Om det blir realitet at russerne får konkurrere så lenge de har Putin med makta så kommer vår familie prinsipielt å ikke følge sporten det gjelder. Det er sjokkerende at dette vurderes i det hele tatt!!

7

Leste at det finske skiforbundet at de ikke kommer til å sende utøvere til konkurranser hvor det er utøvere fra Russland og Belarus.
Et eksempel som bør følges av Norge med flere.

7

For det første kom Haikin til Glimt i 2019. Altså lenge før krigen i Ukraina.
For det andre ville vel Glimt satt han pent på benken hvis han hadde ytret seg for å være pro-Putin og pro-krig.
Og siden Haikin har en kontrakt med klubben, er det ikke bare å hive han ut. Og hvorfor skulle de det, hvis han tydelig fordømmer krigen? Hva annet kan de da ha som gyldig grunn for å hive han ut? For det vil også gi følger fra Uefa. Etter Putins varsel om å kalle inn 300.000 reservister til krigen, vil det også være en fare for at f.eks Haikin kan bli innkalt hvis han skulle blitt kastet ut og sendt hjem. Altså et uaktuelt tema.

Det som er virkelig dobbeltmoralsk er spilleren Norman. Som på en side stod og markerte sammen med landslaget mot Qatar og menneskerettigheter. For så signere med Dinamo Moskva.

4

Hva med andre russiske idrettsutøvere ? skal alle utestenges ? eller bare de som potensielt kan slå nordmenn ? Vi har jo den russiske landslagskeeperen i fotball Nikita Haikin i Bodø glimt ! <ingen snakker om ham. Typisk norsk dobbeltmoral.

2

Lignende innlegg

Laster...