Vitenskap

shaukat23B

Uten vann, mat i 70 år??

Hvordan går dette an?

"Inderen Prahlad Jani (83), hevder selv han har levd uten mat og drikke i over sju tiår. Jani, som også kaller seg Mataji, er en hellig mann som sier han får energien for å overleve gjennom meditasjon.

Testes av leger og militæret Et legeteam ved Sterling Hospitals in Ahmedabad i Vest-India har forsket på mannen for å finne ut om han snakker sant. Etter 108 timer er legene forbløffet.

– Jeg vil si dere at vi er vitner til et mirakel i forskningen, sier spesialist i nevrologi, Sudhir Shah til BBC.

– Det er 108 timer siden han kom til sykehuset. På den tiden har han ikke spist noe eller fått i seg en dråpe vann. Men viktigere enn det: Han har ikke urinert så mye som en dråpe, sier legen.

– Forsvarer vil lære Indisk forsvar har satt opp overvåkingskamera på sykehusrommet hans. Han skal overvåkes døgnet rundt i to uker for å avsløre triks eller juks.

– Viser det seg å stemme at mannen ikke spiser og drikker vil det kunne gi lærdom til soldater i kamp, hevder militærlege G Ilavazhagan."

Lærdom til soldater? Alt de tenker på fra dette er krig? Dette er jo noe som nesten bryter med all vitenskap ???

http://www.tv2.no/nyheter/snop/-har-levd-i-70-aar-uten-mat-og-drikke-3198576.html

2
137 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hvordan går dette an?

Som petterG påpeker!

Slike historier har vi fra hele kloden, og de har alle til felles at de inntreffer akkurat når de ikke kan kontrolleres.

Tøvete påstander er en legitim betegnelse på slikt.

1

Selv om han faktisk kunne levd uten mat og drikke ville om ikke annet den naturlige fordampingen av fuktighet gjennom huden gjort han til en mumie i løpet av noen få uker...

2

– Viser det seg å stemme at mannen ikke spiser og drikker vil det kunne gi lærdom til soldater i kamp, hevder militærlege G Ilavazhagan."

...og lærdom til alle som ikke mediterer...

Hvis folk slutter å spise mat blir nok bøndene jækla sure, og de går konkurs. Selv med enorme, økonomiske overføringer fra staten.

Nå er jeg ikke i militæret og har ikke behov for å skyte folk. Men 70 år uten mat ville få meg til å savne biff med løk og reker.

Jeg lurer på om denne fenomenale inderene har eller hatt et seksualliv. 70 år uten kvinner må være en uslåelig verdensrekord.

For en del år siden leste jeg om en person, som påsto at han ikke hadde sovet på mange år.

Jeg tror at den karen må ha hatt noen laange døgn og år, men det positive er vel at han ikke fikk mareritt...

Eller kanskje han fikk mange mareritter, i våken tilstand, på grunn av søvnmangel.

Alt er mulig- hvis man tror på tull og tøys.

1
orbixx [sitat…] ...og lærdom til alle som ikke mediterer... Hvis folk slutter å spise mat blir nok bøndene jækla sure, og de går konkurs. Selv med enorme, økonomiske overføringer fra stat...

Eller kanskje han fikk mange mareritter, i våken tilstand, på grunn av søvnmangel

Du var ikke i militæret skjønner jeg :) Vet ikke om alle må men vi måtte være våkne lenge om gangen noen få ganger, på vakt. Begynte å få en slags våkne små-mareritt og ekle følelser men det kan ikke tas mye lenger før du dør.

1
shaukat23B Teoretisk eller praktisk? Er sikkert mye som går an teoretisk :) Men høres vilt ut ja. Men da sier du at legene som gjør undersøkelsene bløffer? Hvorfor er Forsvaret interessert i...

Teoretisk eller praktisk? Er sikkert mye som går an teoretisk :) Men høres vilt ut ja. Men da sier du at legene som gjør undersøkelsene bløffer? Hvorfor er Forsvaret interessert i dette da?

