Nye VGD er lansert! Mer informasjon

WC langrenn, Drammen (8/3)

VM er nettopp over, men langrennsløperne hviler selvsagt ikke på laurbærne, og allerede onsdag er det klart for nytt renn, når verdenscupen drar igang igjen på norsk jord med den etterhvert nokså tradisjonsrike bysprinten i Drammen sentrum. Som vanlig når vi er i Drammen, dreier det seg om klassisk sprint.

Drammen er Norges niende største by med sine 67 000 innbyggere, og ligger i Buskerud kommune. Byen har arrangert denne sprinten siden 2003, da det erstattet et avlyst renn i Otepää, og har blitt værende på programmet siden, med unntak av 2009. I 2003 vant for øvrig Bente Skari og Jens Arne Svartedal de aller første Drammenssprintene.

Siden har det vært hele 16 norske seire her på hjemmebane, hvorav det i herreklassen har vært norsk vinner de siste fem gangene, mens det i dameklassen har blitt tre seire på rad. Altså har totalt 18 av 26 arrangerte Drammenssprinter endt med norsk seier. Ikke nok med det - Norge har også tatt ytterligere 25 pallplasser, noe som vil si at 43 av 78 mulige pallplasser også har gått til Norge. Så dette er en sprint våre løpere normalt har et meget godt tak på.

På damesiden står Virpi Kuitunen, Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla med flest sprintseire i Drammen, med sine tre hver, og både Bjørgen og Falla har her muligheten til å gå opp alene i tet om seieren skulle gå til en av dem. På herresiden står både Jens Arne Svartedal, Ola Vigen Hattestad, Emil Jönsson, Eirik Brandsdal og Petter Northug med to seire hver. De fire sistnevnte har muligheten til å gå opp alene i tet om en av dem vinner på onsdag.

Program:

Onsdag 8. mars 2017: 13:00: Sprint klassisk, prologer - kvinner og menn 15:30: Sprint klassisk, finaler - kvinner og menn

Norges tropp:

Kvinner: Marit Bjørgen Mari Eide Maiken Caspersen Falla Kari Vikhagen Gjeitnes Ragnhild Haga Kathrine Harsem Astrid Uhrenholdt Jacobsen Anne Kjersti Kalvå Thea Krokan Murud Silje Øyre Slind Anna Svendsen Heidi Weng Lotta Udnes Weng Tiril Udnes Weng Ingvild Flugstad Østberg

Menn: Timo André Bakken Eirik Brandsdal Sondre Turvoll Fossli Pål Golberg Ola Vigen Hattestad Emil Iversen Johannes Høsflot Klæbo Finn Hågen Krogh Petter Northug Emil Nyeng Sindre Odberg Palm Sindre Bjørnestad Skar Andreas Myran Steen Mattis Stenshagen Håvard Solås Taugbøl

Som vanlig på hjemmebane stiller Norge med solide kvoter, selv om det i år er noe redusert i forhold til tidligere. Likevel er det 15 kvinner og 15 menn på start på onsdag.

Maiken Caspersen Falla ble om ikke VM-dronning iallfall VM-prinsesse med sine tre gull (individuell sprint, lagsprint og stafett). Hun motbeviste alle tvilerne som ikke trodde på gull før VM, da hun fant toppformen og knuste alle både på individuell sprint, lagsprint og sin stafettetappe. Hun har hatt en bra sesong ellers også, og har fremdeles ikke vært utenfor pallen på sprint. Hun har vunnet de tre siste årene i Drammen, og er en av de store favorittene også her. Marit Bjørgen har hatt litt av en sesong etter at hun gjorde comeback. Hun fant sin absolutte toppform til VM, og sveipet like godt med seg tre individuelle gull og ett stafettgull. Det har vært én svakhet i hele denne sesongen, og det har vært sprintformen. Hun har ennå ikke vært i en sprintfinale etter at hun kom tilbake, og så spørs det om hun kan gjøre noe med det i Drammen. Hun har vunnet tre ganger her, men det spørs vel om hun greier det i år.

