Nye VGD er lansert! Mer informasjon

WC langrenn, Quebec [minitour] (17-19/3)

Verdenscupen i langrenn 2016/2017 avsluttes i år som i fjor i Canada - dog ikke med Ski Tour Canada som det var den gangen, men med en minitour i Quebec. Opprinnelig skulle russiske Tyumen hatt denne avslutningshelgen, men grunnet den etterhvert velkjente McLaren-rapporten har Russland som nasjon blitt fratatt rennene. Minitouren i Quebec åpnes med en skøytesprint på fredag, deretter arrangeres det fellesstarter over 10/15 km klassisk på lørdag, før det hele avsluttes med en jaktstart i skøyting, som også går over 10/15 km.

Quebec er hovedstaden i provinsen med samme navn, har 800 000 innybyggere, og er den sjuende største byen i Canada etter innbyggertall, samt den nest største i sin provins (etter Montreal). Canadas klart største håp Alex Harvey kommer for øvrig fra Quebec, og er dermed bokstavelig talt på hjemmebane her. Dette er tredje gang byen arrangerer WC i langrenn. Den første gangen var i 2012/13-sesongen, da det var en ren sprinthelg her i desember, og andre gang var under Ski Tour Canada forrige sesong, da det ble arrangert sprint fristil og 10/15 km fristil jaktstart. Norge har vunnet ett renn i Quebec i historien, da Heidi Weng vant damenes jaktstart her i fjor.

Dette er for øvrig årets andre minitour. Den første ble arrangert på Lillehammer tilbake i desember, da Heidi Weng vant dameklassen foran Ingvild Flugstad Østberg og Krista Pärmäkoski, mens Martin Johnsrud Sundby tok seg av herreklassen foran Johannes Høsflot Klæbo og Matti Heikkinen. Norge har vært totaldominerende i minitoursammenheng de siste årene, og forrige ikke-norske vinner var Dario Cologna, som vant sesongavslutningen i Falun i 11/12-sesongen. I dameklassen må vi faktisk tilbake til 2009, da Justyna Kowalczyk vant i Falun. Så dette er en veldig norsk øvelse, og så får vi se om den trenden fortsetter når vi nå tar turen til Canada.

Program:

Fredag 17. mars: 16:45: Sprint fristil, prologer - kvinner og menn (ikke TV-sendt) 19:15: Sprint fristil, finaler - kvinner og menn

Lørdag 18. mars: 15:40: 10 km klassisk, fellesstart - kvinner 18:00: 15 km klassisk, fellesstart - menn

Søndag 19. mars: 16:20: 10 km fristil, jaktstart - kvinner 17:45: 15 km fristil, jaktstart - menn

Norges tropp:

Kvinner: Marit Bjørgen Maiken Caspersen Falla Ragnhild Haga Kathrine Harsem Astrid Uhrenholdt Jacobsen Marthe Kristoffersen Heidi Weng Ingvild Flugstad Østberg

Menn: Niklas Dyrhaug Pål Golberg Hans Christer Holund Emil Iversen Johannes Høsflot Klæbo Finn Hågen Krogh Simen Hegstad Krüger Sjur Røthe Sindre Bjørnestad Skar Didrik Tønseth

Det har vært mye diskusjon rundt dette uttaket de siste dagene, både med Northug som de fleste vel har fått med seg, og nå også rundt det faktum at man ikke har fylt kvinnekvoten i denne minitouren. Man kan trygt si at Skiforbundet pisser i motvind om dagen, og måten de svarer for seg på oser det ikke trygghet av. Men nok om det - over til det sportslige. Martin Johnsrud Sundby har trukket seg fra minitouren og blitt erstattet av Pål Golberg, ellers er alle de uttatte trolig klare.

Marit Bjørgen viste i Kollen at storformen fra VM definitivt ikke er borte da hun regelrett smadret konkurrentene og vant med over to minutter på de nærmeste forfølgerne. Bjørgen må nok stille som favoritt også her, men hun har hatt en svakhet med sprintene denne sesongen, og kan fort tape en del der til mange av konkurrentene om hun for eksempel ikke skulle ta seg videre fra kvartfinalen, slik tilfellet har vært i de tre siste sprintene. Men distanseformen ser så solid ut at hun er favoritt uansett.