Du må slutte å tro på røverhistorier du finner på nett. Høres det for utrolig ut til å være sant, er det vanligvis det.

1
shaukat23B [sitat…] Du var ikke i militæret skjønner jeg :) Vet ikke om alle må men vi måtte være våkne lenge om gangen noen få ganger, på vakt. Begynte å få en slags våkne små-mareritt og ek...

Jo, jeg har vært i militæret. Infanteriet.

Den første tiden var jeg på et 8-mannsrom, og en hyggelig kar som sov på siden av meg snorket så jæklig at jeg nesten ville sparke han ut i snøen, og overlate han til sin egen skjebne.

Kanskje han ville overlevd 70 år i kulden, Jeg vet ikke.

Når sant skal sies så snorker jeg også, som selvsagt ikke er et problem for meg.

Noen ganger trodde jeg at min samboer hadde forlatt meg, fordi jeg var alene på soverommet.

Jeg fant henne sovende fredelig i stuen, uten mine forstyrrende strupelyder.

Siden du skrev om miltæret, er kanskje ekstrem snorking en effektiv metode å ta knekken på eventuelle fiender i krig. :)

1
shaukat23B Ja, men angående denne, greier du å finne noe bevis på at det er en røverhistorie?

Nei, ikke så lenge det ikke tillates uavhengige undersøkelser.

Undersøkelsene av Prahlad Jani i 2003 og 2010 ble begge ledet av Sudhi Shah og et team på sykehuset hans. Sanal Edamaruku, president i Indian Rationalist Association, ble på forespørsel nektet å være med. Han har påpekt svakheter ved undersøkelsene der vann og mat kan ha blitt smuglet inn.

Skal jeg tro historien er jeg avhengig av å ha tillit til en nevrolog som nekter uavhengige undersøkelser han selv ikke deltar i. Jeg må innrømme at jeg sliter en del med den tilliten.

1
mito Nei, ikke så lenge det ikke tillates uavhengige undersøkelser. Undersøkelsene av Prahlad Jani i 2003 og 2010 ble begge ledet av Sudhi Shah og et team på sykehuset hans. Sanal Edama...

Skal jeg tro historien er jeg avhengig av å ha tillit til en nevrolog som nekter uavhengige undersøkelser han selv ikke deltar i. Jeg må innrømme at jeg sliter en del med den tilliten.

Skal du tro på denne historien må du også gi avkall på termodynamikkens første lov. Du sliter vel litt med det også?

1
BlackAdda [sitat…] Skal du tro på denne historien må du også gi avkall på termodynamikkens første lov. Du sliter vel litt med det også?

For meg personlig er denne problemstillingen nok til å avvise hele saken som bløff. Men for folket generelt er det sterkere å vise konkret at det jukses, enn å si at det ikke stemmer med etablert vitenskap. Folk kommer alt for ofte trekkende på eksempler der vitenskapen tok feil, og bruke det som en generell legitimering av alle mulige alternative fenomener.

1
mito For meg personlig er denne problemstillingen nok til å avvise hele saken som bløff. Men for folket generelt er det sterkere å vise konkret at det jukses, enn å si at det ikke stemm...

Høres litt prematurt ut. Vitenskapelig sett kan alt forklares vitenskapelig. Uansett hva resultatet eller formen av noe er. hvis man skal ta den holdningen som black adda her gjør og litt du, så hadde mennesker fortsatt nektet for at det finnes lyn og torden, i frykt for å snakke om samme fenomener som mytologier (Tor med hammeren). Man vet jo i dag hva torden og lyn er på grunn av forskning på fenomenet, ikke fornektelse av det.. Nå skal de jo gå vitenskapelig til verks med å overvåke at han ikke spiser eller drikker. Så finner vi fort ut om det jukses. At det er i India tror jeg ikke gir noen (rasistisk?) grunn til å si at de går inn for å jukse om dette.

1
BlackAdda [sitat…] Skal du tro på denne historien må du også gi avkall på termodynamikkens første lov. Du sliter vel litt med det også?