Heidi Weng klarte omsider å få med seg en individuell VM-medalje på tremila, og sammen med de to laggullene hun var med på, må vi si at det dermed ble et vellykket mesterskap også for henne, selv om hun aldri kom opp i sin aller råeste form. Hvis den kommer nå, kan det jo bli en meget artig sesongavslutning for henne. Hun var på pallen i Drammen både i 2013 og 2015 (og dessuten i finalen i 2016), og kan utmerket godt greie det i år også. Ingvild Flugstad Østberg er egentlig en toppsprinter, men har vært fullstendig ute av det etter jul. Hun har ikke vært i en finale en eneste gang på fire forsøk, noe som ikke ligner henne i det hele tatt. Også VM-formen var mildt sagt under enhver kritikk, selv om hun viste noe bedring på 10 km, den siste distansen hun gikk. Så får vi se om formen er forbedret når hun stiller til start her - hun var tross alt i bedre sprintform før jul enn hun har vært etter.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var en av dem som fant formen til VM, og som fikk med seg to individuelle medaljer og ett stafettgull hjem til Norge. Ut fra hvordan sesongen hennes har vært ellers må vi definitivt si at det var full uttelling. Så får vi se om formen fortsetter her, eller om hun er utladet etter et glimrende mesterskap. Kathrine Harsem fikk kun gå sprinten i VM, hvor hun røk ut i kvartfinalen. Hun hadde nok håpet på iallfall én distanse til, men det ble altså med den ene. Hun har hatt en meget fin sesong, og hun viste seg særlig godt frem under flere distanser i Tour de Ski. I klassisk sprint, som kanskje er hennes beste øvelse, skal hun være god nok for semifinale, kanskje finale i sine beste stunder.

Mari Eide kom med i VM-troppen, men endte opp med å kun være sprintreserve der. Hun har hatt en grei sesong, med et par semifinaler i skøytesprint som høydepunkt. Det er litt mer usikkert hva hun kan prestere i klassisk sprint, men hun var i semifinalen i Drammen i fjor og er en kapabel løper. Kari Vikhagen Gjeitnes har med unntak av semifinaleplassen i Lillehammer hatt en skuffende sesong, hvor hun ikke har fått ut sitt beste. Men så har det heller ikke vært særlig mange klassiske sprinter for henne å gjøre det på. Vi får se hva hun kan prestere her i spesialøvelsen. Ragnhild Haga er selvfølgelig best kjent som distanseløper, men har også prestert i klassisk sprint tidligere, da hun kom på pallen i Ruka i 2016. Hun har riktig nok ikke vært i nærheten av det i etterkant, men hun viste fin form på den ene distansen hun gikk i Lahti, så vi får se hva det kan bli her.

Anna Svendsen var en sensasjon da hun på Lillehammer tok seg helt til finalen på klassisk sprint. Hun har ikke helt greid å følge opp det i etterkant, men dette skal være hennes sterkeste disiplin, så å ta seg videre fra prologen bør normalt være et greit mål, og så får vi se hvor langt det kan gå etter det. Hun ble nummer fire i norgescupen for halvannen uke siden. Silje Øyre Slind gjorde en fin sprint i Pyeongchang da hun tok sin første pallplass i WC. Startfeltet var riktig nok meget redusert, men det var likevel en bra prestasjon. Hun gjorde også et brukbart Tour de Ski. Også hun må være greit fornøyd om hun tar seg videre fra prologen med alle de beste på plass.

Tvillingene Lotta og Tiril Udnes Weng er spennende. De er unge, jevngode og Norges kanskje mest talentfulle løpere akkurat nå. Kanskje har Lotta generelt vært et lite hakk bedre. Hun vant et norgescuprenn i klassisk sprint for halvannen uke siden, samt på pallen i skandinavisk cup i Madona forleden, og er i form. Riktig nok er hun normalt bedre i skøyting, men hun er en interessant løper å følge også her. Det er også Tiril, som var i semifinale i skandinavisk cup i Madona, og som også har vært i en finale ved en anledning i skandinavisk cup. Begges primære mål må uansett være å ta seg videre fra prologen, så får alt bedre enn det være bonus.