Heidi Weng har vært bunnsolid gjennom hele sesongen både på sprint og distanse, og man har kunnet stole på at hun er med i toppen uansett, selv om den absolutte toppformen kanskje ikke har vært der. Men hun tok medalje på tremila i VM (i tillegg til mange andre brukbare plasseringer i mesterskapet) og ble nummer fire i Kollen, så formen er nok fremdeles grei, og hun er en solid pallkandidat.

Ingvild Flugstad Østberg har slitt med formen i det siste, og har ikke vært på pallen internasjonalt siden januar, noe som er skuffende til henne å være. Hun har imidlertid vist at hun er litt på gang, både med solid prolog i Drammen og at hun avsluttet tremila i Kollen på en meget god måte, i tillegg til at det siste VM-løpet hun gikk ikke var fullstendig krise, det heller. Om hun forbedrer formen ytterligere her er hun en pallkandidat.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde et meget fint VM med to individuelle medaljer og stafettgull, men pådro seg dessverre også en skade i det siste VM-løpet som gjør at hun i skrivende stund fremdeles er usikker til denne helgen. Hun stod over sprinten og måtte i tillegg ta det rolig på tremila i Kollen grunnet skaden, og spørsmålet er om skaden er helt leget til helgen. Er den det, er hun en å se opp for med formen hun har vist i det siste.

En det blir meget spennende å se her, er Maiken Caspersen Falla. Hun kunne knapt fått et bedre program enn dette, og formen har vært glimrende den siste tiden med tre VM-gull. Grunnen til at hun røk ut i prologen i Drammen er trolig dårlige ski. Hun stod over tremila for å forberede seg optimalt til denne helgen, og kanskje var det lurt. Fremfor alt skal hun sikre sprintcupen her, og det bør hun greie med en normal dag der. Og så blir det spennende å se hvor langt hun kan komme opp i sammendraget.

Ragnhild Haga har hatt en finfin stigning formmessig utover i sesongen, og fjerdeplassen på tremila i VM var strålende. Også 15. plass på Kollen-tremila er godkjent med tanke på at det var i klassisk. Hun skal nok få problemer med å kjempe om pallen i sammendraget her med de to første øvelsene som trolig ikke passer henne altfor bra, men hun kan nok gå seg inn i topp ti.

Kathrine Harsem har hatt en meget fin sesong, og fjerdeplass på sprinten i Drammen og 13. plass på tremila i Kollen viser at formen fremdeles er meget god. De to første dagene i denne minitouren skal passe Harsem meget bra med sprint og kort fellesstart i klassisk, men det kan være hun faller nedover på sammenlagtlista på jaktstarten. Men topp ti er nok målet.

Marthe Kristoffersen har gått seg inn på WC-laget i løpet av denne sesongen, og får også muligheten til å vise seg frem på den avsluttende minitouren. Hun gikk ikke altfor bra på tremila, men den var i klassisk, og lengden er nok heller ikke til hennes fordel, særlig i nåværende form. Dette er en konkurranse som skulle passe henne greit, og topp 15 sammenlagt bør være mulig.

På herresiden er det (tross at Sundby og Northug ikke er med) flere norske vinnerkandidater. En av dem er definitivt Johannes Høsflot Klæbo, som ble nummer to bak Sundby på forrige minitour på Lillehammer, og som har vist fryktinngytende form hele sesongen, og tok medalje på individuell sprint i VM, samt at han ble nummer to i Drammen. Tar han seg opp på pallen på sprinten her, hvilket meget godt kan hende, skal en kort fellesstart og jaktstart kunne passe ham meget bra. Han er meget spennende.

Finn Hågen Krogh er en annen stor vinnerkandidat. Krogh var i superform i VM, men ble disket på sprinten i Drammen og hadde ingen god dag på femmila i Kollen. Men dette programmet skal passe Krogh ypperlig, med særlig første og siste etappe som han er meget sterk på. Og skulle det bli en spurt, har Krogh vist at han er vanskelig å skubbe seg på der for tiden.

Emil Iversen har to meget gode etapper på fredag og lørdag, og bør også kunne henge greit med på den korte jaktstarten, selv om den er i skøyting. Et spørsmålstegn ved formen må imidlertid stilles, i og med at han ikke så sylskarp ut hverken under VM eller på sprinten i Drammen. Han stod over femmila i Kollen for å lade batteriene inn hit, og Iversen er en vinnerkandidat om han har funnet toppformen.

