Nye VGD er lansert! Mer informasjon

WC langrenn, Holmenkollen (11-12/3)

Verdenscupen i langrenn avslutter sin europeiske sesong med det kanskje mest tradisjonsrike og prestisjetunge arrangørstedet i WC-sirkuset: Holmenkollen, som ikke bare arrangerer langrenn denne helgen, men også hopp for kvinner og menn og kombinert. I langrenn går femmila på lørdag og tremila på søndag, som har vært fast program de siste årene. Dette året går distansene i klassisk, akkurat som i fjor.

Holmenkollrennene ble arrangert for første gang i 1892, og har blitt arrangert hvert år med unntak av 1898, krigsårene 1941-45, VM-årene 1982 og 2011, samt 2009, da Trondheim hadde arrangementet. I tillegg har Oslo hatt ski-VM i 1930 og 1966 før verdenscupens inntog. De første verdenscuprennene i Holmenkollen (om vi ser på bort fra at VM i 1982 også talte med i WC) ble arrangert i 1983, da finske Asko Autio vant femmila, mens Britt Pettersen vant 20 km for kvinner, som det var den gangen. Kvinnene fikk ikke gå tremil før 1988, og da var det finske Marjo Matikajnen som stakk av med seieren.

Siden 2010 har tre- og femmila blitt arrangert som fellesstart, da i forbindelse med prøve-VM, og slik har det holdt seg siden. Den gangen vant Marit Bjørgen tremila, mens Petter Northug tok seg av femmila. Etter at det ble fellesstart, har Norge for øvrig vunnet tremila hvert eneste år; fire ganger ved Marit Bjørgen (2010, 2012, 2014 og 2015) og tre ganger ved Therese Johaug (2013 og 2016, samt VM 2011). I herreklassen har det blitt fem norske seire, ved Petter Northug (2010 og VM 2011), Eldar Rønning (2012), Sjur Røthe (2015) og Martin Johnsrud Sundby (2016). Norge har alle muligheter for å pynte på denne statistikken i år, men skal selvfølgelig også få tøff konkurranse.

Program:

Lørdag 11. mars: 12:30: 50 km klassisk, fellesstart - menn

Søndag 12. mars: 12:00: 30 km klassisk, fellesstart - kvinner

Norges tropp:

Kvinner: Marit Bjørgen Maiken Caspersen Falla Ragnhild Haga Kathrine Harsem Lovise Heimdal Astrid Uhrenholdt Jacobsen Marthe Kristoffersen Thea Krokan Murud Kari Øyre Slind Silje Øyre Slind Anna Svendsen Heidi Weng Lotta Udnes Weng Tiril Udnes Weng Ingvild Flugstad Østberg

Menn: Niklas Dyrhaug Espen Udjus Frorud Pål Golberg Mikael Gunnulfsen Hans Christer Holund Emil Iversen Finn Hågen Krogh Simen Hegstad Krüger Petter Northug Martin Løwstrøm Nyenget Mathias Rundgreen Sjur Røthe Daniel Stock Martin Johnsrud Sundby Didrik Tønseth

Kraftig reduserte kvoter gjør at Norge ikke stiller fullt så mannsterke som foregående år, og i likhet med i Drammen stiller man med 15 kvinner og 15 menn. Men lagene er likevel sterke, og det er mange av løperne i nasjonal gruppe som bør kunne ta poeng på en god dag.

Martin Johnsrud Sundby lyktes ikke med sitt store sesongmål, som var å ta et individuelt VM-gull. Han ble stående med to sølv på duathlon og 15 km. Han er nok derfor meget revansjelysten, og femmilsvinneren fra i fjor kan fort knuse til ganske tidlig her. Han klarte ikke å riste av seg spurtkanonene i VM-femmila, så får vi se om han makter det her. Niklas Dyrhaug imponerte kraftig på 15 km i VM og tok en fin bronsemedalje der. Han gikk også en bra stafettetappe. På femmila i fjor var han den som holdt ut sammen med Sundby aller lengst, og med den formen han har vist i det siste er han en seierskandidat på denne distansen i år.

