Vitenskap

gonrol

Er utseendet en indikator på noe

Er et vakkert utseende en indikator på at en organisme er velutviklet eller er det bare et godt forsøk fra organismenes side på å forplante seg?

1
3 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Svaret er ja til begge deler. Et dårlig utseende kan være et tegn på dårlige gener (men det kan også komme av dårlig valg av foreldre), og når vi er på jakt etter seksualpartner, søker vi etter de peneste. Dette er egentlig naturens måte å velge gode gener til etterkommere. Det kalles for "sexual selection", og kan ha stor betydning for utvikling av en art. Hva som oppfattes som skjønnhet er også genetisk bestemt for hver art. Selv om skjønnhetsidealet var viktig for overlevelsesevnen til å begynne med, kan det gå for langt. De vakre fargene og pyntefjærene til mange hannfugler er nok tiltrekkende for hunnen, men de kan gjøre dem til et lett bytte for predatorer. I verste fall kan arten dø ut fordi det ikke blir flere hanner igjen.

1

gonrol skrev: Er et vakkert utseende en indikator på at en organisme er velutviklet eller er det bare et godt forsøk fra organismenes side på å forplante seg?

Zpiff: Det estetiske betyr vel "både óg" -vil jeg mene. Men man bør kanskje ha i bakhodet at "det estetiske" egentlig også omhandler handlinger/uttrykksmåter. Dvs. "det estetiske" omhandler jo det man kan observere pent eller stygt... F.eks. at noen kan bevege seg vakkert/stygt.., eller kan høres/se.. vakker/stygg... ut, og da relatere dette igjen til hva man synes er vakkert (f.eks. om man liker logiske/poetiske... uttrykksmåter -whatever), og da hvilke subj. "konkusjoner/fantasier.." man gjør seg.

Så "et vakkert utseende" må ikke nødv. vis bare være et mer eller mindre "statisk bilde" av noe/noen. Det igjen burde jo også si litt om arveanlegg, og mulighet for forplantning.., skjønt overordnet dette (spes. for mennesket) ligger ønsker & behov (gjerne også de mer instinktive ønsker/behov -så sett).

1
Zpiff gonrol skrev: Er et vakkert utseende en indikator på at en organisme er velutviklet eller er det bare et godt forsøk fra organismenes side på å forplante seg? Zpiff: Det estetiske...

Det viser seg at de aller fleste av oss vil velge en seksualpartner med et mer eller mindre perfekt symmetrisk annsikt. Å ha et symmetrisk ansikt er et tegn på et sterkt immunforsvar.

at menn liker hofter (rumpeballer innkludert) er anntakelig pga hvor enkelt det vil være for en kvinne å føde eller noe slikt (har lest om dette for LEEENGE siden)

1

Lignende innlegg

Våtere og villere?

Det konstateres at klimaendringene nå er over oss for fullt også i Norge (MDG-hold, SV-hold m.fl.). Og vi som i en del år nå er blitt tutet ørene fulle fra div. forskerhold, og ikke minst politisk ho...
1
27 svar

Dumme forskere.

Så 2 idioter på tv.En påsto at antarktisk var på størrelse med texas x2,Det er jo på størrelse med Canada. En annen var bekymret over at Grønland skulle forsvinne.Vet de ikke at det er land under både...
1
2 svar
Miljø og Klima trondhjem Siste svar

RWE saksøkes

I Tyskland foregår en interessant rettssak. Saul Luciano Lliuya har saksøkt RWE, en kullkraftgigant som har høye historiske CO2-utslipp på samvittigheten. Årsaken til søksmålet er at en diger bit på f...
1
9 svar
Laster...