Sjur Røthe har sett meget sterk ut i det siste, med fjerdeplass både på duathlon i VM og Kollen-femmila, samt sjetteplass på femmila i VM. Han er nok avhengig av å ta noen bonussekunder i sprint for å henge med helt i toppen her, men med formen han har vist i det siste skal særlig den siste etappen være meget god for Røthe. Så spørs det om han greier å skaffe seg god nok posisjon. Men formen skal være god nok til å kunne hevde seg høyt oppe.

Niklas Dyrhaug har også vært knallsterk de siste løpene, og VM kommer han nok til å huske så lenge han lever med bronse på 15 km og stafettgull. Han gikk også en god Kollen-femmil med femteplass. Det er litt usikkert hvor godt denne touren passer tydalingen, men formen er der, og han kommer nok iallfall til å markere seg på den klassiske fellesstarten. Så gjenstår det å se hvor god sluttplasseringen blir - topp ti bør være en mulighet.

Didrik Tønseth hadde et greit VM, og selv om han ikke fikk med seg noen individuelle medaljer, var han med i kampen på begge distansene han gikk, i tillegg til å levere en god stafettetappe. Han stod over Kollen-femmila grunnet lett sykdom. Så får vi se hvor god formen er her, og om han kan hevde seg i toppen. Han kommer nok til å tape en god del på sprinten, men forhåpentligvis kan han gjøre en god del på de to resterende etappene.

Pål Golberg viste god form på sprinten i Drammen. Han skal ha to gode etapper de to første dagene, hvis han får til skøytesprinten, som han kanskje har hatt litt større problemer med enn klassisksprinter denne sesongen. Men han kan fort være høyt oppe etter to dager. Så spørs det hvordan det går på den avsluttende jaktstarten - distanserenn i skøyting er Golbergs største svakhet.

Sindre Bjørnestad Skar er kanskje fremfor alt med for å kunne sikre seg en pallplass i sprintcupen, der han nå er nummer fire, 21 poeng bak Ustiugov som ikke stiller. Han skuffet litt i VM-sprinten da han røk ut i kvartfinalen, men viste god form i Drammen gjennom å ta seg til semifinale i klassisk sprint, og vi vet at skøytesprint skal være spesialiteten. Det kan også bli spennende å se hva han kan gjøre på distanserennene - han overbeviste med femteplass på duathlon i NM.

Hans Christer Holund har gradvis kommet i bedre og bedre form denne sesongen etter en trøblete oppkjøring, blant annet med pallplass på 15 klassisk i Otepää, og han så sterk ut på Kollen-femmila der han trolig hadde kapret en ny pallplass om det hadde vært intervallstart. Dessverre passer nok ikke denne konkurranseformen allverdens bra for Holund, som gjerne skulle hatt en intervallstart innblandet. Men han kan nok være topp ti på distanserennene med den formen han har vist.

Simen Hegstad Krüger har alt i alt hatt en sesong over forventning, med sin første pallplass i WC og et meget godt Tour de Ski der han til slutt ble nummer åtte. En fremskutt plassering sammenlagt er nok ikke så sannsynlig for Krüger, som ikke har vært i sin beste form etter Tour de Ski, og som sliter både på sprint og på klassiske distanserenn. Men finner han godformen kan det være han iallfall kan gjøre en god figur på den avsluttende jaktstarten.

Utlendinger:

På kvinnesiden har vi igjen Charlotte Kalla som en av de største utfordrerne. Kalla har vist meget god form i det siste, blant annet med to individuelle VM-medaljer, og hadde det ikke vært for blunderen med at hun ikke byttet ski på Kollen-tremila kunne hun nok ha tatt en pallplass der. Om formen er like bra denne helgen kan det uten tvil bli pallplass. Krista Pärmäkoski må også regnes med som en solid utfordrer. I etterkant av VM har hun vist solid form med to andreplasser i Drammen og Kollen, og også under selve VM tok hun en individuell medalje. Hun er selvfølgelig spesielt sterk på de to distanserennene, men kan sikkert også bite bra fra seg på sprinten med den gode formen.

