ordet "fair" forsvant fra konkurransen da russerne stilte med en juksemaker på startstreken. At Fourcade ikke lar seg kue av folk med et så mildt syn på doping som deg og dine, og symboliserer så til de grader hva han står for, er for meg utelukkende positivt. Det gleder idrettshjertet mitt å se en utøver som tør å ta et så tydelig standpunkt.

1

ms_8

Nå vant jo Tirill Eckhoff to gull sist vm og har også vært beste kvinnlege utøvene i dette VM i lag med Olsbu. Jenta har også vært norges klart beste kvinne etter Tora med OL medalje.

Så at ho kanskje ikkje griner på tv eller seier berre at ho skal trene meir. Betyr ikkje at vi trenger å kritisere henne for å mangle vinnervilje. Du vinn ikkje VM gull eller Ol bronse utan å ha vinnervilje.

Tirill er dessutan ung og hadde heller ikkje vist noko særleg i forkant av vm.

Så er det helt tydeleg at noko har godt gale her, men dette gjelder stort alle som har konkurrert for Norge. Derfor regner eg med at det blir samling i bånn etter vm.

3

hrrreminius

Trump-effekten slår til. America is made great again.

3

KongOlav2

Stabrun Smith snakker om amerikansk medalje. Betyr dette 2 bom på Dunklee på siste skyting?

3

Eldon

Utrolig nok ikke.

1

Lignende temaer

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...