Thea Krokan Murud er en løper det kan bli litt spennende å følge med her. Hun tok sølv i U23-VM på nettopp klassisk sprint, og viste der strålende form. Det er nå over en måned siden, men også i Madona i skandinavisk cup var hun greit med på en 5 klassisk, så kanskje også hun kan ta seg videre fra prologen på en god dag. Anne Kjersti Kalvå er en meget god skiløper på nasjonalt nivå som ofte er topp ti i NM, men internasjonalt kommer hun nok litt til kort. Hun kom seg gjennom prologen i Toblach, som sikret henne sine aller første WC-poeng. Det må være målet også her.

På herresiden kommer Johannes Høsflot Klæbo fra et strålende VM der han både tok sin første individuelle medalje og gjorde en strålende innsats på lagsprinten. Han er i strålende form, og dette var også stedet der han i fjor tok sine aller første WC-poeng da han ble nummer 15. Han er uten tvil en seierskandidat her. Men det er flere nordmenn som nok vil være med og kjempe. Finn Hågen Krogh er også i fin flyt om dagen etter at han i VM tok bronse på duathlon og på imponerende vis avgjorde stafetten i Norges favør. Normalt trives altaværingen best i skøyting, men han er i så solid form at han nok også kan komme på pallen i klassisk om han har dagen. Han ble nummer fire i Drammen i fjor.

Fjorårsvinner Petter Northug kommer rett fra en tøff VM-femmil der han gjorde en ut fra forutsetningene grei innsats og ble nummer åtte. I tillegg til femteplassen på sprinten er han nok i bedre slag enn han har vært på en stund. Han er nok fornøyd med en ny finaleplass her. Emil Iversen kan bli meget farlig her. Han viste seg ikke fra sin beste side under VM, men på lagsprinten må været ta sin del av skylden for at det ikke ble gull, og individuelt var det meget tøft om plassene. Han ble vraket til 15 km og stafett, og er nok meget sugen på å vise at formen egentlig er bra.

Sindre Bjørnestad Skar var meget skuffet etter å ha røket ut i kvartfinalen i VM, der han var en av de store favorittene etter en ellers imponerende sesong. I klassisk er han normalt ikke like god som han er i skøyting, men han kom til semifinalen i Drammen i fjor, og skal slett ikke regnes bort. Pål Golberg åpnet sesongen fantastisk med å vinne i Ruka og også komme til finalen på Lillehammer, men etter det har han slitt litt med å komme opp i samme form, samtidig som de andre sprinterne har vist kjempeform. Imidlertid er nok klassisk sprint hans beste øvelse for tiden, og han er interessant her.

Sondre Turvoll Fossli har hatt en meget tung sesong, og var egentlig aldri aktuell for VM-laget. Men formen har forbedret seg i det siste, og han ble nummer to i prøve-OL i Pyeongchang, og vant en sprint i norgescupen for halvannen uke siden etter å ha slått folk som Brandsdal, Taugbøl og Golberg i finalen. Det skal bli spennende å se hva han kan gjøre her. Eirik Brandsdal er også en mann som har hatt det litt tungt i år. Således var NM-medaljen en stor opptur, og han trives i Drammen, hvor han har vunnet to ganger, og han var også på pallen i fjor. Det er ikke umulig at årets første WC-finale kan komme her for Oslo-gutten. Apropos løpere som har hatt en tung sesong må definitivt også Ola Vigen Hattestad nevnes. Han har ikke gått et eneste skirenn siden før jul, da han kom til semifinalen i Davos. Sykdom har ødelagt sesongen for Hattestad, og om han kommer til start her er han meget usikker på formen.