Stina Nilsson må også nevnes som en av de som kan være høyt oppe denne helgen, med et meget godt øvelsesprogram. Særlig sprinten og den korte klassiske fellesstarten bør passe svensken meget godt. Og hun selger seg normalt veldig dyrt og kan derfor også bli farlig på jaktstarten om hun værer et godt resultat. Formen så vi på Drammenssprinten at var bra. Jessica Diggins er også en løper det definitivt må ses opp for. Løypene i Quebec passer flatesterke Diggins meget bra, og særlig på første og siste etappe er hun nok meget sterk. Og har hun ivaretatt VM-formen (der hun tok medalje på sprintøvelsene og femteplass på tremila) kan sluttresultatet bli meget bra.

Da er nok de største pallkandidatene nevnt, men det er nok flere vi også får se at markerer seg. Kerttu Niskanen har hatt en voldsom formstigning fra og med VM, og på Kollen-tremila imponerte hun med å ta seg opp på pallen. Hun taper nok litt mye på sprinten til å bli en palltrussel i sammendraget, men blir særlig meget farlig på den klassiske fellesstarten. Anna Haag har vist seg fra en bedre side denne sesongen enn på mange år, og med en femte- og niendeplass i VM samt niendeplass i Kollen har formen vært sterk i det siste. De to siste etappene skal begge passe bra, selv om hun nok taper mye på sprinten.

Kanskje skal man også se ørlite opp for Hanna Falk her. At hun er en meget sterk sprinter er kjent, men hun gjorde det meget bra i de lette løypene på hjemmebane i Ulricehamn, og kan nok også være en type som kan hevde seg bra også på distanse her. Hun har vist bra sprintform i det siste, og 15. plassen på 10 klassisk i Lahti tyder også på at distanseformen er brukbar. Ida Ingemarsdotter er litt samme typen som Falk, en løper som har sin sterkeste disiplin i sprint, men som også gjør det godt på distanserenn. Formen er iallfall bra - hun var i finalen både på VM-sprinten og Drammenssprinten, og 17. plass på 10 klassisk i Lahti er akseptabelt. Hun kan være verdt å holde et øye med.

Laura Mononen har prestert relativt jevnt hele sesongen, og har enten vært rundt topp ti eller rett over. Hun er en solid distanseløper, og topp ti på tremila i Kollen tyder på brukbar form. Hun er nok ikke med helt i toppen, men kan markere seg underveis. Det samme gjelder Aino-Kaisa Saarinen, som imponerte kraftig på tremila i Kollen og hang med den nest beste gruppa helt inn da hun til slutt ble nummer sju. Superveteranens form har vært stigende hele sesongen, og særlig på den klassiske fellesstarten kan hun være en å regne med. Kanskje kan det også bli topp ti sammenlagt. Anne Kyllönen er den av de presumptivt beste finnene som har vært klart svakest i det siste. 12. plassen på duathlon under VM er det eneste brukbare løpet hun har gjort siden januar. Men finner hun formen kan også hun være en å regne med i en slik konkurranseform.

Teresa Stadlober har iblant vist at hun tilhører verdenstoppen, blant annet med sjette- og åttendeplass under VM. Hun er nok litt for svak i sprint til å hevde seg helt i toppen, men bør kunne ha to gode dager til slutt. Det samme gjelder russiske Yulia Tchekaleva, som stort sett har vært rundt topp ti på distanse i hele år, men som har hatt et par svakere løp i det siste, og som det er et lite spørsmålstegn ved når det gjelder formen. Men gjør hun to jevnt gode distanserenn kan det være mulighet for topp ti. Nathalie von Siebenthal ble nummer fire på duathlonen i VM og imponerte med å henge lenge med den nest beste gruppa på tremila i Kollen. Hun falt ned til ellevteplass, men det er likevel fullt godkjent i klassisk av sveitseren. Men muligens er løypene i Quebec noe for lette for sveitseren til å hevde seg i toppen. Se ellers ørlite opp for løpere som Sadie Bjornsen, Anna Dyvik, Sofie Krehl og Victoria Carl, alle brukbare både på sprint og korte distanserenn.

I tillegg er det flere løpere som kan markere seg om de finner formen, som Stefanie Böhler, Nicole Fessel, Katharina Hennig, Sandra Ringwald, Kikkan Randall, Ilaria Debertolis, Anastasia Sedova, Polina Kalsina, Emma Wikén og Nadine Fähndrich.

