Vitenskap

sneakyleaks

Hvorfor kan ikke skip erstattes av gigantiske fly?

Topic

1
14 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det viktigste spørsmålet her må være: Hvorfor skal skip erstattes av gigantiske fly? Hva er galt med dagens skipsfart som gigantiske fly skal kunne ordne?

Som andre er inne på, vil en "løsning" bli veldig dyr - og høyst sannsynligvis ikke gjennomførbar med dagens teknologi.

1

Regn også litt på drivstofforbruk.

I tillegg må fly bygges av lette materialer, typisk aluminium, som er dyrt og finnes i begrenset omfang. Jern er det derimot mye lettere tilgang på.

Det kreves også en helt annen sikkerhet for fly. En båt uten motorkraft forliser ikke, i alle fall ikke umiddelbart ute på havet, og ramler heller ikke i hodet på noen.

Howard Hughes gjorde i det minste et forsøk.

1

Man hadde ikke tenkt på luftskip i det hele tatt?

Som NiGoZerolchi var inn på: Ikke gjennomførbar med dagens teknologi. Selv om postfrakt med fly har blitt meget populært, og er i stor vekst som et resultat av Internett.

1
RattusNorvegicus

Transport med skip er latterlig billig i forhold til alle andre transportformer. Derfor brukes det til alt som er tungt eller tar stor plass og som ikke har vondt av å vente litt.

2

Verdens største transportfly (Anotov An-225) har en maks payload på 250 tonn (tot. ca 500 tonn inkl flyvekt). Verdens største tankere har en dødvekt på ca 550,000 tonn (tot). Energimengden som skulle måtte til for å få 550,000 tonn i lufta er enorm. Nå er jeg ikke noen fysiker, men jeg vil anta at det ikke er mulig per i dag.

1

En annen ting jeg har lurt på er hvorfor ikke store containerskip har et eller annet form for seil for å spare drivstoff?

Er det en opplagt teknisk begrensning jeg ikke ser?

1
Honjo_Masamune En annen ting jeg har lurt på er hvorfor ikke store containerskip har et eller annet form for seil for å spare drivstoff? Er det en opplagt teknisk begrensning jeg ikke ser?

En annen ting jeg har lurt på er hvorfor ikke store containerskip har et eller annet form for seil for å spare drivstoff?

Det gjøres vel en del forsøk med det, men det krever at man finner et godt seildesign som ikke krever større bemanning, ikke tar for mye plass, ikke øker vedlikeholdskostnadene betraktelig, er driftssikkert i drittvær osv.

2

Den dagen gravitasjonsmanipulasjon blir mulig, kan fly erstatte skip - men det er noe som helt sikkert er flere århundrer inn i fremtiden. Fly er simpelt for kostbar og lite effektiv i sammenligning med skip som representerte den meste lettvinte transportmetoden på Jorden.

1

Lignende innlegg

Dumme forskere.

Så 2 idioter på tv.En påsto at antarktisk var på størrelse med texas x2,Det er jo på størrelse med Canada. En annen var bekymret over at Grønland skulle forsvinne.Vet de ikke at det er land under både...
1
2 svar
Miljø og Klima trondhjem Siste svar

RWE saksøkes

I Tyskland foregår en interessant rettssak. Saul Luciano Lliuya har saksøkt RWE, en kullkraftgigant som har høye historiske CO2-utslipp på samvittigheten. Årsaken til søksmålet er at en diger bit på f...
1
9 svar
Miljø og Klima Fico Siste svar

Uklart om vindkraft

Fra stortingets talerstol har vi kunnet høre at vårt elkraftpotensiale for havvind, er like stort som det potensiale som i dag ligger til grunn for vår landlige produserte vannkraft. Det kan jo høres...
1
27 svar
Laster...