Håvard Solås Taugbøl har hatt en god sesong med to finaleplasser i WC, og han kom med som reserve til sprintlaget i VM. Formen har også holdt seg over VM, hvor han vant en sprint i skandinavisk cup og i tillegg gikk bra på distanserennene. Han er best i skøyting, men formen er der, så å gå videre fra prologen bør iallfall ikke være noe problem for Taugbøl. Timo André Bakken er en sprintspesialist som var på gang i 2015-sesongen, da han vant NM og var på pallen i Östersund, men etter det har han slitt mer. Han gikk til finalen i norgescupen i Åsen forleden, så han bør være i brukbar form.

Sindre Odberg Palm imponerte da han vant skandinavisk cup på Lillehammer i begynnelsen av desember. Etter det har han ikke gått noen flere klassiske sprinter, men det tyder på at han har kapasitet. Han har aldri tidligere tatt WC-poeng, så dette kan bli første gang. Emil Nyeng er en god løper på nasjonalt nivå som ofte er topp 10-15 både på sprint og distanserenn. Målet hans er nok å gå videre fra prologen. Det er det nok også for Andreas Myran Steen, som gikk meget bra i skandinavisk cup i Madona da han vant prologen og også kom til finalen. Det gjorde han også i klassisk sprint på Lillehammer i desember. Dette blir dog årsdebut i WC for Myran Steen. Mattis Stenshagen gikk meget bra i starten av sesongen, men deretter ser det ut til at han har vært rammet av noe sykdom, og han var heller ikke i særlig slag verken i norgescupen eller i skandinavisk cup de par siste helgene. Skulle han finne formen i tide til denne sprinten er det nok å gå videre fra prologen som er målet.

Utlendinger:

På damesiden er det nok en gang Stina Nilsson som blir dama å slå. Hun var uheldig i VM da hun falt i semifinalen, men er i god form, noe stafettetappen hennes viste. Hun har ellers vunnet fire WC-sprinter denne sesongen og har jevnt over vært den beste sprinteren når hun har stilt og unngått uhell. Her blir det nok et rivende oppgjør med Falla om seieren om ting går som forventet. En annen utlending som kan utfordre er Krista Pärmäkoski, som var i finalen i Ruka (og i Drammen i fjor) og som er i god form. Sprintformen har også stort sett vært god denne sesongen, med to finaleplasser og tre semifinaleplasser. Hun har gjort det bra i mange av skøytesprintene, og normalt sett er hun bedre i klassisk, så hun er spennende.

Natalia Matveeva var på pallen i Drammen i fjor, og var også i finalen i Ruka i begynnelsen av sesongen. Senere har vi sett at sprintformen hennes er bra, og hun kan helt sikkert nå ganske langt også her. Hanna Falk har jevnt over vært svenskenes nest beste sprinter denne sesongen, og var ikke langt unna å ta medalje i VM. Hun var på pallen på Lillehammer, og har også vært der ved et par anledninger i skøytesprint senere. Det ville ikke vært en bombe om hun kom på pallen her. Ida Ingemarsdotter har ikke vært helt på sitt beste denne sesongen, men i VM var hun sterk og kom seg til finalen. Det bør også være en mulighet her om formen har blitt holdt ved like.

Yulia Belorukova kom til finalen både i Ruka og på Lillehammer i starten av sesongen, og har vist seg som en sterk klassisk sprinter som også bidro godt da russerne tok sølv på lagsprinten under VM. I tillegg var hun i semifinalen på den individuelle sprinten og ble nummer ti. Hun er i fin form og kan gjøre bra fra seg her. Justyna Kowalczyk har vunnet i Drammen tidligere og har i det siste vist brukbar form, men i VM kom hun litt til kort. Det kan imidlertid føre til at hun kanskje føler seg revansjesugen på å gjøre det bedre i WC-avslutningen. Vi skal kanskje heller ikke se bort fra slovenerne Anamarija Lampic, som jo vant prøve-OL med de svake startlistene i Pyeongchang, og Katja Visnar, som har vist en viss formbedring i det siste, men som ikke har hatt noen klassiske sprinter å vise det på.