På herresiden er det altså ingen Ustiugov (eller Halfvarsson) på start, og da må vi kanskje se til hjemmefavoritt Alex Harvey som den av utlendingene som kan tukte nordmennene. Harvey tok gull på femmila i VM, har generelt vært i meget god form i det siste, og er i tillegg en god sprinter, om enn noe mer uberegnelig, men løypene på hjemmebane skal passe canadieren ypperlig. Han kan fort bli vanskelig å slå. Matti Heikkinen har en klar svakhet på sprint, men de to siste distansene skal han være god på, og femmila i VM der han tok bronse beviser at formen fortsatt er der. Kanskje er ikke løypene riktig tøffe nok for Heikkinen, men han bør uansett være en av dem som er interessert i å skape fart de siste to dagene.

Marcus Hellner er svenskenes klart største håp i sammendraget etter at Halfvarsson nok en gang sliter med sykdom og ikke stiller. Hellner hadde nok større forventninger til VM enn det han fikk til (sjuende- og tolvteplass), men har ellers stort sett vært i god form hele sesongen. Han stod over femmila i Kollen og bør iallfall være god og uthvilt til minitouren her. Andrey Larkov kan muligens være en joker i sammendraget her. Han kan fort være god nok til å ta noen bonussekunder i sprint, og i tillegg er han god i begge stilarter på distanserenn. Kanskje blir det for tøft med pallen, men at han kan være der oppe er det ikke noen tvil om.

Andrew Musgrave kan også være interessant. Musgrave hadde et knallmesterskap i Lahti, og fulgte opp to topp tolv-plasseringer med en glimrende fjerdeplass på femmila. Han greide ikke å følge opp i Kollen, men han kan uansett være en å følge med her. Så får vi se om Dario Cologna stiller. Han har stått over klassiskrennene i det siste grunnet en leggskade, men viste endelig brukbar form på VM-femmila etter å ha hatt en tung periode og ønsker kanskje å prøve seg her i WC-avslutningen. Med litt svakere startfelt enn vanlig kan han kanskje henge brukbart med. Iivo Niskanen er med i Finlands tropp, fremfor alt med tanke på lørdagens klassiske fellesstart, som han nok har ambisjoner om å vinne etter å ha vist knallform i det siste. Det er nok ellers for mye skøyting på programmet til at han kan havne på pallen i sammendraget.

Maurice Manificat har hatt en trøblete sesong til ham å være, med unntak av Tour de Ski, der han ble nummer fire. Han viste imidlertid bedring av formen på femmila i VM, og kan han fortsette det her blir det interessant å følge ham. Francesco De Fabiani har med unntak av et par etapper i Tour de Ski slitt voldsomt denne sesongen, og selv om han kunne ha vært en topp ti-kandidat i form skal det kanskje mye til om han kan greie det akkurat nå. Lari Lehtonen endte topp 15 under minitouren på Lillehammer, og gjorde en meget god duathlon under VM. Han er best i skøyting, men om han er i form kan han kanskje gjenta bedriften fra Lillehammer. Kanskje skal vi heller ikke glemme bort Federico Pellegrino i dette formatet - en fantastisk sprinter som også kan holde bra på distanse på gode dager.

En russer jeg har stor tro på i dette øvelsesformatet er Alexander Bolshunov, som er god både på sprint og distanse, kom til semifinalen på sprinten i Drammen og som dominerte U23-VM på alle distanser. Dette kan fort bli det store gjennombruddet for russeren i WC om han har beholdt formen (og om han får stille - man vet aldri med russerne). Alexander Bessmertnykh kan gjøre det bra på fellesstarten, etter å ha vist kjempeform i klassisk i det siste. Trolig er han i likhet med Niskanen for dårlig i skøyting til å hevde seg helt i toppen. Sergey Turyshev er en god fellesstartløper som har vist bra form i det siste, blant annet med topp ti-plassering på femmila i Kollen. Helt oppe i toppen blir han kanskje ikke å se, men han kan gjøre en brukbar figur.

Andre løpere som kan gjøre det bra er Keishin Yoshida, Alexey Poltoranin, Jean Marc Gaillard, Alexey Chervotkin, Alexey Vitsenko, Dmitriy Japarov, Petr Sedov, Jonas Baumann, Sami Jauhojärvi, Ristomatti Hakola, Martin Jaks, Emil Jönsson, Dietmar Noeckler og Giandomenico Salvadori.