Didrik Tønseth gjorde et brukbart VM med to topp seks-plasseringer på de to rennene han gikk, samt en god stafettetappe. Han hadde nok ønsket seg en individuell medalje, men han gjorde en finfin innsats likevel. I fjor gjorde han sin klart beste Kollen-femmil i karrieren og gikk inn til fjerdeplass. Så får vi se om han greier å ta steget opp på pallen i år. Emil Iversen hadde et mareritt-VM og endte opp med uhell både på sprinten og lagsprinten, og på sistnevnte kostet uhellet minst en medalje. I Drammen unngikk han uhell, men så heller ikke ut til å være helt i toppslag selv om han kom til semifinale. Dette blir Iversens debut på Kollen-femmil, men klassisk fellesstart skal iallfall passe bra på papiret (han vant tremila i Falun tidligere denne sesongen), så det blir spennende å se hva han kan gjøre.

Petter Northug har funnet en brukbar form mot slutten av sesongen, med finaleplass på VM-sprinten, åttendeplass på den påfølgende femmila, og en ny finaleplass i Drammen. Så får vi se om han kan henge med lenge nok til å få brukt spurten sin her, for den så vi i Drammen at fremdeles er formidabel. Finn Hågen Krogh viste kjempeform i VM, med bronsemedalje på duathlon og en imponerende taktisk ankeretappe der han avgjorde stafetten for Norge. Han skulle nok ønske at femmila gikk i skøyting, men på gode dager kan han henge med greit i klassisk også. Men pallplass blir det neppe.

Sjur Røthe vant Kollen-femmila i 2015, og selv om det var i skøyting, kan han absolutt blande seg bra inn i klassisk også. Han ble nummer ti i Kollen i fjor, og nummer seks i VM forleden, så femmil behersker han så til de grader. Han har også hatt en god tendens formmessig denne sesongen, så pallplass er kanskje innenfor rekkevidde her. Hans Christer Holund er et meget spennende navn på denne distansen. Han har hatt en noe vanskelig sesong, men sakte, men sikkert funnet formen, og kom på pallen i Otepää på 15 klassisk der. Han klarte også å ta seg inn i topp ti på VM-femmila. Og i Kollen har han gjort det godt før, med sjetteplass i 2015. Om det blir satt fart kan han få en fremskutt plassering.

Pål Golberg er som vi vet en meget sterk klassiskløper, men kanskje gjerne på kortere distanser. Han ble nummer 17 i 2014 da det var klassisk, men den sesongen hadde han også vunnet en 15 km i WC, så det er mulig distanseformen hans var bedre den gangen enn den er nå. Men topp 20 bør være et mål. Simen Hegstad Krüger skulle nok i likhet med Krogh veldig gjerne ønsket at denne distansen ble gått i skøyting, men han ble faktisk nummer elleve i fjor i klassisk, så har han en god dag kan han greie en god plassering. Krüger ble tatt ut i VM-troppen, men forble reserve gjennom hele mesterskapet. Her er han nok sugen på å vise at han skulle fått sjansen.

Martin Løwstrøm Nyenget er en sterk klassiskløper som i Ruka i begynnelsen av sesongen ble nummer 13 på 15 klassisk. Han har også en fjerdeplass som best fra WC tidligere. Etter jul har det ikke gått helt som han hadde ønsket, og prøve-OL der han var en av få norske løpere gikk hipp som happ. Målet må være å iallfall ta sine første femmilspoeng i WC. Mathias Rundgreen er en løper som ligger akkurat i vannskorpa til WC-laget, og som er en meget solid løper med flere gode plasseringer når han først har fått sjansen. I prøve-OL kom han på pallen på duathlon. Han var også på pallen under skandinavisk cup forrige helg, så formen er bra. Det kan bli spennende å se hva han kan få til her, topp 15-20 er en mulighet. Daniel Stock er litt i samme kategori som Rundgreen, men i år har han fått et lite gjennombrudd med en imponerende femteplass på 15 fri i Ulricehamn og pallplass i Pyeongchang. Han vant det rennet som Rundgreen ble nummer tre i under skandinavisk cup. Topp 15-20 er absolutt realistisk også for ham.