Det amerikanske laget imponerte stort i VM og fikk hele tre jenter i finalen der. Problemet deres er at de fleste av dem er bedre i skøyting. Jessica Diggins tok sølv individuelt og bronse på lagsprinten, og viste glimrende form i VM, som hun også har gjort det meste av sesongen. Veteranen Kikkan Randall har kommet tilbake etter fødsel denne sesongen og tok en gledelig bronsemedalje i VM. Sophie Caldwell ble nummer seks i VM, og begge disse har gradvis kommet seg i bedre form gjennom sesongen. Sadie Bjornsen gikk ikke VM-sprinten individuelt, men er god i klassisk og var med på lagsprintbronsen, så hun er i bra form. Ida Sargent gikk VM-sprinten for USA uten å imponere, men kom på pallen i prøve-OL i Pyeongchang og har også tidligere vist gode takter i klassisk sprint.

Laura Mononen kom seg faktisk til semifinalen i Ruka og skal kanskje regnes med, selv om formen i VM virket noe sviktende. Anne Kyllönen har også gode resultater på klassisk sprint tidligere, senest da hun kom til finalen i Canmore sist sesong. Sandra Ringwald kom i likhet med Mononen til semifinalen i Ruka, og har også vært i finale og semifinale i skøytesprint senere i sesongen. Regn også med Anna Dyvik, som vant U23-VM på klassisk sprint og som har vært i god form i det siste, samt Kerttu Niskanen, som viste stor formbedring under VM og som også kan sprinte godt i klassisk når det stemmer.

Andre utlendinger som kan gjøre seg gjeldende er Hanna Kolb, Sofie Krehl, Victoria Carl, Laurien van der Graaff, Nadine Fähndrich, Vesna Fabjan, Maria Nordström, Linn Sömskar, Jennie Öberg, Alisa Zhambalova og Katri Lylynperä.

På herresiden kan det fort bli en del svensker som kan være bra med. Calle Halfvarsson var meget sterk i klassisk sprint i begynnelsen av sesongen, og ble nummer to i Ruka før han smalt til med en seier på Lillehammer. Formen under VM var imidlertid ikke den beste, så vi får se hva han kan stille opp med. Teodor Peterson var også bra i begynnelsen av sesongen med fjerdeplass i Ruka og tredjeplass på Lillehammer. Etter det har han ikke gått noen klassiske sprinter, men han trives også godt i Drammen, der han ble nummer fem i fjor, så han blir å regne med.

Emil Jönsson var i finalen på Lillehammer og semifinale i Ruka, så han har også prestert meget godt i klassisk denne sesongen. Han har også vunnet SM-gull og kommet på 16. plass på 15 km i år. Det er ikke utenkelig at han kan stå i en finale her. Også unge Oskar Svensson er spennende; han kom til semifinalen på Lillehammer (noe han også gjorde flere ganger forrige sesong) og har senere vært i finale på skøytesprint. Han er nok ikke en av forhåndsfavorittene, men kan være en som kan overraske.

Federico Pellegrino kommer rett fra et meget vellykket mesterskap i Lahti der han tok gull individuelt og sølv på lagsprinten. Pellegrino er ikke like sterk i klassisk som han er i skøyting, men er i toppform og må nevnes i det minste som en outsider. Jeg har ikke sett noen informasjon om hvorvidt Sergey Ustiugov går eller ikke etter et meget fint VM der han gikk fem distanser og tok medalje på alle fem - to gull, to sølv og én bronse. Må uansett nevnes for sikkerhets skyld, ettersom han er i kjempeform og er sterk på alle distanser om dagen.

