Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Du snakker om at hoppsporten ødelegger for seg selv,,, helt utrolig å ha regler som ikke engang hoppere/trenere skjønner noe av. I tillegg dette helt håpløse vektregime som er skadelig ( ja det hjelper ikke å si " vi har kontroll) alle er jo sykt tynne. Nå MÅ det komme nye regler! Når det omtrent i hver renn i tillegg blir diskutert stilpoeng pga at enkelte nasjoner gir for høye poeng til egne hoppere, kan jeg trygt si: Takk for meg og bruker tiden min til helt andre ting enn hopp!

7

Nå må det bli slutt på denne parodien. "Noen" må nå gjøre om regelverket. La hopperne bruke "kondomdress" som langrennsløpere, det gjør noe med oppdrift, men det det blir likt for alle. Vipps, ferdig diskutert.

9

När man medvetet lever på gränsen, då riskerar man också att "hoppa"-över gränsen. Svårare än så är det inte.

4

Jo det er vanskelig, når de ikke skjønner det selv. Eneste som hjelper er å finne på noe nytt regelverk som ivaretar heksa til hoppere og at det går an å skjønne noe som helst!

2

De får bestille drakter fra skøyteforbundene. Og tenk hvis det var minimumskrav på BMI på 19.

1

5 kvinner disket da kontrollmetoden plutselig endres...... I tillegg ønsker ikke juryen å uttalelse i bakkant av et skandalerenn under OL. Dette er vel IOC sin måte å fortelle at de egentlig ikke ønsker kvinnelig hopp og "takk for sist" til de nasjonene som jobber for storbakkerenn under OL.

6

Hoppsporten er jo bare størrelse på klær, og vind og vær, og umulige forklaringer på sittestillinger. Og sååååå kjedelig. Overlever denne sporten i …. 5 år til? Neppe!

6

Forandring av hoppdressen til tettsittende er nok eneste løsning. Hoppene vil nok bli noe kortere men da er iallefall regelen lett å følge. At en dress passer en omgang for så å være for stor neste er jo helt på tryne.

11

Var det stikkprøver eller ble alle sjekket? Kan det være noen som sier "takk for sist" og ikke ønsker kvinner med i hoppsporten?

3

Har vært hoppentusiast i 40 år men nå er det slutt. Hoppsporten er blitt totalt syk. Syk på flere måter; radmagre utøvere som har et sant h…… med å holde «riktig» vekt og i den senere tid utstyret. Hvis det ikke tas et stort krafttak for å få orden på disse tingene vil rennene snart gå nesten uten tilskuere på arenaer og tv seere. Når Granerud blir disket grunnet for stor hoppdress med årsak på manglende væskeinntak mellom 1. og 2. omgang sier det alt om hvor totalt meningsløst denne sporten er blitt.

8

Hvorfor kan de ikke ha med seg flere dresser hvis den første er for liten?

1

Her må det være noe feil. Ingen i kommentarfeltet har ennå plassert ansvaret for fadesen på Ingvild Bretten Berg.

2

hele hoppsporten har blitt en vits og en farse. sikker på Matti Nykaenen vrir seg i grava og svelger unna en hel Koskenkorva for å glemme hele suppa. her snakker vi om en sport som dreier seg om å hoppe lengst mer eller mindre stilfullt. ingen skjønner lenger hva som gjør deg til vinner av rennet,vær,vind,stil,plusspoeng,minuspoeng,dress,støvler,vann,kjeks,for lite mat,partiske dommere osv. Herre min hatt for noe forbanna fjas,dette har iallefall ikke jeg tid og ork til å se på lenger. Jeg syns synd på utøverne,de vil jo bare hoppe på ski som Matti gjorde,forhåpentligvis uten Koskenkorva

