Denne analysen er ikke spesielt presis. Med hensyn til i hvilken grad de forskjellige idretter praktiseres på forskjellige amatør og mosjonsnivåer er langrenn helt i toppen. I de områder hvor det er snø har det aldri vært flere mennesker på ski. Undertegnede er ute på ski ca 100 dager hver sesong og ser at interessen er svært høy. Innenfor f.eks friidrett er dette utenkelig, ikke mange mosjonister som løper 400 M hekk.

2

Skal TV2 bare vise Vålerenga, Rosenborg og Sutre/Glimt? Rart. Førstnevnte har åpenbart tatt sikte for Obos ligaen. Kan virke som Rosenborg har lyst til å prøve samme utfordringen. Glimt ser ut til å sikte mot lilstefyll. Merkelig at TV2 ikke vil vise toppkamper og gode norske lag.

1

Elsker sport på tv, hater å utføre sånn styggedom selv ;), men alt av ski er og har vært, bedre på NRK. Når andre har tatt over, som tv2, tvn og tv3, blei det ikke like morsomt. Kutter det dermed mer og mer ut. Har ingenting med utøvere å gjøre, men hvem som sender det. Sprint er kjedeligere enn 5mila. Norsk fotball har vært best på tv2, syns jeg, så jeg gleder meg til neste sesong. Cupen=NRK. Mer kvinnefotball på tv ønskes også. Friidrett har jeg aldri hatt sansen for, men gløtter innom når de største norske er på skjermen. "Julesjakken" må fortsette på NRK, så lenge Carlsen deltar så klart, orker ikke høre på kommentatorene på tv2, grusomt.
Uansett idrett, hvis det kan lages et bra produkt, med tydelige og engasjerte kommentatorer, fritt(gratis) tilgjengelig på norsk tv og uten forstyrrelser av reklame(før og etter sending er ok), så vil idrettene overleve. Noen småfrekke utøvere i verdenstoppen hjelper jo litt også.

4

Alt var bedre før TV-monpolet ble oppløst. Da var det både langrenn og fotball-landskamper på NRK. Pga Altiboxkonflikt mistet jeg Norge -Sverige kampen.

Jeg vil gjerne se langrenn, men trenger ikke verdenscup. Norgescup er like fint. Men fotball-landskampene våre vil jeg ha.

1

Altså, det er helt åpenbart at den største faktoren her er Petter Northug. Han var 85% av profilvolumet. Johaug, Bjørgen og røkla utgjorde resten. Klæbo har tatt en bit av kaka, men det er begrenset hvor spennende det er å se han vinne 100% av sprintene. Dynamiske sliteseiere på 50k som Falun 2015 med Northug er det som vinner folket.

Denne storhetstiden for langrenn sammenfaller 100% med karrieren til Northug. Så kan man også peke på fragmentering av sendeflater.

1

Virker som hopperne er hett glemt i denen artikkelen. De har profilene og hadde en stor del av Skiforbundets intektsstrøm inntil Røste & Bretten Berg fikk herje fritt!

4

Mistet interessen for langrenn pga av overeksponering av enkeltindivider. Klarer ikke helt å se sjarmen i hverken breiale narko-Northug eller Johaug...så da ser jeg på annet. Men pressens dyrking av Haaland og Ødegård er på vei til å ødelegge i hvert fall landslaget (men hyggelig at de har succes)...Så da gleder vi oss over tennis, F2, golf (ser ikke på da...driiiit kjedelig) og friidrett (unntatt alle ekstraprogrammer om Ingebrigtsen-familien)...så det synes jeg ;)

2
Laster...