Ellers har russerne også noen andre håp. Alexander Panzhinskiy var i finalen i Ruka og Pyeongchang, og kom også til finalen i Drammen forrige sesong. OL-sølvvinneren fra sju år tilbake må alltid regnes med i en klassisk sprint. Det må også gullvinneren fra samme mesterskap, Nikita Kriukov, gjøre. Han var med på å ta lagsprintgull i Lahti, men kan i stor grad takke lagkamerat Ustiugov samt en uheldig Emil Iversen for det gullet. Han har ellers ikke vært like sterk denne sesongen som han har vært tidligere, og kom for eksempel bare til semifinalen i Pyeongchang i det svake feltet som var der. Det rennet vant Gleb Retivykh, som også var i semifinalen i Ruka og som kanskje har vist seg hakket sterkere i klassisk enn i skøyting denne sesongen. En ny semifinale her kan være innenfor rekkevidde. Også Anton Gafarov kan være å regne med. Han har ikke vært helt i toppform denne sesongen, men var i semifinalen i Ruka. Andrey Parfenov kom på pallen i Pyeongchang, så klassiskformen hans ser ut til å være god.

Franskmennene er generelt langt sterkere i skøyting enn i klassisk. Deres sterkeste i klassisk sprint er nok Baptiste Gros, som forrige sesong var i finale i Stockholm og semifinale i Drammen. Dessverre for hans del har det ikke gått like bra denne sesongen, og han kom bare til kvartfinale i det svake startfeltet i Pyeongchang. Lucas Chanavat har vært Frankrikes beste sprinter i hele år, men hans beste resultater har kommet i skøyting. Han ble imidlertid beste franskmann på sjuendeplass i det mye omtalte rennet i Korea. Richard Jouve kom faktisk til semifinale i Drammen i fjor, men har ellers ikke voldsomt gode resultater i klassisk. Men det er mulig å klare det også i år om han er i form.

Til semifinalen i Drammen i fjor kom også Simeon Hamilton, som også er best kjent som en god skøytesprinter, med pallplass derfra denne sesongen. Har han en god dag kan kanskje gjøre det bra. Alex Harvey ville normalt vært farlig her, men det spørs vel kanskje om han stiller tre dager etter kjempeutmattelsen på femmila der han jo tok gullet. Landsmann Len Valjas er derimot en interessant løper her. Han var nok bedre for noen år siden, men han kom til finalen i Pyeongchang, og har også vært i semifinalen i skøytesprint denne sesongen. Semifinale er ikke fullstendig utenkelig. Andrew Newell var i finalen i Pyeongchang og skal heller ikke glemmes fullstendig.

Andre løpere som kan gjøre en god figur er Karl-Johan Westberg, Jovian Hediger, Ristomatti Hakola, Martti Jylhä, Toni Ketelä, Anssi Pentsinen, Ari Luusua, Matias Strandvall, Marko Kilp, Maciej Starega, Ermil Vokuev og Sebastian Eisenlauer.

Resultater 2016:

Kvinner: 1. Maiken Caspersen Falla (NOR) 2. Ingvild Flugstad Østberg (NOR) 3. Natalia Matveeva (RUS) 4. Krista Pärmäkoski (FIN) 5. Heidi Weng (NOR) 6. Stina Nilsson (SWE)

Menn: 1. Petter Northug (NOR) 2. Ola Vigen Hattestad (NOR) 3. Eirik Brandsdal (NOR) 4. Finn Hågen Krogh (NOR) 5. Teodor Peterson (SWE) 6. Alexander Panzhinskiy (RUS)

Verdenscupene sammenlagt:

Totalt, kvinner: 1. Heidi Weng (NOR) 1651 2. Ingvild Flugstad Østberg (NOR) 1285 3. Krista Pärmäkoski (FIN) 1262 4. Stina Nilsson (SWE) 1109 5. Jessica Diggins (USA) 827 6. Marit Bjørgen (NOR) 797

Sprint, kvinner: 1. Maiken Caspersen Falla (NOR) 512 2. Stina Nilsson (SWE) 370 3. Heidi Weng (NOR) 1651 4. Hanna Falk (SWE) 256 5. Ingvild Flugstad Østberg (NOR) 244 6. Natalia Matveeva (RUS) 227

NRKs sendeskjema:

Onsdag 8. mars: 15:30-17:20: V-cup langrenn: Klassisk sprint, kvinner og menn (NRK 1)

Startlister: Kan etterhvert finnes her.