5

Hvorfor er det ingen journalister som spør om ikke de kan gå over til tettsittende drakter, alpint utøvere bruker det i 150 kmt, det kan ikke handle om sikkerhet... Bare bytt og få slutt med dette tullet. Har alltid vært glad i hopp, men det er jo blitt helt teit når Granerud må få i seg en halvliter vann osv for å være innafor i kontroll. Restart hele sporten med trikot!
Asbjørn Maus

5

Meninger fra en sportsintressert sofaekspert! Dette er etter min mening en stor skandale. Rett og slett ganske ødeleggende for hoppsporten. Når man for første gang i et OL skal avholde en Mixed Team event og vise verden at hoppsporten er i fremgang, skal ikke dette være mulig. At fire av de fremste hoppnasjonene i verden får utøvere diskvalifisert av årsaker som virker helt uforståelig for alle (Utøvere, trenere, støtteapparat, kommentatorer, eksperter og TV-seere) er smått sjokkerende og vondt å se på. Uansett hvor man kommer fra. Det er ikke med på å øke interessen for hoppsporten på verdensbasis vil jeg tro. Og hva kommer det av at alle de diskvalifiserte var kvinner?! En fullstendig gjennomgang og grundig evaluering av prosedyrer og rutiner ved utstyrssjekk er nødvendig. Deretter må endringer på plass. Under TVNorge's TV sending ble det nevnt at kontrollørenes oppgave var å spille på lag med utøverne, ikke å straffe de og ta de på fersken som "lovbrytere". Dette mener jeg man må strekke seg for å etterleve, det er tross allt snakk om idrettsutøvere som har ofret allt i mange år (Oftest fra barnsben av) for muligheten til å representere sitt land i OL. Det største av alle mesterskap som kun avholdes hvert fjerde år, og noe de færreste får muligheten til å oppleve mer enn en gang. Å få en konkurranse eller et mesterskap som OL stoppet av noe som dette er ødeleggende, og uten tvil noe som kan knuse både drømmer og karrierer. Eventuelle endringer må gjøre det umulig for både støtteapparat dommere og utstyrskontrollører å ødelegge fremtidige mesterskap for dedikerte utøvere. Det ble heldigvis riktig vinnernasjon i rennet, men at fire av deres konkurrende nasjoner får mesterskapet ødelagt av diskvalifikasjoner må gi selv de lykkelige gullvinnerne en viss bismak. Jeg vil tro at det for alle idrettsutøvere (Uansett idrett) føles aller best å vinne gull når alle de beste er med og yter sitt aller beste. At OCR og Canada tar medalje er uventet og overraskende, men selvfølgelig også veldig hyggelig. Gratulerer så mye! Det er sikkert positivt for hoppinteressen i både Russland og Canada, men garantert ikke like positivt for hoppsporten som helhet. Noe må gjøres, ting må rettes på for at noe som dette ikke skjer igjen. Endringer som gjør reglene enklere å forstå, og lettere å etterfølge. En liten tanke fra en lekmann som meg, uten inngående kunnskap om hverken hoppsporten eller arrangementplanlegging...Hva om man gjorde grundige kontroller FØR rennstart, ga alle hopperne tommel opp eller ned (Med en mulighet for de som får tommel ned til å fikse evt problemer for så og gjennomgå ny kontroll), og eliminere alle muligheter for bytte utstyr ved at hoppere og støtteapparat evt må "sjekke inn" i et avgrenset område? Da vil man vel i så fall gi alle deltagernasjoner i fremtidens OL like muligheter til å kjempe om medaljene?!?! Men hva vet jeg, en enkel TV-tittende ekspert i sofahjørnet.

3

Återigen visar den världsledande skidnationen Norge att de inte lärt sig reglerna. Sedan skyller man som alltid på otydliga regler i stället för att säkerställa sig om att man håller sig inom ramarna.