Mikael Gunnulfsen er en god klassiker som har levert meget bra i skandinavisk cup og nasjonale renn. Han presenterte seg for alvor for et videre publikum da han ble nummer fire på 15 klassisk under NM. Han er nok fornøyd med en poengplassering på en såpass lang distanse, men tipper nok at han drømmer om topp 20 også. Den siste løperen som er med er Espen Udjus Frorud, en mann som presterer brukbart i norgescup og skandinavisk cup, og han ble nummer 21 i fjor, en bra indikasjon på at han takler lange distanser bra. Han ble også nummer fire på tremil fellesstart under skandinavisk cup på Lillehammer tidligere denne sesongen. Så får vi se om formen er god nok til å komme opp mot fjorårsplasseringen.

På damesiden er det ingen tvil om favoritten, og det er selvfølgelig Marit Bjørgen. Hun har rett og slett til tider knust all motstand, og tremila i VM var den eneste øvelsen hvor det iallfall var litt spenning, der hun avgjorde mot slutten. Men hun er i superform, og det eneste som kan frata henne en seier er trolig en dårlig dag. Heidi Weng tok sin eneste individuelle medalje på tremila i VM. Etter sprinten i Drammen sitter vi igjen med spørsmål om formen, men vi får nok noen svar her. På distanse har sesongen til Weng vært bunnsolid tvers gjennom, og hun har fremdeles ikke vært dårligere enn nummer sju på noe distanserenn. Stabiliteten har vært upåklagelig. Men hun har faktisk aldri vært på pallen i Kollen, så får vi se om hun kan gjøre noe med det i år.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen imponerte kraftig på VM-tremila ved å ta medalje tross at hun pådro seg en skade underveis i løpet som senere skulle sette henne ut av sprinten i Drammen. Hvis hun stiller her gjør hun det som en pallkandidat etter det hun har vist de siste ukene. Hun ble nummer tre i Kollen i 2015, da distansen gikk i skøyting. Ingvild Flugstad Østberg hadde et svakt VM, men viste iallfall litt av sitt gamle jeg da hun ble nummer tre på prologen i Drammen, der hun senere røk ut i semifinalen. Hun ble nummer to på denne distansen i fjor, men spørsmålet er om formen er god nok til å nærme seg det akkurat nå. Topp seks er nok et mer realistisk mål.

Kathrine Harsem har hatt en meget fin utvikling både når det gjelder sprint og distanse denne sesongen. På distanserenn har hun sjuendeplass fra en etappe i Tour de Ski som best, og hun tok også bronse på 10 km under NM. Hun tok en fin tolvteplass på denne distansen forrige sesong, og blir det topp ti i år skal hun være fornøyd. Maiken Caspersen Falla hadde et fantastisk VM med tre gull av tre mulige, og hun var nok uheldig med dårlige ski på prologen i Drammen, der hun røk ut. Det er ingen tvil om at formen er der, og med ett unntak har hun gjort det bra på samtlige fellesstarter hun har gått i år. Hun ble nummer 13 på denne distansen allerede i 2012, og 15 i 2015 i skøyting. Så tremil har hun behersket godt tidligere, så hun kan fort bli meget spennende her.

Ragnhild Haga liker seg best i skøyting, men viste at hun også kan gå klassisk da hun ble nummer åtte på denne distansen i Kollen i fjor. Hun viste også meget god form på den eneste VM-distansen hun gikk, da hun ble nummer fire på tremila. Klassiskformen hennes i år har rett og slett vært elendig, men vi får se hva hun kan få til. Marthe Kristoffersen har hatt en såpass god sesong at hun ble tatt ut som VM-reserve, noe som nok var mer et klapp på skulderen for en godkjent sesong enn det var av praktiske årsaker, men likevel. Topp 20 her vil være bra for Kristoffersen, som for fem år siden var helt oppe på sjetteplass på denne distansen, men da var nok formen en litt annen.