Verdenscupene sammenlagt:

Totalt, kvinner: 1. Heidi Weng (NOR) 1746 2. Krista Pärmäkoski (FIN) 1446 3. Ingvild Flugstad Østberg (NOR) 1352 4. Stina Nilsson (SWE) 1209 5. Marit Bjørgen (NOR) 975 6. Jessica Diggins (USA) 832 7. Maiken Caspersen Falla (NOR) 705 8. Kerttu Niskanen (FIN) 603 9. Laura Mononen (FIN) 552 10. Yulia Tchekaleva (RUS) 534

Distanse, kvinner: 1. Heidi Weng (NOR) 859 2. Marit Bjørgen (NOR) 754 3. Krista Pärmäkoski (FIN) 734 4. Ingvild Flugstad Østberg (NOR) 716 5. Charlotte Kalla (SWE) 420 6. Jessica Diggins (USA) 410

Sprint, kvinner: 1. Maiken Caspersen Falla (NOR) 512 2. Stina Nilsson (SWE) 470 3. Hanna Falk (SWE) 316 4. Heidi Weng (NOR) 287 5. Ingvild Flugstad Østberg (NOR) 276 6. Krista Pärmäkoski (FIN) 272

U23, kvinner: 1. Anamarija Lampic (SLO) 230 2. Jonna Sundling (SWE) 157 3. Yulia Belorukova (RU) 149 4. Nadine Fähndrich (SUI) 132 5. Anastasia Sedova (RUS) 122 6. Katharina Hennig (GER) 93

Totalt, menn: 1. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 1626 2. Sergey Ustiugov (RUS) 1176 3. Alex Harvey (CAN) 844 4. Matti Heikkinen (FIN) 837 5. Marcus Hellner (SWE) 668 6. Emil Iversen (NOR) 637 7. Dario Cologna (SUI) 620 8. Finn Hågen Krogh (NOR) 599 9. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) 589 10. Iivo Niskanen (FIN) 551

Distanse, menn: 1. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 1056 2. Matti Heikkinen (FIN) 537 3. Alex Harvey (CAN) 514 4. Iivo Niskanen (FIN) 459 5. Sergey Ustiugov (RUS) 454 6. Niklas Dyrhaug (NOR) 392

Sprint, menn: 1. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) 369 2. Federico Pellegrino (ITA) 331 3. Sergey Ustiugov (RUS) 322 4. Sindre Bjørnestad Skar (NOR) 301 5. Finn Hågen Krogh (NOR) 277 6. Pål Golberg (NOR) 235

U23, menn: 1. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) 589 2. Jens Burman (SWE) 252 3. Lucas Chanavat (FRA) 182 4. Oskar Svensson (SWE) 143 5. Richard Jouve (FRA) 57 6. Alexey Chervotkin (RUS) 51

NRKs sendeskjema:

Fredag 17. mars: 19:15-20:00: V-cupfinale langrenn: Sprint fri teknikk, kvinner og menn (NRK 2) 19:55-20:55: V-cupfinale langrenn: Sprint fri teknikk, kvinner og menn [forts.] (NRK 1)

Lørdag 18. mars: 15:40-16:15: V-cupfinale langrenn: 10 km klassisk fellesstart, kvinner (NRK 1) 18:00-18:50: V-cupfinale langrenn: 15 km klassisk fellesstart, menn (NRK 1)

Søndag 19. mars: 16:15-16:55: V-cupfinale langrenn: 10 km fri teknikk jaktstart, kvinner (NRK 1) 17:45-18:35: V-cupfinale langrenn: 15 km fri teknikk jaktstart, menn (NRK 1)

Startlister: Kan etterhvert finnes her.

Arrangørens hjemmeside: Kan finnes her.

Løypeprofiler: Kan finnes her: Sprint, fellesstart og jaktstart.

Værmelding (fra yr.no): Fredag: -13 grader, sol (kan bli mildere utover i sprinten) Lørdag: -13 grader, skyet Søndag: -5 grader, snø/skyet

God fornøyelse!

18
433 svar

433 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

KongOlav2

Det merkes at staaalisen er tilbake fra scootertur rundt Lillehammer......

13

bhros

He, he......