5

At ikke dette med hoppdressene er blitt tatt opp tidligere, er meg en gåte. For det kan da for pokker ikke være slik at det skal være millimetere som avgjør.
Skrot shit'n av et makkverk av regelverk, og begynn forfra! Kanskje det beste er å skrote dagens hoppdresser helt? Hvorfor ikke bruke tettsittende dresser? Man gjør det i alpint. Ta for eksempel utfor. Det er ikke noe tvil om at høy vekt er en fordel. Vinneren Beat Feuz er vel ikke en sylfide akkurat. MEN veltrent. Lasse Kjus var det samme. En person på 165 cm og 75 kg får jo ikke noe plusspoeng i forhold til en på 180 cm og 100kg. I slalom er det nok en fordel å være lav og smidig. I alpint har man ikke gitt plusspoeng eller minuspoeng for at det skal "være mest mulig rettferdig". Man kjører som man er.

Med tanke på at ALT av regler inn hoppsporten er blitt bare surr, og at det er nesten håpløst for en publikummer å følge med. Så er det vel det beste for sporten å starte på scratsh.
-Skilengde etter kroppshøyde
-Tettsittende dresser
-Lengdepoeng
-Stilkarrakter

I "gamle dager" var det også ujevne vindforhold. Så dropp vindkompensasjon.
Når jeg nevner stilkarakterer, så mener jeg EKTE stilkarakterer. Som KUN gjenspeiler stil og nedslag. Lengde har ingenting her å gjøre. Det er derfor man får lengdepoeng.
At man flyr som en spastisk kråke og lander på 140m med jamnsides nedslag betyr alt annet enn 18 (eller mer) i stil. Som man alt for ofte ser i dag.
Hopper man derimot 130m, ligger helt stille i lufta og setter et nydelig telemarknedslag, så MÅ det være minimum 18,5 i stil. Helst mer.

Lengdepoeng vil kompensere i begge retninger. Ergo bli en form for rettferdig.
Det vil aldri være rettferdig å gi Simon Amman 19,5 i stil bare fordi han hopper langt. Han setter ALDRI nedslag.

Jeg tror FIS og hoppsporten bør evaluere hele konseptet. For slik det er nå, er det blitt håpløst og kjedelig å følge med på.

4

Angående dette med vekt: I alle andre idretter der vekt er viktig er det vektklasser. Hvorfor ikke ha forskjellige vektklasser i hopping også? (Og før noen begynner å kommentere "tungvektshopping" så må det selvsagt være innenfor rimelighetens grenser :-)

2

Høres ut som et kraftig tilfelle av PMS. Synd at det går ut over både sporten og hennes egen jobb. Tviler på at denne kontrolløren blir headhuntet i fremtiden....

1

Så vidt jeg har forstått ble de norske damene sjekket både etter første og andre omgang. Godkjennt i første, men disket i andre da de endret testen.
Merkelig også at det bare var de beste nasjonene (4 av de 5 beste) som ble disket. Det "lukter" av at noen er ute etter å ta de store hoppnasjonene.

1

Skjønner ikke hvorfor disse testene gjennomføres tilsynelatende tilfeldig. Er det ikke mulig å gjennomføre en test av alle dresser dagen før konkurranse, merke godkjente dresse og så sjekke alle dresser for merker før hopperen får tilgang til hopptårnet?

1

Ja og FrP leder stå foran stortinget og protestere om dyrt strøm når
Det er de som skaper det.det går ikke an å snakker med to tunge i en MUN det går ikke an å vare så falsk.hva tror de da, at folk ikke følger
Med og huske det som har skjedd.hvor lenge tror de at de kan lyve til
Befolkning

1

Når det gjelder hopp vi bør ha en upartisk kontroll dame/man for dette ser ut som hun som kontrollere er ikke upartisk hun bør ikke ha det jobben i tillegg sitter der og gjør sin egen skjønn for løgner jenter
Vet hvilken stilling de har stått før, men det er lettere å si folk lyver en å kom med grunnlag hvorfor hun gjorde det, og hvorfor de fire nasjoner som hadde mulighet å vinner det hoppren.?????

1

Lignende innlegg

Laster...