Kari Øyre Slind har ut fra forutsetningene hatt en meget svak sesong. Den begynte OK med niende- og ellevteplass som beste resultater før jul, men etterpå har nok en blanding av sykdom og dårlig form gjort at hun aldri var aktuell for noen VM-tropp. Hun er også normalt bedre i skøyting enn i klassisk, så det spørs om hun har noe særlig til forhåpninger her. Søster Silje Øyre Slind er nok vesentlig mer fornøyd med sesongen, som har inneholdt en niendeplass i La Clusaz før jul, en 16. plass totalt i Tour de Ski og en finfin andreplass i prøve-OL. Tremil i klassisk skal trolig passe henne bra, og hun ble nummer 16 på denne distansen så sent som i fjor.

Tvillingene Lotta og Tiril Udnes Weng er utrolig jevne, og de to førsteårsseniorene er kanskje Norges mest lovende unge langrennsløpere på kvinnesiden akkurat nå. Lotta imponerte stort ved å ta seg videre fra kvartfinalen på sprinten i Drammen, og å bli nummer 12. Hun tok gull på duathlon under U23-VM, og fikk seg også en fin erfaring ved å gå Tour de Ski tidligere i sesongen med brukbare resultater. Hun viste god form ved å bli nummer fem i minitouren under skandinavisk cup i Madona. Det gjorde også Tiril, som endte to plasser bak og som hadde bestetid på jaktstarten. I likhet med tvillingsøsteren ble det en medalje under U23-VM da hun tok sølv på 10 km fri. Tiril ble nummer 45 på tremila i 2015, mens Lotta ble nummer 51, så målet nå som de er to år eldre og ikke minst bedre skiløpere må være å ta WC-poeng denne gangen.

Thea Krokan Murud gjorde en fin figur da hun tok seg videre fra prologen i Drammen, og i tillegg til sølv på sprinten i U23-VM har hun også hatt en brukbar sesong i skandinavisk cup, selv om disse rennene på hjemmebane er de første i WC for sesongen. Klarer hun å ta poeng og dermed forbedrer 42. plassen fra i fjor er hun nok greit fornøyd. Lovise Heimdal er også en av de unge lovende norske løperne på vei opp. Hun tok bronse på 10 fri i U23-VM, og gikk også bra i skandinavisk cup i helgen, i tillegg til å ikke være altfor langt ifra å gå videre fra prologen i Drammen. Hun brøt tremila i fjor, så målet i år må vel først og fremst være å fullføre. Anna Svendsen har til tross for sine snart 27 år ikke altfor mange WC-renn på baken, men hun imponerte stort på Lillehammer da hun ble nummer fem på sprinten og gikk en brukbar klassisk jaktstart. Hun ble nummer 36 på tremila i fjor og greide dermed ikke poeng - kanskje kan hun gjøre det i år.

Utlendinger:

Iivo Niskanen ble verdensmester på 15 km og har vært i toppen i klassiskløp gang etter gang denne sesongen. Allerede i 2014 ble han nummer fire på femmila, da han var 22 år gammel og nettopp slått gjennom som senior (blant annet fjerdeplass på 15 km i OL). I år er han i enda bedre form og blir livsfarlig med tanke på seieren. Landsmann Matti Heikkinen tok bronse på femmila i VM og viste der at han er en stayer. Han så sliten ut flere ganger underveis i løpet, han hadde ikke vist form tidligere i mesterskapet, men likevel greide han altså å ta seg sammen og til slutt gå inn til medalje. De to finnene blir høyst sannsynlig å se helt i toppen på lørdag.

Alex Harvey opplevde sitt livs største triumf da han gikk inn til gull på femmila i VM, der han imponerte med å se frisk og opplagt ut hele løpet. Harvey har hatt en bra sesong ellers også, med seier i Ulricehamn på 15 fri og sjuendeplass i Tour de Ski. Han har vist flere ganger at han er en bunnsolid femmilsløper, og han kan godt være med i teten her også. Sergey Ustiugov tok sølv på femmila i VM, og kronet et meget godt mesterskap der han til slutt endte opp med to gull og tre sølv. Han viste også solid form i midtuka ved å havne på pallen i Drammen, og i Kollen skal han prøve å ta sin første seier på femmil. Pers bør han iallfall kunne ha mulighet til - beste Kollen-plasseringen hans fra tidligere er 36. plass fra 2015, den eneste Kollen-femmila han har fullført.