Arrangørens hjemmeside: Kan finnes her.

Løypeprofiler: Kan finnes her (med litt scrolling).

Værmelding (fra yr.no): -2 grader, sol/skyet

God fornøyelse!

22
259 svar

259 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

jakoby

Hehe jeg har vel egentlig ventet på at S Nilsson skal bli utpekt som hovedskurk. Jeg er fan. Det er stort sett kul skigåing fra henne, dog med noen feiltrinn. Hun går på grensen og driver taktisk spill i feltet slik som en Northug jo gjorde og fikk pes for når han entret scenen (Petter snakket jo selv om Stina som en lik seg selv som løper nå i VM og sammenlignet med eget VM-fall).

Dessuten har hun ingen interesse av løst pjatt i intervjuer.

Sånt blir det skurkebilder av og jeg synes egentlig det er litt moro og bra at vi har fått et uromoment og en med annerledes tilnærming i damelangrennet.

3

bhros

jeg synes egentlig det er litt moro og bra at vi har fått et uromoment og en med annerledes tilnærming i damelangrennet.

Jo da, er ganske enig med deg. Greit å ha noen som liksom er "erkefienden", som det gjelder å slå.

Og hun kommer i en helt annen kategori enn Kowalczyk og Saarinen. (Men likte henne bedre før.....)

1

craaazy

Dagens vinner: Speakerduoen KEK og Pølsa. KRistiansen med ståååålkontroll! Ingenting unngår den mannen. Herlig utfylt av Pølsa som ikke lot en eneste mulighet til et stikk til svenskene gå fra seg.

Dagens øyeblikk: Når Petter Northug snur seg på målstreken etter å ha brutt lydmuren på oppløpet i kvartfinalen. Kongen!

Dagens bommert: Stå to meter fra løypa i bitende kulde uten å se annet enn akkurat målstreken og en halv storskjerm. Må være tidligere ute neste år! Med noe på innerlomma.

Dagens svenske: Emil Jönsson!

3

Framsynt

Drammen = Trøstepremier

Får vi snart en Stina Nilsson seier uten stygge innhopp over skituppene til konkurrentene, fem meter staver til sidene som sperrer for konkurrentene å kjøre forbi og staking i stakefri sone?

2

vangen06

Får vi snart en Stina Nilsson seier uten stygge innhopp over skituppene til konkurrentene, fem meter staver til sidene som sperrer for konkurrentene å kjøre forbi og staking i stakefri sone?

Enig, jeg er også drit lei av å se hvor udisiplinert og stygt Stina N. opptrer i felt, gang på gang. Hun føler seg hevet over alt og alle. Det passer for øvrig godt med den nokså mugne, selvgode tonen hun har i alle intervjuer. Hun fremstår ikke som noen utpreget sympatisk person.

2

Paddywhack

Jeg vil tro det er denne situasjonen som gav ham det andre kortet.

2

HLund

Lurer på logikken bak at Stina Nilsson da ikke ble disket?

1

Rabalder

Enig.

Ifölge expressen så sa Stina hon hade fått en muntlig varning.Om det är korrekt Var finns reglerna för det, har inte hört talas om det.

Troligast er vel att FIS inte är säkra på hur man skall toka sin nya införda regler med stakefriazoner och vilken straff överträdele skall innebära.

1

KONG_FU

Northugs topp tre sprinthøydepunkter denne sesongen er altså fra tre kvartfinaler: NM, VM og Drammen.

2

Lignende temaer

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...