Men i går fikk vi da iallfall ha en fredelig og trivelig dag her på forumet.

1

toja12

Mor`n. Da er jeg ferdig med en laang god frokost, og ser fram til en ny interessant langrennsdag, dessverre uten Birken i dag som oppvarming. Håper på mye fin langrenn med god innsats av både norske og utenlandske løpere. Ser også at det har vært jobbet intenst i denne tråden i natt også, disse innleggene hopper jeg elegant over.

3

bhros

I går var det trivelig her på forumet. Vi diskuterte langrenn.

I dag er stemningen en helt annen. Fokuset er et helt annet sted. I grunnen utrolig hvordan en enkelt bruker kan ødelegge. Denne gangen har jeg iallfall klart å avholde meg fra å mate.

3

real-_-

Litt spesielt å sende stikk mot FIS og kvotekuttene også fyller man ikke engang opp de nye kvotene.

3

helvis

Skiforbundet har alltid rett og det er de mot resten av verden. Uansett.

1

janesaj

Kvartfinaler, kvinner:

Heat 1: 2 Maiken Caspersen Falla (NOR) 11 Jessica Diggins (USA) 12 Ida Ingemarsdotter (SWE) 17 Nadine Fähndrich (SUI) 28 Nathalie von Siebenthal (SUI) 29 Julia Kern (USA)

Heat 2: 1 Hanna Falk (SWE) 6 Sadie Bjornsen (USA) 10 Sandra Ringwald (USA) 19 Marthe Kristoffersen (NOR) 24 Ilaria Debertolis (ITA) 27 Rosie Brennan (USA)

Heat 3: 4 Stina Nilsson (SWE) 7 Ingvild Flugstad Østberg (NOR) 9 Kathrine Harsem (NOR) 13 Katja Visnar (SLO) 23 Aino-Kaisa Saarinen (FIN) 30 Anne Kyllönen (FIN)

Heat 4: 8 Vesna Fabjan (SLO) 14 Ragnhild Haga (NOR) 15 Anna Dyvik (SWE) 16 Laurien van der Graaff (SUI) 18 Sophie Caldwell (USA) 22 Kerttu Niskanen (FIN)

Heat 5: 3 Marit Bjørgen (NOR) 5 Heidi Weng (NOR) 20 Anamarija Lampic (SLO) 21 Krista Pärmäkoski (FIN) 25 Charlotte Kalla (SWE) 26 Yulia Belorukova (RUS)

Kvartfinaler, menn:

Heat 1: 2 Finn Hågen Krogh (NOR) 3 Lucas Chanavat (FRA) 15 Jovian Hediger (SUI) 17 Dario Cologna (SUI) 24 Len Valjas (CAN) 29 Viktor Thorn (SWE)

Heat 2: 1 Johannes Høsflot Klæbo (NOR) 7 Baptiste Gros (FRA) 8 Teodor Peterson (SWE) 9 Andrew Young (GBR) 28 Jesse Cockney (CAN) 30 Bob Thompson (CAN)

Heat 3: 5 Federico Pellegrino (ITA) 6 Emil Iversen (NOR) 10 Richard Jouve (FRA) 11 Marcus Hellner (SWE) 25 Julien Locke (CAN) 26 Maciej Starega (POL)

Heat 4: 4 Alex Harvey (CAN) 12 Emil Jönsson (SWE) 13 Ristomatti Hakola (FIN) 16 Simeon Hamilton (USA) 18 Andrey Larkov (RUS) 27 Maurice Manificat (FRA)

Heat 5: 14 Sindre Bjørnestad Skar (NOR) 19 Pål Golberg (NOR) 20 Niklas Dyrhaug (NOR) 21 Andrew Musgrave (GBR) 22 Simen Hegstad Krüger (NOR) 23 Roman Furger (SUI)

3

Eksberten

Heat 5:3 Marit Bjørgen (NOR)5 Heidi Weng (NOR)20 Anamarija Lampic (SLO)21 Krista Pärmäkoski (FIN)25 Charlotte Kalla (SWE)26 Yulia Belorukova (RUS)

Artig heat med de 4 beste allrounderne etter tour de ski + 2 av de mest lovende sprinterne.

Fra guttas prologoppsett ser vi at de beste velger de tidligere heatene, slik som var vanlig den første tiden med heatvalg.

1

Lignende temaer

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...