Det er også et par andre russere som fort kan blande seg helt der oppe. Alexander Bessmertnykh ble nummer fire på 15 klassisk i VM, og viste fantastisk form også på stafetten to dager senere. Har han beholdt den er han fort en utfordrer til pallen. Det gjelder også Andrey Larkov, som også gikk glimrende både på 15 km (femteplass) og stafett. Han gikk også en fin duathlon (åttendeplass) og er i sitt livs form. Femmil skal kunne passe ham fint, og han ble nummer åtte i Kollen i fjor. Den plasseringen kan fort bli forbedret.

Alexey Poltoranin kan også fort bli meget skummel på denne distansen. Kazakstaneren har aldri lyktes i Kollen, og de to gangene han har fullført femmila har han brutt, blant annet i fjor. Likevel skal han sees opp for; han er en fantastisk klassiker som er god i fellesstart og som godt kan ta seg opp på pallen om han har en superdag. Hans beste femmilsresultat er tredjeplass fra VM 2013, så han kan på sitt beste. Kanskje skal vi også se litt opp for en tredje finne i Sami Jauhojärvi, som har vist god form i det siste ved å være en god bidragsyter til lagsprintgullet og i tillegg bli nummer åtte på 15 km i VM. Han knuste også Heikkinen på 15 klassisk under det finske mesterskapet. Hant vant femmila da den gikk i Trondheim tilbake i 2009, og selv om han kanskje ikke riktig er helt i den formen, viser det at han har det inne. Maurice Manificat har ikke vært i sin beste form i store deler av denne sesongen, men klarte likevel å rive til seg en fjerdeplass i Tour de Ski etter å ha vist form på mange av etappene der, samt at han fikk med seg en topp ti-plassering på femmila i VM. Han har aldri trivdes særlig bra på Kollen-femmil, hvor hans beste plassering er en 14. plass fra 2010, og femmiler generelt har vært et problem for franskmannen. Men han skal ikke regnes bort heller.

Svenskene stiller uten sine største stjerner (Halfvarsson, Hellner og Olsson), og deres største håp ligger kanskje på veteranen Daniel Richardsson. Han vant femmila tilbake i 2014, og har i år tidvis vist bedre takter enn på lenge. Han gikk også brukbart på 15 km i VM. Pallplass kan bli tøft, men kanskje kan han sette sitt preg på rennet. Jens Burman er nok svenskenes andre håp her. Burman har slått gjennom denne sesongen med to topp ti-plasseringer før jul og i tillegg en 16. plass totalt i Tour de Ski. Han gikk også et par brukbare renn i VM med to topp 15-plasseringer på 15 klassisk og femmila. Det er nok rundt der han tar sikte på å havne også her. Martin Johansson ble topp 20 på VM-femmila, og sikter kanskje mot noe av det samme her, muligens topp 15 (der han var i Otepää) på en god dag.

Francesco De Fabiani har dessverre hatt en forferdelig sesong, og har kun vist seg frem i et par etapper under Tour de Ski. Men han ble nummer sju på femmila her forrige sesong og er en fantastisk god løper om han først finner formen. Jean Marc Gaillard er en ringrev som endte topp ti på tremila i Falun. Det begynner å bli en stund siden han presterte på femmil, men klarer han tre, kan han også klare fem om formen er der. Så kan det jo også bli spennende å følge Andrew Musgrave, som riktig nok er best i skøyting, men som også har vist at han begynner å få sving på klassisken (12. plass på 15 klassisk i VM) - og femmil viste han i VM at han kan stå med fjerdeplass.

Andre løpere som fort kan vise seg frem er Dmitriy Japarov, Stanislav Volzhentsev, Sergey Turyshev, Alexander Bolshunov, Martin Jaks, Jonas Baumann, Jonas Dobler, Sergei Dolidovich, Dietmar Nöckler og Emil Jönsson.

