Vintersport

tarsen

Plast i store Lysgårdsbakken

Rødkleiva/Vikersund-debatten har vært diskutert opp og ned i hytt og pine i det siste, men hva med plast i storbakken på Lillehammer? Helt glemt av alle? Skjønner at Oslo og Vikersund kjemper for nye anlegg, men jeg kan ikke fatte at det er så mye fokus på dette i forhold til det som faktisk trengs mest og garantert vil tjene norsk hoppsport best. Nemlig plast i k-120 på Lillehammer. Det er mye viktigere for hopperne og kunne trene "hjemme" hele året enn å kunne fly 250 meter i den ene eller andre bakken bare EI helg i løpet av en vinter. Hva mener dere?

1
3 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Vet ikke om det er riktig å sette disse tingene opp mot hverandre. Det er viktig å få flere plastbakker, særlig med et mildere klima i sikte, og også plast i større bakker. I dag er vel Granåsen den eneste K120 bakke i Norge med plast? Men dette bør eventuelt ikke gå ut over vurderingene rundt byggingen av ny bakke i rødkleiva og eventeult hvor et nytt norsk skiflyvningssenter skal ligge. Og vi snakker vel ganske store forskjeller i utgifter her. Å legge plast i lysgårdsbakken med tilhørende porselensspor i ovarenna koster trolig et par millioner (+/-), dyrt nok, men kan ikke sammenliknes med de summer som trengs i forbindelse med bygging av et nytt anlegg.

1
boringAFC Vet ikke om det er riktig å sette disse tingene opp mot hverandre. Det er viktig å få flere plastbakker, særlig med et mildere klima i sikte, og også plast i større bakker. I dag e...

Jeg er helt enig i at disse to sakene ikke bør blandes - siden de absolutt ikke har noe med hverandre å gjøre. Det ene skal ikke ødelegge det andre, etter min mening. Men: dersom begge deler finansieres statlig*, er jeg klar i mitt syn: "Ja, takk - begge deler" ville definitivt bli mulig hvis man gikk inn for å utbedre Vikersund i steden for å gå for Rødkleiva, og på denne måten få "penger til overs" til å gjøre mer for resten av Hoppnorge også - som å legge plast/porselen på Lillehammer.

Da jeg ikke har kjennskap til finansieringen, kan jeg heller ikke garantere for mitt argument.

Karnataka¤

*noe jeg for øvrig ikke er sikker på

1
Karnataka Jeg er helt enig i at disse to sakene ikke bør blandes - siden de absolutt ikke har noe med hverandre å gjøre. Det ene skal ikke ødelegge det andre, etter min mening. Men: dersom b...

plast i lillehammer bremses av kommunen, de er mot reklame på plasten. statoil og volvo har i mange år sloss om å sponse men får stadig nei.

Blir det rødkleiva kommer det plast med en gang, fordi rødkleiva ligger noen år fram i tid og da blir det rom for tippemidler med en gang.

1

Lignende innlegg

Laster...