Vitenskap

Rosenborg-tilhenger

Ren energi - i universet

Jeg har lest litt på nettet om det som beskrives som REN ENEGI og energifelt i universet. Det trekkes tilbake til Big Bang og som er der i dag. Hva menes med ren energi i universet?

1
10 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg tror du tenker på vakuum energi, bevist gjennom Casimir-effekten.

Om det noen gang er mulig å utvinne energi ut fra dette fenomenet er ytterst spekulativt. I så fall må det bygges enorme anlegg på størrelse med solsystemet.

Da er det bedre for en teknologisk avansert sivilisasjon, å sende opp solpaneler i verdensrommet og stråle energien tilbake til mottakstasjoner på jorda, dette er teknologi som er mulig å få til i dag.

1
Zpiff [sitat…] Dette? Eller- Dette?
Rosenborg-tilhenger

Takk for hjelpen. Nei det var noe annet. Jeg printet ut artiklen for jeg synes den var godt skrevet og det meste var forståelig til og med for meg, Dessverre finner jeg den ikke igjen, synd for jeg hadde noen sprørsmål om noe jeg ikke forstod helt, Den var på 6 sider. Den var skrevet av 3 amerikanere som var ansatt på ett univeristet i USA. Den var beregnet på studenter. En av tingene jeg ikke forstod helt var ren energi, den hadde en annen betegnelse som jeg har glemt. Hvis jeg ikke er helt på jordet så var dette en energi som alltid har vært i universtet og alltid vil være der.

1

Det èr ren energi i universet.

Men du trenger noe jævelig stort (som f.eks. Solen) for å samle den.

Solen pumper kontinuerlig ut plasma, som avtar i energi jo lenger fra Solen du beveger deg. Du vil altså få en spenningsforskjell fra Solen til solsystemets 'ytterkant'. Denne spnningen ville du kunne høstet om du hadde noe som var stort nok.

Våre surrete vitenskapsmenn har forsøkt å tappe energi fra universet med en lang 'leder' (STS 75). Men dette har de ikke snørr av peiling på, så lederen var altfor underdimensjonert og brandt opp.

2

For å svare på dette er det vel lurt å starte med å besvare spørsmålet: Hva menes med uren energi?

1
Pip_6 Det èr ren energi i universet. Men du trenger noe jævelig stort (som f.eks. Solen) for å samle den. Solen pumper kontinuerlig ut plasma, som avtar i energi jo lenger fra Solen du b...

Det èr ren energi i universet.

Men du trenger noe jævelig stort (som f.eks. Solen) for å samle den.

Solen pumper kontinuerlig ut plasma, som avtar i energi jo lenger fra Solen du beveger deg. Du vil altså få en spenningsforskjell fra Solen til solsystemets 'ytterkant'. Denne spnningen ville du kunne høstet om du hadde noe som var stort nok.

Det har ikke noe med størrelse å gjøre, men du er inne på noe angående plasmaunivers.

Sammelikn energieffektivitet i dagens microchips med for f.eks.20 år siden, i 1991.

Begrepet ren energi er egentlig foreløpig bare et intetsigende utsagn, fordi "energi" ikke bare er energi.

Stikkord: "Twin spin" og partikkelbevegelser generelt.

*Det vi normalt regner som en "grense" for hva som er energi manipulerbart på hvilke måter er påvei til å forandres kraftig av fysikkvitenskapens utvikling/forsøk. I realiteten er materie kun ulike grader av partikkelvibrasjoner i bølgefrekvenser.

1
Agay_Prispu [sitat…] Det har ikke noe med størrelse å gjøre, men du er inne på noe angående plasmaunivers. Sammelikn energieffektivitet i dagens microchips med for f.eks.20 år siden, i 1991. B...

Det èr slik det fungerer. (Vitenskapen må bare omdefinere det igjen, slik at de kan sette sine navn og selv ta æren for oppdagelser som egentlig ble gjort for lenge siden. -NASA, CERN og overbetalte 'geeks' må jo på ett eller annet vis rettferdiggjøre sine kostnader overfor skattebetalere).

Solen opprettholder et enormt magnetfeldt (heliosfæren), og pumper ut ladde partikler (solvinden). Disse partiklene har (naturlig nok) både en høyere tetthet og ladning jo nærmere Solen du beveger deg. Elektrisiteten (energien) gir seg også tilkjenne ved en rekke karakteristiske fenomen man kan se gjennom hele solsystemet. Dette forstår man, selv innenfor BigBang-kosmologi ;o)

-Men man behøver ikke dra til Solen for å studere 'fenomenet'. Jorden opprettholder også et magnetfeldt (magnetosfæren). Det er bare våre tullete vitenskapsmenn som ikke forstår at lyn egentlig bare er en måte for Jorden å utligne seg mot universet. Hvor tykke skylag og fuktig luft bare er et medie (en leder) for elektrisiteten å bevege seg mellom lagene i Jordens magnetfeldt. Tether eksperimentet resulterte altså i et kunstig lyn, hvor man slepte en 12 mile lang leder mellom lagene i magnetosfæren og dermed forårsaket en kortslutning (lyn).

1

Lignende innlegg

Dumme forskere.

Så 2 idioter på tv.En påsto at antarktisk var på størrelse med texas x2,Det er jo på størrelse med Canada. En annen var bekymret over at Grønland skulle forsvinne.Vet de ikke at det er land under både...
1
2 svar
Miljø og Klima trondhjem Siste svar

RWE saksøkes

I Tyskland foregår en interessant rettssak. Saul Luciano Lliuya har saksøkt RWE, en kullkraftgigant som har høye historiske CO2-utslipp på samvittigheten. Årsaken til søksmålet er at en diger bit på f...
1
9 svar
Historie vif_support Publisert

17. mai til ettertanke

Kongen hilser det norske folk 17. mai 1940 Kongens hilsen leses opp i Tromsø radio, den eneste frie radiostasjonen i Norge https://www.nrk.no/skole-deling/12165 London Radio 17. mai 1945 Siste 17. mai...
1
0 svar
Vitenskap Script Publisert

Minoriteter

Minoriteter vil gjerne fremme at de har en særlig tilgang til den vitenskapelige sannheten utenom den vitenskapelige. Kvinnelige forskere som hevder at når en erkejennelsesfilosof gjetne tar trivielle...
1
0 svar
Laster...