På damesiden blir det fort de vanlige som man "alltid" nevner som utfordrer. Charlotte Kalla har vært i glimrende form i det siste, og tok to individuelle medaljer samt en stafettmedalje i VM. Hun har faktisk ikke vært på pallen på Kollen-tremil siden 2008 da det var intervallstart, men hun har vært stabilt inne i topp seks de siste fire sesongene og formen er god, så pallen er absolutt en mulighet. Krista Pärmäkoski kan også bli farlig for noen og enhver. Pärmäkoski imponerte kraftig på duathlon i VM da hun tok sølv, men slet deretter med skiene på 10 km og fikk ikke vist potensialet sitt der. Men det har hun vist flere ganger denne sesongen at er høyt nok til å være på pallen her.

Kerttu Niskanen viste solid formutvikling under VM, der hun gikk godt både på 10 km og stafett. Hun ble nummer tre i Kollen i 2014, og har i tillegg vært i medaljekampen flere ganger under mesterskap på distansen. Topp seks er nok realistisk for Niskanen. Finnene har flere å ta av, blant andre fjorårets Kollen-treer Anne Kyllönen. Hun gjør noen ganger slike toppløp som hun ikke greier å følge opp uke etter uke, men som kommer iblant. Hun ble også nummer to på en fellesstart under Tour de Ski denne sesongen. Hun er nok fornøyd med en topp ti-plassering her, for formen har ikke vært på topp i det siste. Laura Mononen har stadig vekk frekventert topp ti i WC, men lyktes ikke helt under VM, og ble trolig felt av skiene på stafetten der hun tapte så mye. Men hun ble nummer fem på tremila i fjor og skal passe til både løype, stilart og distanse her om formen er brukbar. Aino-Kaisa Saarinen er også en finne som fort kan være med høyt oppe. Hun viste brukbar form i VM da hun ble nummer 14 på tremila i "feil" stilart, og da burde hun kunne kjempe om en topp ti-plassering i klassisk.

Justyna Kowalczyk kan fort være en løper å se opp for her. Da hun var på topp hadde hun mange pallplasser på tremil i Kollen (selv om hun aldri vant), og i det siste har det sett ut til at hun har hatt noe på gang. Imidlertid skuffet hun noe i VM, da hun ble hauset opp som medaljekandidat på 10 km etter en god generalprøve i Otepää. Men kanskje kan det føre til at hun er revansjesugen nå i etterkant av VM. Teresa Stadlober hadde et meget godt VM der hun endte topp tolv i alle tre øvelsene hun gikk, og hadde en sjetteplass på duathlon og åttendeplass på tremil. Det var meget bra av den normalt ganske ustabile østerrikeren. Hun har ikke lyktes i Kollen tidligere, men formen har nok heller aldri vært bedre, så hun er spennende. Russiske Yulia Tchekaleva viste også gode takter i VM, selv om hun kanskje gjorde det best i skøyting. Men også klassisk har hun vist mange ganger at hun kan, og topp ti skal ikke være umulig.

Anna Haag har hatt en finfin sesong, og femteplassen på 10 klassisk i VM var spesielt imponerende. Også på tremila gjorde hun en fin figur og ble nummer ni. Disse resultatene kan fort borge for at vi får se svensken høyt oppe også på denne tremila. Jessica Diggins skulle helt klart ønsket at distansen gikk i skøyting, men også i klassisk har hun ofte vært topp ti denne sesongen. Hun stod tremila godt i VM med en femteplass, så spørs det om hun kan gjenta det her. Stefanie Böhler imponerte i VM med 12. plass, og hun er normalt til og med et lite hakk bedre i klassisk. Så om formen holder seg er det mulig med topp ti. Det er det kanskje også for Anastasia Sedova, som hadde et fint VM med niendeplass på duathlon og 11. plass på 10 km. Hun har aldri tidligere gått en tremil, men det bør kunne passe den talentfulle russeren bra. Også Masako Ishida er en rev på tremil og var topp ti i Kollen så sent som i fjor.

Andre løpere som muligens kan blande seg høyt oppe er Nicole Fessel, Katharina Hennig, Victoria Carl, Sofie Krehl, Johanna Matintalo, Polina Kalsina, Sadie Bjornsen, Sofia Henriksson, Evelina Settlin og Nathalie von Siebenthal.