Skal du tro på denne historien må du også gi avkall på termodynamikkens første lov.

http://no.wikipedia.org/wiki/Termodynamikkens_f%C3%B8rste_hovedsetning

Ingenting her som sier at energi ikke kan bevares på et sted på en effektiv måte. Det sier jo bare at energi ikke kan piskes fram som troll i eske, og at energi ikke kan bli helt borte.

Hvis et system "lukkes" så oppbevarer det jo energi effektivt ved selve lukkingen. Hvis universet kan gjøre det så kan i teorien også en kropp gjøre det siden begge er fysiske systemer.

Det kræsjer altså ikke med fysikken :) Men det kræsjer med biologien, helt klart. Så spørs det om fysikk er mer vitenskap enn biologi. Noen mener kanskje det :)

Det som står om entropien må for dette være det som skrives mer om i t.2.lov. Altså at energifordelinger går i en bestemt "retning" eller går til uansett maksimalt jevn fordeling i det lukkede systemet. Jeg regner med denne gubben også dør, som alle andre. Denne saken handler egentlig da om midlertidig energibevarelse, ikke om at han lever uendelig uten mat og vann. Men at han har levd 70 år uten mat og vann tror jeg IKKE på ! :)

1
shaukat23B Høres litt prematurt ut. Vitenskapelig sett kan alt forklares vitenskapelig. Uansett hva resultatet eller formen av noe er. hvis man skal ta den holdningen som black adda her gjør...

Uansett hva resultatet eller formen av noe er. hvis man skal ta den holdningen som black adda her gjør og litt du, så hadde mennesker fortsatt nektet for at det finnes lyn og torden, i frykt for å snakke om samme fenomener som mytologier (Tor med hammeren). Man vet jo i dag hva torden og lyn er på grunn av forskning på fenomenet, ikke fornektelse av det

Det artige er at det faktisk er stikk motsatt. Din holdning er den som kunne funnet på å godta Tor med hammeren som en plausibel forklaring på lyn. Så lenge det finnes en person som angivelig har kontakt med Tor og vet når det lyner, og så lenge en "uavhengig" gruppe, dvs en som er selektivt utvalgt av samme person hver gang, og som ikke tillater uvedkommende inn i hele spekteret av undersøkelsene, klarer å "bekrefte" det, så er forklaringen god nok.

At det ikke stemmer med etablert vitenskap om lyn bortforklares, på samme måte som det som sies om inderen som bryter totalt med etablerte fysiske lover.

Forøvrig, av en eller absurd grunn, så har du bestemt deg for at BA og jeg baserer oss på fornektelse. BA får svare for seg, men for min del er dette helt feil, og bare noe du finner på. Jeg holder meg til den vitenskapelige metodikk (altså ikke noen nåværende urokkelig "sannhet"). Kravet til vitenskapelige påstander/teorier er nettopp at de skal kunne etterprøves uavhengig av andre. Slik vil teorier enten styrkes eller forkastes, og på den måten er vitenskapen ganske dynamisk, og ikke så rigid som du har bestemt deg for.

Vet du noe som helst om vitenskapelig metodikk, og dens styrke? Isåfall hadde du sett hvor upålitelig disse "undersøkelsene" av Jani er.

Forøvrig, hvor har du lest at de skal gå vitenskapelig til verks? Artikkelen du linket til i åpningsinnlegget er tre år gammel. Og hadde de der funnet påstandene pålitelige, hadde dette vært en verdensnyhet forlengst.

2
shaukat23B [sitat…] http://no.wikipedia.org/wiki/Termodynamikkens_f%C3%B8rste_hovedsetning Ingenting her som sier at energi ikke kan bevares på et sted på en effektiv måte. Det sier jo bare a...

Hvis et system "lukkes" så oppbevarer det jo energi effektivt ved selve lukkingen. Hvis universet kan gjøre det så kan i teorien også en kropp gjøre det siden begge er fysiske systemer.