Resultater 2016:

Kvinner: 1. Therese Johaug (NOR) 2. Ingvild Flugstad Østberg (NOR) 3. Anne Kyllönen (FIN) 4. Heidi Weng (NOR) 5. Laura Mononen (FIN) 6. Charlotte Kalla (SWE)

Menn: 1. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 2. Niklas Dyrhaug (NOR) 3. Maxim Vylegzhanin (RUS) 4. Didrik Tønseth (NOR) 5. Sergey Turyshev (RUS) 6. Petter Northug (NOR)

Verdenscupene sammenlagt:

Totalt, kvinner: 1. Heidi Weng (NOR) 1665 2. Krista Pärmäkoski (FIN) 1342 3. Ingvild Flugstad Østberg (NOR) 1317 4. Stina Nilsson (SWE) 1209 5. Jessica Diggins (USA) 832 6. Marit Bjørgen (NOR) 815

Distanse, kvinner: 1. Heidi Weng (NOR) 778 2. Ingvild Flugstad Østberg (NOR) 681 3. Krista Pärmäkoski (FIN) 630 4. Marit Bjørgen (NOR) 594 5. Jessica Diggins (USA) 410 6. Stina Nilsson (SWE) 409

Totalt, menn: 1. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 1448 2. Sergey Ustiugov (RUS) 1128 3. Matti Heikkinen (FIN) 837 4. Alex Harvey (CAN) 772 5. Marcus Hellner (SWE) 668 6. Emil Iversen (NOR) 637

Distanse, menn: 1. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 878 2. Matti Heikkinen (FIN) 537 3. Alex Harvey (CAN) 442 4. Sergey Ustiugov (RUS) 402 5. Marcus Hellner (SWE) 391 6. Dario Cologna (SUI) 350

NRKs sendeskjema:

Lørdag 11. mars: 12:40-15:00: V-cup langrenn: 50 km klassisk fellesstart, menn (NRK 1)

Søndag 12. mars: 11:55-13:45: V-cup langrenn: 30 km klassisk fellesstart, kvinner (NRK 1)

Startlister: Kan etterhvert finnes her.

Arrangørens hjemmeside: Kan finnes her.

Løypeprofiler: Kan finnes her.

Værmelding (fra yr.no): Lørdag: 1 grad, skyet/snø Søndag: 2 grader, skyet

God fornøyelse!

19
729 svar

729 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

SnorreSolano

Ingen Sundby, ingen Ustyugov, ingen Northug.

Tusen takk, da, Canada, for at dere tok over verdenscupavslutningen på kort varsel, tusen takk for at dere bidrar til å gjøre sporten til en verdensidrett. Og tusen takk for at dere sender Harvey og Kershaw til omtrent hvert eneste europeiske verdenscuprenn. Som takk for finfin innsats byr vi på profiler som Krüger, Holund, Glavatskikh og Martin Johansson.

3

PapaSmurf

Først skal man gjøre sitt beste for å bli best og når man lykkes så må man legge opp fordi de andre ikke greier å vinne noe? Tull.

Idretten er full av suverene utøvere og lag. Det eneste man må gjøre er å jobbe enda bedre for å forsøke å danke dem ned fra tronen.

Vi er og skal være verdens beste skinasjon. De andre må virkelig legge seg inderen om de vil danke oss ned fra tronen.

3

HarryH

Sjelden man ser så mange gullkorn i en og samme tråd.

3

Framsynt

Jeg så dagens pressekonferanse med Marit Bjørgen i opptak. Må si hun imponerer stort med ærlighet, at hun faktisk svarer på hva de spør om - og at hun er meget reflektert.

Ei virkelig beundringsverdig dame på alle måter - i skarp kontrast til reporterberme som Ernst A Lersveen - kun interessert i medisinske rutiner og Therese Johaug. Mange spørsmål av privat karakter svarte hun på, uten å bli synlig irritert over oppførselen til Lersveen & Co. Noe hun hadde god grunn til. Snakk om plageånd.

3

craaazy

Synes TS minner ikke rent lite om Martin Johnsrud Sundby. Jevnt høyt verdensklassenivå sesongen igjennom. Toppidrett begge deler.

3

Cabello

Synes TS minner ikke rent lite om Martin Johnsrud Sundby

Mener du han sviktet i VM?

2

Lignende temaer

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...