Akkurat, så siden begge kan kategoriseres innen det samme menneskeskapte begrepet (fysiske systemer), så kan de gjøre det samme (opptre som et lukket system)? Fugler og hunder er begge dyr, hunder føder levende unger, altså kan også fugler gjøre det?

Hvordan i huleste skal han klare å holde kroppen som et lukket system i 70 år. Hvordan har han vokst? Avgir han aldri kroppsvarme? Hva skjer med avfallsstoffene (vann, CO2, ...) fra alle muskelbevegelsene? Er det sånn at han ikke puster, men sender det til et hemmelig organ som er i stand til å sette det sammen igjen til noe forbrennelig, basert på at all energien han avgir forblir i kroppen? For hvis han puster det ut, hvor får han da tak i karbonforbindelsene som kroppen bruker til forbrenning? Vi andre dytter forbindelsene inn i kjeften til middag, hva gjør han som aldri spiser? Hvordan forklares det at han gikk ned i vekt under forsøkene i 2003?

1
mito At det ikke er 100% uavhengig stemmer sånn rent teoretisk, men du hever nå uavhengihetsgraden avgjørende ved at andre får utføre eksperimentet uten at den samme gjøken skal ha noen...

At det ikke er 100% uavhengig stemmer sånn rent teoretisk, men du hever nå uavhengihetsgraden avgjørende ved at andre får utføre eksperimentet uten at den samme gjøken skal ha noen styring på det hver eneste gang. Dette skaper et fundamentalt skille mellom juks og vitenskap.

Det er helt rett. Får se hva som skjer med denne. Men uavhengig regner seg som uavhengig, altså at man ikke antar NOE på forhånd i hverken negativt synsende eller positivt synsende forstand.

1

Lignende innlegg

Miljø og Klima Fico Siste svar

Uklart om vindkraft

Fra stortingets talerstol har vi kunnet høre at vårt elkraftpotensiale for havvind, er like stort som det potensiale som i dag ligger til grunn for vår landlige produserte vannkraft. Det kan jo høres...
1
23 svar
Historie vif_support Publisert

17. mai til ettertanke

Kongen hilser det norske folk 17. mai 1940 Kongens hilsen leses opp i Tromsø radio, den eneste frie radiostasjonen i Norge https://www.nrk.no/skole-deling/12165 London Radio 17. mai 1945 Siste 17. mai...
1
0 svar
Vitenskap Script Publisert

Minoriteter

Minoriteter vil gjerne fremme at de har en særlig tilgang til den vitenskapelige sannheten utenom den vitenskapelige. Kvinnelige forskere som hevder at når en erkejennelsesfilosof gjetne tar trivielle...
1
0 svar
Vitenskap Aztalon Siste svar

Genier

Genier oppstår fra tid til annen. Da mener jeg de som skiller seg ut blandt folkemengden betraktelig og kan anses som geni altså geni begavet. Det er en skala fra 160 IQ og oppover til supergeni som e...
1
8 svar
Miljø og Klima silas Siste svar

Klimarealistene = ytterliggående klimagruppe (Nettavisen)

Dette er etter min mening et skremmende eksempel på ytterliggående journalistisk levert av Nettavisen denne gang. At avisen går så langt å kaller Klimarealistene for ytterliggående er egentlig ganske...
Bilde

Carl I. Hagen besøkte Klimarealistene på Stortingets regning

Én av Hagens tre tjenestereiser som stortingsrepresentant var et besøk til Klimarealistene i Stavanger. – Et politisk relevant møte, svarer Hagen.


Bilde www.nettavisen.no
1
11 svar
Filosofi nyheim Publisert

Vennskap

Ja, dyr trenger også å føle nærhet og vennskap. Egentlig en selvfølge som ikke blir forstått godt nok.
1
0 svar
Filosofi Bogilde Publisert

På vei mot et Big Bang

Jeg begynner med å identifisere den eneste egenskapen av eksistensen som nødvendigvis alltid må ha eksistert, et 'potensial for tilblivelse'. Mitt argument: "Ethvert realisert øyeblikk må nødvendigvis...
1
0 svar
Laster...